Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Muke za 236.000 €

1. februar 2008 ob 22:49 | Denis Sarkić |

Generalni direktor Davčne uprave RS (Durs) Ivan Simič je v času od lanskega septembra do letošnjega januarja vložil 12 tožb zoper posameznike in medije, ki so o njem neresnično govorili in pisali. Skupni znesek tožb znaša 236.000 evrov, je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Simič. Najbolj zajetna je tožba zoper davčnega inšpektorja Đorđa Perića, in sicer v višini 100.000 evrov.

Ivan Simič z vabili na kosilo in o tožbah za Vest:

Kot je pojasnil Simič, je Perić po neuspešnem kandidiranju za generalnega direktorja Dursa želel postati direktor davčnega urada Ljubljana oziroma njegov namestnik. Ker mu ni ustregel, “se je zgodilo, kar se je zgodilo,” je dejal Simič. Spomnil je, da je Perić zoper njega vložil kazensko ovadbo, za katero sploh ni vedel. “Naj mi kdo pove, kaj sem storil nedovoljenega,” je dejal. Simič je zoper Perića vložil še eno tožbo v višini okoli 10.000 evrov, preostalih 10 v nižjih zneskih pa zoper poslanca Milana Martina Cvikla in Bredo Pečan, nekdanjega generalnega direktorja Dursa Stojana Grilja in davčnega inšpektorja Janeza Vrhunca ter zoper medije Vest, Dnevnik, Mladina, Delo, Mediaprojekt in Pro Plus. O njem so med drugim govorili oziroma poročali, da je koruptiven, se ukvarja z davčnim svetovanjem, je preprečil davčne preglede. Če se bodo omenjeni opravičili, je Simič pripravljen tožbe umakniti. Izjema je Perić, s katerim se “nimamo kaj pogovarjati in se vidimo na sodišču”, je dejal. “Bodite prepričani, da bom pripeljal veliko število prič, ki bodo povedale, da nisem vršil nobenih pritiskov,” je dejal. Simič je tako danes vsem toženim z izjemo Periča poslal vabilo na kosilo prihodnjo sredo v Ljubljani, da se pogovorijo o njihovih izjavah. “Vsem bom dal možnost, da se mi v sedmih dneh od dneva kosila opravičijo,” je dejal. Opravičila naj bi bila po njegovih pričakovanjih objavljena v v medijih, v katerih so objavili svoje izjave. Zoper tiste, ki bodo to storili, bo Simič tožbe umaknil. Simič je poudaril, da mu ne gre za denar. V primeru zmage bo tako vso odškodnino nakazal za nakup opreme za Pediatrično kliniko.

Uvodne razlage Simiča o tožbah (skoraj celotne):

“Če se vsi opravičijo, bom imel stroške samo jaz,” je dejal ter povedal, da je za sodne takse odštel 2490 evrov. “Nisem storil nič narobe, nisem vplival na nikogar, nisem posegal v davčni postopek, nisem preprečil razširitve davčnega pregleda in sem se od pregleda distanciral. Edino, kar sem zahteval, je bilo da se pregledi vršijo zakonito in ne glede na to, za koga gre,” je poudaril Simič. Poleg tega je vložil še kazenske ovadbe zoper predsednika komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa ter zaposlenega pri tej komisiji Bećira Kečanovića zaradi zlorabe položaja ter zoper Cvikla zaradi obrekovanja.

Simič odgovarja na novinarska vprašanja:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 150 x komentirano
  1. homme politicien pravi:

    In, se mu boste opravičili?

  2. doajen pravi:

    Kdaj lahko pričakujemo da se bo v izogib tožbi s pepelom posipala Vest, ki spoštuje vsako vest in vse ljudi? Torej kdaj?

  3. medek pravi:

    V Pediatrični itak ne vejo kam denar mečejo, menda ne pod preprogo, tako da dokazi za kable izginjajo oz. so že.

  4. obama pravi:

    bravo simič!! svaka čast. tip je res izpeljal dobre reforme ter izboljšal sistem pa ste ga nekateri mediji totalno spljuvali. banda komunistična.

  5. Jani Sever pravi:

    Dragi Doajen

    Vest ni objavila ničesar neresničnega. To pojasnjujemo tudi v odgovoru na tožbo. http://www.vest.si/2008/01/31/prvega-dacarja-tozba/

  6. marjan pravi:

    Zanimivo bo tole naprej spremljati, ja je pa Vest storila nedomno krivico če je širila neresnične klevete in tako škodila ugledu g Simiča, in to bo treba sprejeti, nič se sklicevati na dozdevno “svobodo govora” ker Vaše pravice so omejene s pravicami drugih ljudi, ne pa kot “buldožer” ker vsi pišejo bomo pa še mi, “saj imamo fanta za kopircem” kaj pa je to malo prefotkati dokumente, briga nas resnica naše raziskovalno novinarstvo sega do sosednje redakcije in koša za smeti!!

  7. Ivan Simič pravi:

    Spoštovani Jani Sever!

    V vašem članku z dne 30.05.2007 ste zapisali vrsto neresnic in to:

    1. že v naslovu ste zapisali “Inšpektor - svetovalec”, kar pomeni, da trdite, da sem tudi davčni svetovalec, čeprav se z davčnim svetovanjem ne ukvarjam od 31.12.2005,
    2. “da sem se znašel na vrhu korupcijske piramide”, povejte mi kakšne in zakaj, saj nisem storil ničesar narobe, vi pa me s svojo novinarsko svobodo postavite na vrh korupcijske piramide. Kako in na podlagi česa ste lahko prišli do tega zaključka. Jaz vem, kje ste te informacije dobili, le vi morate še povedati, kaj sta se d davčnim inšpektorjem Perićem pogovarjala na tržnici 28.05.2007, ko so vaju slikali fotografi Direkta. Nato pa čez dva dni objavite negativen članek o meni,
    3. da stranke, ki jim je svetovalo takrat še moje podjetje, dobivajo nasvete z vrha državne davčne verige. Tukaj boste težko zanikali, da s tem niste povedali, da jaz svetujem tem stranka, kar ni res in je čista laž, ki si jo pod krinko “novinarske svobode” pač dovolite.
    4. da je Perić, ki je primer želel preiskati, odpuščen po krivici. Perić je pregled preiskal in ga zaključil 08. novembra 2006, ko je sestavil zapisnik o pregledu. Ker pa sem sredi novembra na mesto direktorja Davčnega urada Ljubljana postavil nekoga drugega in ne njega kot je želel in ker sem konec decembra 2006 dokončno zavrnil njegove prošnje in zahteve po višji funkcije, se je januarja 2007 začelo maščevanje in vi ste mu nasedli 28. maja 2007 (na tržnici).
    5. da sem želel zaustaviti neprijetno preiskavo članov SDS. To je čista laž in boste morali povedati, kje ste dobili to informacijo. Tisti vaši vprašaji na koncu stavkov ne opravičujejo novinarske svobode, kajti kakšne vprašaje naj potem postavim jaz, ko povezujem vaše srečanje s Perićem na tržnici in čez dva dni objavo zelo negativnega članka o meni, sploh pa ob dejstvu, da je novinar Dnevnika Rok Praprotnik že 21. marca 2003 vedel, da sem postopal korektno.
    6. proti koncu vašega članka ste zapisali “Najvišji inšpektor - najpriljubljenejši svetovalec” in spet svojim bralcem sporočate, da sem najpriljubljenejši svetovalec. Nato pa zaključite: “Če vam bom svetovala firma prvega dacarja - se nimate česa bati.” Upam, da imate dokaze za te navedbe. Jaz jih imam, da vaše navedbe ne držijo.
    7. Na koncu članka pa še enkrat poveste, da se ukvarjam z davčnim svetovanjem, saj navedete “saj je problem v samem sistemu in oblasti, ki dopušča, da se ista oseba hkrati ukvarja s posli, ki se jih obenem nikakor ne spodobi opravljati.” Tudi tukaj pričakujem, da imate dokaze. Za lažje razumevanje vam le v informacijo povem, da sem v letu 2006 v službi preživel 665 ur preko polnega delovnega časa. K temu prištejte še čas za spanje, počitek, sobote, nedelje in praznike pa mi sporočite, kdaj sem počel vse to kar ste zapisali, seveda pod krinko “novinarske svobode”.

