Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zgolj naključje?

10. februar 2008 ob 1:02 | Denis Sarkić |

Ob začetku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije je imel naš predsednik vlade Janez Janša video poslanico , v kateri je med drugim vsej domači in svetovni javnosti napovedal, da njegova vlada in stranka SDS med polletnim predsedovanjem ne bosta vodili predvolilne kampanje. Pohvalno! Pa vendar, gospod premier, kaj pa potem pomenijo obiski vaših SDS poslancev v zdaj že tretji slovenski regiji, najprej so v januarju obiskali Kamniško-Zasavsko, nato Dolenjsko in Belo Krajino, prejšnji teden pa ljubljansko pokrajino (brez Ljubljane), kot pa nabiranje predvolilnih političnih točk? Mislim, da bo to nasprotje morda najbolje ob prvi priložnosti pojasnil vodja poslanske skupine Jože Tanko ali pa poslanec Branko Grims, saj premier verjetno ne bo imel časa za takšna obrobna vprašanja. Bomo videli!

Smo pa ob brskanju po spletnem naslovu Slovenske demokratske stranke naleteli na zanimivo komplementarnost barv med stranko SDS in slovenskim znakom predsedovanja EU, ki so ga pri SDS kot edini politični stranki umestili (čeprav malo dizajnersko nerodno in na silo!) na naslovno stran spletnega portala stranke. Naj se vidi, kdo vodi Svet EU!

www.sds.si
Je komplementarnost barv le golo naključje?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 85 x komentirano
  1. mica pravi:

    hm…če malo pobrskaš nazaj- po “zgodovini” obiskov te vlade, boš, spoštovani Sarkić, ugotovil, da je to tista vlada, ki je na terenu prisotna nenehno, ki se kar naprej z nekom pogovarja.
    Ne pomnim, da bi katerakoli slovenska vlada bila tolikokrat (z različnimi ministri-seveda) v naši Kurji vasi kot prav ta!
    Pa ne “le” letos, da se razumeva.
    Da o tem, na KAKŠEN NAČIN je bila ta vlada prisotna ob zadnji ujmi pri mojih sosedih v Železnikih, ne bom ponavljala…
    Bolje bo, da povprašaš tiste, ki tam živijo…
    In zato, se mi zdi, je tole tvoje pisanje le preeeeeeedvolilni manever opozicije, za kar si, če sem lahko žleht na tvojem nivoju, tudi dobro plačan, če ne za kaj drugega, zato, da si “izgubil spomin”?!

    PS
    ker sem ob takih obiskih pogosto, ne pa zmeraj, prisotna, lahko prideš in sam prešteješ posnetke, ki so narejeni s to vlado in tistih nekaj (komaj za nekaj prstov) prejšnjih vlad…..
    :-)

  2. Igor Đukanović pravi:

    Zdravo, Mica.

    Tudi jaz sem vesel za tvoje sosede v Železnikih, ki so zadovoljni s hitro reakcijo vlade ob zadnji ujmi. Kdor hitro da, dvakrat da. Upam tudi, da se s hitrim pospravljanjem zgodba ne bo končala.

    Vseeno pa bi te rad opozoril na eno malenkost. Si na TV posnetkih iz Železnikov opazila lepo “urejena” požagana debla dreves. Kaj so ta debla počela tako blizu potoka, da jih je voda lahko odnesla? Že ta podrobnost nam da misliti, da bi ujma bila precej manjša, če bi spoštovali stroko in ustrezno obrzdali pogoltnost. Seveda pa drži, da se je vlada odrezala pri “gašenju” problemov prizadetih domačinov.

    Potem se pa spomni na inflacijo. Spet se je vlada dobro izkazala pri gašenju. Kako pa je že bilo z Merkatorjem, prevzemi, pregledno in konsistentno ekonomsko politiko in nasploh “pospravljenostjo” pred “katastrofalnimi in nepričakovanimi” izbruhi visokih cen nafte in hrane na svetovnih trgih? Vlada je bila presenečena kot naše cestne službe, ko februarja pade sneg.

    Samo še prijazen pozdrav v Ljubljano v vladne službe s totega mariborskega konca, igor

  3. Mali šrot pravi:

    ko se človek pelje iz Škofje loke proti železnikom na Soriško planino je cesta taka kot bi jo s fračo nastreljal…..in bi jo strasirale staroslovanske krave ko sošle na pašo…
    Zadnje asfaltiranje so izgleda delali nemci 1943….
    Sramota nad sramoto je ta cesta ……….

  4. mica pravi:

    žal ne delam v vladnih službah, čeprav bi mi to bilo v veliko veselje, saj, kolikor mi je znano, se imajo tam jako lepo
    :-)

    Moram pa vseeno nekaj pripomniti:
    zgornji zapis je cinično in posmehljivo komentiral t. i. vladine obiske na terenu.
    In ker se rada držim osnovne teme, sem dala odgovor le na te besede.

    Kar pa se tiče razlogov, ki so privedli do katastrofalnih posledic pri že omenjeni poplavi, pa moram reči, da prav v tem primeru še kako velja, da je po bitki lahko biti general. Ker vse veš inh vse razumeš in vse znaš.
    Žal je že tako, da se učimo na napakah, pa naj bodo to naše lastne ali družbene. In kot kaže, bo tudi v primeru železniki tako.
    ČE se ne bo spet vse zataknilo pri denarju. Žal.
    In ko piše mali šrot o katastrofalni cesti- se popolnoma strinjam z njim. Cesta ni kaj prida. Vendar je taka kot je, res že od pamtiveka.
    Verjetno je za to stanje kriva sedanja vlada, ker ni naredila nove že pred 20, 30 leti ali več.
    Ti, ti, packi.
    :-))

  5. Igor Đukanović pravi:

    Mica,

    Vlada je delala velik halo okoli predsedovanja svetu EU. To je tako pomemben dogodek, da se ob njem ne da delati nič drugega. Opozicija mora biti lepo tiho in čepeti v kotu in ne braniti novinarjev. In novinarji morajo poročati samo o predsedovanju in ostale teme pustiti pri miru. Da bi ponazorili, kako resno mislijo, so v vladi obljubili, da se tudi sami v naslednjega pol leta ne bodo ukvarjali z ničemer drugih razen najnujnejših tekočih poslov in seveda s predsedovanjem. Vladini predvolilni “zastonjski” bonbončki? Kje pa to se meni samo zdi, gre za ukvarjanje s tekočimi nujnimi posli?

    Tukaj sem dodatno k temu prvič prebral, da je SDS obljubila, da se v tem času tudi stranka ne bo ukvarjala s predvolilno kampanjo. In kaj imamo za videti. Veselo se šprancirajo po terenu. Ostali pa naj bodo doma, ker so sicer nepatriotični izdajalci domače grude v teh težkih časih, ko je dvomilionski narod vzel usodo celega kontinenta v svoje roke.

