Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nova igračka

20. februar 2008 ob 23:14 | Črt Butul |

V prostorih Zdravstvenega doma Koper je bila danes organizirana novinarska konferenca, na kateri so uradno predali namembnosti novo reševalno vozilo Reanimobil.

Na predstavitvi so bili tudi štirje direktorji vodilnih podjetji Slovenije: Igor Bavčar - Istrabenz, Robert Časar - Luka Koper, Andrej Lovšin - Interevropa, Vojko Čok - Banka Koper. Njihova podjetja so namreč financirala nakup reševalnega vozila.

Glede na to, da je v Kopru v tem obdobju nadvse preveč gneče na cestah, ki so posledica obnovitveh del določenih cest, je novinarje zanimalo, ali bo to podaljšalo odzivni čas Prehospitalne enote, ko bo šlo za nujne intervencije v mestnem jedru. Odgovarjala sta Zlatko Čičigoj, vodja Prehospitalne enote in Metod Mezek, direktor Zdravstvenega doma Koper.

Po novinarski konferenci smo se odpravili do vozila, kjer so slovestno predali ključe novega reševalnega vozila tehničnemu vodji Prehospitalne enote, Marku Droletu, s katerim smo opravili tudi krajši intervju glede glede stanja Prehospitalne enote.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Arh pravi:

    Naj jih koklja brcne. Kje so bili do sedaj in ali se res morajo nastavljat kameram za tisto malenkost v primerjavi z milijoni, ki jih vrtijo?

  2. luba pravi:

    Ni resnićna trditev tehničnea vodje, da je postavitev centralne urgentne enote na lokacijo bolnišnice Izola odvisna od ministrstva za zdravje. Ministrstvo za zdravje je v okviru projekta nujne medicinske pomoči v republiki sloveniji že pred desetimi leti postavilo lokacijo prehospitalne enote v bolnicno Izola. problem so ves čas predstavlljali nekateri župani, ki se s preselitvijo niso strinjali in so na različne načine ovirali takšno prestavitev. dejstvo je, da je breme prehospitalne enote trenutno na plečih ZD Koper, ideja pa je bila, da se v delo prehospitalne enote vključujejo vsi zdravstveni delavci iz zdravstvenih domov na tem območju. torej - ministrstvo za zdravje je zelo prikladno da “potunkanje v drek”, vendar v tem primeru , žal , to ne bo šlo. obala se bo morala organizirati sama, če pa temu ne bo tako, pa bi bilo prav, da poseže ministrstvo in zagotovi kvalitetno in vsebinsko ustrezno službo ( mimogrede - nismo videli vodje prehospitalne enote - to je po Pravilniku zdravnik - ali to pomeni, da ga nimajo?!?)

  3. medek pravi:

    Še eno Pathrio naj darujejo …. iz pokradenega keša.

  4. mp pravi:

    Zakaj se pritožujete,če namenijo nekej denarja za zdravstvo. Verjetno je bolnici zelo težko
    zbrat denar za eno tako vozilo, ki je sigurno drago kot “žafran”. Če že mislite da kradejo,
    mi ni jasno zakaj se pritožujete če malo njihovega denarja darujejo.
    lp

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ### Kriminalnega direktorja v zapor,vse banane PA TAKOJ NAZAJ NA PALME,LEPO PROSIM !…

  6. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S.: aja,sem še pozabil vprašat : kako pa kaj medicinska strokovnost ? - - -

Komentiraj