    Spoštovani g. Jani Sever, odločitev je na vaši strani, lahko pridete v sredo na kosilo, se mi opravičite ali pa se bova srečevala na sodišču. Borbe na sodišču se ne bojim. Mislim, da je dozorel čas, da se postavijo meje “novinarski svobodi in nedovoljenemu poseganju v pravice posameznikov”.

    Tisto, kar me pa pri vas globoko razočara, je dejstvo, da imate dvojna merila. Ko gre za druge, na primer mene, me neutemeljeno obtožujete, me postavite na vrh korupcijske piramide, zapišete, da davčno svetujem, da sem želel zaustaviti davčni pregled, kar so vse laži, ko pa v vašem primeru obstaja le majhna verjetnost, da bi bil ogrožen vaš položaj, pa se podpišete pod zaporedno številko 128.

    Zato bodite pošteni do sebe in drugih.

    S spoštovanjem,

    Ivan Simič

  8. LookThrough pravi:

    Kaj sedaj, naj čakamo naslednji odogor gospoda Severja ali obupamo, da bo kdorkoli v tej Sloveniji stopil iz svojega začaranega kroga. S tem mislim na kogarkoli, gospoda Simiča, Severja ali koga drugega. Ponos je in bo uničeval nas same in vse, ki so vključeni v naše igre.
    Pameti in mal ponižnosti v dobro napredka!

  9. marjan pravi:

    Nič ni za obupat, so možnosti odprte.

    Ponos ima kaj malo opraviti z resnico, samozavest pa veliko!

  10. PiPi pravi:

    Dejstvo je - mediji imajo neverjetno moc manipulacije z ljudmi, ki servirano informacijo pogoltnejo, brez da bi prej okusali.
    V primeru trditev z zelo majavimi dokazi, se zgovarjati potem, da so pred tem tudi drugi o neki zadevi ze porocali, je skrajno neodgovorno, se manj profesionalno, kar bi od ljudi, ki se s tem dejansko prezivljajo bilo za pricakovati. C&P je pa res vrhunec novinarskega pocetja, kapo dol.

    Zato v tem primeru podpiram Simica, zgolj zato, da se postavijo jasne meje pri nas, do kod lahko seze t.i. novinarska svoboda.

    Sam bi si zelo zelel, da se pri nas vzpostavi okolje, kjer bo novinar dvakrat (raje petkrat) premislil, predno bo napisal ali zgolj ponovil (s tem siril domnevne neresnice) neke trditve, ki so brez trdnih dokazov. Mediji dolgega dometa se se kako dobro zavedajo svoje moci, ampak zakaj nam vseeno dostikrat servirajo izkrivljene resnice? Ker so objektivni? Tocno to!

    Ce ni konkretnih dokazov, potem je bolje da so mediji tiho. Naj enostavno dokoncajo delo in potem porocajo! Neke kvazi domneve, pa prosim prihranite za svoje domace, verjetno vas bodo z veseljem !poslusali!
    Diskvalifikacije nacina “rekla-kazala”, so zame vse prej kot novinarski presezki, so zgolj kazanje moci medija, brez lastne dodane vrednosti. Kje je pravi raziskovalni duh pri nasih novinarjih? Seveda ne pricakujem, da bodo razmisljali o tem kaj porocajo ljudje iz ozadja ( tiskarski mojstri, tajnice, montazerji, tonski mojstri, … ).

    Zato res upam, da bo ta primer dobil nek primeren epilog tudi v bodoci novinarski praksi. Naj se pokaze resnica, pa ce smrdi na enem ali pa na drugem koncu!

    V tem konkretnem primeru, se je v tem trenutku pokazalo dejstvo, da se vest.si brani na nivoju crk in premetavanje besed, pohvalno ni kaj, a kje so konkretni dokazi? Dejmo, cakamo!

    .::PiPi::.

  11. Revolucija pravi:

    Če ne želi Sever na kosilu pa lahko grem jaz namesto njega. Ziher bo kaj dobrega za jest, sploh če bo kosilu v Unionu.

  12. lucko pravi:

    Prvi filmcek ne dela… Vsaj meni…

  13. Denis Sarkić pravi:

    Na žalost ponovno nekaj štrajka google-video, delam na tem, da bo kmalu popravljena škoda. Vsem prizadetim se še enkrat opravičujem!

  14. fičo pravi:

    jaz bi se rad opravičil !!

    kje bomo jedli? kaj bomo jedli? komaj čakam.

  15. Matevž Pleskar pravi:

    Ponovni dokaz, da je VEST.si, medij, ki je podaljšana roka političnih naskakovalcev, tako imenovane NOVE POLITIKE (matematično so najbližje Zaresu). Ne zanima jih, da ima Simič konkretne rezultate, pri pridobivanju dokazov so primerljivi z metodami Direkta in drugih propagandnih medijev, med katere spada vsekakor tudi VEST, kar to vedno znova potrjuje. Poslovni model Vesti je zmeraj bolj transparenten: Izkoristiti (in plačati) Pop zvezdo Jonasa (kot se je ta pustil izkoristiti Jankoviću, ozadje je isto) za ustvarjanje trendovskega medija, ki ima všečen kader, ki pa ga delo in nameni urednika ne zanimajo. Uredniku medij deluje kot oro(d/ž)je, ki ga prodaja politikom, posredno seveda. To kaže pogosto in volitve ga delajo nervoznega očitno. Je kontrapol Požarja, ki si je isto zavetišče našel na spletu. Je pa Severjev projekt stoletje pred Požarjevim.

    Se je kdo vprašal kako je lahko Vest.si, z relativno nizkim obiskom, v tako kratkem času prikopal do silnih sponzorjev in kadrov, prostorov, opreme… ki pa stanejo kar nekaj denarja. Pravih oglaševalcev praktično ni, tudi objavljeni ceniki so komedija. Denar pa vseeno je. Kdo je Boter projektu?