    To je moja poanta (in se dokaj ujema s poanto prispevka). Res pa je, da obstajajo različni pristopi glede “pokrivanja terena”. Tito in tale vlada prisegata na obiske vseh regij. Za te obiske porabijo samo za predsednikov helikopter po 4.000 evrov na dan. Kaj pa minister in njegov helikopter? Pa drugi vladni uslužbenci in njihove limuzine? Dnevnice in spremljevalni kulturni program so tu itak drobiž. Moje mnenje o “pokrivanju terena” se precej razlikuje od mnenja te vlade. Mislim, da bi ljudje v vladi morali “prisluhniti” napisanim poročilom s terena, ki jih dobijo v Ljubljano. In se v njih poglobiti in pravilno oceniti. Fotke zgoraj omenjene ceste in podatke o stroških vzdrževanja z lokalne direkcije za ceste lahko danes premierju pošljemo po internetu. Od premierja jaz bolj pričakujem sposobnosti pri usklajevanju različnih lokalnih interesov, kot pa lastnoročno “zajemanje” podatkov o stanju na terenu. Premier naj bi bil oseba, ki stanje na terenu že pred prevzemom funkcije kar dobro pozna.

    Zdaj sem se pa že malo preveč “razpričao”. Pa lepo sončno nedeljo, čeprav nimate tako donosne službe, kot sem jaz razumel. ;-)
    igor

  6. Maatjazh pravi:

    Oblikovalci bi takšno komplementarnost barv najverjetneje raztrgali (zlasti neskladni rumenkasti ton in tudi rdečo barvo bi sicer na tej spletni strani iskali zaman). No, bi se pa gotovo med oblikovalci našel kdo, ki bi tvoji hipotezi pritrdil iz drugih, ne iz strokovnih razlogov.

  7. Furja pravi:

    Glede na to, da človek absorbira na dan preko miljon informacij je taka “slučajnost” kot je podobnost barv v znaku SDS in predsedovanje EU čisto logična.
    Naj razložim. Vizualna komunikacija je postala ena najbolj sofisticiranih načinov podajanja informacij. Tudi če zadeve ki jo vidimo ne registriramo na zavestni ravni, ljudem nekje v podzavsti ostane. Igra bav pa še posebaj. Kot rdečo barvo vse povsod v politiki enačijo z komunizmom, so “veljaki” SDS pomislili, da bodo rumeno modro kombinacijo ljudje poenotili z Janšizmom in njegovo stranko, osamosvojitvijo, visoko gospodarsko rastjo….. Če ne zavestno pa vsaj podzavesto. In ja SDS=predsedovanje EU. Skratka vse to, je spretna manipulacija volivcev z pomočjo vizualne komunikacije.
    Ker je jasno da neodločeni volivci na volišču obkrožijo podzavestno, je tole enačenje popolnoma logično.

  8. MarjanBuiltMyHotrod pravi:

    Draga Mica, srce mi krvavi ob tem, ampak moram vas popraviti: piše se o obiskih POSLANSKE SKUPINE SDS, ne o obiskih VLADE. Sicer ne dvomim, da so v Železnikih iz hudournika debla vlekli tako eni kot drugi, ampak pri takih zadevah moramo biti koncizni.

  9. Mateo pravi:

    Komplementarnost barv? Misliš barvno ujemanje? Sicer pa tako ali tako razumemo, kaj si hotel povedat …

  10. Mateo pravi:

    Kdaj si boste omislili lektorja?

  11. marjan pravi:

    MarjanBuiltMyHotrod, a te kajne :-()

  12. marjan pravi:

    To je tko ali se poslanci približajo volilcem so prišli le nabirat politične točke, če pa poslancev ni med ljudi so pa pozabili na volilce. Vsem pač ne moreš ugajat sicer pa ja meni je znak EU predsedstva všeč

  13. Furja pravi:

    mateo v slovarju tujk je komplementarnost razloži kot dopolnjevanje. Tako da ne vem zakaj kritika ker modra barva v znaku SDS dopolnjuje rumeno in obratno. Tako kot v znaku presedovanja EU!

  14. Furja pravi:

    marjan pa bi vam znak bil všeš tudi če bi bil recimo v rdeče belih barvnih tonih?

  15. marjan pravi:

    hm se da videti kak prototip, kar tako si teško predstvljam.

    Je pa veste v poslovnem svetu jasno, da je modra v veh svojih odtenkih vladajoča barva. Kdo obleče rdečo ali oranžno barvo, morda kot kak dodatek recimo kravata čeprav to ni preveč posrečeno, veste rdeča je zelo agresivna barva. Modra in rumena če se prelivata dasta zeleno barvo le ta pa pomirja.

  16. mica pravi:

    Marjan, se oproščam, moškim je včasih potrebno dati prav….
    Naj pa pri tem dodam še sinovo pripombo, ko je dejal, da se že pošteno veseli, da bodo podobno pričele tudi ostale poslanske skupine, kajti-menda- je v vsaki klakšno dražesto žensko bitje, ob kateri bi si on rad odpočil svoje moške oči.
    Kaj čmo: eni gledajo na politiko tudi skozi take koristi
    :-)

  17. Furja pravi:

    marjan:
    nazadnje je bila recimo Janševa Urška oblečena v rdeč plašček na ponovoletnem sprejemu diplomatov. Agresivno? Da!

    Kar se pa tiče vašega modrovanja o prelivanju barv pa zakaj niso naredili zelenega znaka če tako pomirja in sprošča? Saj smo vednar sproščeni. Imamo veliko zelenih gozdov ki so poleg triglava zaščitni znak Slovenije.
    Zato bom trdila. Barvna kombinacija znaka predsedovanja EU ni zgolj naklučje. Sicer je pa itak vse odvisno od precepcije posameznika.
    Meni kot človeku ki se ukvarja z vizualno komunikacijo znak ni všeč. Pa ne samo zaradi barvne kombinacije, ki je popolnoma ne lastna Sloveniji ampak ker znak daje občutek da bo nekam pobegnil.In če ga pogledamo nam bo Triglav pobegnil na desno!

  18. mica pravi:

    PS
    Igor, za vsako stvar, ki ni ravno po našem okusu, bi lahko rekli, da se meče denar skozi okno.
    Jaz to mislim za kadilce, recimo, pa bi se takoj našel trop tistih, ki bi me zaradi teh besed dali čez koleno pa po nagi riti, ane?
    moram pa reči, da me- ker se pač srečujem tudi s pripadniki drugtih narodov- pri nas, Slovencih, strašno moti NE-pripadnost lastni domovini.
    Pa to nenehno nerganje, izpostavljanje napak, kazanje s prstom nanje in -če mene vprašaš- si tovrstno negativno medaljo trenutno še najbolj zasluži Mojca Držarjeva, s tistim “slavospevom”….
    To so stvari, ob kateri ostane še tako strpen človek brez besed….

