Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nov azbestni zakon

18. februar 2008 ob 23:17 | Urh Maček |

Stranka ZARES bo v torek v DZ vložila Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o odpravljanju posledic dela z azbestom. Predsednik Zveze sindikatov azbestnih bolnikov Slovenije Bojan Goljevšček je ob današnji predstavitvi predloga dejal, da z novelo odpravljajo predvsem krivico, neenakost pred zakonom. Novela želi zagotoviti ustavno pravico, tako delavcev kot prebivalcev, do zdravega delovnaga in življenskega okolja. Svoj podpis za predlog zakona lahko prispevate na spletu ali na Čopovi, kot podpredsednik stranke Zares Franci Kek.

Uvod poslanke Majde Širca:

Majda Širca: “… poizkušamo še enkrat,…, uveljaviti zakon, ki bi bil pravičen in bi zagovarjal ustavno pravico do zdravega okolja…”

Bojan Goljevšček o predlogu:

Zbiranje podpisov na Čopovi:

Franci Kek: “To se spodobi.”

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Mirjana pravi:

    Nekaj mi s peticijo ni jasno. Nikakor ne vpiše podpisnika. Če lahko pripomnim, je učinkovito izvajanje peticije v e-obliki potrebno urediti tako, da se nemudoma vpiše ime podpisnika, da se le ta takoj prebere. Hkrati je potrebno opozarjati nanjo, ..a stran, kjer je peticija objavljena ni dovolj odzivna. Morda na vesti uredite tako, da dobi peticija fiksno info, ki ne bi z dnevi izginila v paketu arhiva novic. Le predlog, ..škoda bi bilo, da peticija ne bi bila odzivna. Prepričana sem, da je med nami veliko senzibilnih ljudi, ki bi podprli sprejetje novele zakona, saj je navedeno sramota za našo državo, družbo.

  2. HST pravi:

    Dokler Goljevšček prejema plačo od Slovenskih železnic, ki so polne azbesta, naj se ne hodi kazat na tovrstne TK.

  3. Dragan pravi:

    Strinjam se z vami Mirjana, da spletna stran ni dovolj ozivna, ker je v izgradnji. Potrudili se bomo, da bo spletna stran boljša in odzivnješa pa tudi bolj ažurna. Hvala za podporo saj ste pod številko 10.

    za HST velja: Dragi HST vemo kdo ste. Taki kot ste vi nam delajo škodo ne morejo nas pa ustaviti.
    Tudi Goljevšček mora od nečesa živeti. Kolikor jaz vem živi od svojega dela in poleg tega opravi še veliko neplačanega in koristnega dela ter se ne skriva za šiframi, kar je za današnje čase zelo redek in zaželjen pojav.

  4. Azbestek pravi:

    O srčni kulturi

    Krasno je, da se ljudje oglašajo s komentarji na spletni strani. Tako se vsaj vidi, da je stran živa, da je nekaterim ljudem veliko do tega, da bi bolj zdravo živeli!.

    Seveda pa je stvar srčne kulture kako kdo zapiše komentarje in s kakšnim namenom … Kot primer je komentar, ki je podpisan z inicialkami HST. Menim, da je omenjeni HST komentar napisal s pritlehnimi nameni in z veliko mero cinizma. O dobronamernosti pač tu res ne moremo govoriti.

    MOJ KOMENTAR NA NJEGOVO0 UBESEDOVANJE: Ljudje prejemajo plače kjer delajo, drugi prejemajo takšne in drugačne podpore, nekateri imamo srečo, da smo se upokojili itd. Lahko bi zapisal tudi drugače, vendar še vedno neumno in brez pozitivnega prizvoka. Denimo: Tudi poslanci prejemajo plače, vendar je azbestna kritina še vedno na štrvilnih vrtcih in šolah - ali, jaz imam še vedno azbest v pljučih, poslanci pa prejemajo plačo. Tu ne vidim nikakršne logične povezave, tako kot ne vem zakaj bi bil Bojan Goljevšček kriv za azbest, ki so ga na slovenskih železnicah začeli vgrajevati leta 1948 (kot tesnila za parne kotle) ali Donitovi delavci, ki so te izdelke ustvarjali.

Komentiraj