Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ideja o rezidenci

11. februar 2008 ob 20:43 | Denis Sarkić |

Šef KD Group-a Matjaž Gantar, ki vodi tudi odbor za gospodarstvo pri LDS, je v svoji kolumni za časnik Finance razmišljal o ideji predsedniške rezidence, ki je že od samega začetka prevzema funkcije novega predsednika republike Danila Türka takorekoč v javni razpravi. Gantar je o svoji ideji spregovoril tudi za Vest, hkrati pa pojasnil še nekaj označevalnih politično-gospodarskih pojmov.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Rock pravi:

    Dobil je idejo na Paprika TV, Rebeka si tako gradi hišo,…no jo ji gradijo. Izvajalci in trgovci donirajo, ona jih malo zreklamira in …WIN WIN. ;-)

  2. Rock pravi:

    Zadeva bi lahko ‘užgala’ tudi pri predsedniški rezidenci,…izkoristi se domoljubni, nacionalni naboj Slovencev, ponos na lastno državo in volja do utrjevanja definicije slovencev,…odvrže se fovšija do predsednika kot fizične osebe, pa bi uspelo. Donatorji bi se seveda sigurno tudi zreklamirali na ta način,…verjetno v tem primeru bolj na prikrit način,…ne tako kot Rebeka Dremelj,…mogoče pa tudi ne.

    Edino lahko bi se zopet oglasili korupcijski skeptiki, da si donatorji na ta način kupujejo projekte, …vendar je večino, vsaj 90% te dileme oz. teme, izničil že Janković lansko leto, s svojim donacijskim prodorom v Ljubljani.

    Zadevo bi se dalo verjetno izvesti, samo potrebno bi jo bilo prav zastaviti in pravilno predstaviti javnosti.

  3. medek pravi:

    Rebeka in Gantar :)

  4. medek pravi:

    …. neki gifta ….. 2 komentarja ne potegne…. zanimivo … jebo te kaco …

  5. tomazh pravi:

    Ne glede na osebo, ki smo jo izvolili za predsednika republike, je to državna inštitucija. Kot tako bi jo morali spoštovati. Ker je to najvišji predstavnik države, bi moral imeti ugledno rezidenco.Najboljša lokacija in zgradba je Ljubljanski grad, saj simbolno dominira glavnemu mestu. 50 let niso vedeli kakšno vsebino mu dati. Sedaj imamo državo in priliko da to uredimo. Hradčani in druge rezidence v gradovih so lep primer, kako to urejajo drugi.
    Gantar in podobni naj razmišljajo raje o denarju na katerega se dokazano razumejo.

  6. Mirko pravi:

    zakaj pa ne donirajo za avtoceste, obvoznice, lokalke?? ce ze tko limajo reklame povsod in kazijo okolico. vecja sramota kot vse dosedanje “sramote” ki mecejo slabo luc na slovenijo v tujini bi bila ta, da se govori, kako smo zgradili predsednisko palaco s samoprispevki, donacijami. tudi ce bi bili vsi donatorji anonimni. ze vidim naslov clanka: Predsednik Slovenije zbira sredstva za novo rezidenco na tekoci racun….!

    donatorji pa naj raje premislijo in darujejo konkretne zneske na druga podrocja. mene bi blo sram, ce bi bil recimo mercator, spar, lek, rotariy club in se kdo……ki se hvali pred kamero s cekom za 5000 €. za pediatricno. to lahko zbere ze malo bolj iznajedljiv posameznik….. nekoc je nekdo brez medijskega pompa daroval relativno dobro vdrzevani grad drzavi. ce bi mel gantar jajca, bi zbral ljudi in denar in brez razglasanja v medijih in protiuslug podaril drzavi predsednisko rezidenco. ce bi bil namen resen.

  7. Ziga pravi:

    Gantar je car in tale ideja je odlična. Vprašanje je, kaj čakamo?

    Mi prispevamo zavese, glede na to, da je moja mama v tem poslu, delo damo zastonj!
    Z veseljem, v čast predsedniku.

    Vlada, kje bo prostor?

  8. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    kupite Gantarju nove bermude !… tangicesomuočitnopretesnepress -

Komentiraj