    Pa da se vrnem k stvari.
    Ko sem pred davnimi leti še učila, so mi šle na živce špeckahle. Oni sami ali pa njihovi starši (jabolko redkokdaj pade daleč od drevesa). Skratka, nekako nisem marala tistih, ki so me “opozarjali” na to kakšni so drugi…
    In ko sem se nekoč nekoga, ki je nenehno trkal na vrata kabineta in mi prišepetoval, kdo je pri kontrolni prepisoval, odslovila z besedami, da lahko to počne tudi on, a bogvaruj, da ga opazim pri tem.
    Skratka, ne toži drugih, če sam nimaš jajc, da bi počel enako
    .-)

  19. Furja pravi:

    mica

    Verjetno ste mislili na Mojco Drčar Murko?

  20. lucko pravi:

    Se mi ni ljubilo brati vseh komentarjev, ampak mico bi pa spomnil, da Bohinj(kjer ni zupan iz vladne koalicije) se vedno caka na pomoc(vecino so morali urediti sami) in je moral dobesedno kricati, da se je delcek pozornost vlade preusmerila z SLSovskih Zeleznikov… Tudi obiski po terenu so zelo strankarsko obarvani. Samo primer. Proslava ob Sengenu je bila v Kopru(Popovic upamo da vem kje je), ceprav bi bilo precej logicno, da bi bila v Novi Gorici, ki je s tem ponovno postala eno meso…

    Je pa zanimivo, vedno vec clanov SDS in vladnih spremljevalcev je na Vesti. Jih pa res mora ze panika grabit…

  21. marjan pravi:

    nazadnje je bila recimo Janševa Urška oblečena v rdeč plašček na ponovoletnem sprejemu diplomatov. Agresivno? Da!
    Furja malo si zašel ampak ni sile rade volje te “utirim”
    Namreč primerjava večerne obleke in državnega emblema je nivo tvojega pavšalnega dojemanja.

    Podari svoji sopotnici kakšen kos intimne garderobe rdeče barve, podžgi strast saj ženske imajo 2 para ustnic oba sta rdeča in agresivno vabita ;-))

    Zato ni zelen emblem našega presedovanja EU ker je modra barva, barva stabilnosti ugleda resnosti
    Ni novost, da so policijske uniforme širom sveta modre barve.

    Lučko kako gre lep dan danes kaj, povej zadnjič sva govorila o starih facah v “novih” gvantih že veš kako funkcijo ima Biščak pa Vajgel.

    Si prebral zakaj je SDS leva stranka, saj veš tisti link o stavki v Litostroju 87 leta in ustanovitev Social demokratske zveze Tomšič pa Pučnik in zdaj Janša.

    Je pa zanimivo, vedno vec clanov SDS in vladnih spremljevalcev je na Vesti. Jih pa res mora ze panika grabit…

    Ha ha ha hahhaha Ja lučko kako lepo ti si pravi “teritorijalec” vsak blog mora biti vesel, če ima “tako”
    mrcino, ki laja na drugače misleče res čast tebi in tvoji naravi, zahvaljujoč tebi, ki si lastiš Vest kot lasten mediji.

    Ja ko smo že ravno o “mrcinah” in privatizaciji “vesti” on dan sem Denisu skoz prste pogledal, ko je posegal v avtonomnost svojega kolega in mu posredno onemogočil izpolnitev moje skromne želje, da bi si lahko v celoti ogledal kaj je povedal Cerarjev Marjan o Mirovnem inštitutu.

    Res lučko kmalu ti bom tako hvaležen kot sem bil pred leti g. Šaleharju in njegovemu Toplovodu.
    Le tako naprej.

  22. Furja pravi:

    marjan:

    O uporabi psihologije barv v vizualni komunikaciji, se z vami nebi pogovarjala, ker se vidi da ste totalen laik na tem področju.

    Če pa bi prebrali tale vaš post:
    marjan pravi:

    10. februar, 2008 ob 11:59
    hm se da videti kak prototip, kar tako si teško predstvljam.

    Je pa veste v poslovnem svetu jasno, da je modra v veh svojih odtenkih vladajoča barva. Kdo obleče rdečo ali oranžno barvo, morda kot kak dodatek recimo kravata čeprav to ni preveč posrečeno, veste rdeča je zelo agresivna barva. Modra in rumena če se prelivata dasta zeleno barvo le ta pa pomirja.

    Boste ugotovili, da ste prvi začel opletati o agresivni rdeči barvi v oblačenju.

  23. marjan pravi:

    Furja povejte mi kako lahko primerjate večerno obleko z državnim emblemom?

    marjan pa bi vam znak bil všeš tudi če bi bil recimo v rdeče belih barvnih tonih?

    Torej, ko veste da je rdeča barva agresivna zakaj jo vidite kot barvo emblema našega predsedovanja

    Zame pravite, da sem laik dobro ampak vi - Meni kot človeku ki se ukvarja z vizualno komunikacijo znak ni všeč. Pa ne samo zaradi barvne kombinacije, ki je popolnoma ne lastna Sloveniji ampak ker znak daje občutek da bo nekam pobegnil.In če ga pogledamo nam bo Triglav pobegnil na desno!

    Veste vse kar pišemo “bega” na desno kar pomislite ali berete z desne na levo ;-) no mislim, da ste me razumeli.
    Vsekakor pa lahko nadaljujeva debato.

  24. Furja pravi:

    marjan:

    DA! znak beži! Ta moja opazka, da bo pobegnil na desno, je bila prilepljena zgolj metaforično.

    In nikjer v mojih komentarjih niste zasledili, da ocenjujem, da bi morala biti celostna podoba predsedovanja v rdečih barvah. Bilo je zgolj vprašanje, če bi vam bil znak tudi všeš, če bi bil v rdeče beli kombinaciji. In vi ste mi odgovorili:marjan pravi:

    10. februar, 2008 ob 11:59
    hm se da videti kak prototip, kar tako si teško predstvljam.

    Je pa veste v poslovnem svetu jasno, da je modra v veh svojih odtenkih vladajoča barva. Kdo obleče rdečo ali oranžno barvo, morda kot kak dodatek recimo kravata čeprav to ni preveč posrečeno, veste rdeča je zelo agresivna barva. Modra in rumena če se prelivata dasta zeleno barvo le ta pa pomirja.

    Kar pa se tiče celostne podobe predsedovanja EU pa sem svoje mnenje povedala že v prvem komentarju na to temo. Zato jaz….ne bi z vami nadaljevala debate!

  25. MarjanBuiltMyHotrod pravi:

    marjan pravi:
    Si prebral zakaj je SDS leva stranka, saj veš tisti link o stavki v Litostroju 87 leta in ustanovitev Social demokratske zveze Tomšič pa Pučnik in zdaj Janša.

