Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Srbska čorba ali MZZ?

15. februar 2008 ob 19:10 | Denis Sarkić |

Po vseh dogajanjih v zvezi z zaupnimi diplomatskimi dokumenti zunanjega ministrstva (MZZ), od časovnice objave depeše v Sloveniji in (pred)objave v Srbiji, na časniku Politika ter na spletni strani ministrstva za Kosovo in Metohijo. Afera je zdaj očitno z MZZ priletela kot bumerang nazaj na časnik Dnevnik. Proti Igorju Mekini, uredniku zunanje politike in novinarju, ki je pisal članek o tej temi za Dnevnik, so uvedli postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ker naj bi po mnenju odgovornega urednika nevestno ravnal z dokumenti, ki so mu bili zaupani. Zgodbo je za Vest komentiral odgovorni urednik Dnevnika Miran Lesjak.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. MarjanBuiltMyHotrod pravi:

    Nevestno ravnanje z dokumenti - Mekini odpoved, zunanjemu ministru pa, hm, kremšnito?

  2. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Zaradi objektivne odgovornosti bi moral odstopiti tudi Miran Lesjak.
    Vest pa naj povabi Igorja Mekino na komentar mislim da bo komentar dovolj zanimiv.

  3. Maatjazh pravi:

    Nedomišljena oziroma neprepričljiva se mi zdi pomisel, da naj bi srbsko ministrstvo za Kosovo in Metohijo pridobilo dokument od Dnevnika :-), saj naj bi ga na spletu objavilo že prej kot Dnevnik. Zanimal bi me tudi odgovor na vprašanje, kako je to ministrstvo vedelo, da bo ravno Dnevnik povzel za njim objavo dokumenta, ki je bila gotovo v interesu Rusije, pa gotovo še nekaterih drugih držav.

    Zanimal bi me tudi odgovor na vprašanje, od kod Dnevniku politična moč, s katero doseže, da poslanci s Pavlom Gantarjem na čelu brž pohitijo na Telekom preverit, ali se je Lesjaku in kolegom zares kaj prisluškovalo :-) ali nič. To se mi zdi dober hec.

  4. medek pravi:

    Blue eyes se pa simpatično smeje :)

  5. jjliveandlive! pravi:

    Hehe, resnično ljubek nasmeh..

  6. CHAVEZ pravi:

    Pravi nasmješak apartčika.T P O A

  7. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Očitno je vir ultranovinarke Mete Rogljič, zadevo prodal na več koncev. Dnevnikovci pa so mislili da bodo ekskluzivni…

  8. doajen pravi:

    Ta lesjak ni tako moder kot se mi je še nekaj časa nazaj dozdevalo. Včasih je načelnost kjlub vsemu premalo … brez prave vsebine tudi forma šepa… sicer pa, kje je pepel?

  9. desni pravi:

    jao, sarkič… nekam blazno prijazen si bil danes… zdi se skoraj kot da bi mu besede v usta polagal.

  10. anton pravi:

    Redakciji Dnevnika ni lahko. Morajo “zašiti” kolega, ker kaže, da je zamočil! Pa čeprav… morda tudi ni? Politika je močnejša… od katerekoli redakcije, da imajo take in drugačne obveščevalne službe in moč manipuliranja z dokumenti, je pa menda že jasno vsakemu cepcu?! Denimo, da je novinar res “zamočil”.?
    Meni se zdi simatično, da novinarski kolektiv že… sam… raziskuje in bo… sam… sankcioniral morebitno napako svojega novinarja. In da odgovorni urednik o tem pripoveduje, za nas, za javnost.
    Ja, ja, spet me bo kakšna rozina iz vladnega kolača ozmerjala, pa vendar… kolikokrat v zadnjih letih, ko so politiki tacali po medijih, smo imeli priložnost videti in slišati kakega urednika, ki bi napako priznal?!

  11. duševni pastir pravi:

    načelnost, poštenost, morala, vsi enaki - to je zdaj v modi. prvo Pahor, pol Žerjav, pol Janša&Co, zdaj Lesjak…everyone wants to be smooth, “sladek in lepljiv”

  12. konec pravi:

    Da jih ni sram ?!!
    Dnevnik je iz razito nostalgičen in političen časopis, ampak da je balkanski lobby določenih srbskih nostalgičnih krogov tako močan v njem, pa si nisem mislil.
    Dnevnik je z dneva v dan bolj obupen časpis.

  13. konec pravi:

    Kaj bi lahko recimo nekdo zvedel, kdo jih ekonomsko podpira?
    kKo jih plačuje?

Komentiraj