Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aretirani gradbeniki

12. februar 2008 ob 18:14 | Denis Sarkić |

Po elektronski pošti smo dobili naslednje obvestilo iz Generalne Policijske uprave:

Pozdravljeni!

Kriminalistična policija, izvaja danes na območju Republike Slovenije obsežnejše aktivnosti na področju preiskovanja kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala. V predkazenskem postopku, ki ga usmerja skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala, je bilo v večmesečni obsežni preiskavi, ki se je pričela v letu 2007, ugotovljeno, da so odgovorne osebe različnih gospodarskih družb na območju Republike Slovenije, osumljene storitve večjega števila kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. V tej zvezi je kriminalistična policija več odgovornim osebam gospodarskih družb odvzela prostost. V gospodarskih družbah in na naslovih odgovornih oseb se v tem trenutku na območju večjega dela Slovenije izvajajo hišne preiskave. Več informacij bomo posredovali javnosti na tiskovni konferenci, ki jo bomo sklicali takoj po izvedenih nujnih preiskovalnih ukrepih.

S spoštovanjem!

Leon KEDER
Predstavnik policije za odnose z javnostmi
za področje kriminalitete

GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA
Štefanova 2, 1501 Ljubljana

In začel se je lov za posnetki. Aretirani direktor podjetja SCT Ivan Zidar je v spremstvu policije moral v službo, kjer je potekala preiskava o domnevnem gospodarskem kriminalu.



V Ajdovščini pa so takole aretirali direktorja Primorja Dušana Črnigoja FOTO: DARE ČEKELIŠ

Aretacija Črnigoja 1

Aretacija Črnigoja 2

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. piloto pravi:

    pogled na zidarja ki ga privlečejo iz marice mi je polepšal dan!

  2. benč pravi:

    dejmo jih bandite tajkunske

  3. fuga pravi:

    A ni cudno, dokler osumljenec ni obtožen, se javno ne izpostavlja imen. A to velja samo za mamilaše , morilce in sploh tiste najhujše vrste. Sicer pa tega ne bi smelo pricurljati iz policijskih vrst, saj je to isto kot izdaja državne tajnosti. Mislim, da bi moral še kdo sedeti. Razen če gre za medijski linč. Sicer pa saj nismo kakšna kulturna država, ampak balkan. Po pa vse lahko.

  4. De_Tomaso pravi:

    Koliko sta morala Strabag in Grasseto plačati za tole? Pa ne da bi se mi kje smilili, ampak delovanje vrhovne tožilke od Depale vasi dalje pa ja vsi poznamo. :)

  5. marjan pravi:

    fuga
    V vseh državah prihaja do podobnih razkritij le te niso škandalozne v primeru krive obtožbe so tako oprani krivde in slabega slovesa.
    Meni se ne zdi krivično, da je ta podatek javnega značaja prišel v medije

  6. Matej037 pravi:

    Morda bomo kdaj dočakali tudi prizor Boška Šrota v marici. Upanje umre zadnje.

  7. Carlos Contreras pravi:

    Me prav zanima, kako se bo Zidar oddolžil za tole.

  8. Matej pravi:

    Avtor prvega komentarja mi je vzel besede z jezika :)

  9. šifra pravi:

    .nič ni tako skrito ,da se nekega dne, ne bi…odkrilo..!?

  10. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    brez komentarja

  11. Giovanni von Fojbani de Totalitariani pravi:

    Volitve so že zelo blizu in oblast je zelo sladka. Oblast je tako sladka da si že podreja vse, skoraj vse institucije države za boj proti “tajkunom” (beri, kdo ni za nas je proti nam). Oblast bo tako zelo sladka, prav sladkotična, nevrotično zasoljena, da bom umrl že prej od sladkorne, saj mi bo sladkor narastel čez triglav (pohorje in potem dalje). Kot da ne obstaja v tej državi ničesar več kot surova in napadalna, razprodajna tranzicijska politika. Saj ni vazno kdo bo mandatar in kdo zmaga na volitvah, Darvinova evolucija je končana in priča bomu nihanju zdaj na levo, zdaj na desno, kameleonsko pretvarjanje. Zadeva meji na afero Strojanove, institucije ne posreduje leta in leta in potem puč. Danes puč, kaj pa se je dogajalo prej ?, kdo si je zatiskal oči? koliko denarja je že spolzelo v … To je tako, kot da bi mati najstniku zalivala travco in se nato za njim na cesti drla “narkoman”. Če sem koga užalil naj me gre prosim tožit takoj in ne čez 10 let, ko bo mojim otrokom rasla brada in bo že prepozno, da bi me “prevzgojili”. In še ena lepa misel za lahko noč, Ljudstvo ima ravno takšno oblast, kot si jo zasluži. Ko si boste naslednjič sladkali kavo, pazite na politike!!!

  12. Urban pravi:

    Jaz bi pa rad videl Janeza Jašno enkrat izstopiti iz marice v zadevi z orožarskimi posli.

  13. doajen pravi:

    Človek vse skupaj jemlje na znanje z malo rezerve. V bistvu si po malem manem očesne jamice. O tem, da so gospodje obogateli čez noč, najbrž ni treba prepričevati občestva. Rad bi videl tudi nek konkreten epilog. Mislim pa tudi, da je napočil čas, da bi morali uslužbenci javne uprave končno že enkrat jasno pokazati, zakaj dobivajo plače. Uvertura je torej všečna, v nadaljevanju pa se pustimo presenetiti. Skratka, želim si, da bi mi akterji olajšali izbiro na državnozborskih volitvah.

  14. Joško pravi:

    Kako se pa piše naročnik stolpa na letališču JP?

  15. medek pravi:

    Za falus (kontrolni stolp) let. Jožeta Pučnika se bo pa JJ boril. Tko kot, da je zadnji svetilnik v kurji materini :)

  16. Luka pravi:

    Fuga, kje si pa zdaj to neumnost stresel? Po tvojem bi se moralo govorit, da je neki osumljenec ubil nekaj žensk in šele po izrečeni sodbi bi zvedel, da mu je bilo ime Plut? Ni mi jasno, kje zvalite take, saj se je še vedno za vsakega, ki je bil česa osumljen, povedalo. Sploh ne razumem, kako bi drugače lahko bilo. Edini primer, kjer se prikriva identiteto, so mladoletniki.

  17. Aschmodei pravi:

    Hihi.

  18. Animl pravi:

    Niso glvni krivcio za korupciojo Zidar, žTOvšak in Crnigoj…Če prav vse vedo povedat da so blatu do vratu..Potrebno je iskati tudi državne naročnike na ministerstvu in razne svetovalce ministrom, ki so mastno dobivali honorar od izvajalcev za izbiro omennjenih naročnikov kot so Vegrad, SCT in PRIMORJE…

  19. marjan pravi:

    medek si ti iz “kurje horde”.
    Prav očitno se mi zdi da imaš neke prazgodovinske poglede na gradbeništvo.

  20. piloto pravi:

    direktor KZPS Janša ni v nobeni povezavi z JJ. In stolp na letališču nima nobene zveze z JJ. eni mate res fantazijo…
    btw medek, preden butneš tako neumnost, se prepričaj o dejstvih ;)

  21. ferdo pravi:

    bemti bo še hec

  22. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    PiPi(strella) calzekorte selamena ??— :-)))

Komentiraj