Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Simič umaknil 2 tožbi

6. februar 2008 ob 17:54 | Denis Sarkić |

Direktor DURS Ivan Simič je danes v restavracijo Putanesca na kosilo povabil tiste medije, davčnega inšpektorja Janeza Vrhunca ter poslanca Milana Martina Cvikla in Bredo Pečan in šefa protikorupcijske komisije Draga Kosa, proti katerim je pred dnevi vložil tožbe. Na kosilu je nameraval razjasniti nekaj, po njegovem mnenju, netočnosti v zvezi s poročanji medijev o njegovi vpletenosti v zadevi Simič - Perić in aferi Pediatrična klinika, ob tem pa je bil ob njihovem opravičilu pripravljen umakniti tožbe. Na kosilo so sicer prišli predstavniki skoraj vseh toženih medijev (vendar le po službeni dolžnosti), davčni inšpektor Janez Vrhunc in odgovorni urednik tednika Mladina Grega Repovž pa sta sedla tudi za mizo. Inšpektor Vrhunc se je opravičil in Simič je umaknil tožbo proti njemu, Repovž pa se je sestanka udeležil zgolj vljudnostno, brez opravičila, zato tožba proti Mladini ostaja.

Simič je dopoldne na sestanku z našim odgovornim urednikom Vesti Janijem Severjem pri našem odvetniku Aleksandru Čeferinu po pogovorih umaknil tožbo zoper Vest d.o.o., saj so vsi vpleteni prišli do spoznanja, da je tako res najboljše.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 49 x komentirano
  1. G7 pravi:

    Hahaha….

  2. Revolucija pravi:

    A meso ste jedli na kosilu?

  3. Revolucija pravi:

    141 komentarjev na članek Muke za 200 000 evrov je bilo zaman. Razen, da se je Vest.si dvignil obisk in s tem več denarja s strani oglaševalcev.

  4. Lolek pravi:

    Pomojem se je Severčkov Janček malo usral :)

  5. BOTA pravi:

    Direktor DURS Ivan Simič je sen vsakega pravnika :). Naj vse vzame hudič, samo da bo “pravici zadoščeno”. Kakšni in čigavi pravici že?

  6. Mirjana pravi:

    bedna podoba skesanega javnega uslužbenca,…nekako tik pred penzijo….pod prisilo delodajalca,…a je to sploh zakonito?
    …. zavdarja po zlorabi položaja,…?kakšen pravnik morda poda svoje strokovno mnenje?

    Glede na to, da je moj komentar na interviju, na katerega je očitno intervijuvanec pristal, …si pač jemljem pravico presoje

  7. Gran pravi:

    Pozdravljeni,

    Svaka čast tem k so prišli in dokazali da so se zmotili (Vest.si super ste).
    Ostali bosta pa očitno bli mal prikrajšani za kakšen euro. Mam eno ideijo za vse k boste mogl plačat Simiču položnico - lahko jo pošlete gospodu šašotu na radijo Center in mogoče vam prav on poravna te račune.

    Lp

  8. hurgada pravi:

    Zdravo,

    Imam vrašanje za G. Sarkića,

    Ali je res da ste svojemu psu dali ime Janša?

  9. lucko pravi:

    Sej to ti lahko jaz odgovorim pritrdilno. Ja ime mu je Jansa…

    A bomo zvedeli kaj ste se dogovorili. Vidim, da zaenkrat opravicila ni, samo to je pa tudi vse kar smo izvedeli… Kaj je v pobotu…

  10. Prevarant pravi:

    Bravo Simič, očitno ste prav predvideli da boste lahko umaknili 2 tožbi. Nisem pa to pričakoval od Vesta, a Golobič špara denar za kampanjo? Zanimivo!

  11. lucko pravi:

    @Prevarant in drugi, ki mislite, da se je Vest potegnila kratek konec:
    Jaz opravicila Vesti nisem videl, kar pomeni, da je za umik razlog nekje drugje, nocem pa spekulirati kaj, ceprav se mi zdi, da vem…

  12. Q pravi:

    …verjetno je zgornji tekst precej jasen.

  13. Izmet Fekali pravi:

    Opravičila ni bilo.

  14. CHAVEZ pravi:

    Ampak podlasca je pa vseeno prišel malo pošnjofat kam … taco moli.

  15. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Očitno je Vest privolila v izvensodno poravnavo.

  16. lucko pravi:

    Ja ok ce Jonas pravi, da ni bilo opravicila je Vest zmagala in je bila sodba umakjena ker ocitno vest ni trdila nicesar kar nebi bilo res. Ni to logicna razlaga. Sej je vse razlozeno v objavljeni tozbi in odgovoru nanjo…

    http://www.vest.si/2008/01/31/prvega-dacarja-tozba/

  17. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    A Repovž je pa mislil da bo zastonj žrl al kaj

  18. Neja pravi:

    S čim ste prepričali g. Simiča, da je umaknil tožbo? Ja, Mirjana, g. Vrhunc je res zgledal klavrno. Bolj ko poslušam Simiča, manj mu verjamem.

