Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Enake možnosti?

6. februar 2008 ob 23:23 | Katja Lenart |

Društvo za teorijo in kulturo hendikepa (YHD) je danes sklicalo novinarsko konferenco, ki jo je obiskal zgolj in samo en medij. Vest. Predstavnica YHD-ja Klavdija Poropat in predsednica društva Elena Pečarič sta v pogovoru za naš medij najprej opozorili na netransparentno in samovoljno razdeljevanje namenskih sredstev Fundacije za invalidske in humanitarne organizacije (FIHO):

“Mislim, da smo ena redkih organizacij, ki je vedno prisiljena v neko životarjenje in iskanje drugih finančnih sredstev”.

Jutri fundacija FIHO v hotelu Mons praznuje 10.obletnico. Slavnostni govornik bo predsednik Državnega zbora France Cukjati, na spletni strani FIHO pa je že nagovor predsednika Republike Slovenije Danila Türka. Priporočamo ga v branje, več pa v spodnjem videu:

“Želimo samo to, da so izenačeni pogoji”.

Pred ogledom zadnjega videa si lahko - če tega še niste storili - preberete zadnji komentar Elene Pečarič na Vesti. In naj bo ta video v razmislek, mi bomo dogajanje spremljali in raziskovali še naprej:

“Lejte, vsi rabmo. Ampak to, da se vlaga v zidove, je pa nepotrebno!”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Gaber pravi:

    Jebem ti fiho pa vse k so tm not u pizdo materino. Pred steno jih je treba postavt pa postrelit kradljivce. Te poslanci pa vsi so pa tud eni lenuhi. Plačujem davke pa vse zato da vsako leto poslušam eno in isto sranje okol invalidov pa tega dnarja. Kje ste zdej ministri pa pametnjakoviči, k vas plačujemo, da se to ne bi vsako leto poslušal, ker če bom drugo leto spet mogu to isto sranje poslušat om popizdu.

  2. Peter pravi:

    A mi lahko napišete koliko denarja dobite?
    Koliko je v vašem društvu invalidov?
    In koliko denarja si želite?

    Imam občutek da vas je cca 10.
    Invalidov je več kot 100.000 jamrate samo vi…neki ne štima.
    Ali ste preveč požrešni ali pa res nesposobni in neupravičeno težite v javnosti.
    Če dobite dodatnih toliko in toliko €, boste potem tiho in vas ne bo treba več poslušat in gledat po vseh medijih…res pretiravate.

    Hvala

  3. Mirjana pravi:

    Peter in Gaber, morda preberete knjigo “Mala dežela velike diskriminacije”, …bo malo bolj jasno. Če pa se o tem toliko govori, in ker vemo, da je v obtoku ogromna količina denarja, le tega pa drži krepko v rokaah ena oseba ki deluje po principu deli in vladaj…če upoštevaš, da je večina invalidov v podrejenem položaju, saj se počutijo odvisni in nemočni, kar jim dodatno še nekateri vztrajno ponavljajo, na kraju izpade, da je glasnih okoli 10. In tem desetim čestitam!

Komentiraj