Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kritika vlade

20. februar 2008 ob 17:44 | Urh Maček |

Na novinarski konferenci skupine nepovezanih poslancev so predstavili svoj pogled na ozadje aktualnega posega v gradbeniški sektor. Sašo Peče je ocenil zadnje aretacije kot pridobivanje dragih predvolilnih točk. Po besedah poslanca bodo vsi kriminalizirani v gradbeni aferi v nekaj letih iz proračuna iztožili lepe odškodnine, s čimer naj bi vsi davčni zavezanci financirali predvolilni boj Slovenske demokratske stranke. Govoril je še o spreminjajočem se nacionalnem interesu vlade. V času boja za Pivovarno Union je bil po Pečetovem mnenju nacionalni interes domače, slovensko lastništvo. Danes pa naj bi bil nacionalni interes pregon teh istih domačih lastnikov kapitala. Pojem nacionalnega interesa se po njegovem zlorablja, zlorabljala pa naj bi ga vlada.

Uvod:

Sašo Peče: “Moderno je uporabljati besedo tajkunstvo ali bolje rečeno tajkuni.”

Nacionalni interes in pripor gradbincev:

Sašo Peče: “Da je nacionalni interes, katerega zagovarja Janez Janša, izključno interes klientelizma in korupcije.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Vilko pravi:

    Peče ima polna usta nacionalnega interesa, naj se raje vpraša kaj so on in njemu bližniji nameravali z Vzajemno, ki so jo hoteli skupaj z Jelinčičem pri(h)vatizirati, in odkar jim je vlada to preprečila, je Peče največji nasprotnik Janeza Janše.

    Toliko o slavnem Sašku - njegova retorika je napihnjena lupina, znotraj pa nič. Sicer pa ga je potrebno tudi razumeti , kajti Saško se mora boriti na življenje in smrt, da ne bo izpadel iz bodočega parlamenta.

  2. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Saško se bo utopil v smetani

  3. Vilko pravi:

    Naj Saško raje ugotovi kako ima lahko SCT s 100 miljard sit prihodka samo nekaj sto mio sit
    dobička (samo nekaj čez miljon eur).

    In Vegrad in Primorje imata samo nekaj sto tisoč eur dobička . Gre za veliko utajo davkov, darila - podkupnine za kontrolni stolp, so samo povod in vrh ledene gore.

    Tolovaje so prijeli, zaradi kraje slaščic (dajanje in prejemanje daril), ostalo pa se bo šele razkrilo.
    Važno je da je dokumentacija zasežena. Obtožnica bo vsekakor razžirjena.

    V Nemčiji so pravkar odkrili utaje davkov za 3,5 miljard eurov. Lopovi so povsod po svetu, razlika z nami je le v tem, da jih pri nas do sedaj nismo preganjali.

  4. rozinko pravi:

    človek,ki je delal nekaj časa pri Zidarju je povedal, takrat, ko se je z Zidarjem razšel,da se je pri vsaki večji pogodbi, za večja dela, zgradila že v naprej kakšna hišica. Samo se je za bati, da iz te ovadbe ne bo nič. Saj je odvednik Zdolšek preslab, da bi to godljo branil. Morajo priti pravi advotajkuni, da bodo revčke rešili. Že to, da so pustili na svobodi enega od usumljenih zaradi imunitete pove vse, Bil je tako dolgo zunaj, da je lahko vse uredil Sedaj res ne rabi bveč imunitete. Zakoni pa taki, ali pa neodvisna poplnoma avtoritativna sodnica mogoče odslužuje kakšne uslugice. Ne vem, če je to res, možno pa je.

Komentiraj