    Medij, ki je gospodarska družba in v funkciji pač podjetje ima očitno revolucionaren poslovni model, ki je več kot očitno fenomen. Žal mi je za mlade sodelavce, ki jih uredniška deklarirana politika usmerja v NOVO POLITIKO, kjer pa žal sedijo stari botri, med njimi tudi sam Don Corleone MK. Posledično pomagajo ustvarjati nove delitve, spodbujati neracionalen odpor do določenih struj med mladimi; “levica je kul in IN”, “desnica je cerkvena in je out”. “Sociala pred kapitalom” ob enem pa kontradiktorno povzdigovanje Gregorjev, Zoranov, Milanov in pa Boškov. To je v preteklosti (čas LDS) delala Mladina, ki je načrtno stigmatizirala Janeza Janšo, obračunavala z opozicijo, povzdigovala pa Kučana, Drnovška in druge v moderne ikone. Takrat so jim služili novinarji (mnogokrat tudi neizobraženi, nerazgledani) kot zapisovalci, ki so pa uživali nemalo privilegijev. Kje je bil tam prostor za “Novo politiko”? Ni ga bilo, isti obrazi vztrajajo in vztrajajo …

    In še sodobni mediji (kot je Vest) so jim danes medij. Moti me tudi, da medij kot je Vest, ki zaradi svojih Pop ikon (Jonas, Godler) vpliva na publiko, ki bi najbolj morala misliti s svojo glavo, dopusti, da urednik nadaljuje s tradicijo političnega deklariranja na raznih soočenjih in s tem posredno deklarira tudi vse pisce, ki zanj pišejo, avtorje, ki zanj delajo. Pošljite na soočenje neobremenjene ljudi, ki presegajo preteklost in strankarstvo. Da o Sarkiću ne izgubljam besed … Zaradi takih in podobnih posameznikov novinarstvo izgublja na ugledu, saj je žalitev za inteligenco gledalca in si zasluži le še wall of shame. Pa ne mi v kontrargument omenjat Voduška, saj imam o njem podobno mnenje. Razlika je, da Vodušek nateguje sam v lasto korist, Sarkića pa nategujejo drugi (Botri).

    Pogrešam mlade, v prihodnost usmerjene uredniške komentarje, ki presegajo delitve, ki presegajo smrad preteklosti (tega Sever očitno ne dojema) in jih bolj kot Milan, Gregor, Janez ali Borut, zanima generacija, ki z njimi noče imeti opravka oz. je bolje da z njimi nima opravka. Od takih kompetentnih posameznikov, ki v državi skoraj ne najdejo medija, zato pogrešam analitično razpravo o temah, kot so ekonomija, šolstvo, zdravstvo, sociala, kultura … Vest bi zato po svoji naravi moral biti napreden, alternativen medij različnih pogledov, ne pa še eno strankarsko trobilo, ki je deklarirano podobno kot Demokracija, Družina, Mladina … Ampak takrat Vest ne bil finančno uspešen projekt.

    Naj povem še to, da Vest spremljam od samega začetka, mnogokrat gledam celotne, slečene verzije tiskovnih konferenc, izjave posameznikov in berem komentarje … Zato je moja kritika dar temu mediju.

    L p
    Matevž

    p.s.

    Moja podpora Ivanu Simiču je brezkompromisna, saj je človek rezultatov.

  16. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    ah vsota sploh ni tako velika za teh 4 al 5 medijev…nekaj plačanih oglasov ustreznih političnih strank in bodo dobili denar. Denar vse plača, tudi laži. Opravičila Simič ne bo dobil, šli bodo v tožbo in se zagovrjali v imenu svobode (kakršnegakoli) govora in izražanja

  17. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    ah vsota sploh ni tako velika za teh 4 al 5 medijev…nekaj plačanih oglasov ustreznih političnih strank in bodo dobili denar. Denar vse plača, tudi laži. Opravičila Simič ne bo dobil, šli bodo v tožbo in se zagovrjali v imenu svobode (kakršnegakoli) govora in izražanja

  18. Boris pravi:

    zadeva se bo koncala cez cca 10 let, Simicu pa bodo ponudili 10% zahtevanega zneska + da mu tozena stranka povrne 50% pravdnih stroskov - vsaj tako je bilo, ko se je koncal 1.del sage Bernik vs. Mladina

    upam, da bo Simic kaj bolj uspesen… za klevetanje bi morale biti predpisane visoke kazni, ker sicer bo to postalo slovenski nacionalni sport st.1

    sicer pa osebno pricakujem v tem volilnem letu veliko stevilo obrekovanj, diskredetacij… ce se pa ze mora placati 2000 EUR za eno besedicenje cez 10 let, pa tako ali tako ni veliko skode - prodaja dnevnika/tednika je to ze nickolikokrat prinesla notri

  19. lacko pravi:

    Spoštovani g.Simič
    Nič nimam proti strokovnjakom, kot na primer davčnim, in eden izmed njih ste to tudi vi gospod Simič. Treba je samo preprečiti, da se ne združijo v razred ali kasto in prav tukaj ste vi padli v to pokvarjeno združbo, kajti z njimi ste gojili svoje kompetence in jih monopolizirali, ustvarili ste iz njih vir moči. Direktna posledica tega združenja je odvisnost od politike dosedanje oblasti pod vodstvom g.Janeza Janše in njegovega arogantnega in ciničnega podrepnika g.Bajuka.
    Pod politično odločitvijo danes na splošno razumemo priključitev h kakšni skupini.
    Pozdravljena Slovenija

  20. zeleni spam pravi:

    Če so pisci nekaterih komentarjev resnični, potem je to svašta. Ne moreš podat tožbe pol pa še na slehernem portalu pod komentarje to pisat. Kaj se sekiraš če maš prou, če je pa use dimna bomba, pol bo pa velko sranje, k se bo ta dim razkadil. Ima se, može se, hoče se.
    Sarkiće in kompanija - predlagam novo podstran - SPOVEDNICA - očitno nekatere res vest peče in bi rabil odvezo, čeprou bi to težko verjel.

  21. siruche™ pravi:

    Povabljencem svetujem naj počakajo, da najprej proba kosilo g. Simič in počakajo kakšnih 5 minut. Previdnost ni nikoli odveč. Dober tek in srečno.
    Pri pijači bodite zmerni, da… Na zdravje in še enkrat srečno!

    PS Ne pozabite dat trubačem kako stotko ali dve.

  22. LE pravi:

    hinavski naslov

  23. David pravi:

    G. Sever, zakaj mešate vlado v to zadevo?

  24. Igor Đukanović pravi:

    Ne, LE, naslov ni niti malo hinavski. V Sloveniji vsako leto naredi samomor nekaj sto ljudi. Zakaj? Zaradi prav takšnega prepirljivega ozračja, v katerem ni možno živeti. In potem si nekdo dovoli svoje bolečine oceniti na 200.ooo (dvesto tisoč) evrov in nekaj drobiža. Edino kar je pošteno, je, da je obljubil, da bi v primeru, da bi slučajno zmagal, ves denar dal oškodovani Pediatrični kliniki. Vsi pa vemo, kako gospod Simič, bivši - ups še vedno direktor DU drži obljube.

    Zelo sem ponosen nate Perić, da boš v tej strahopetni slovenski družbi, kjer se redki upajo postaviti proti nepravilnostim, pokazal, kako je treba tvegati vse - tudi službo in svoje dobro ime, da se stopi davčnim ropanjem na kraj.

    P.S. Prav radoveden sem, ko enkrat dobiš službo nazaj, kdo bo poravnal stroške, ker so te iz službe brcnili. Morda g. Simič? Morda iz teh 200 jurjev? Ali pa mi vsi davčni zavezanci? In prav nam je tako, ker smo tiho, ko se nepravilnosti dogajajo. Samo da imamo mir in da nam nihče ne grozi s tožbo zaradi duševnih bolečin.

  25. miro pravi:

    Simič deluje zelo verodostojno. Sicer je moralno dokaj sporno imeti firmo za davčno svetovanje in biti hkrati generalni direktor Davčne uprave, a izgleda, da po zakonu to ni moteče. Slab zakon; bi ga bilo potrebno spremeniti. Vse kaže, da se je Sever nekoliko zaletel in da se mu je Perić zlagal. Tako, da bi bilo opravičilo na mestu. Zelo cenim Vest kot medij in Janija Severja, ampak vsi delamo napake.

