Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odstop ali zamenjava!

8. februar 2008 ob 6:19 | Denis Sarkić |

Računsko sodišče je prvič v zgodovini Slovenije pozvalo premiera Janeza Janšo, da zaradi hudih kršitev razreši ministra. Gre za ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika, kateremu očitajo, da naj ne bi ukrepal pri preplačilih okoljskih dajatev. Državljani smo namreč v štirih letih za dajatve pri odvozu smeti plačali kar 8 milijonov evrov več kot bi morali. Računsko sodišče je v porevizijskem poročilu ugotovilo, da je okoljsko ministrstvo v primeru zaračunavanja in porabe okoljskih dajatev v letih 2002–2005 hudo kršilo obveznost dobrega poslovanja. Poleg Ministrstva za okolje sta bila revidiranca še Mestna občina Maribor in družba Snaga Maribor.

Za odstop ministra Podobnika oziroma za njegovo zamenjavo sta se poleg drugih opozicijskih poslancev zavzela tudi predsednik komisije za nadzor javnih financ, poslanec LDS Milan Petek in poslanec stranke Zares Pavle Gantar.

Milan Petek o zamenjavi ali odstopu Janeza Podobnika in morebitni interpelaciji:

Pavle Gantar o problematiki na okoljskem ministrstvu:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. oskar pravi:

    Še vedno so se v volilnem letu sami odstranili.Tudi tokrat bo tako.

  2. Jakob Grošl pravi:

    Prav z zanimanjem bi proučil celotno gradivo, ki se nanaša na to zadevo. Ali je res tako porazno? Kar spomnimo se na ugotovljene “milijonske” nepravilnosti pri javnih naročilih. Kakšen halo! Šlo pa je v bistvu za to, da niso bili pri razpisih izpolnjeni vsi pogoji ali pravilno izvedeni predpisani postopki, sama vrednost poslov pa zaradi tega ne bi bila nič ali ne bistveno drugačna. To je približno tako, kot da nimaš pri tehničnem pregledu avtomibla s seboj tudi popolnega kompleta rezervnih žarnic.

  3. medek pravi:

    Podobnik Camorra.

  4. marjan pravi:

    medek kako si razgledan, in kako dobro se znajdeš v podzemlju. Ja men se tut zdi da j precej Neapeljskih smeti iz Maribora prišl ;-)

  5. Revolucija pravi:

    Šoltes naj bi bil pravnuk Edvarda Kardelja. Spet sile iz ozadja.

  6. marjan pravi:

    em mislim da je njegov vnuk, ampak ti me popravi če ni res

  7. Revolucija pravi:

    Sam zakaj pa ima drugačen priimek. No je bil vsaj pameten, da je spremil priimek. Noben ne bi želel imeti priimka od diktatorja.

  8. Revolucija pravi:

    Men je čist vseeno, če bo letel Podobnik. SLS-ova politika domačnosti, žlahtnega konservatizma in štal mi že gre prav na jetra. SLS je stokrat bolj konservativni od SDS-a in NSi.

  9. marjan pravi:

    Veš Revolucija se strinjam s teboj politika SLS tudi meni ni kaj prida všeč. Podobno kot DESUS so v vladi in držijo škrje in platno (veliko rok je na enih škarjah in krpici platna )

  10. kriptoproletarec pravi:

    Ja, Šoltes ima krivdo v genih. Kdo je že odstranjeval ljudi na podlagi njihovih genov?

  11. marjan pravi:

    Kripto.. glede na to da g. Šoltesa stigmatiraš zaradi deda, se mi zdi da najbolje opisu omenjenega profila ustrezaš prav sam. Upam pa, da se ne boš šel kakih “vigilanti” epozod

  12. 1tastar pravi:

    Upam, da se ne bo familija Šrot vrinila še med smeti!!!

  13. pika pravi:

    S TEM SE POSLAVLJAM OD VEDNO MANJ ZANIMIVEGA IN VEDNO BOLJ ZARES POLITIČNEGA PORTALA.
    Nekaj krat sem vprašal, če bi lahko bolj “požgačkali” tudi svoje ampak ni šlo, nikoli. Kar pa ponovno postavi v žalostno luč tako imenovane “svobodne” novinarje (SVOJE BOTRE PAČ SE NE SME TIKATI !!)

    Zares korajžni. Imejte se pa vseeno lepo. Obiskal vas bom občasno ampak ne bom več zgubljal besed, nima smisla - Marjan upam, da si vsaj ti bolj potrpežljiv, da ne bo postala tudi VEST samo samozadovoljno trobilo za isto-misleče.
    Se slišimo po koncu slovenskega semestra.
    Srečno 1tastar
    LP vsem

  14. pohorski medvedek pravi:

    Podobnik je morilec, rad bi iztrebil slovenskega rjavega medveda. Na Dob z njim.

  15. Maatjazh pravi:

    Treba je podrobno argumentirati, v čem se Šoltes moti, ali pa odstaviti Podobnika. V nasprotnem primeru bi šlo samo za kompromisarsko in nenačelno paktiranje predsednika vlade s SLS.

  16. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    VIAAAAAAAAAAAA !!!

Komentiraj