    Aha, pa Andrej Magajna, E.M.Pintar in Gorazd Drevenšek, ki so tudi bili zraven (če temu, da si v predsestvu stranke ali eden od njenih ustanoviteljev lahko rečemo, da “si zraven”) so tudi v levem delu političnega spektra. Kje so zdaj ti ljudje?

  26. marjan pravi:

    Vem kam meri vaša metafora -DA! znak beži! Ta moja opazka, da bo pobegnil na desno,

    Glede na to, da človek absorbira na dan preko miljon informacij je taka “slučajnost” kot je podobnost barv v znaku SDS in predsedovanje EU čisto logična.
    Naj razložim. Vizualna komunikacija je postala ena najbolj sofisticiranih načinov podajanja informacij. Tudi če zadeve ki jo vidimo ne registriramo na zavestni ravni, ljudem nekje v podzavsti ostane. Igra bav pa še posebaj. Kot rdečo barvo vse povsod v politiki enačijo z komunizmom, so “veljaki” SDS pomislili, da bodo rumeno modro kombinacijo ljudje poenotili z Janšizmom in njegovo stranko, osamosvojitvijo, visoko gospodarsko rastjo….. Če ne zavestno pa vsaj podzavesto. In ja SDS=predsedovanje EU. Skratka vse to, je spretna manipulacija volivcev z pomočjo vizualne komunikacije.
    Ker je jasno da neodločeni volivci na volišču obkrožijo podzavestno, je tole enačenje popolnoma logično.

    Sama srž vaše “zgodbe” je da si vlada “lasti” dosežke, res kak nesmisel kdo drug pa naj bi bil odgovoren za uspehe kot aktualna vlada. Seveda ko bi bil simbol in barvna koimbinacija kateri bi bolj pristojal diagonalni opciji bi bilo ok ali pa tudi ne, saj vem da si “dimetrala” čez noč obrne za 180 stopinj.

    Zakaj me potem sprašujete, če- marjan pa bi vam znak bil všeš tudi če bi bil recimo v rdeče belih barvnih tonih.
    Prosim če odgovorite, namreč postavljate neko primerjavo med rdečo, katero sami priznavate, da je agresivna (veste ženskam pristoji, verjamem da tudi vam) in modro katero priznavate, kot pravite ste”stroka” in lahko poveste, da je modra barva stabilnosti

    Torej zakaj primerjava med rdečo in modro, “stroka” ste povejte meni laiku.

  27. marjan pravi:

    MarjanBuiltMyHotrod.

    Kje so ti ljudje, sprašuješ kod da veš. Jaz ne vem kje so.

    Sam nauk pa je korenine SDS izhajajo iz Litostrojske stavke 87 torej delavstva.in levice
    Stranke “horde” pa izhajajo iz totalitarnega sistema, sistema, ki je imel platformo v delovstvu a se mu je izneveril ker, ko je postal vladar jih ni več potreboval. Katerikoli totalitarni sistem v svoji čisti osnovi ne more biti lev ali desen je lahko le diktatura “horde”

    Veste mornarje križarke Aurora, ki so streljali na Carjevo palačo in začeli “revolucijo” so kmalu odstranili, ugotovili so, da so obljube bile laži. Kakor Leninove obljube o volitvah v Rusiji so imeli volitve a ker boljševiki niso dobili potrebne večine so volitve razveljavili.
    Podobno je bilo po 2 vojni v Jugi volitve ok ampak oblast pripada “hordi”

  28. 1tastar pravi:

    Rumena za Evropo je za odtenek bolj posrana!

  29. Denis Sarkić pravi:

    Mica, čeprav je že nekdo drug odgovoril, pa vseeno še enkrat, napisal sem obiski poslancev iz poslanske skupine SDS, ne pa vlade! Poslanci zaenkrat še niso hodili takole naokoli, zato takšno moje čudenje, se pa strinjam, da bi morali vsi izvoljeni predstavniki ljudstva vsaj enkrat na mesec malo naokoli prezračit svoje riti in noge, bi dobili malo boljših idej in kisika v možgane! Moje prispevke na tvojo žalost ne kreira opozicija in ne nimam sponzorja za takšno pisanje, tudi žepov nimam polnih, je pa res, da si vsak dan vzamem nekaj časa za brskanje za informacijami po spletu, prečekiram vse svoje bookmarkse vsaj enkrat na teden, zato se včasih najde kakšna zanimivost kot je tale s temi znaki!

    Marjan, posegal v avtonomnost kolega??? Saj je sam naredil kar je hotel, njegova odločitev je bila kako bo naredil prispevek. Na blogu http://blog.vest.si/jansadogblogco/2008/02/08/mc-ovaditelj-iz-sds/
    pa imaš drugo verzijo, mojo pač! Ne razumem torej tvojih besed!

    Mateo, brezplačnega lektorja še nismo našli!

  30. Denis Sarkić pravi:

    1tastar, ali gresta torej neposrana in posrana skupaj, se dopolnjujeta ali ne?

  31. mr_m pravi:

    Bela, modra in rdeča so barve slovenske zastave. Rumena je evropska zvezdica. Naključje?

    Sarkić, saj znaš bolje. Ali pač? Da se te ne bo oprijel sloves cenenega politikantstva…

  32. marjan pravi:

    Ekola

    marjan pravi:

    7. februar, 2008 ob 23:52
    Pozdravljen Andraž Beguš bi se dalo videti celo novinarsko konferenco ali vsaj tisti del kjer g. Cerar govori o tretji raziskavi od Mirovnega inštituta.
    Hvala lepa.

    Denis Sarkić pravi:

    8. februar, 2008 ob 1:05
    Marjan, ne bo šlo, to kar vidite in slišite, to je vse kar bo objavljeno na Vesti!

    Andraž Beguš pravi:

    8. februar, 2008 ob 1:26
    @marjan,

    glede tvoje prošnje bom videl kaj se bo dalo storiti, lahko ti pa zaupam, da je bil del, kjer je govora o mirovnem inštitutu odrezan zato, ker je nekdo v ozadju izrekel par sočnih besed, ki so bile tako očitne, da se mi res ni zdelo primerno za objavo

    Andraž Beguš pravi:

    8. februar, 2008 ob 1:28
    ok, če Denis pravi ne, potem to verjetno pomeni ne.

    Se opravičujem g. Andražu Begušu za copy patste vendar pa sem želel prikazati vmešavanje Sarkića v prispevek g. Beguša.

    Denis praviš o nekakšnem bonusu in si zapiraš vrata obenem pa se vmešavaš v delo kolegov.

    vseeno me veseli, da si me dal s” črne liste” in odgovarjaš četudi te nič ne vprašam.
    Le to smatram kot “nov” začetek. LP

  33. Denis Sarkić pravi:

    Nikoli nisi bil na kakšni črni listi, da ne bo pomote, jaz tega ne počnem!

