Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Paloma blues

12. februar 2008 ob 18:36 | Andraž Beguš |

Pod oznako “IZREDNO NUJNO!!!” nas je na novinarsko konferenco poslanske skupine nepovezanih poslancev povabil poslanec gospod Boštjan Zagorac, ki nam je v družbi ter s pomočjo svojega kolega, poslanca gospoda Saša Pečeta, predstavil njihov pogled na nagajivosti, ki naj bi se dogajale v Palomi Sladkogorski. Prazni stoli v sobi številka 117 državnega zbora pa so morda pričali tudi o tem, da njihove panike novinarska javnost ni vzela ravno resno. Kot zanimivost pa velja poudariti še to, da se podjetje Paloma d.d. ukvarja s proizvodnjo in trženjem higienskih papirjev. Ironično, ni kaj!

Omenjena poslanska skupina je svoje ogorčenje nad stanjem v Palomi izlila tudi na povsem navaden papir in sicer v obliki pisne poslanske pobude vladi republike Slovenije, ki izgleda takole:

Republika Slovenija je 70,94 % lastnica podjetja Paloma d.d. iz Sladkega Vrha. Kot večinska lastnica ima v okviru upravljanja državnega premoženja pravico in pristojnost za razreševanje in imenovanje članov nadzornih organov in uprav družb v katerih ima RS svoj lastniški delež.

Leta 2006 je vlada sprejela oz. potrdila predlog prodaje državnega premoženja deležev KAD-a in SOD-a, med katerimi je pod zaporedno številko 105 tudi prodaja Palome d.d.

Dejstvo je, da je zadnje dogajanje v zvezi s privatizacijo omenjenega podjetja skrb zbujajoče. Od zadnjih menjav vodstvenega kadra, na katere naj bi imela velik vpliv Vlada Republike Slovenije, predvsem pa finančni minister, se v podjetju dogajajo zanimive finančne malverzacije - po oceni poznavalcev gre za tipičen primer klientelizma in korupcije. Nemogoče je prezreti strankarsko delovanje v samem vodstvu podjetja s strani NSi, saj naj bi bila tako predsednik uprave Palome, kakor tudi njegova svetovalka in nekateri člani nadzornega odbora člani NSi-ja, stranke katere predsednik je minister Bajuk.

Glede na določbe koalicijske pogodbe, v kateri se je Vlada na začetku mandata zavezala k transparentnosti in preprečevanju klientelizma, korupcije in pranja denarja, nam je preprosto nesprejemljivo dejstvo aktualnega vladnega kadriranja, ki vse prej nakazuje na kaj drugega kot na koalicijske zaveze.

Zato pozivam Vlado Republike Slovenije, naj zaradi slabih rezultatov dela, negospodarnih potez, nevzdržnih razmer med zaposlenimi, sumi malverzacij in špekulacij, takoj zamenja upravo, člane nadzornega sveta podjetja Paloma d. d. in pod drobnogled vzame poslovanje celotne družbe.

Boštjan Zagorac

Poslanec PS NP

Poslanec Boštjan Zagorac nam je predstavil problematiko:

Pritrdil mu je tudi kolega poslanec, vodja Lipe Sašo Peče:

In na koncu njun odgovor na vprašanje:

Andraž Beguš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. marjan pravi:

    Zlo ok prispevek g. Beguš vprašanje popolnoma na mestu. Lepo od Vesti, da se je udeležila tiskovke.

    Kar govorita poslanca Lipe je meni vprašljivo moral bi slišati tudi odgovor vodstva in NSi.

  2. medek pravi:

    Ja mogoče pa Mate pošlje kako teto marico v palomo? Ja , valjda, hahaha ….
    Pa simiču krono na glavo.

  3. marjan pravi:

    Naj kar pošlje strice in tete z marico.
    Krone pa ne bo nikomur natikal saj ni “dentist”

  4. Franci pravi:

    JezušMarija, že po toti Peče, Zagorac, ki se najbole razmita na vse. Pa tak pametne strelata, pa tak lepa sta, da fse puce za jima norijo. Onedva ta rešila Palomo. Mota recept za rešitev. Ovi inženeri in ekonomsti v Palomi se itak nič ne zrazmijo. Zato pa ta zaj nastopila Peče in Zagorac. Komaj čokam, ka ta te ali nekaj naredla, ka neta samo gučala.

Komentiraj