Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Tožba zaradi Palome

11. februar 2008 ob 22:16 | Denis Sarkić |

Poslanec stranke Zares in vodja poslanske skupine Matej Lahovnik se je za Vest odzval na tožbo članico uprave Paloma Mateje Perger, ki jo zoper njega vložila, ker naj bi o njej lagal v oddaji Trenja. Poslanec je pojasnil, da stoji za svojimi besedami ter ne bo uveljavljal poslanske imunitete v primeru postopka na sodišču. Članica uprave Palome poslancu očita, da je v oddaji komercialne POP TV s trditvijo, da je prejela 60 tisoč evrov odpravnine, zavajal javnost. Prepričana je, da je poslanec namerno želel škodovati njenemu ugledu in dobremu imenu. Pergerjeva dodaja, da je Lahovnik navedel vrsto neresnic, “pri katerih gre za preprosta in preverljiva dejstva, ki jih lahko kadar koli dokažem”.

Lahovnik je povedal, da je podatek o 60 tisoč evrih odpravnine dobil v medijih. Kot je pojasnil, je skušal v omenjeni oddaji le uresničevati pozive delavcev iz Palome. Ti so namreč poslance pozvali k ukrepom glede problemov in nepravilnosti v Palomi. Delavci naj bi se mu za njegov trud zahvalili. Poslanec Zaresa je prepričan, da gre v vsej zadevi za politični pritisk, saj je Pergerjeva vidna članica NSi in ima poleg sedeža v upravi Palome še funkcijo nadzornice v treh podjetjih. Poleg tega je spomnil, da očitno tudi v NSi niso usklajeni. Prvak NSi Andrej Bajuk je namreč v isti oddaji negiral trditve Pergerjeve, ko je dejal, “da je ta 60 tisoč evrov odpravnine vrnila.” Pergerjeva pa, kot je razvidno, trdi, da jih sploh ni dobila.

Denis Sarkić

Dve pismi zaposlenih v Palomi poslancu Lahovniku:

From:
Sent: 12. december 2007 19:08
To: info@zares.si
Subject:

Pozdravljeni

V imenu zaposlenih Paloma Sladki Vrh in Paloma Cersak vas lepo prosim preprecite »crni odkup » v Palomi Sladki Vrh, ki kot veste ni slabo podjetje le vodstva, ki prihajajo v podjetje polnijo samo svoje zepe. Sedanje vodstvo pa je najbolj pokvarjeno od vseh, saj se nam smejejo v obraz, ko s svojo nesposobnostjo zapravljajo in podcenjujejo podjetje, ki je bilo paradni konj in je se danes njena blagovna znamka pojem prestiza v svetu. Zaposleni, ki pa imamo 140 letno tradicijo v proizvodnji higienskih papirjev, bomo se pred parlamentarnimi volitvami ostali brez sluzb in brez svetle prihodnosti, oziroma brez dostojanstvenega zivljenja, ki pa si ga bolj zasluzimo, kot nase vodstvo in nasploh vsi clani NSIj. Kaj vec po e-mailu nima smisla pisati , saj bi zelel, da se sami prepricate in soocite z aroganco vodstva, ki pa je slucajno tudi iz stranke »NSI« mislim, da vam to dovolj pove.

V pricakovanju vase pomoci

04.02.2008 08:58
Za

Kp
Zadeva
Zahvala

Spoštovani dr. Lahovnik, najlepše se vam zahvaljujem v imenu zaposlenih Palome za četrtkovo pomoč in podporo. Žalosti nas, da se lahko najvišji funkcionarji države kljub vsemu znanemu tako sprenevedajo in lažejo. Vesoljna Slovenija je slišala, da ste posebej naznanili, da tisto prvo pismo, ki ste ga omenili v oddaji Trenja ni bilo anonimno. Minister Bajuk pa je v zadnji oddaji Trenja ponovno trdil nasprotno. Žalostno.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. BIBA pravi:

    Verjamem,da Nsi-jovci verjamejo v večno življenje.Samo tega še ne vedo kje bodo;v peklu vicah al nebesah,uganite kje?

  2. Georg pravi:

    Če ne bi vedel, kako se dela politika, bi verjel g. Lahovniku. Tako pa sem prepričan, da so bila pisma naročena in so mu jih poslali njegovi privrženci, da je potem lahko blestel v odaji. Njemu namreč najmanj verjamem. Komaj čakam, da bo zopet postal minister, da bo lahko svoje hlinjenje o socialni pravičnosti dokazal s svojim delom. Prav ogabno mi je poslušati njegovo pridiganje, kaj bi morali delati drugi in kaj bi on naredil boljše Vsi drugi so seveda za njega nesposobni, zabiti in gledajo samo na svoje koristi. Če ne bi te retorike že občutil na svoji lastni koži, bi ji kot naivnež verjel. Tako pa dolgočasno nakladanje, ki mu bo najbrž obradilo sadove ob bližajočih jesenskih volitvah. Tožbe se namreč na sodiščih se namreč dolgo vlečejo. Čakam ali bo takrat, ko bo izgubil tožbo odstopil kot minister ali kot morebitni poslanec?

  3. ondina pravi:

    Toliko pokvarjenosti, kot jo premorejo stari komunisti in njihovi učenci, res ne moreš najti v nobeni drugi politični strukturi. Je že tako, da jim je prešlo že kar v gene, kako deskreditirati ljudi, za dosego svojega umazanega cilja, pa čeprav s tem blatijo doma in v tujini svoj narod, svojo državo, torej svojo mati domovino.
    In Lahovnik je eden pridnih učencev svoje gartniture, pa sploh ni pomembno ali je pri Zares, DS, ali LDS, vsi delujejo na enak način.
    Janša, komaj še preskakuje polena, ki mu jih prej navedeni mečlejo pod noge, pred noge in na glavo.
    Le kje še dobi toliko volje in energije, bravo Janša, ampak škoda te je za ljudi, ki pluvajo čez svojo mati Slovenijo.

  4. štajerc pravi:

    Glede na vsebino in sklep tega pisma “ki pa je slucajno tudi iz stranke »NSI« mislim, da vam to dovolj pove” je več kot jasno, da gre za pocej poceni politični pamflet,

    Poceni in podcenjujoče do nas, bralcev.

  5. ervinator pravi:

    Lahovnik bo verjetno uporabil enak zagovor kot Rop: imel je utemeljen razlog, da je verjel lažem, zato lahko pri lažeh vztraja še naprej.

  6. janez pravi:

    Joj joj joj frutek moj zdaj boš pa plačal pa gre k vragu erbija

  7. lacko pravi:

    Spoštovani g.Lahovnik, varuh pravic Slovenskih delavk in delavcev
    Tvoja solidarnost je zavestna pripravljenost, povečati svobodo in pravico vseh delavcev R Slovenije, kajti druga stran hoče solidarnost ustvariti z ukazom.
    Verjamem, da te bodo državljanke in državljani Slovenije, nagradili na prihajajočih se parlamentarnih volitvah.
    Pozdravljena Slovenija

  8. marjan pravi:

    Še ena odmevna tožba, če ima g. Lahovnik prav in so dokazi upam da jih bo uporabil in dokazal.
    Če pa so prazne obtožbe in zavajanje pa naj sam odgovarja.
    Naj zmaga resnica.

Komentiraj