Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aktualno o preiskavi

14. februar 2008 ob 16:54 | Nejc Jemec |

Direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek ter vodja skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvu Harij Furlan sta predstavila aktualne aktivnosti v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala in korupcije. Furlan o konkretnih imenih osumljencev ni želel govoriti. Je pa povedal, da je skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na Okrožno sodišče v Ljubljani v sredo okoli 20. ure vložila zahtevo za preiskavo zoper osem oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril v postopku javnega naročila.

Dodal je, da dokazi v predkazenskem postopku, ki so jih pridobili na podlagi prikritih ukrepov in s hišnimi preiskavami, potrjujejo utemeljenost suma, da so osumljeni storili očitana dejanja, zato pričakuje, da bo sodišče že v kratkem času uvedlo preiskavo.

Jevšek pa je poudaril, da se policija na tej točki ne bo ustavila. V prihodnje pričakujejo tudi vključevanje strokovnjakov s področja trga vrednostnih papirjev, drugih nadzornih finančnih institucij in sodelovanje s tujimi varnostnimi organi.

Uvodna pojasnila vodje skupine tožilcev Harija Furlana.

Harij Furlan: “Glede te osebe smo danes ob 8.30 predsedniku državnega sveta poslali zahtevo, da državni svet …, osumljenemu državnemu svetniku imuniteto odvzame.”

Nadaljevanje direktorja uprave kriminalistične policije Aleksandra Jevška.

Aleksander Jevšek: “Ocena vodstva slovenske policije je, da je bila aktivnost vseh, ki so sodelovali v akciji …, izvedena strokovno, zakonito in učinkovito.”

Odgovori na novinarska vprašanja.

Aleksander Jevšek: “Slovenija je tako majhna, da lahko za velike zadeve združimo moči, in takrat ko jih je potrebno obravnavati, tako kot smo zadnjo zadevo, bomo vsi strnili sile in bomo zadevo naredili.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Oh, ja! Kar prikrite metode je bilo treba uporabiti proti Zidarju in Tovšakovi! Zdaj ji bo pa mafioso Čeferin razkrinkal, in vse po bo starem.

  2. 007 pravi:

    @1tastar
    se ti pridružujem pri tvoji oceni. Direktorju SKP GPU g.Jevšku pa napovedujem zelo kratko obdobje šefovanja. Na njegovem mestu bi v vojno poslal vsaj namestnika, če ne predstavnika službe za stike z javnostmi. Tako se bo odkrilo tudi zanj kaj nedostojnega in zoprnega. Če me spomin ne vara je že dal nekaj takega skozi, ko je bil šef v Murski Soboti. Pri takih ,,velikih,,predvsem pa odmevnih pizdarijah se nebi smel kazati v javnosti in hvaliti. Potegnil bo kratko.

  3. lucko pravi:

    Slika tega prispevka je na zacetni strani velika 2 vrsti in prekriva se 5 drugih prispevkov. Mogoce je krivo to ker uporabljam IE6 ampak vseeno povem, ker z drugimi nimam tovrstnih tezav…

Komentiraj