  26. Igor Đukanović pravi:

    Kako pa si razlagaš Simičevo tožbo proti Dragu Kosu, “ker Kosovi komisiji ljudje (javno mnenje) verjamemo že preden je zadeva dokazana na sodišču”? Ali naj tudi jaz zdaj Simiča tožim zaradi zelo visoke dohodnine, za katero moji sosedje verjamejo, da je pošteno odmerjena že preden sem jaz sploh pomislil, da bi tožil? ;-)

  27. Jani Sever pravi:

    Dragi Miro in vsi ostali - vključno z gospodom Simičem:

    Dobro bi bilo, če bi si natančno prebral tožbo in odgovor nanjo. http://www.vest.si/2008/01/31/prvega-dacarja-tozba/

  28. miro pravi:

    g.Jani Sever
    Gre se predvsem zato, ali verjamete Periću. Kot sem že napisal, mislim, da bi moralo biti kaznivo, če ima visok državni uradnik firmo na istem področju na katerem uraduje. Enako velja za nepotizem, “iztis” malih delničarjev, prevzem družbe brez vloženega lastnega kapitala, politično nastavljanje nadzornikov… Nažalost temu ni tako.
    Seveda tudi za besedne zveze v člankih kot so: govori se, baje, bojda, slišali smo…(priznam, da jih tudi sam uporabljam, vendar samo takrat, kadar neko stvar zanesljivo vem, a je ne morem pravno dokazati) Nesporno pa je, da boste pred sodiščem imeli prav vi.

  29. Đorđe pravi:

    Moje ime je Đorđe Perić. Gre za inšpektorja, ki ga je generalni direktor Dursa Ivan Simič 2 x vrgel na cesto. Oprostite, prosim, enkrat Ivan Simič, drugič njegova pomočnica Mojca Centa Debeljak. Razloga; vložitev kazenske ovadbe zoper dr. Domna Zavrla, pošiljanje listin okrožnemu državnemu tožilstvu za prihodke po pogodbi za svetovanbje pri pediatrični kliniki in domnevno spolno nadlegovanje. Iskreno in spoštljivo sporočam in naprošam vse zainteresirane in slovensko javnost, da se veselim srečanja na sodišču z mojim eksekutorjem Ivanom Simičem in naprošam, da se v čimvečjem številu udeležijte sodne obravnave, ki bo javna, dne 18.03.2008 ob 09:15 soba št. 8 na Okrajnem sodišču v Ljubljani, Miklošičeva 12, Ljubljana. Zagotavim lahko, da bom skupaj z obrambo branil in upam tudi, uspešno odbranil svojo čast, dostojanstvo, nekorumpiranost in dobro ime pred celotno svolevnsko javnostjo in dokazal, da sem upravičeno domneval, da gre za ropanje proračuna Republike Slovenije, podjetja, ki mu je svetovalo in ga zastopalo eno od petih (5) podjetij v so/lasti generalnega direktorja Dursa Ivana Simiča!
    Spoštljiv in lep pozdrav vsem bralcem in obiskovalcem spletne strani VEST SI.
    2 X nezakonito odstavljeni davčni inšpektor Đorđe Perić

  30. janez pravi:

    Perić zakaj si pa šel po diplomo v niš????

  31. kriptoproletarec pravi:

    janez: takrat še ni bilo podobnih institucij v Kranju, Kopru, Novi Gorici in ostalih “univerzitetnih” mestih.

  32. marjan pravi:

    Perič kje ste diplomirali.

  33. marjan pravi:

    Sem prebral Matevžev prispevek, se popolnoma strinjam z vami g. Matevž. Upam, da vas “srečam” še kje na forumu.

    Zelo pomembno se mi zdi, da stopimo korak naprej, korak iz sivega povprečja, korak iz črede. Da krenemo na pot, neskončnost nas čaka.

    Dovolj enoumja in “dozdevnih” resnic, kritično preverjajmo dejstva, ne zanašajmo se na neke “novinarske govorice”. Podvomimo in preverimo naj nas ne zadovoljijo kratke puhlice, zahtevajmo več kot izjavo strgano iz konteksta.

    Strpno in suvereno zahtevajmo odgovore.

  34. nikdo pravi:

    # marjan pravi:
    3. februar, 2008 ob 10:39

    Perič kje ste diplomirali.

    To je korak naprej, korak iz sivega povprečja? Malo daljša puhlica…

  35. marjan pravi:

    Za Vas Nikdo je to skok naprej.

    Zame pa le vprašanje. Veliko diplom so našli ponarejenih, samo v vednost.

  36. marjan pravi:

    Korak naprej je recimo; da opišem primer.

    V preteklem tednu se je veliko črnila prelilo o odtekanju diplomatskih dokumentov.

    Določeni “krojači javnega mnenja” so le to poskušali prikazati, kot porazne razmere na ministerstvu
    kot neposredno krivdo ministra, odgovornost so celo podtikali premijeju

    Ko pa je lahko vsakemu osnovnošolsko izobraženemu človeku jasno, da Slovenija ni kriva, če se je komu minister zameril.

    Tak človek, ki dela na ministerstvu in krade dokumente s katerimi neposredno maže Slovenijo posredno pa meče slabo luč na ministra, kdo je tak človek? vsak naj si sam odgovori.

    Potem imamo pa v hramu demokracije “lipete”, ki vedno očitajo ministru, da je premehak, saj kaj pa oni vedo o diplomaciji in kako se uglajeno ravna, zaradi “Saškota” lipa nastane.

    No ti lipeti grizejo čevlje ministru, zaradi odtekanja dokumentov. Nič pa se ne zjasnijo o politiki do hrvaške. Oni so edini del opozicije, ki je dogodek iz Eu parlamenta popolnoma spregledal, druga opozicija ministra napada zaradi “grobe” diplomacije,

    Korak naprej je, da se razpiše prečasne volitve in ljudje s trezno glavo volijo.
    Take, ki so v prlamentu zaradi cepitve in tiste ki notri vedrijo, ter mečejo polena Sloveniji pod noge tkih se ne voli.

    To bodo koraki, ki bodo omogočili močno vlado, da bo lahko dobro vladala.

    In tu je potreben korak naprej, povejmo “tem krojačem”, da so čist out.

    ne bodimo tiho, povejmo svoje mnenje.

  37. nikdo pravi:

    Spodobilo bi se, da napišem kako sem počaščen z Vašim mnenjem o meni.

    Ampak ne bom. Namesto tega ti raje napišem, da sem si mnenje o tebi ustvaril iz tvojih par sporočil in to ni prav nič lepo. V daljših vidim kup puhlic, v krajših pa tvoj pravi obraz. Tako, samo v vednost, da povem svoje mnenje.

  38. marjan pravi:

    Ja in kaj potem če ti moj obraz ni všeč, je pa lepo da “samo priznate” kaj bi se spodobilo ampak tega ne boste “storilo” ker ste pač takšni kot ste!

  39. marjan pravi:

    Nikdo, kiklop te išče, ker pa tvoje pravo ime ni Odisej si v težavah.

  40. doajen pravi:

    Tuakj na Vesti, torej kolikor razumem le reciklirate kar so drugi levi agitatotji izumili v korist Gregorja, Boruta, Milana, pa še koga iz tega vražjega bazena, ki je slovenij od leta 45 naprej dirigiral v imenu bratstva in einstva. G. Sever! Pravo olajševalno okoliščino posedujete v zvrsti novinarskega dela. Komentar dopušča nekaj več svobode in manevrskega prostora..sicer pa bi od opinion makerja in left intellect thrusta pričakoval nekaj več pronicljivosti, doslednosti in spomina za dejstva iz bližnje preteklosti. kaj če bi poizkusili z Biobilom?