    Andraž je naredil svoj prispevek za Vest, jaz pa sem dodal svoje na blog! Kje tu vidiš vmešavanje v avtonomnost? Saj je svojega naredil sam, povsem samostojno! Če pa gledaš odzivni čas mene in
    Andraža na tvoje komentarje, ja jaz sem prvi odpisal in nato še Andraž, nato je videl še moj odziv in dopisal še enkrat. Na koncu pa je bil tudi tale moj komentar, ki si ga ti očitno izpustil, morda celo namenoma!

    # Denis Sarkić pravi:
    8. februar, 2008 ob 5:10 e

    Denis ne prepoveduje, ampak svetuje, da si ogledate blogerski prispevek Janša & co.:

    http://blog.vest.si/jansadogblogco/2008/02/08/mc-ovaditelj-iz-sds/

    Pa ne bom več pisaril na to temo, ker je malo brez veze, raje kaj drugega…

    @mr_m, hvala za razlago, res nisem tega vedel! Ampak, kako to, da je znak objavljen na njihovi spletni strani tako direktno in če pogledaš dobro, celo dvakrat na prvi strani. To je pa zelo lepo dopolnjevanje, kaj ne? Ceneno politikantstvo? Ne, le moje oči se včasih z zanimanjem ustavijo na kakšni reči, potem pa možgančki kaj napišejo, to je to! Zgolj razmišljanje s svojo bučo!

  34. marjan pravi:

    Denis Sarkić pravi:

    7. februar, 2008 ob 14:07
    Marjan, porabil si ves bonus pri meni, da bi ti odgovarjal na tvoje nebuloze. Res mi je žal, ampak na take butaste izjave pa res ne padam. Pa lep pozdrav…

    Veš Denis, če si lahko dovoliš pisanje kakšno ti pač pade na pamet moraš biti odprt tudi za take izjave, ki te spravijo v zadrego s tem edno pokažeš širino duha. Ko pa začenjaš z “bonusi” je to slabo.

  35. Sigmund pravi:

    tale s komplementarnostjo je mal mimo.

  36. marjan pravi:

    ja jaz sem prvi odpisal in nato še Andraž — saj je tvoja prizadevnost hvale vredna vendar pa sem se obrnil direktno na avtorja prispevka g. Andraža Beguša.

    Ko na ulici nekdo zavpije Marjan boš tudi ti reagiral “kva je”.
    Upam, da ne.

  37. Andraž Beguš pravi:

    @marjan,

    hvala za podporo. že pripravljam peticijo o cenzuri na vesti. sicer pa moram priznati, da denis res ni slab človek. zadnjič mi je celo odstopi kos pizze, da o tem, kako dobro se z janšo (denisovim psom) razumeva, niti ne zgubljam besed.

  38. Denis Sarkić pravi:

    Pa saj sem ti odgovoril, ampak ne morem pa pistai in pisati v nedogled, če ne vidim smisla…

    Preberi si še enkrat tole,

    # marjan pravi:
    7. februar, 2008 ob 7:29 e

    Če daš psu tako ime, potem imaš res nek poseben odnos, po čebelarju Janši? dobro da ga nisi poimenoval na čast mojemu znancu R. Janši.

    In kako zgleda imet psa z priimkom osebe, ki je ne maraš. Povej ali je on tvoj najbolši prijatelj ali je tako za “izživljanje” in samopromocijo.

    # marjan pravi:
    7. februar, 2008 ob 10:31 e

    Pa poimenuj tvojega Borut če misliš, da boš tako bolj mirno spal.

    Morda lastnik psa z imenom Janša bolje spi?

    Z mediji se ni za hecat.

    Se pa “mediji” lahko hecajo?

    # marjan pravi:
    7. februar, 2008 ob 13:42 e

    Mah, vprašal sem samo če kaj bolje spi ko ima Janšo pri nogah. On pa o svetem in svetosti pojdi na veliko potrebo in poglej kako “svet” si

    pa malo pomisli na kaj naj ti tukaj odgovorim (???), če ne s tistim zgornjim!

    Pa še naprej lep večer, greva z Janšo ven …

  39. mica pravi:

    hm…težko je verjeti nekomu, da želi biti verodostojen in nepristranski, če se iz premiera norčuje tako, da da svojemu psu njegovo ime.
    Si predstavljaš, da odprem kupleraj z nazivom katarina kresal?
    Reci, koliko časa bi ta zadeva delovala?
    30 sekund?
    Pa bi me že odrli do kosti zaradi žalitve časti.
    Toliko.

  40. Denis Sarkić pravi:

    Mica, še tebi enkrat, moj pes nosi ime po Antonu Janši - čebelarju in nima neposredne zveze s premierom! Če tega ne razumeš, potem ti jaz ne morem pomagati, morda kdo drug! Verjamem, da bi kupleraj deloval s takim imenom kot predlagaš, deloval pa bi tudi pod kakršnimkoli drugim - tudi pod imenom Janez, Borut, Andrej, Karel, Gregor, Bojan, Zmago ali Sašo, …, zato ker jih pri nas primanjkuje!

  41. Denis Sarkić pravi:

    Aja, več kot 30 sekund zagotovo, če bi imela dobre mačke notri, oddrli bi te le pri davkih, podkupninah in reketu!

  42. :) pravi:

    Pa če bi bila vlada v barvah pentagona ji ne bi nič pomagalo.

  43. marjan pravi:

    He he Denis in zakaj si dal ime psu po Antonu Janši- čebelarju mislim od kje ti ideja “jst bom pa dal ime psu po čebelarju Antonu Janši”.
    Saj jaz zato nisem užaljen niti ne mislim, da si grozen človek zato ampak daj res povej kako do ideje
    poimenovanja psa po Antonu Janši. Kaj te je tako fasciniralo, na čebelarju z Radovljice ali kjer je bil že doma. Malo neumno se mi pa le zdi, da skomigneš, češ saj ni po Janezu ampak je po Antonu.

  44. mica pravi:

    Sarkić, a imaš ti vse ženske za neumne a samo mene?

  45. Denis Sarkić pravi:

    Marjan in vsi ostali, ki vas zanima ena in ista zadeva v zvezi z imenom mojega psa (še pettisočkrat),

    pes je dobil ime po Antonu Janši, čebelarju, ker je že v leglu lizal med in smo mu našli primerno ime vezano na med, ne pa na politika Janeza!!! Res ne vzdrži teza, da je bila izbira imena provokacija. Edino kar me je pri izbiranju imena morda prešinilo, je aktualnost imena, pa še to je šlo po gobe, ko so mi enkrat pred letom in pol v Grosupljem ob šanku rekli domačini, “… če je pa psu ime Janša po Antonu čebelarju, pol je pa Peterletov …”, ker se pri vseh ljudeh vrti vse okoli politike. Meni in mojemu psu se pač ne!

    Zadj pa si mislite kar hočete, jaz imam dovolj razlaganja!

