Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

EMUNI ni imuna

21. februar 2008 ob 18:34 | Urh Maček |

Poslanca SD Marko Pavliha in Aurelio Juri sta komentirala politični pritisk na projekt Univerzitetni center za evro-sredozemske študije (EMUNI). Po mnenju Pavlihe je bil politični pritisk s strani vladajoče koalicije jasno viden na včerajšni novinarski konferenci v Kopru. Prisotnost na konferenci je bi bila zaradi politične direktive okrnjena za župana Izole Tomislava Klokočovnika, pomočnika direktorice EMUNI Mitjo Grbca, rektorja Univerze na primorskem Rada Bohinca in nenazadnje tudi na vodjo delegacije Državnega zbora RS v Evro-mediteranski Parlamentarni skupščini Pavliho. Po besedah Jurija je včerajšnje izločanje in onemogočanje sinrgije pri projektu EMUNI neodgovorno.

Pavliha o EMUNI:

Marko Pavliha: “… če me ne bo zraven je mogoče še večja verjetnost, da bo celotna zadeva padla v vodo.”

Juri in odgovori na novinarska vprašanja:

Aurelio Juri: “…ta politična izločitev se je zgodila na relaciji vlada in Koper…”

Urh Maček

POPRAVEK:

Na izjavo Marka Pavlihe se je odzval tudi Kabinet predsednika vlade z naslednjim sporočilom.:

Trditev poslanca SD dr. Marka Pavlihe, da ne on, ne rektor Univerze na Primorskem dr. Bohinc nista dobila odgovora na pismo, ki ga rektor dr. Bohinc 17.1.2008 pisal predsedniku vlade Janezu Janši ne drži. Predsednik Vlade RS Janez Janša je na omenjeno pismo odgovoril že 24.1.2008, ter ob tem med drugim tudi zapisal, da pri projektu ustanovitve Evro-mediteranske univerze podpira pristop, ki bi združil znanje vseh slovenskih visokošolskih in znanstveno raziskovalnih ustanov in ne le zgolj ene.

Read this doc on Scribd: 24-01-2008 pismo pv bohinc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. točka T5 pravi:

    Ma kakšno sprenevedanje SD-ja!!!

    Pavliha je užaljen, ker mu za njegovo pametovanje pri tem projektu niso hoteli dati tolk soldov, kot bi jih rad imel. Ja, pri kešu se vse neha. Baje je za par ur dela na teden zahteval več kot 1000 €, pa neka letalska potovanja v biznisu. Ja, težko se je odvadit poslanskega ugodja. Potem, ko je pa dobil od direktorice košarico, je pa začel kričat o nekih političnih direktivah

  2. Tomaž Štih pravi:

    Je morda to tisti minister Marko Pavliha, ki je odobril pravilnik o torbici prve pomoči, ki se je do milimetra ujemal z dimenzijami torbice Tosame in vsebino torbice, ki se ni ujemala z drugimi standardi (npr.DINom)…in so morali zato vsi slovenski šoferji kupiti tosamine torbice?

    Kako je že pisalo v pravilniku? Hmm…

    ”Embalaža kompleta za prvo pomoč za avtomobiliste mora biti izdelana iz trdnejšega materiala. Imeti mora obliko škatle z zunanjimi merami tlorisa 255 mm ± 2 mm x 166 mm ± 2 mm, njena višina v zaprtem stanju pa mora biti 80 mm ± 2 mm. Pokrov lahko prekriva stranske stene (15 mm ± 1 mm) in ima lahko največje mere 264 mm ± 3 mm x 175 mm ± 3 mm. Debelina stene naj ne presega 3 mm.”

    Kaj takšen človek še počne v slovenski politiki?

  3. konec pravi:

    Samo to: vas ni sram?

  4. konec pravi:

    Pavliha in Juri, no comment!

Komentiraj