  41. lucko pravi:

    @Jani Sever:
    Sem si prebral oboje+clanek. Ni mi jasno kako je lahko odvetniska pisarna tipa Matoz tako povrsna ali pa tako zavajujoca. Po resnici raje upam, da je povrsna, ceprav me skrbi, da je drugo. Boste tozili nazaj odvetnisko pisarno in Simica zaradi laznjive tozbe in omadezevanja imena Vesti? V sodbi trd da ste pisali nekaj kar sploh niste napisali… Boste porocali tudi s sojenja?

    Izgleda, da je res zacel vlagati tozbe proti vsakomur, ki ga le omeni. Upam, da ne bo vlozil tozbe tudi proti meni, ker se ne strinjam z njim.

    Je bilo pa tudi zanivivo kako je zmedeno opraviceval tozbo proti Vesti. Mu je suverenost kar drasticno padla, ko je komentiral odgovor…

  42. Igor Đukanović pravi:

    Marjan,

    Hrvaška se podobno kot Slovenija piše z veliko začetnico. Kaj ne želiš, da drugi stori tebi … modrosti stare kot Biblija ali še starejše.

    Razen tega je prav smešno brati človeka, ki zmerja sogovornika s Kiklopom (na kaj neki se to navezuje - argumenti???) in ga hkrati vika.

    > “Bodite prepričani, da bom pripeljal veliko število prič, ki bodo povedale, da nisem vršil
    > nobenih pritiskov,” je dejal. Simič

    Podobna nesmiselna formulacija. Ne obstaja niti ena priča, ki bi lahko potrdila, da g. Simič ni nikoli vršil nikaršnih pritiskov. Posamezne priče lahko kvečjemu potrdijo, da na določen dan ob določeni uri v določeni družbi ni vršil očitanega mu pritiska. Perić bo pa naštel datume. Ali pa g. Simič namerava dokazati, da so posamezniki (angeli varuhi?) noč in dan z njim.

    To me spominja na tisto šalo, ko se žena vrne domov zgodaj zjutraj. Kje si bila, jo vpraša mož. Prespala sem pri prijateljici. Mož pokliče deset njenih najboljših prijateljic in vse zanikajo. Naslednje jutro se mož prigunca domov. Kje si bil, ga vpraša žena. Prespal sem pri prijatelju, odgovori vrli možakar. Žena pokliče deset njegovih najboljših frendov. Pet jih potrdi, da je prespal pri njih. Ostalih pet pa trdi, da je še vedno tam. ;-)

  43. Mirjana pravi:

    g. Simič
    ad tč.1.
    Dokazan je obstoj firme Simič & partnerji, katere tudi sam ne zanikate. Do sedaj smo preko medijev lahko zasledili le vašo izjavo!?, da vsakdo, ki vas pozna ve da ste pošten….jaz vas ne poznam, dobvolim si v vaše poštenje dvomiti, kakor imate pravico dvomiti vi v moje…(ker me ne poznate) .Mislim, da bi bilo bolj prepričljivo in dostojanstveno, če bi najprej zaključil sodno pot ter dokazal (kakor počnemo normalni smrtniki), nakar bi zahteval odškodnino za prestale bolečine,,,,,,pa brez zamere

  44. marjan pravi:

    Igor, vi mene ne berete, berete le tisto kar vam napišem, če vas zabava pa ok.

    hrvaška pišem z malo, če dogovorov ne spoštuješ tudi ne pričakuj, da te bodo dogovori varovali.

    Kiklop je bil eden od sinov Pozejdona. Odisej se je z tovariši znašel ujet v njegovem brlogu, z zvijačo
    so se pretovorili privezani na trebuhe kiklopove drobnice.

    Nikdo je ime, ki si ga je domislil Odisej, da je ukanil Kiklopa. “Vestnemu” Nikdu pa ni ime Odisej, Če mu je sem danes zadel sedmico.

    Igor postaja mi jasno zakaj taka kulturna razlika med mojim razmišljanjem in vašim dojemanjem.

  45. Igor Đukanović pravi:

    Marjan, meni se smilijo osebe, ki so se zaradi osebne zamere nad oblastjo v sosednji državi pripravljeni spustiti na takšen kulturni “nivo”, da celemu narodu pišejo začetnico z malo. Naj tudi jaz pišem imena vseh papežev z malo začetnico, ker je eden dovolil zažgati Galileja?

  46. David pravi:

    Izgleda da bomo priča pravemu medijskemu spektaklu.

    Sem bolj na strani Simiča, kot pa na drugi strani, sploh zaradi neobjektivnega poročanja Vesta, ki zastopa interese levice.

  47. Igor Đukanović pravi:

    Zdaj pa k resnim zadevam. Danes je v neki družbi naneslo tudi na temo davkov. Zame neznanka, davčna inšpektorica, je prav zagrenjena zaradi predpisov, ki jo onemogočajo pri delu. Pravi, da navidezne firme z edino nalogo kraje DDV-ja državi rastejo kot gobe po dežju. In to z enimi in istimi lastniki. In ne obstaja predpis, ki bi jih stisnil, preden lastnik firmo izžame.

    Vem “rekla-kazala”. Zato bi vas ostale prosil, da kaj več komentirate na to temo. Morda ima Vest kakšne dokazljive raziskave na temo kraje DDV-ja (obračunanega a nikoli plačanega)?

  48. PiPi pravi:

    Igor, evo tocno to bi zame bilo kreativno novinarstvo, da se nekaj razisce do te mere, da lahko to argumentirano in dokazljivo potem v celoti napises, vse ostalo je papagajstvo ( tudi naroceno ) rekla-kazala. Upam, da bo novinarstvo pri nas enkrat le slo v tej smeri … drugo je c&p + forma razlicnih oblik, a na dolgi rok veliko vecino to ne bo vec zadovoljevalo.

    .::PiPi::.

  49. Igor Đukanović pravi:

    Ja, PiPi, samo da se z raziskavo mudi. Takšne svinjarije se ne dogajajo ob začetku mandata, pač pa ko ena kompletna garnitura pakira in ne kontrolira več svojih sopotnikov. Za nazaj pa je težko ali celo nemogoče popraviti škodo.

  50. marjan pravi:

    Kdo ali kaj se vam smili Igor je vaša domena, pač v povezavi z vašim vrednostnim sistemom.

    Sosednjo južno državo naslavljam z malo začetnico, ker tako hočem, tega “dogovora” jaz ne bom spoštoval.

    Vam Igor pa kakorkoli želite naslavljajte papeža, v bodoče pa me tudi ne sprašujte “kako naj ravnate”, menim, da čeprav ste malo slabo razgledan (v mislih imam Grško mitologijo) ste dovolj “od pet” in mojih nasvetov, kako ravnati če boste “mulo” kuhali ne boste deležni.

    Vam pa zaupam še nekaj, zame ne bo noben problem pisati kot je “domenjeno”, ko se bodo dogovori spoštovali. Galileo pa je bil že zakurjen in torej veste kako nepismen boste izpadli, če me boste “oponašali”

  51. Igor Đukanović pravi:

    Marjan, grška mitologija se piše z malo začetnico. Njeno poznavanje je pomembno za klasično izobražene.

  52. Igor Đukanović pravi:

    David, pri problemu davčnih utaj ni delitve na leve in desne. To je problem vseh nas. Razen seveda parih posameznikov, ki jim je uspelo “nekaj spraviti stran za slabe čase”.

