Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vseevropska vstaja

20. februar 2008 ob 20:35 | Maja Andlovic |

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je danes sporočila, da bodo 5. aprila 2008 v Ljubljani potekale demonstracije evropskih sindikatov. Soorganizator demonstracij bo Evropska konfederacija sindikatov (ETUC), ki združuje 60 milijonov članov in članic iz 82 sindikalnih združenj iz 36 držav. Predsednik ZSSS Dušan Semolič je poudaril, da bodo to prve vseevropske demonstracije, ki bodo potekale v novih državah članicah Evropske unije (EU). Datum je pomemben, ker bo 4. in 5. aprila na Brdu pri Kranju potekalo neformalno srečanje finančnih in gospodarskih ministrov EU, ki se jim bodo pridružili tudi guvernerji centralnih bank. Semolič je dejal, da jim bodo z demonstracijami predali “jasno sporočilo, da je njihova politika napačna.” Izpostavil je tudi, da pri teh demonstracijah ni pomembno samo število demonstrantov, pač pa solidarnost delavstva.

“To politiko v Evropi diktira zlasti Evropska centralna banka.”

Protesti in zahteve delavcev.

“Za zmanjševanje razlik v plačah med evropskimi državami.”

Sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Milan Utroša je dejal, da je pri izvedbi teh demonstracij še nekaj neznank, predvsem v zvezi z birokratsko organizacijo teh in dodal, da se mora Slovenija pokazati kot dobra gostiteljica ne samo evropskim politikom, ki obiskujejo Slovenijo kot predsedujočo EU, ampak tudi evropskim delavcem.

“Vse te stvari sindikati sicer, ko organiziramo zadevo znotraj države, moramo hudo plačati, vsak kvadratni meter te površine, da lahko hodimo po njih, čeprav so javne površine.”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. medek pravi:

    Če bi Semolič ustanovil politično stranko, bi se kar nakaj strank pokakalo.
    Potem bi pa imeli veselico. Potem bi se neovešče na “levi” in desni pokakale.

  2. konec pravi:

    Slovenija po vzgoji in enoumju najbolj “komunistična” (in nostalgična kar se tiče sindakalizma) Eu država, prinaša v EU tisto, v čemer je najboljša - enoumno gledanje na razvoj in na socialne izboljšave. Ni čudno torej, da bodo prav Sloveniji uspelo korak nazaj v zgodovino in obujanje starih stereotipov.
    Agitator Semolič kdaj pa nazaj v diktaturo proletarjata????

  3. andrej pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=QVeMBNB0cII

    Power Grab by EU Parliament President

  4. Zlatko pravi:

    Dragi “konec”
    Očitno je v Sloveniji veliko prostora za nebuloze vseh vrst in generacij. Vsak mora očitno na svoji koži okusiti kapitalizem, da začne verjeti v dejstvo, da je svet brez sindikatov bistveno bolj neprijazen!
    Pa lahko napadaš Semoliča kakor hočeš, njegovi smo kot kaže edini v tej deželici, ki se še po najboljših močeh borimo za pravične plače vseh zaposlenih. pa je večina naših zaposlenih le nemih opazovalcev in čaka na rezultate tistih drugih, bolj hrabrih, ki plačujejo članarino sindikatom!
    Se spomniš za kaj že so kronali Matijo Gubca?
    Dragi “konec” ali hlapec, kakorkoli že, obe imeni ti pristojita…
    pa malo preberi še kaj drugega kot Žurnal in in direkt….

Komentiraj