Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Levica in Mercator

12. februar 2008 ob 23:53 | Denis Sarkić |

Župan Zoran Janković je moral na svoji redni novinarski konferenci ponovno odgovarjati še na druge teme, ki niso vezane na njegovo vodenje mesta Ljubljana, kot je njegova vloga na politični levici in sodnimi zadevami v zvezi z njegovo tožbo zoper Pivovarno Laško in Istrabenz v zadevi Mercator. Janković se je odgovarjanja lotil v povsem njegovem slogu - malo razburjeno, malo cinično, malo kritično in malo veseljaško. In odgovori so bili zanimivi.

O politiki na levici in njegovi aktivaciji:

“To kar meni Milan Kučan je njegova stvar, on je človk, k’ ga jaz zlo spoštujem, ampak on o men ne more odločat!”

O tožbi proti Pivovarni Laško in Istrabenzu:

“… jest sm posebej v poslovnem svetu - proti prevaram …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Pero. pravi:

    Ta jankovič se mora pa oglasit glih za vsako stvar. Prav posiljuje nas z njegovimi mnenji. Pa če odkrito povem, močno dvomim da so iskrena in odkrita. So predvsem preračunljiva. Nič si ni upal zanikat al pa potrdit. Je pa res da je v oddaji TLP na slo 1 potrdil da ga politika ne veseli in da niti v sanjah ne bo kandidiral za župana :)

  2. huh pravi:

    oglasit za vsako stvar? posiljuje z mnenji? prav pozoren gledalec/poslusalec pa nisi ti kaj? morda si spregledal, ampak pred vsakim govorjenjem jankovica je bil prisoten nek audio signal, ki ga vesci slovenscine in druzbenega zivljenja interpretirajo kot novinarsko vprasanje (ta imajo to nerodno lastnost, da se rada pojavijo na novinarski konferenci), na katerega je potem vprasani odgovoril. huh kako podlo od njega, da odgovarja kajne. mar bi se naucil od “ta pravih politikov” kako se to dela.

  3. xl pravi:

    Se prav pridružujem prvemu mnenju(Pero) in mnenju Bernarda Nežmaha,ki pravi po domače: “pa za koji kurac je treba Jankoviča spraševat za vsako stvar?”. Res je to,da ga je dokaj prijetno gledati, ker ga ima kamera rada in on njo,ampak ne pretiravajte. Kot npr. včeraj zvečer berem na teletekstu neko novico, zraven pa še piše “Jankovič meni…..” . Pa jebem vam objektivnost,kaj a je to ZokiLand?

  4. Denis Sarkić pravi:

    xl, pomiri se malo. Glej, včeraj je imel Zoran Janković redno novinarsko konferenco ob 11.30h, takrat se še ni dobro vedelo o akciji “gradbinci”, zato se ga je prosilo le za komentar, ker pač taisti gradbinci sodelujejo z MOL-om, prej so nekateri tudi z Mercatorjem (za časa Jankovića) in tudi on sam je bil direktor Electe, ki je delovala tudi na področju gradbeništva. To je en razlog. Drugi razlog je, da Zoran Janković ne stoji na političnem zemljevidu na strani aktualne vlade in tudi ni odvisen od prejšnje ali bodoče vlade, zato lahko brez dlake na jeziku komentira karkoli ga novinarji vprašamo. Tretji razlog pa je ta, da se Janković vse bolj ukvarja s politiko, čeprav se ima za managerja. Ne branim njega, tudi sebe ne, ampak ti hočem razložiti zakaj je tako kot je. Tudi Nežmaha večkrat vprašajo za komentiranje različnih zadev, ker pa, kot pravi sam nima veliko časa, ga ne vidiš komentirati vsaka slovenska jajca. Pa še zastonj ni.

    Se pa strinjam, da ima kamera Zorana rada, za novinarje pa nisem prepričan …

  5. Georg pravi:

    Nehajte z objavami tiskov tega narcisoidne tipa. Še manj pa me zanimajo njegova globokoumna mnenja. Najprej naj pred svojim pragom pomete svinjarije, potem lahko pometa pred drugimi. S poštenim delom si ni mogoče nagrabiti takšnega bogastva, kot ga on poseduje. Zato bi poleg omenjenih gradbincev še kdo drug potreboval kakšen kriminalistični pregled .

  6. miro pravi:

    Janković je pač postal mnenjski voditelj. Zelo priročno za ljudi, ki si težko ustvarijo lastno mnenje, ker se premalo informirajo, ne berejo radi. Gledajo samo televizijo - po liniji najmanjšega odpora. To je že dalj časa prisotno v Italiji in tudi pri nas postaja aktualno, še posebej z novo generacijo.
    Janković je tudi zelo uspešen župan in si očitno želi še višje v politiki. Se pa strinjam, da si s poštenim delom ni mogoče nagrabiti takšnega bogastva.

  7. Se en Pero pravi:

    Rad bi samo rekel, da je sicer lepo, da smo tako skepticni glede kapitalizma. Drugod je namrec enoumje ze prav dolgocasno. Skoda pa je, da se vedno vlada mnenje, da se na posten nacin ne da zelo veliko zasluziti. Mogoce ni Jankovic primer najvecjega postenja (mogoce pa tudi), ampak nekaj takih primerov pa lahko tudi v Sloveniji najdemo.

    Ob vsem v kar pa je Jankovic neizbezno prisiljen zaradi svojega delovanj, meddrugim tudi zaradi medijev (majhne lazi v smislu 100% ne bom kandidiral), pa po moje vseeno ni postal zupan iz pridobitniskih vzgibov. Prej iz megalomanstva.

  8. jjliveandletlive! pravi:

    slovenčki, kako zelo ste ne(pri)voščljivi do sposobnih ljudi…zato nam vlada ss oz. jj…

  9. konec pravi:

    Ali ni župan Zoran Janković le župan ali je “glas” ozadja nečesa večjega? Kako to , da ima prste prav povsot vmes???

  10. konec pravi:

    “To kar meni Milan Kučan je njegova stvar, on je človk, k’ ga jaz zlo spoštujem, ampak on o men ne more odločat!”
    postal je politik (Ko se znaš tako lagat, si pripravljen).

Komentiraj