Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša ne bo odstopil

14. februar 2008 ob 19:54 | Denis Sarkić |

Direktorja Kontrole zračnega prometa Slovenije Srečka Janšo se je odzval na današnji poziv ministra za promet Radovana Žerjava, da zaradi objektivne odgovornosti odstopi s položaja, sicer presenetil, vendar sam o morebitnem odstopu še malo razmišlja, sicer pa se v primeru suma gospodarskega kriminala pri projektu gradnje kontrolnega stolpa na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ne čuti odgovornega. “Ne čutim se odgovornega. Takoj ko sem izvedel, da teče preiskava in da je vanjo vpleten in osumljen tudi eden od zaposlenih, sem tega izključil iz komisije za izbor izvajalca, naslednji dan pa sem odločil, da se v tem postopku ne izbere nobenega izvajalca,” je poudaril v popoldanski izjavi za medije.

Kot je znano, je bilo javno podjetje Kontrola zračnega prometa vpleteno v nepravilnosti na področju javnega naročanja, zaradi katerih je bila v minulih dneh izvedena tudi obsežna kriminalistična preiskava, priprli pa so tudi več odgovornih oseb. Član razpisne komisije javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Tomaž Žibert je edini, za katerega je bil odrejen pripor, medtem ko se bodo ostali branili s prostosti. Žiberta so po pojasnilih direktorja Kontrole zračnega prometa Janše v sredo že umaknili iz komisije za izbiro izvajalca gradbenih del pri projektu centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, je pa še zaposlen v podjetju. Kontrola zračnega prometa bo razpis ponovila, SCT, Primorje in Vegrad pa na razpisu ne bodo smeli sodelovati.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. svobodoljub pravi:

    Nekam veliko Jans se zadnje casa pojavlja na visokih in izpostavljenih polozajih. In zanimivo, da je vedno kaka pizdarija vmes…

Komentiraj