Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ljubljanske zadeve

12. februar 2008 ob 20:59 | Denis Sarkić |

Na redni tedenski novinarski konferenci je župan Zoran Janković odgovarjal na novinarska vprašanja o različnih ljubljanskih zadevah - od projekta stadiona v Stožicah in ureditve starega bežigrajskega stadiona, športnih - nogometa in košarke, termoelektrarne, pokopaliških zadevščin, pa vse do črnih odlagateljev smeti, svojih finančnih donacij in dogajanj v zvezi z lokacijo in menjalno pogodbo zanjo romske družine Strojan. Bilo je zopet pestro in tudi na trenutke celo zabavno!

O stadionu in Stožicah:

Ali so možne kakšne spremembe: “… gabariti so pa jasni, kaj se lahko dela v okviru teh projektov, kakšnih ključnih sprememb ne more bit …”

O stadionu in gradbenih delih:

Kdaj se bo začelo graditi: “… bagri se že vidjo, ker se pospravla ta lokacija …”

O ljubljanskem športu in morebitni združitvi nogometnih klubov Interblock in NK Olimpija Bežigrad ter tivolski košarki:

O navijačih, če pride do združitve: “… jaz sem tut ponudil, /…/ če bodo prišli do tega soglasja, da tut jaz govorim z Green Dragonsi …”

O povsem lokalnih zadevah:

O mestnem LPP prometu: “… konec marca bodo vse linije tekle …”

O svojih donacijah, črnih odlagališčih in parceli družine Strojan:

Kdo pomaga pri odlagališčih: “… občani so se začeli zbujat in klele vam dajem sliko …”

Začelo pa se je povsem “ekološko”, z načelnico oddelka za gospodarske dejavnosti Ljubo Ciuha o zasaditvi novih 400 dreves v mestu, tudi z vprašanji o tem:

Koliko dreves bo v peš coni: “… sadi se tam kjer je možno …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Johan pravi:

    Menežerski župan Jankovič neprestano sklicuje tiskovne konference. Na njih se vedno posluša o njegovih načrtih na papirju. Rezultatov še ni videti na obzorju. Smo pa doživeli podražitv storitev njegovih mestnih institucij, preganjanje ljubljanskih vrtičkarjev, oviranje dostopa do stanovanj v mestnem jedru, cestne zapore, jamranje zaradi vlade, itd.
    Ker ga lokalne (občinske) zadeve ne zanimajo ( komunalne storitve, vrtci, osnovne šole, društva, meščani), bo gradil kot v starih časih. Namesto trgovin bo gradil sedaj stadione. Če že ne bomo imeli v mestu za kruh, bomo imeli pa Jankovičeve igre in stadione.
    Baje se je odpovedal županski plači na račun milijonskih delnic in lastniniških deležev,ki si jih je na pošten način pridovil, ko je vladal v Mercatorju. Sedaj celo toži, ker se je baje takrat premalo sprivatiziralo.

  2. angie pravi:

    Johan,
    ne tipkaj, če nimaš pojma. Baje še nikoli ni zajca ujel. nekaj si narobe slišal, zdaj pa kvačkaš neumnosti.

Komentiraj