  46. Denis Sarkić pravi:

    Žensk nimam za neumne, le včasih jim je potrebno malo drugače razložiti stvari, ker so ženske pač takšne!

  47. marjan pravi:

    ok Denis meni je tvoja razlaga pes je dobil ime po Antonu Janši, čebelarju, ker je že v leglu lizal med
    čist simpatična.

  48. Denis Sarkić pravi:

    Lahko ti je simpatična, ampak bolj pomembno je, da je resnična!

  49. sliva pravi:

    ej, denis, če še ne veš, poslanci imajo ponavadi svoje pisarne v okrajih, kjer so bili izvoljeni in kjer jih volilci lahko obiščejo in se jim spovejo. Nikakršnih španciranj poslanskih skupin po slo. ne potrebujemo - vsakršen korak v to smer, glede na zgornje dejstvo, je zgolj, kot si že sam ugotovil, predvolilno napihovanje - in v tem prednjači SDS, katere El Presidente je rekel, da oni tega med predsedovanjem ne bodo počeli - oni že ne, ker da so načelna stranka (smeh)

  50. Denis Sarkić pravi:

    Vem za poslanske pisarne, tudi za njihove uradne ure, vendar sem mislil o španciranju poslancev v druge okraje, kjer nimajo pisarne…

  51. jjliveandletlive! pravi:

    Zakaj ste tako nesproščeni. Imate to vlado, ki ste si jo tako želeli in sedaj raje lepo uživajte to neverjetno demokratično in gospodarsko uspešno ter predvsem pravično blagostanje dokler traja. Ne pozabite, da ste lahko končno sproščeni.
    Denisu pa dopustite tudi kanček sproščenosti, da bo čas raje namenjal verjetno najboljšim novinarskim prispevkom v naši krasni deželici. LP

  52. Neja pravi:

    Denis,
    sprašujem se, kako se ti ljubi kar naprej odgovarjati in razlagati o pasjem imenu. Jaz verjamem, da je rad lizal med in bilo ga je istočasno zelo prikladno (iz več razlogov) imenovati Janša. In kaj potem, če kdo pomisli tudi na Janeza. Saj je psu tako ime, premierov pa je to priimek. Torej, velika razlika in nobenega žaljenja. Kaj bi šele rekli, če bi ga imenoval Janez. Potem bi se še iz drugih strank spravili nate. Sicer pa SDS skrbi za svojo kampanjo (in z našim denarjem) na vse mogoče načine, take bolj očitne in tudi take za bolj podpražne zaznave.

  53. marjan pravi:

    jjliveandletlive ne skrbi jeseni bomo vsi še bolj sproščeni tudi ti.
    Mene pač ne moti če poslanci obiskujejo volilce v svojih okrajih in tudi v drugih okrajih.Konec koncev se pohajkovanja po Sloveniji lahko udeleži tudi opozicija v lastni režiji.
    Morda pa se tega noče no če vračunamo da je bilo malo manj kot 190 županov za pokrajine od približno 230 je tudi “turističnih” destinacij za opozicijo malo manj.
    Saj smo sproščeni in Slovenija je naša domovina in to je to simpl.
    Glede na to, da je vlada glavni akter političnega dogajanja pa je normalno da “uživa” pozornost medijev.
    In posledično volilcev temu se pač ne da izognit.

  54. Prevarant pravi:

    A se komu zdi, da ima Zares podobne barve kot Vest.si. Ta oranžna barva me res močno spominja na Zares. Nekje sem prebral, da bi naj bil Sarkić Golobičev polbrat.
    Verjetno je zgolj naklučje…

  55. Neja pravi:

    Modri, rumeni, zeleni in rdeči toni so pač že bili oddani. Ne morejo biti beli ali črni, tudi kardinalski ne. Zato so se verjetno odločili za odtenke oranžne, ki pa samo od daleč spominja na Vest. Skupna pa jim je zagnanost, odločnost, pronicljivost, inovativnost, neustrašnost, kultura dialoga, resnicoljubnost…..Pa še recite, da ni oranžna barva lepa!

  56. Denis Sarkić pravi:

    Prevarant, Vest je nastala decembra leta 2006, v letu 2007, točneje maja je spremenila zunanjo podobo, zaščitni znak pa je postal oranžen oblaček z navednicama. Zares se je zgodil kasneje (če pogledaš po našem arhivu, se to lepo vidi), stranko so ustanovili šele v drugi polovici leta. Sam imam sicer dva polbrata, a nobenemu ni ime Gregor in oba sta mlajša od mene. Lahko pa, da je Vest vplivala na ustanovitev stranke Zares in izbiro barve??? Si morš mislt, da bi blo to res!

  57. jjliveandletlive! pravi:

    :)

  58. Denis Sarkić pravi:

    Marjan, jaz bolj sproščen kot sem ne morem biti! Politika me sploh ne sprošča, bolj delo, zabava ali kaj drugega. Vest je na primer dober primer sproščenosti v medijskem smislu, veš koliko ljudi, ki nas spremlja je zaradi nas vsak dan sproščenih. Kar vprašaj jih …

  59. lucko pravi:

    Zivel odbor za varstvo lika in imena Janeza Janse…

    Se en dokaz, da SDS ze ima kampanijo. Malo pred novim letom sem na cesti, ki se po tem ko gre Litostrojska cez opusceno progo in pravokotno zavije videl plakate SDSa… Ce bom se kje kaksen opazil jih bom slikal in poslal Vesti…

    marjan, to da je veliko clanov vlade in SDSovcev tukaj je bilo po principu, da kritizirate in napadate kako nepravilno porocajo in na vsak nacin skusate diskrititirat… Da ne porocajo lepo, da je treba lik in delo marsala Tita, pardon Janse spostovati… No in seveda da ne pozabim, da je SDS levica in oh in sploh dobra. Ja prosim dokazite z dejanji ne besedami in ne le tik pred volitvami… Pa naj nas to ne stane zadolzevanja iz 28% do 33% BDPja kolikor ste dolg slovenije povecali brez upostevanja porostev… Pa glede na to, da je bilo teh 5% v casu, ko ste socjalo vrgli skozi okno me je prav groza kaj bo to leto… 35, 36%?

  60. mica pravi:

    ko berem kiomentarje, preprosto ugotavljam, da se je debata izrodila, kot so se izrodile že vse podobne debate. Enostavno - izgleda tako - ne gre drugače….
    Vse skupaj pa me spominja na znanko, ki je zmeraj, če me je le dobila v pest, kritizirala moje kolege, češ, kako zanič voditelji so, kako se motijo, koliko napak delajo, in svoj monolog je ponavadi zaključila z besedami “če bi bila jaz na njihovem mestu”
    Pa sem ji to, iz čiste privoščljive hudobije, nekoč tudi omogočila.
    Že po 15 minutah, ko ti v studio eni nosijo novice, drugi reklame, tretji te priganjajo, da prebereš to ali ono, je bila dobesedno mokra od potu in se je pričela tresti…
    Enako kot moj Najdražji, ki je svoj čas imel polna usta o “rajskem življenju žensk”. In ko ga je usoda nagradila, da je to rajsko življenje moral okušati teden dni, je bil na koncu zrel za v norišnico…….

