Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Priznali kot št. 6?

15. februar 2008 ob 14:53 | Urh Maček |

Prvak SNS Zmago Jelinčič je proti hitenju priznanja Kosova s strani Slovenije. Po njegovih informacijah naj bi zaradi pritiska EU in ZDA, Slovenija morala priznati Kosovo kot šesta država po vrsti. Jelinčiču se zdi edini način reševanja problema Kosovo dogovor med Albanci in Srbi. Opozoril je tudi na možnost še hujših srbskih odzivov, kot pa je bila nedavna eksplozija bombe pred trgovskim centrom v Beogradu. Skrbi ga za naložbe slovenskega gospodarstva v Srbiji ob hitrem priznanju Kosova. Po njegovih besedah lahko ob razglasitvi neodvisnosti pričakujemo tudi skorajšno razglasitev neodvisnosti Republike Srbske in nekaterih pokrajn, republik, polrepublik na ozemlju bivše Sovjetske Zveze. Potem pa bomo v čudni spirali, je še dodal Plemeniti.

SNS o priznanju Kosova:

Zmago Jelinčič: “…da naj bi Slovenija zaradi pritiska Bruslja oziroma ZDA morala biti šesta po vrsti, šesta država ki bi naj priznala samostojnost Kosova.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. TujskaLegija pravi:

    Jaz bi priznal samostojno kraljevino “Golo Dupe” v Sahari in vse te pametnjakoviče
    preselil tam….
    Seveda bi Plemeniti tam bil KRALJ

  2. dr.Mockba pravi:

    ni kaj posebno dodati.. le to, da SNS zal s tako izjavo nima enake teze kot pa bi jo imeli g. Turk, G. Rupel in g. Jansa. Srcno upam, da se pridruzujejo g. Jelincicu in ne bodo delovali proti svojemu ljudstvu.

  3. Donvito pravi:

    Poslušajte Jelinčiča, saj kaj kmalu boste lahko videli, da je imel popolnoma prav! Smo čudim se, kako ostali tega problema ne vidijo tako zastavljenega med ostalim tudi nekateri, ki komentirate in še posebej radi kritizirate čez Jelinčičevo politiko?? Rad bi videl potem vaše obraze, ko bo resnica ugledala luč sveta, dan ko vojaški spopadi na ozemlju bivše Jugoslavije ne bodo več daleč stran, in da tudi naša vojska bo tam, kaj drugega kot pa branila ameriške interese!

  4. marjan pravi:

    Ah Kosovo so Srbi izgubili prd 500 leti. Dokončno pa ga je Milošević Srbiji izgubil ko je ukinil njeno avtonomijo in zganjal nasilje nad nesrbi. Kako daleč vam seže spomin. Kaj se je dogajalo 1987 in rudarji na kosovu spopadi z albanskimi demonstranti.
    Srbi tisti, ki ne privoščijo da sosedu krava crkne, lahko sprejmejo dejstvo in Kosovo bo v enakem odnosu kot je do Črne gore.
    Srbski kralj je po prvi vojni pregnal kralja in aneksiral deželo. Po tolikih letih so pa Črnogorci spet pod svojim kraljem in zborom baronov, da jih volijo.

  5. jjliveandletlive! pravi:

    plemenito brezumje

  6. rozinko pravi:

    Mislim, da ima Jeleinčič kar mnogo stvari prav, samo škoda, da ga včasih preveč zanese. Njegove izjave je res potrebno mnogokrat jemati z rezervo.
    Res pa je, da bi Srbi morali vedeti, da se jim vse maščuje kar so zakuhali. Za svoja dejanja niso bili, razen bombandiranja, prav nič kaznovani. Treba jih je spomniti, da na zborovanjih ni bil Miloševič sam in, da so mu kar krepko ploskali.

  7. anže pravi:

    Ploskali so že, ploskali. Takrat je bilo luštno, brez straha in panike.
    Zdaj je pa čas panike in straha. Vsak beži po svoje, zdaj ni noben nič kriv…
    Zdaj je kriv Bruselj in še Amerika…

  8. simpatikus komunalis pravi:

    jah jelko drugače je za mene ena velika vetrnica,ki se obrača kakor mu paše.
    No to pa mu dam prav,da šiptarje priznat je tako ko hrvatekim dati piranski zaliv,snežniške hoste,muro od izvira pa še kaj.Ne razumem pa tudi srbov zakaj nas tako majo v zobeh,ko pa jim hrvateki tako prvošjo,da so še na zerp pozabl.Mi slovencljni pa če vzameš dimpsija pa ablast in nekaj njegovih zravn ,daš še ta crkvene,ki jim to paše ,da pravoslavce namakajo. nas pa dva miliona ne podpira sladoledarje.zato pa po salato in zele k najtabolš sosedu,mirkiju tušijo,pa u spar.

  9. dolf pravi:

    Danes Kosovo, jutri Makedonija, pojutrišnjem Bosna, nato pa smo že mi na vrsti.
    Ostane pa Velika Hrvatska in Velika Albanija! Bravo, slovenski klerikalno-liberalni sijamski dvojček, ki ima zraščene možgane!

    Upam, da bo kakšen kirurg izvedel operacija, ki bo uspela, pacient pa crknil!

Komentiraj