  19. lucko pravi:

    No ampak sedaj ko malo razmisljam. Opravicilo, ki sem ga videl na 24ur. Prav sumljivo je bilo povedano tocno isto kot je Simic trdil na novinarski. In to kar znenada eni novi podatki Vrhuncu… Ga pa cisto razumem tozba te financno in phihicno izcrpa, ce je nasprotnik financno mocan…

  20. medek pravi:

    Glede na to koga je izbral Domen Zavrl pametna odločitev.

  21. amnik pravi:

    Bolano tole.

  22. doajen pravi:

    Kot je še pred dnevi g. Sever javno insistiral da opravičila ne bo, me prav zanima kaj je bilo? Ste zadevo zgladili s kakšnimi protidobavami v finančnem ali materialnem smislu. Ste Simiču vsaj poravnali stroške za sodne takse… kar z besedo na dan, sploh v luči da to zadevo prikazujete kot neko kapitalno stvar…

  23. Denis Sarkić pravi:

    Ponavljam za tiste, ki očitno ne znajo brati ne poslušati!

    Ivan Simič je med sestankom z Janijem Severjem pri odvetniku Aleksandru Čeferinu zaključil, da je tožba proti Vesti neupravičena in jo tudi umaknil. Vest se mu ni imela za kaj opravičiti, saj so med sestankom vsi prišli do sklepa, da so stvari dovolj razčiščene (glej odgovor na tožbo) in tožba zato ni potrebna. Ali zdaj končno razumete???

    P.S. Da, Hurgada, mojemu dalmatincu je ime Janša, po čebelarju Antonu! Klikni malo na vestni prispevek “Naš Janša je kriv!” in si preberi detajle v mojih komentarjih!

    Aja, Chavez, kdo je pa podlasca?

  24. marjan pravi:

    Če daš psu tako ime, potem imaš res nek poseben odnos, po čebelarju Janši? dobro da ga nisi poimenoval na čast mojemu znancu R. Janši.

    In kako zgleda imet psa z priimkom osebe, ki je ne maraš. Povej ali je on tvoj najbolši prijatelj ali je tako za “izživljanje” in samopromocijo.

  25. Mirjana pravi:

    ni mi jasno….
    gospod Janez Vrhunc izjavi, da je njegova izjava bila preuranjena ali pa nepremišljena,…ali naj razumemo le, da jo bo lahko ponovil šele na sodišču, ko bo čas za to, ali pa bo popolnoma umaknil svoje izjave,..in “menjal ploščo”?.kar pomeni da je odločno lagal in javno blatil g. Simiča….ali pa laže sedaj…a kdo šteka?
    Kar mi ni jasno je:
    ali je g. Simič izročil tedaj izredno odpoved tudi g. Vrhuncu zaradi javnega blatenja njegovega imena z lažnimi izjavami (kot osebe in funkcionarja,), kot je storil storil g. Periču ?..morda odgovori kar g. Simič sam?,…pa da ne bo nepotrebnih sumničenj,…zadevo ste namreč “vrgli v eter sami”, čeprav se zadnje čase o njej sploh ni več ne govorilo, ne pisalo…zato nam morda bolje razložite.
    torej a ste dali odpoved g. Vrhuncu?
    hvala
    lp

  26. Jani Sever pravi:

    Dragi Doajen

    Vaša radovednost bo potešena, če boste še enkrat pozorno poslušali kar je povedal gospod Ivan Simič in si morda še enkrat prebrali umaknjeno tožbo in naš odgovor nanjo.

  27. Arh pravi:

    @marjan
    Daj no, kaj tebe sploh briga, kakšno ime ima pes Janša. Pa poimenuj tvojega Borut če misliš, da boš tako bolj mirno spal.
    Drugače pa mislim, da se je Simič ustrelil v koleno s temi tožbami. Bolj ko bo mešal zadevo bolj bo smrdela. Z mediji se ni za hecat, pa še posebej to velja za takega funkcionarja. Sicer pa ubogi revež kakšne hude muke ima, se mu prav vidi. Bi bilo pošteno če bi mu še malo plačo dvignili, da bo bolj “sproščen” v službo in na tekme hodil.

  28. marjan pravi:

    Pa poimenuj tvojega Borut če misliš, da boš tako bolj mirno spal.

    Morda lastnik psa z imenom Janša bolje spi?

    Z mediji se ni za hecat.

    Se pa “mediji” lahko hecajo?

  29. Neja pravi:

    Nepremišljene in preuranjene izjave niso nujno tudi neresnične. Samo posledice take izjave so lahko, vsaj začasno, prehude, posebno, če več nisi rosno mlad. Kakšno “simbolno” kosilo- hobotnica v solati.