    Hočem reči, da s(m)o v kritiziranju in omaloževanju tistih, ki so trenutno na vladi, vsi zelo dobri eksperti. nenehno poudarjanje slabega, je postala pri nas že stalna praksa.
    In nenehno pritlehno norčevanje- saj je vseeno, ali je to pes ali tisti trije hm..”umetniki”, ki si nadenejo premierovo ime in potem na “umetniški” način ponavljajo eno in isto mantro….

    Dragi moji fantje, gre za to, da smo Slovenci in tisti, ki tukaj živijo, do zadnje podrobnosti razvili svoj neprijetni gen, ki se imenuje norčevanje.
    Ljubljančani se norčujejo iz nas, podeželanov, bolj lepi se norčujejo in gledajo zviška na manj lepe, tisti , ki mislijo, da so zelo pametni, s prezirom zrejo na one, ki bojda to niso…itd.itd.
    A če želimo biti dosledni in delati po svoji vesti, potem je potrebno pokazati obe strani: in dobro in slabo.
    Brez spotakljivega norčevanja, in brwez t. i. “sproščenosti”, za katero pa se skriva prvo, le da v drugačni obliki.

    In ob vsem naštetem ne morem pozabiti na enega od zagrizenih braniteljev simbolov revolucije, ki je rekel, da raje crkne kot da bi dal roko drugemu bratu, ki se je med vojno boril na nasprotnem bregu. Žal se je to potem tudi res zgodilo.

  61. MarjanBuiltMyHotrod pravi:

    Če smo že pri totalitarizmu in hordah - tudi stranka Antona Drexlerja je bila delavska. Kasneje je bil prisiljen najprej prepustiti strankino vodstvo uzurpatorju nato pa je bil še umaknjen iz aktivne politike. Sama stranka je njegovo ime sicer še kar nekaj časa uporabljala v propagandne namene, tudi po tem, ko je Anton v grenkobi umrl. Žalostno, ja.

  62. Denis Sarkić pravi:

    Mica, preberi si še enkrat moj komentar o izbiri imena za mojega psa, potem pa me uvrsti na kakšen drug seznam, jaz se namreč ne norčujem iz premiera, mojega psa pa žali, da ga ti na vsak način primerjaš z njim! Sicer pa je Janez po moje dober politik, le malce premalo zna poslušati drugače misleče ljudi … Kreganje gre pa tudi meni na živce!

  63. 1tastar pravi:

    Denis, dojenček serje svetlo rumeno, če pa je še malo živalskih beljakovin, kakec potemni. Tvoj, ki piješ Teran, je pa čisto črn!

  64. Denis Sarkić pravi:

    Maš prav tastar, res sem pil teran ta vikend, kako kaj tvoja bitka za drobiž z megatrgovcem?

  65. Neja pravi:

    Mica, ko berem komentarje, leti veliko več kritik, cinizma in norčevanja pristašev vlade na opozicijo in na njene zagovornike. Meri vse z istimi merili.

  66. jakob pravi:

    Še nov znak STA poglejte! Isti kreatorji .

  67. Tomica pravi:

    1. Modra in rumena barva obeh logotov sta barvi EU (piscu svetujem, da pogled vrže na zastavo EU)

    2. Levica in opozicija so že davno pričeli predvolilno kampanjo. Tako lahko iz dneva v dan poslušamo levičarske predstavnike, kako nas opozarjajo, da je država na robu državljanske vojne, da imamo pol milijona lačnih ust v tej državi, da je mesar Tone vpleten v korupcijo in podobne populistične floskule brez realne osnove. Hkrati pa nam levičarji ponujajo sanjsko rešitev in odrešitev….v obliki njih samih. Dragi tovariši. 12 let ste bili na oblasti, časa, da bi kaj storili ste imeli več kot dovolj. Danes pač ni treba govoriti, kaj bi kdo moral oz. ne bi moral narediti, saj ste imeli svoj čas.

    3.Nekateri bi najraje videli, da bi se vlada in njene stranke do konca predsedovanja zaprle na Brdo in bi tako lahko levičarji nemoteno širili nestrpnost in ustvarjali vtis kaosa v državi.

    4. Če dobro pogledam, je edini kaos v državi tisti, ki vlada na levici. Vedno več strank je, a vedno manj resnih strank. Hud boj se bije za leaderje levice, a Kučan ga kar ne more in ne more imenovati. Pahor bi rad bil prvi, a kaj ko je tukaj Janković, ki kot turbo kapitalist hodi na sindikalna srečanja in modruje o socilai in delavskih pravicah. Dragi narod, Kučan nam pripravlja novega Tita v podobi Jankovića. Toda, Tito je v primerjavi z njim mala beba.

  68. konec pravi:

    Bojim se , da bolj se bodo bližale volitve bolj bo vest pokazala razlog zakaj je nastala.

    Ampak ne glede na to bi želel vedeti od Denisa , če lahko vpraša župana LJ , če je res, da bo šel naslednji teden v TS kjer se bo srečal z zmernim županom TS ampak da bo tudi obiskal fojbo v Bazovici skupaj s skrajnimi desničarji (dejstvo , da je njegova ignoranca kar se tiče slovenske zgodovina ogromna in lahko je brez težav zaveden, ker pač stvari ne pozna)?
    lp

  69. 1tastar pravi:

    Denis, s Spara sem presedlal na Mercator, vzporedno pa še na Laško

    http://1tastar.blog.siol.net/2008/02/09/neresnica-o-mercatorju/

  70. Denis Sarkić pravi:

    Pa boš zmogel vse te fronte obvladat?

  71. marjan pravi:

    Neja pravi:

    11. februar, 2008 ob 7:44
    Mica, ko berem komentarje, leti veliko več kritik, cinizma in norčevanja pristašev vlade na opozicijo in na njene zagovornike. Meri vse z istimi merili.

    Meri vse z istimi merili. No točno to bi tudi jaz želel.
    Sploh pa “frči” veliko več novinarskih rac na pozicijo in njene volilce kot pa na opozicijo.

    Veliko posameznikov rado v nekaj besedah pove kako ja Slovenija danes v težavah in da je v težavah zaradi te vlade.

    Nikakor se ne strinjam z njimi takorekoč v nedogled bi lahko našteval kaj je ta vlada zmogla opraviti v tem mandatu.

    Prihaja čas davčne napovedi. Se spominjam kako je bilo v tistih časih ko smo obrazce kupovali in jih je tudi zmanjkalo nekateri so kupovali po več izvodov ker je bilo izpolnjevanje napovedi zagonetno in nepregledno.