  53. Igor Đukanović pravi:

    Morda veste Marjan, da se tudi sedanji papež ni opravičil za smrt tega velikega Moža.

  54. Igor Đukanović pravi:

    @Matevž Pleskar

    Danes sem poskusil izbrskati, za katere rezultate so nekateri posamezniki tako hvaležni g. Simiču. Nisem zvedel. Mi jih lahko vi naštejete?

  55. marjan pravi:

    Igor, lahko bi raziskali, tu imate link http://sl.wikipedia.org/wiki/Galilei.

    Klasična izobrazba pravite, no vsekakor mora biti turobno, če človek ni razgledan ampak so ga same številke. Igor morda vi veste kako to zgleda

  56. marjan pravi:

    Ja Igor, pisanje imen papežev z malo. Dokler se cerkev ne premisli.
    .

  57. Igor Đukanović pravi:

    Ja, prav imaš Marjan. Hvala lepa. Vedno mešam Galileja, za proces proti kateremu se cerkev ni opravičila, in Giordana Bruna, katerega je skurila. To sta dve različni osebi. Bom odslej bolj pozoren.

    Glede klasične izobrazbe. Seveda tudi jaz poznam zgodbo o Kiklopu, Odisejado in še kaj klasičnega, saj smo se to učili v šoli. Bi pa bil enako razgledan, če bi namesto tega (grške mitologije) prebral kaj o kitajski književnosti tistega časa in malo več o Dostojevskem. In ni mi prav nič turobno, ker nisem prebral celega Homerja.

    No, jaz se vračam k začetni temi. Pravični davki za vse. Pravično odmerjeni, pravično plačani in pravično kaznovani goljufi.

  58. marjan pravi:

    Igor, če bi dobro poznali Odisejevo epizodo z Kiklopom, vas nebi tako begalo kaj ima “Nikdo” opraviti z kiklopom. Sogovornika sem želel opozoriti, da ni Odisej.

    O omenjeni temi pa tako, z zanimanjem bom spremljal nadaljni razvoj.

    Vas pa razumem g. Igor “Pravični davki za vse. Pravično odmerjeni, pravično plačani in pravično kaznovani goljufi”.

  59. Igor Đukanović pravi:

    Personalne mape zaposlenih me ne zanimajo, razen, če jih potrebujem… Wou, toliko vsebine v enem samem stavku g. Simiča.

  60. marjan pravi:

    Kaj je v tem stavku tako narobe? Menda se osebnih podatkov zaposlenih ne sme uporabljati v zasebne namene?

  61. Igor Đukanović pravi:

    Marjan, o tej zgodbi sem se dvakrat učil. Odisejeva nicka sta bila, kolikor se jaz spomnim Nihče in Nobody. Nek Črnogorec svoj čas trdili, da se je Odisej resnično živel in da se je ta epizoda resnično zgodila v Jadranskem morju. Zabavno. Če je resnično, me niti preveč ne zanima.

  62. Igor Đukanović pravi:

    Marjan, g. Simič ni preciziral, za katere namene potrebuje osebne podatke. Podobno kot ni preciziral, o čem je razmišljal med svojim razmišljanjem, ali naj odstopi. Velikokrat mu je bilo povedano, da se ne odpušča bivših sodelavcev na tak način in da je treba afero s Pediatrično kliniko natančno raziskati. A on ni odstopil. Torej svoje izjave razume na nek drug meni nenavaden način. Kako naj potem razumem zgornji nedokončan stavek?

  63. marjan pravi:

    Če ste brali Sovretov prevod Odiseje je jasno napisano Nikdo.

    V nadaljenje debate osebnih podatkov se ne bom spuščal, ker o tem nisem dovolj poučen.

    Boste morali počakat na odgovor, koga drugega.

  64. Polifem pravi:

    Oko sem pripravljen staviti, da bo Vest zmagala, če bo do tožbe sploh prišlo.

  65. Denis Sarkić pravi:

    # Matevž Pleskar pravi:
    2. februar, 2008 ob 16:02 e

    “Ponovni dokaz, da je VEST.si, medij, ki je podaljšana roka političnih naskakovalcev, tako imenovane NOVE POLITIKE (matematično so najbližje Zaresu).”

    Tvoja matematika je zelo zelo zelo zgrešena!

    “Se je kdo vprašal kako je lahko Vest.si, z relativno nizkim obiskom, v tako kratkem času prikopal do silnih sponzorjev in kadrov, prostorov, opreme… ki pa stanejo kar nekaj denarja. Pravih oglaševalcev praktično ni, tudi objavljeni ceniki so komedija. Denar pa vseeno je. Kdo je Boter projektu?”

    Botri projekta smo Jani, Jonas, Vuk, Marko, Katja, Aleš, Ozren, Nina in jaz. Vložili smo svoj švic, znanje in ščijemo kri, zato da lahko v Sloveniji ti in ostali gledate en prekleto dober medijski portal!!!

    “Da o Sarkiću ne izgubljam besed … Zaradi takih in podobnih posameznikov novinarstvo izgublja na ugledu, saj je žalitev za inteligenco gledalca in si zasluži le še wall of shame. Razlika je, da Vodušek nateguje sam v lasto korist, Sarkića pa nategujejo drugi (Botri).”

    Mogoče je tebe kdo v življenju nategoval, morda te še vedno, vendar se jaz nikoli nisem in se tudi nikoli ne bom pustil nategovati, tudi za visoke zneske z večimi nulami ne!!! Grem raje pucat ulice, kot pa da me imajo v oblasti politiki, pa naj bodo katerekoli barve! Glede ugleda novinarstva pa samo tole, dobro si poglej oddajo Vroči stol z novinarji in se malo zamisli nad uglednimi liki v njej!!!

    “Naj povem še to, da Vest spremljam od samega začetka, mnogokrat gledam celotne, slečene verzije tiskovnih konferenc, izjave posameznikov in berem komentarje … Zato je moja kritika dar temu mediju.”

    Tvoja kritika je dar morda le tebi, meni prav nič, se mi pa lahko le zahvališ, da lahko spremljaš našo mega dobro Vest od začetka, ker jaz in moji sodelavci za njo ščijemo včasih tudi kri!!!

    Pa upam, da boš tudi čez deset ali dvajset let še vedno spremljal moje uspehe v novinarstvu!

    LP, Denis Sarkić

  66. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    DURS - kakor za koga !!!… :-(

  67. Ivan Simič pravi:

    Mirjana in vsi ostali!

    Lepo je brati vaše prispevke in vsak od njih mi bo prišel prav. Nesporno je to, kar trdim že ves čas, medij zapiše neresnico o neki osebi, konkretno o meni, sedaj pa moram jaz preko sodišča dokazovati in to nekaj let, da to ni res. Lepo in pošteno, ni kaj! Če je to novinarstvo, potem sem ga do sedaj narobe razumel in mi je žal, da nisem novinar, saj bi si lahko privoščil marsikoga. Kot lahko razberemo je v mojem primeru en medij prepisoval od drugega, začetni vir pa je bil očitno Perić in to z vročo politično zgodbo, ki to sploh ni bila. Na koncu mediji sploh več ne bodo vedeli kdo je od koga prepisoval. Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da nekateri mediji niso nasedli tem zgodbam ter so se sami potrudili ugotoviti kaj je res in ravno tukaj je razlika med mediji in mediji.

