Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Čebaškova pri Erjavcu

11. februar 2008 ob 20:19 | Nejc Jemec |

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik je obiskala obrambno ministrstvo in Slovensko vojsko. V vojašnici Franca Rozmana – Staneta se je pogovarjala z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem in načelnikom generalštaba slovenske vojske Albinom Gutmanom. Kot je Čebaškova povedala po pogovorih, je bilo to njeno prvo uradno srečanje z ministrom aktualne vlade na pobudo ministra. Po njenih besedah so razpravljali tudi o pritožbah varuhinji glede delovnih razmerij, šikaniranja in spolnega nadlegovanja. Čebaškova je izrazila prepričanje, da bo sodelovanje z ministrstvom dobro. Erjavec je izpostavil pomen poznavanja in osveščenosti o človekovih pravicah pri vojakih, ki sodelujejo na mednarodnih misijah.

Karel Erjavec: “Slovenska vojska se udeležuje misij tudi zato, da bi na drugih področjih sveta vzpostavila demokracijo in pa spoštovanje človekovih pravic.”

Obrambni minister se je prejšnji teden pojavil med tistimi, ki so na Valu 202 izbirali ime tedna. Pred časom se je v isti oddaji pojavil tudi Andrej iz Štajerske - minister za gospodartvo Andrej Vizjak. Vendar so okoliščine Erjavčevega sodelovanja drugačne. Obrambnega ministra so, kot enega izmed kandidatov za ime tedna v tednu pred njegovim glasovanjem, poklicali z drugega programa nacionalnega radia. Zdaj namreč v vsaki oddaji glasujejo tudi nominiranci prejšnjega tedna. Nekaj pojasnil ministra Erjavca.

Erjavec o tem, katera pesem bi morala biti predlagana, da bi poklical za izbor popevke tedna: “Kakšna od Rolling Stonesov”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Hope pravi:

    Rolling stonsi niso slabi, ampak IN THE ARMY NOW mi je še bolj blizu.
    Pa Dair streitsi tudi niso slabi.
    Lp

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    zakaj zdenka ne zmore ?…

Komentiraj