Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prehrana mladih

1. februar 2008 ob 14:26 | Nejc Jemec |

Nikolaj Oblak, predsednik Slovenske demokratske mladine (SDM), podmladka Slovenske demokratske stranke, je danes predstavil stališče o subvencionirani dijaški prehrani. V državnem zboru je namreč osrednja tema današnjega zasedanja prva obravnava predloga Zakona o subvencioniranju dijaške prehrane. Predlog, ki ga je vložila skupina koalicijskih poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom (SDS), podpirajo tudi pri SDM. Nikolaj Oblak pričakuje, da bodo poslanci predlog podprli in tako z brezplačnim dnevnim toplim obrokom 90.000 dijakom pomagali pri oblikovanju pravih prehrambenih navad. Oblak se zaveda, da bo ob sprejetju predloga treba poskrbeti tudi za ustrezno infrastrukturo, kar pa po njegovem za državo ne bi smel biti prevelik strošek. Sicer pa vlada meni, da bo predlagano subvencioniranje prehrane prispevalo k zdravi, redni in pravilni prehrani otrok, za kar namerava odobriti dodatnih 38 milijonov evrov.

Oblak se je spomnil tudi na aktualno sprejemanje pokrajinske zakonodaje, ki jo je podprl. Pri SDM pa so naklonjeni tudi vladnim načrtom pri prodaji državnih deležev v nekaterih podjetjih.

Uvod predsednika SDM Nikolaja Oblaka.

Nikolaj Oblak: “Sam denar, ki se bi za to namenil, mislim da ne bi smel biti prevelik strošek za državo. Slovenija v zadnjem letu dosega veliko gospodarsko rast …”

Nekaj naših vprašanj.

Nikolaj Oblak: ” … jih je treba včasih tudi malo prisiliti navsezadnje, da imajo nek topel obrok …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. gyzar pravi:

    zdaj fali res samo še to, da tiskovko na to temo skličejo juniorji nk branik :D

  2. lucko pravi:

    5000 podpisov. Hud dosezek. Ze SDS ima 20.000 clanov, ce se zadnjic ni JJ zlagal…

    Konkurenca??? Kako lahko nekaj kar ne zna komentirat podpira, ker ne pozna??? Kako je lahko v eni restavraciji konkurenca? Med solami? Kaj pa ce je le ena sola?

    Studentske bone je zrihtal SMS(zakon) leta 2001 in ne SDS ali SDM. Pomagali pa so SOU LJ, SOUM in SKIS, ki so organizirali proteste pred parlamentom. Pred tem pa je vlada LDSa zdi se mi da leta 1996 sprejela uredbo, ki je urejala bone. Tudi tam SDS ali SDM nista imela nic. Rezultat je prineslo izsiljevanje SOU LJ, ki je iz svojih sredstev pred volitvami v drzavni zbor zacel prodajati bone in vladi razlozil, da imajo sredstev za 3 mesece po tem pa jih bo zmanjkalo in bodo s prsti pokazali na vlado. To je zacetek studentskih bonov… Kje je kle SDM???

    Zakon o stipendiranju??? Ja pa kaj se. SDM je napadal SOS(Studentsko organizacijo Slovenije), ki je od vlade zahtevala, naj se sprejmejo eni amandmaji, saj bi v nasprotnem stevilu stevilo stipendij upadlo. Amandmaje je nato sprejela opozicija ob pomoci nekaj vladnih strank. SLS in DeSUS sta jih podpirla, SDS se je glasovanja vzdrzala, NSi pa glasovala proti… Tako da tudi tukaj prosim ne nakladaj…

  3. janezm pravi:

    zdaj lahko pricakujemo se presico mladih SLS

  4. Staš pravi:

    Ja, pa pomladek DeSUSa, ha ha.

Komentiraj