    Nikar pa ne pozabite, da je novinar Dnevnika Rok Praprotnik že 21. marca 2007 vedel, da sem vsekozi zahteval, da se stvari peljejo strokovno in dosledno do kogarkoli ter se je nagibal k sklepu, da sem dejansko ravnal korektno. Toda kljub temu, sem bil naslednjih nekaj mesecev deležen medijskega linča, ki je temeljil na neresnicah, tudi s strani Dnevnika, katerega novinar je že takrat vedel, da nisem naredil nič narobe. Me zanima, kdo od vas bi bil v moji koži.

    Na spletni strani Novinarskega častnega razsodišča preberite razsodbo v moji prijavi novinarke Nedeljskega Dnevnika Barbare Verdnik. Tudi ona je prepisovala od drugih in to napačno, gledala je v register podjetij in tudi to napačno, bila je sigurna, da ima prav ter, da ni kršila kodeksa novinarjev, toda razsodišče je razsodilo, da ga je. To je prva odločitev v moji borbi proti neresnicam. Ga. Barbara Verdnik je na primer zapisala: “Ivan Simič, ki je lastnik številnih podjetij za svetovanje na področju davkov (kje sta etični kodeks in navzkrižje interesov)…”, ko pa sva pred NČR naštevala ta podjetja, sva skupaj ugotovila, da je le eno. Toda “številnih podjetij” se bere bolje, lažje je nekoga očrniti in zakaj pa ne, če mediji objavijo tudi neresnice. Ostalo njene zapise in razsodbo NČR pa si preberite.

    Vidite, ravno v tem je moč medija in zato mediji morajo javnosti posredovati resnico. Če pa jo ne, in s tem zavedejo javnost, neko osebo pa diskreditirajo, morajo plačati, če izgubijo. Zneski pa ne smejo biti nizki, kajti škoda je neverjetna. Preberite samo vaše komentarje, kaj ste zapisali o meni.

    Sam sem pripravljen na dolgotrajne sodne postopke.

    Glede vprašanja Đukanovića:

    “Danes sem poskusil izbrskati, za katere rezultate so nekateri posamezniki tako hvaležni g. Simiču. Nisem zvedel. Mi jih lahko vi naštejete?”,

    pa ga prosim, da se oglasi pri meni, kajti za predstavitev vseh sprememb potrebujem nekaj ur, pa še en pogoj je, da se spozna na davke, na poslovanje davčen uprave, poslovanje računovodskih servisov in podjetij pred mojim prihodom in po mojem prihodu. Če se na vse to ne spozna, pa bolje, da ne izgubljava časa. In še nekaj, na čelo Dursa nisem prišel zaradi sebe, temveč zaradi tega, da olajšam poslovanje davčnih zavezancev in da preprečim uničevanje davčnih zavezancev preko davčnih postopkov. Veliko jih je bilo uničenih, veliko jih je propadlo, na koncu pa so bili v sodnih postopkih oproščeni.

    Đukanović očitno ne ve, da sem bil veliko let največji kritik dela davčne uprave, da sme bil praktično edini, ki sem si jo upal javno kritizirati. Največ mojih kritik dela davčne uprave lahko prebereš na spletni strani Financ (pod Ivan Simič) in to vse kar je pred letom 2006. Malo se potrudi, pa bo šlo.

    Lep pozdrav vsem,

    Ivan Simič

  68. marko pravi:

    djukanovic, zanima me ce imas po odgovoru simica zdaj kaj za povedat????

  69. marjan pravi:

    Ampak za ljubo zdravje, če kri urinirate pojdite k osebnemu zdravniku, ne pa tu jokat in stokat. Ja, jaz vam preko žice teško pomagam. Morda je v vezi z ledvicami ali prostato….

    Morda pa posledica prepogostega samozadovoljevanja.

  70. obama pravi:

    G. Simič podpiram vas in vam verjamem. Ne pustite se jim in s polno paro naprej.

  71. konec pravi:

    PONAVLAJAM: Končno tožba proti vzgojenim lažnivcem, ki se imajo za novinarje!
    Ker je potrebno , da končno postanejo bolj verodostojni in profesionalni in ne le “politični” agitatorji, kakor jih učijo razni Luksiči na univerzi.

    Čeprav razumem , da ne bo lahko imate vso mojo podporo.
    Dejstvo, da bo dobro tudi za novinarje same, čeprav se tega sedaj ne zavedajo!

  72. Igor Đukanović pravi:

    Gospod Simič,

    midva nisva ne kolega ne prijatelja ne simpatizerja, zato bi bilo ustrezno, da tudi vi mene titulirate z gospod, tako kot jaz vas.

    Zdi se mi malo hecno, če kdo meni, da svojega prispevka k stroki ne zna predstaviti tako, da bi ga razumeli laiki. Seveda razumem, kaj trdite, čeprav sploh nisem ekonomist. Če prav razumem, trdite, da ste zavezancem olajšali davčne postopke in preprečili, da bi davkarija po nepotrebnem uničevala davčne zavezance v stiski. Zanima me, kaj ste pa naredili na nasprotni strani? Da bi davkarija ujela in uničila davčne zavezance, ki goljufajo in zahtevajo vračilo DDV-ja, ki nikoli ni bil plačan R. Sloveniji. Prijaznejši davčni postopki: lepo in prav, vendar morajo biti tudi učinkoviti in pošteni in ne spuščati največjih rib skozi mrežo. Ali drži, da je goljufij glede DDV-ja v zadnjega pol leta nenormalno več kot pred tem?

    Sicer pa na temle blogu bolj debatiramo, ali ste res tako veliki, pomembni in nenadomestljivi, da je ustrezna denarna odškodnina za vaše duševne bolečine (pa če ste si jih sami zaslužili s svojim ukrepanjem in neukrepanjem, ali pa so vam jih zadali drugi), ali je ustrezna odškodnina za te bolečine za nekoga, ki ob tem trdi, da niti depresiven ni, kaj šele, da bi poskusil samomor, 100 tisoč evrov in nekaj zajamčenih plač drobiža zraven? Halo? Na katerem planetu pa živite? Tukaj so številni upokojenci lačni. Na stotine Slovencev vsako leto naredi samomor, pa njihovi svojci ne tožijo nikogar za 100 tisoče evrov. Morda bi razumel, če bi navajali, da ste utrpeli toliko poslovne škode. A vi pravite, da ne, saj imate samo eno podjetje in ne nekaj in še tisto lepo v miru posluje brez vaše strokovne pomoči. Čemu torej sploh odškodnina, če pa vam nič ne manjka?

    In sploh bi bilo pošteno, da najprej temeljito raziščete, kaj se je dogajalo okoli Pediatrične klinike, preden tožite za odškodnino. Normalno bi bilo, da najprej zavrnete tožbo zoper vas, nato pa šele tožite sami za odškodnino. Ampak ne. Treba je delati rom-pom-pom. Da bodo ljudje še težje živeli v tej Sloveniji. Da bomo vsi skregani med seboj. Da bo še več samomorilcev.

    Če pa se že odločim za pot v Ljubljano, bom prišel na sojenje in ne na vaše navidezno povabilo na večurni pogovor.

    Pa lep pozdrav vseeno v upanju na več korektnosti v R. Sloveniji, igor

  73. konec pravi:

    Igor Đukanović, razumem, da ni vaša opcija na oblasti in da ste bili zelo dobro navajeni (brez pluralizma in da vam ni nihče ni smel usporavati), vendar dovolj s tem nakladanjem (vedno bolj sem prepričan, da komunajzer res ne more ne lagati in spreobračati in se sprenevedati na “racionalne ” podatke).