  30. lucko pravi:

    Ej pa kaj je ime Jansa mar sveto? Nihce ne sme biti Jansa? To je pribilozo tako bolno, kot prepoved umitniske razstave treh Jans samo zato ker so Janez Jansa…

    Imamo sedaj odbor za zascito lika in imena JJa? Za ljudi, ki sovrazijo komunizem se presenetljivo komunisticno obnasate SDSovci (mirjan je povedal, da je clan SDS)…

  31. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Torej so se le zmenli pod mizo

  32. lucko pravi:

    Jaz bi rekel, da so zmagali pod mizo…

  33. Igor Đukanović pravi:

    Lucko,

    svojčas je bilo prepovedano otrok dati ime Tito. (Po Titovi smrti.) Ne vem, ali je prepoved bila uradni del “zakona o zaščiti imena in del JBT”, ali je bila samo neformalna, a spoštovalo se jo je…

  34. marjan pravi:

    Mah, vprašal sem samo če kaj bolje spi ko ima Janšo pri nogah. On pa o svetem in svetosti pojdi na veliko potrebo in poglej kako “svet” si

  35. marjan pravi:

    Lučko s pručko povej no kako se obnese ta “alarmni” sistem. Premišljujem, da bi svojega Pikota preimenoval ampak poprej moram poizvedeti če je kaj haska.
    Zato prosim za odgovor za ime mojega psa se gre!

  36. marjan pravi:

    Kaj pa je komunizem pa ti Lučko s pručko sploh ideje nimaš. Kot pravijo nekateri je bil Jezus prvi komunist.

    Ker pa je komunizem se umazal z miljoni in miljoni žrtev preberi si knjigo ČRNA KNJIGA KOMUNIZMA moj brat jo ravno bere več kot 500 strani napetega branja o nesmiselni moriji. Za kaj namesto, da bi se zgledovali po Jezusu, ki je bil dober in s svojim zgledom pomagal (oglej si Brianovo življenje) so se maniaki obrnil proti ljudem proti vsem lepo idejo je posililo nekaj kmetavzov in patološko bolnih ljudi.

    Zato ti lučko pri belem dnevu o komunizmu ideje nimaš, zate je to romantična misel.

  37. Denis Sarkić pravi:

    Marjan, porabil si ves bonus pri meni, da bi ti odgovarjal na tvoje nebuloze. Res mi je žal, ampak na take butaste izjave pa res ne padam. Pa lep pozdrav…

  38. marjan pravi:

    Res bonus lepo se razdajaš.

  39. marjan pravi:

    point je bil, da klon in original “soočim” lepo si stopil tja kjer te “rabim”.

    Veš, Denis Sarkić, tvojih odgovorov mi ni mar, poveš mi več kot misliš, da sploh veš.

  40. miki pravi:

    Kakšen cirkus ! Tale gospod Simič nastopa prav otročje. Že iz takega obnašanja bi sklepal, da imajo nekateri, ki jih sedaj toži, kar prav…

  41. Tibor Jablonsky pravi:

    Hahaha

    Putanesca, pravo ime….ni kaj!

  42. Dandve pravi:

    Simič je bolan človek z grozno potrebo pojavljanja in dokazovanja svojega prav v javnosti.
    Ko mu je zmanjkajo štofa lani poleti je v eter spravil novico o razmišljanju o odstopu.

    Spominja na kavboja,ki prileti v saloon in začne izzivati - če se kdo upa naj stopi z mano ven!

    Kmalu bo zgodovina.
    Nekaj časa se bo vlačil po medijih in dokazoval svoj prav, potem po sodnih zaostankih sem in se pojavljal sem ter tja v mini novicah.
    Potem bo padel v pozabo.

    Šele nekaj let kasneje bo spoznal, kakšne neumnosti je klatil.

  43. Vilko pravi:

    Denis nima jajc da bi povedal, in zdaj reče, da je njegov pes Janša v zvezi z Antonom - čebelarjem.
    Sem prepričan, da če bi bil JJ še v opoziciji, njegov veleslavni pes ne bi dobil imena-priimka ne po
    Antonu, niti po Janezu.

    Sicer pa - to je (levi) profil svobodnega novinarstva !

  44. Denis Sarkić pravi:

    Vilko, ko bo Janša v opoziciji bo moj pes še vedno Janša (Anton čebelar), zato ne bluzi, še posebej pa ne o tem, da sem levičarski novinar, ker je to butasto!

  45. ervinator pravi:

    Zanima me, kaj bi Črt Butul porekel na to, da Denis Sarkić ni levičarski novinar. :)

  46. Denis Sarkić pravi:

    Ervinator, od kod ti pa takšno razmišljanje?

  47. ervinator pravi:

    Denis, če te prav razumem, se nimaš za levičarskega novinarja. Glede na to, kakšno mnenje ima ČB o tistih, ki niso levičarji, bi bilo pač zanimivo prebrati njegovo črno-belo mnenje o tem. :)

  48. Denis Sarkić pravi:

    Kje si pa zasledil takšno Črtovo razmišljanje?

  49. ervinator pravi:

    V njegovem dnevniku. Ampak ni važno, pozabi! ;)

Komentiraj