Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Beograjska noč

18. februar 2008 ob 13:15 | Denis Sarkić |

Po razglasitvi neodvisnosti Kosova od Srbije zunanji ministri EU pod taktirko vodja slovenske diplomacije Dimitrija Rupla zdaj poskušajo doseči skupno stališče o neodvisnosti. Ob prihodu na srečanje v Bruslju je minister Rupel dejal, da bo Kosovo še danes priznalo veliko držav. Po nekaterih informacijah naj bi danes Kosovo priznalo že 20 držav. Srbija pa neodvisnosti ne sprejema. Svoje nezadovoljstvo so predvsem mladi izrazili s protesti na ulicah Beograda. Vrhunec so nemiri dosegli zvečer, ko je nekaj sto mladih, mnogi med njimi naj bi bili navijači, uničilo dve restavraciji ameriške mreže McDonald’s, pri čemer je tista na Terazijah končala v ognju. Nekaj srbskih protestnikov je vdrlo tudi na slovensko veleposlaništvo v Beogradu. Tam so splezali na balkon ambasade in ukradli izobešeni zastavi Slovenije in EU, ki so ju kasneje zažgali. Protestniki so s kamni napadli tudi stavbo ameriške ambasade, katero je varovalo 500 pripadnikov specialnih enot.

Videoposnetki iz Beograda:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. omirp pravi:

    to vsaka ti čast za tele posnetke!!!Bravo!!!
    Da vidimo še kakšne druge posnetke ne pa samo tiste, ki jih snemajo zahodne tv postaje, naša rtv pa jih ponavlja kot kakšen papagaj.

  2. andrej pravi:

    Odlični posnetki. Drugače pa imam tudi jaz raje tiste Sarkičeve prispevke, na katerih sam nič ne govori :)

  3. Arh pravi:

    Ah ti moj Balkan. Srednji vek, beda in nič kaj bolje jim ne kaže.

  4. 007 pravi:

    Golazen Truplova,če bi bili tvoji sorodniki med 2WW izgnani v Srbijo, kjer so bili sprejeti z odprtimi rokami potlej se nebi tko obnašal. Sramota si za Slovenijo in nič druzga. Plemenitija sicer ne maram, vendar je edini dons prav povedal. Nobenga priznanja in pika. Se pa zavedam, da je letos volilno leto in Plemeniti že ve zakaj tko govori.

  5. Donvito pravi:

    kaj je tu sploh treba dodati??? večina naših politikov je lahko sram in ne samo sram, dolžni so takoj nemudoma podati odstopno izjavo iz položaja na katerem so pač doditčni osebki prvi med njimi Rupel!!! ti Srbi pa se tudi obnašajo kakor neandertalci, kakor, da v glavi ne bi imeli drugega kot kislega zelja, balkan v najslabšem možnem pomenu besede…

  6. Revolucija pravi:

    Na TV Dnevniku je bilo rečeno, da so to skrajni desničarji in nogometni navijači.

  7. fjodor pravi:

    folk, na youtube poiščite posnetke televizije b92

  8. t-mac pravi:

    Na srbski policiji bodo morale letet glave, ker kdor pri njih ocenjuje stopnjo ogrožanja varnosti nima blage veze kaj počne. Slovensko veleposlaništvo je uničeno, medtem ko so ameriško takoj zavarovali policisti. Zakaj hudiča niso takoj zavarovali slovenskega??? Ali ni bilo očitno da bo naše veleposlaništvo tarča napada???

    Jao…

  9. Staš pravi:

    “Obsojam to ravnanje, ki je privedlo do razdejanja slovenskega veleposlaništva in do sramotitve državnih simbolov Republike Slovenije in EU. Ta opustitev zaščite slovenskega veleposlaništva predstavlja resno kršitev mednarodnega prava,” pravi Türk.

    BRAVO!

  10. omirp pravi:

    a slovensko veleposlaništvo nima tudi lastnega varovanja.Kje so sedaj te naše izurjene varnostne sile?
    Ta Turk pa tud več ne ve kateremu bi raj v rit zlezu!!Se dober da ni spet komentiral da ne bi rad prejudiciral.Sepertinšek še najbolj opiše našega predsednika.Ko pa italijanski predsednik pljuva po Slovencih je pa tiho-zgleda da je Turku vsec fasizem.
    Ja drugače so bili pa na ulicah v beogradu večinoma navijači obeh največjih moštev v Beogradu, tako da je bilo za pričakovati tak razplet.
    Mislim pa da bi edino mi Slovenci mirno sprejeli izgubo ozemlja(na žalost) kot se je že nekajkrat izkazalo in sedaj privoščljivo Srbom to privoščimo.

  11. Revolucija pravi:

    Amerikanci imajo na veleposlaništvu neprebojne šajbe. Balkanci pa so tokli po oknih ko nori.

  12. ferdo pravi:

    DRHAU BALKANSKA

Komentiraj