Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Osnovnošolska hrana

6. februar 2008 ob 16:47 | Nejc Jemec |

Poslanec Srečko Prijatelj je predstavil predlog poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke (SNS) za subvencioniranje prehrane osnovnošolskih otrok in predloge amandmajev k Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o vrtcih. Kot je povedal Prijatelj, je glavni cilj predloga zakona pravica dijaka do enega subvencioniranega obroka oz. malice na dan. Priznal je, da država to deloma že počne, a da je sedanja ureditev nepopolna, saj o dodelitvi subvencij odločajo Sveti šol. V kolikor vlada ustreznega zakonskega predloga ne bo pripravila sama, bo predlog v parlamentarno proceduro vložila SNS, je zatrdil Prijatelj. Njegovo stranko je k predlogu sicer spodbudil predlog zakona o subvencionirani dijaški prehrani, ki so ga prejšnji teden poslanci soglasno potrdili kot primernega za nadaljnjo obravnavo. Med amandmaji SNS k predlogu zakona o vrtcih pa je tudi oprostitev plačila vrtca za družine z več otroki, v katerih so starejši otroci že vključeni v osnovnošolsko izobraževanje.

Uvod poslanca SNS Srečka Prijatelja.

Srečko Prijatelj: “Srednjega sloja v Sloveniji dejansko sploh ni.”

Po mnenju Prijatelja je predlog subvencioniranja dijaške prehrane, ki so ga podprli tudi pri SNS, populistična poteza. Pojasnil je, v čem se razlikuje njihov predlog za osnovnošolsko subvencioniranje, da ni populističen. Komentiral pa je tudi položaj stranke glede na aktualne javnomnenjske rezultate.

Srečko Prijatelj: “Jaz ocenjujem to, osebno oceno sem dal, kot populističen zakon, zaradi tega, ker vemo, da gre za populacijo, ki že prehaja v osemnajsta leta …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. marjan pravi:

    Mhm, to je prijatelj.

  2. Revolucija pravi:

    Kdo pa se bo spomnil na upokojence. Mogoče DeSUS?

  3. 1tastar pravi:

    Na hudiča! DeSUS pa nič!

    Kje pa je regresirana prehrana za upokojence? Ko smo šli v penzion, so nam odtrgali 20% od plače, pa prevoz v Ljubljano in bone za malico so nam ukinili!!!!!

Komentiraj