Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Simič odgovarja Cviklu

6. februar 2008 ob 18:06 | Denis Sarkić |

Direktor DURS Ivan Simič je pred današnjo prijateljsko nogometno tekmo med Slovenijo in Dansko v Novi Gorici za Vest napovedal rezultat, hkrati pa je pojasnil nekaj dejstev v zvezi z nakupom davčnega informacijskega sistema o katerem je za Vest govoril poslanec Milan Martin Cvikl ter pojasnil tudi, kdo na DURS-u “servisira” Vido, e-svetovalko na www.durs.si.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    …in koliko stane ena kila banan ? - - - - - -

  2. marjan pravi:

    Kaj ti mar tebi jih tako zastonj dajo, pa še prenovil ti bodo “flat” Zdaj imaš mal več časa za bloganje ko ne moreš “sprejemat” obiskovalcev V ZOO-ju

  3. Revolucija pravi:

    Srečka Prijatelj (SNS) bo moral tudi na sodišče. Je žalil ministra Bajuka.

  4. aaa pravi:

    In kaj je potem sploh narobe s starim sistemom? Saj je v tem intervjuju jasno povedal, da je razlog za napake v tem, da se zakonodaja sprejema tik pred koncem leta. Ali mislijo, da bo nov sistem lazje hitreje prilagajat? Ni sans. Saj se racunovodje ne utegnejo spremljati sprememb. Ocitno se problemov lotevajo na napacnem koncu. Ampak, seveda lazje je kupiti nov sistem, kot spremeniti politike…

  5. Arh pravi:

    Samo, da je Vida s servisom zadovolj..na..ena ;))

  6. jst pravi:

    Ali morda kdo ve na kakšnem operacijskem sistemu “laufa” sedanja davčna programska oprema ?

    Na kakšnem operacijskem sistemu bo “laufala” bodoča davčna programska oprema, je pa tudi popolnoma jasno. To bo M$ WINDOWS.

    disclaimer: nimam nobenih pisnih (ali rekla-kazala) podatkov, ki bi podpirali zgoraj omenjeno trditev. Ravno tako NE poznam nobenega, ki je blizu komerkoli iz davčne uprave. Prvič sem slišal za nakup nove programske opreme pred 10 minutami ob poslušanju pogovora z Ivanom Simičem. Torej zgornja trditev temelji samo na osnovi javno dostopnih podatkov KAKŠNO programsko opremo kupuje sedanja vlada. Kupujejo samo M$ izdelke.

  7. bp pravi:

    če z mini baterijo posvetimo v ozadje:

    - zadnjih (nekaj) 10 let je davčni upravi davčni informacijski sistem razvijalo in vzdrževalo podjetje RRC.
    - 5. novembra je vodenje podružnice podjetja SAP prevzel dotedanji direktor podjetja RRC
    - 14. decembra je je DURS objavil javno naročilo za izdelavo novega davčnega informacijskega sistema.
    - razpis je, kot pravi g. Simič v prispevku, vreden več 10 miljonov €
    - iz kriterijev in zahtev v razpisni dokumentaciji je razvidno, da DURS zahteva sistem,ki bo tekel na obstoječem in prilagojenem poslovnoinformacijskem sistemu
    - ponudniki drugačnih rešitev bi naprimer ne mogli zadostiti naprimer že kriterijem za usposobljenost projektne skupine, kot je navedena v razpisni dokumentaciji.
    - pri nas sta na trgu aktivno prisotni dve večjo podjetji, ki ponujata tovrstne platforme za gradnjo poslovnoinformacijskih sistemov, Oracle in SAP, pri čemer ima samo SAP ustrezno platformo in izkušnje pri uvedbi in podpori davčno informacijskih sistemov.
    - vsi sklepi o tem kdaj in kako so bile premešane in razdeljene karte v tej igri so v izogib morebitnim tožbam predvsem vaši

  8. jst pravi:

    hvala za pojasnilo… I stand corrected

  9. Igor Đukanović pravi:

    Včeraj me je že zaskrbelo, kaj je v ozadju, da si nisem mogel pogledati tegale filmčka. Je problem pri Googlu, v tem da uporabljam Linux, ali ste me (v tajnem aneksu k pobotu z g. Simičem) skenslali z vaše televizije? ;-)

Komentiraj