    Ko je nastopila ta vlada, no dobili smo obrazce na dom, kmalu smo dobili tudi možnost del dohodnine nameniti kateremu društvu ali organizaciji. Potem je prišla že izpolnjena napoved katero je bilo potrebno samo dopolniti ali pa niti to ne. Kakšna evolucija napredek.

    Mica se z vami strinjam res so mnogi razvili poseben odnos in tako znajo le opravljati druge in hvaliti sebe.
    Vlada bi lahko tudi naredila še kaj več, kaj bi to točno bilo razen očitnega, da naj poceni hrano in dvigne plače?
    Tega se pa ne da narediti kar tako sploh ker je dediščina prejšnje vlade tako katastrofalna.
    Katastrofalna beseda se mi zdi popolnoma na mestu, ko se spominjam kako je prejšnja “vladavina”
    podavila male predelovalce hrane in omogočala velikim trgovcem “pojesti” male trgovce.
    Nič da bi zavarovala naše tradicionalne tehnike predelave hrane, no k sreči se tudi to danes popravlja
    in lokalne znamenitosti pogače, potice, suhomesnati izdelki,krače… postajajo “brand” pa prihajajo s pod rok gospodinj, ki nimajo diplom ampak le sledijo receptu in tradiciji svojih babic.

    Žal pa ta “projekt”, ko so očitno mislili, da se bodo lažje pogajali z velikimi trgovci kot pa z paleto trgovcev plačujemo vsi levi desni in tudi pristaši horde.

    Potem pa Finance v šali ali zares “predlagajo” naj Janša “vrne” male trgovce in predelovalce hrane.
    Kako neverjetna zamisel. Morda mislijo, da pšenica zraste v tednu in da za rast potrebuje samo “blagoslov” vlade.

  72. mica pravi:

    marjan, stvari postanejo nenadoma videne s povsemd rugega zornega kota, če gledamo nanje skozi prizmo lastnih koristi.
    Nja povem en primer:
    danes smo si vroče skočili v lase zaradi že tisočkrat prežvečenega tajnega dokumenta, ukradenega z Ministrstva.
    Pa sem enega od pljuvalcev prosila naj mi odgovori na vprašanje:
    Imaš filrmo Pepe doo, ki se ukvarja z raziskavami. istočasno pa svojim uslužbencem nudi neizmerno vleiko ugodnosti: od uporabe službenih telefonov /cca 30 €/, do računalnika, službenih avtomobilov, etc. etc.
    Potem pa v razvojnem oddelku odkrijejo neko revolucionarno zadevo, ki naj bi bila v firmi za določen čas velika poslovna skrivnost.
    a ne bodi vrag.
    najde se polde, ki gre h konkurenci, rekoč, da jim to skrovnost izroči….recimo za 50.000 €.
    Za biznis se dogovarja kar po slubenem telefonu.
    In potem, ko konkurenca dodobra vnovči kupljeni izum, Pepe doo zapečati računalnike , ki so jih v službenem času uporabljali uslužbenci, enako stori tudi s službenimi telefoni.
    in najde krivca. In ga postavi pred zid.
    Ta pa zaradi psihičnega nasilja lastnika Pepe doo steče jokat k varuhu človekovih pravic in ta potegne za ušesa firmo pepe doo, češ, kaj si drzne ubogega delavca vleči za uho.

    Skratka, ob vsem tem, kar se v takih in podobnih dogodkih dogaja pri nas, mi gredo lasje pokonci, ker enostavno ne vem več, kdo je trapast.
    zase si upam trditi, da nisem, ker bi izdajalcu kar sama pošteno izprašila hlače, pa ni važno, ali je to polde, pepe, ali Dolfe.

  73. marjan pravi:

    Se strinjam Mica dobro povedano.

  74. MarjanBuiltMyHotrod pravi:

    Popolnoma se strinjam, policaji so itak preveč nesposobni, da bi se ukvarjali s tem. Mimogrede, v našem podjetju sumimo, da nam čistilka krade sekret papir. Kaj menite, ji lahko glavo tunkamo v straniščno školjko, če tega ne bo hotela takoj priznati?

  75. MarjanBuiltMyHotrod pravi:

    Ojej, Mica, na to sem pa čisto pozabil: pred časom so nam odtujili pomemben dokument in njegovo vsebino objavili v časopisju. Zelo neprijetno, verjemite mi. Na srečo smo vse krivce hitro identificirali in polovili - da, več jih je bilo: en je papir ukradel, dva sta o njemu pisala (Eden od njiju je celo podčrtoval! Z zelenim flomastrom!), še en pa je prenašal odgovornost naokoli. Kaj menite, jih postavimo pred zid?

  76. mica pravi:

    predvidevam, da ste res sposobni naredi kaj takega.
    Ena snažilka gor al pa dol, ane?
    Pri na sitak nastradajo “le” snažilke.
    Za vse ostale imamo pa varuhinje, valda.

  77. marjan pravi:

    MarjanBuiltMyHotrod

    Upam, da vam ne krade uporabljenega skret papirja ker to bi bilo pa res neokusno.

  78. marjan pravi:

    MarjanBuiltMyHotrod
    jih postavimo pred zid?
    če ste organizirani kot horda, jih kar kamenjajte

  79. Hope pravi:

    Eni pa imajo smisel za barve, res. Eni so kot kameleoni…

  80. doajen pravi:

    O Denis, Denis. To prikrivanje anonimnih sponzorjev ti gre bolj slabo od rok. S kolikšnim ponderjem je bil ta rahlo tendenciozen članek ovrednoten pri političnih botrih? Sicer pa če navajaš dejstva bodi dosleden! Vlada je bila v januarju 08 tudi na goriškem idrijskem in cerkljanskem.

    PS: Poizkusite v lovu na čarovnice angažirati R.L. Tuvo..mogoče mu uspe iz kratice SDS izpeljati kakšen simbol v stilu kljukastega križa.

  81. Denis Sarkić pravi:

    doajen, govoril sem o obiskih poslancev SDS po Sloveniji in ne o vladnih obiskih. Preberi še enkrat! Jaz nimam političnih botrov, ne delam po naročilu, ampak po svojih zamislih! Robertu pa tudi ne dajem navodil in mu nalagam dela, ker je tudi individualist. Lahko pa še malo bluziš…

  82. doajen pravi:

    Se opravičujem. Res je Denis, spregledal sem, da si govoril o obiskih poslancev. Konotacija tvoje stvaritve in mojega “bluzenja” pa zato ni čisto nič drugačna.

  83. Denis Sarkić pravi:

    Imaš vso pravico, da bluziš naprej, vendar mislim, da se boš kmalu naveličal…

  84. doajen pravi:

    Na osnovi česa to trdiš/misliš?

  85. Denis Sarkić pravi:

    Ker se vsak normalen človek naveliča, ko zašteka, da je v zmoti.

Komentiraj