  74. Rob pravi:

    Đukanovič ne govori o debati na tem “blogu”,debatirajo tisti,ki niso člani strank,tisti ki so člani strank pa POSKUŠAJO ustvariti javno mnenje. To da si trobilo Zares-a na Vesti je razočaralo marsikoga, ker si imel še preden si se opredelil razumne komentarje. Zdaj tega ne morem več reči. Sicer pa lepo, da ste v Zaresu ugotovili moč interenta.
    Kakorkoli po dolgem času sem se spet čutil dolžnega oglasiti in sicer me je razburila tvoja izjava,da Simič ni ničesar naredil. Če bi imel podjetje bi vedel,drugače pa veš pri dohodnini(informativni obrazec), prijaznost uporabniku itd. DURS je eden izmed boljših v Evropi ampak dovolj o tem.
    Kar se tiče same tožbe Simiča jo podpiram,ker se gre za načelnost,nekaj kar manjka v novinarskem poklicu.Tudi sam spišem kakšen članek na mesec in vem kako delujejo ostali t.i. profesionalni novinarji. Najbolj zanesljiv vir jim je nekdo za šankom o ekonomskih temah pa sami nimajo pojma, torej trosijo bedarije naprej in dobesedno poneumljajo širše množice. V konkretnem primeru tožbe sem pa na strani Vesti iz preprostega razloga,ker je opozicijski medij, torej mora ostati(me zanima če bom še enakega mnenja,ko bo levica na oblasti kakšno leto).
    Priznam pa da bi rad videl besedni dvoboj Đukanovič-Simič. V kolikor se spomnim je Simič utišal celo Cvikla,kar je nažalost osamljen primer.

  75. LE pravi:

    đukanović vrni se k matematiki
    takšne laži v medijih dolgoročno lahko nanesejo še dosti več škode kot za 236000€, ko se gre za osebo kot je simič.
    in če še enkrat nekdo uporabi besedo “muke” ali “duševne bolečine” bom bruhal, ker je trud da bi te besede zvenele sarkastično prav patetičen

  76. marko pravi:

    djukanovic, mislm da si niti v sanjah ne znate predstavljati kako bi bilo na njegovem polozaju!!po medijih vas vlacijo vsak dan in govorijo kako ste uzemali denar tukaj in tam, jemali podkupnine in tako naprej. Po takih obtozbah sem preprican da zacnejo v tebe dvomiti celo druzina, prijatelji,..Mislm da g.Simic sigurno cuti vec dusevnih stisk kakor pa jih pokaze. Imel sem podoben primer vendar ni tako znan v javnosti. Vem da sem posledice tega nosil celo domov ceprav podzavestno. V sebi cutis jezo ki se je ne da pojasniti vendar se na delovnem mestu in pred mediji ne smes zlomiti in zaceti dreti na druge,…Zato se to prenasa na dom, kjer isces usako malenkost da lahko to jezo spravis ven, tako trpijo tudi clani druzine.predstavlajte si tudi da greste naprimer v kaksen velik trgovinski center in vidite kako se ljudje pogovarjajo o vas in kazejo na vas..Tako da djukanovic nekdo ki tega ni dozivel ne more o tem govoriti.Glede odskodnin pa bi rad povedal 2 stvari, prvic niti ne vem kaj vas moti saj denarja ne obdrzi simic ampak ga daruje pediatricni kliniki, drugic pa velikost odskodnin ni velika. Poglejte za koliko denarja se tozijo v ameriki ceprav za veliko manjse stvari kot je tale. V ameriki bi simic lakho iztozil milijon dolarjev ali celo vec ce bi dokazal da so se mediji motili. Ampak to nima veze v primeru da simic denarja ne obdrzi.

    g.Simic jaz sem z vami!!!!!

    lp

  77. Ivan Simič pravi:

    Spoštovani gospod Đukanović,

    globoko se vam opravičujem, da vas nisem naslavljam z gospod in bom to v bodoče tudi počel.

    Glede vaših navedb pa bi le dodal, da je v njih preveč maščevalnosti. Kljub temu bo na kratko odgovoril na vaše navedbe:

    - nimam nobene težave, da ta trenutek zapustim DURS in dam možnost komu drugemu, da naredi še več kot sem sam uspel z mojimi sodelavci, kajti potem bomo najboljši na svetu,
    - za moj odhod ali mojo zamenjavo ne potrebujem niti tolarja odpravnine, saj sem 17 let pred nastopom te funkcije znal sam poskrbeti za sebe, čeprav je včasih bilo zelo, zelo hudo, kajti podjetništvo je zelo nevaren posel. Če niste podjetnik tega ne boste nikoli razumeli.
    - v Sloveniji nimam več nobenega podjetja, tako da ste v tem delu gospod Đukanović napačno informirani,
    - okrog Pediatrične klinike nimam kaj raziskovati, ker z njo nisem popolnoma nič povezan in tudi, do trenutka, ko sta me Perić in mag. Cvikl porinila v Pediatrično kliniko, sploh nisem vedel za kaj gre,
    - glede vaših navedb o samomorih in vaši jezi, ki jo izražate v svojih zapisih pa bi spoštovani gospod Đukanović le povedal, kako naj bom šele jaz jezen, ko sta me Perić in mag. Cvikl obtožila nečesa, kar sploh nisem naredil,
    - glede utaj DDV pa lahko povem, da na tem delamo veliko in dosegamo rezultate, žal pa nimate predstave o tem kako delujejo missing traderji ter, da ne gre za slovenski problem temveč največji problem držav, ki imajo sistem obdavčitve prometa blaga in storitev z DDV.

    Glede vaših navedb o višini odškodnine pa bi le komentiral naslednje, ko berem kakšno jezo izražate v zadevi, ki z vami nima praktično nobene zveze, razen da simpatizirate tiste, ki me napadajo, si lahko le predstavljam, kako bi bili šele vi jezni, če bi vas neutemeljeno, neresnično, brez dokazov in javno obtožili vsega kar so mene.

    S spoštovanjem gospod Đukanović,

    Ivan Simič

  78. marjan pravi:

    danes je lep dan

  79. Jurček pravi:

    ??????????????????????????????????????????????????

  80. kiklop pravi:

    :)

  81. marjan pravi:

    lol

  82. Jurček pravi:

    Vprašanje za gospoda Simiča. Kaj še dela v službi rezen tega, da se dopisuje in nekonsistentno odgovarja gospodu Đukanoviću! Vse dokaze, ki jih ima v zvezi z Pediatrično kliniko naj pač prinese na sodišče. Tam se bo odločalo, kdo ima prav gospod Simič ali gospod Perić, ki ga je gospod Simič dvakrat zabrisal na cesto. To bo mogel na sodišču pojasniti, zakaj ga je dvakrat nezakonito odpustil, ko je njegovo podjetje, kot sam pravi svotovalo in zastopali podjetju gospoda Zavrla. Zadeva je zagotovo zelo vroča bolj za gospoda Simiča kot za gospoda Perića, po mojem videnju. In še eno vprašanje za goispoda Simiča, ali je res, kot je poročal ljubljanski Dnevnik, da je Zavrl neupravičeno dobil od države vrnjenih 600 tisoč DDV od nanave nepremičnin. Ali mu je pri tem poslu svetovalo podjetje v lasti gospoda Simiča? Kako je bilo sploh možno, da dobi tako visok znesek vrnjenega DDV, ko sem sam imel davčni pregled knjig, ko sem želel vralilo DDV v znesku borih 10 tisoč evrov. Poleg tega trdite, da v več kot 60 pregledih, ki jih je zastopalo vaše podjetje ni bilo nobenih težav. To je skoraj neverjetno. Ali to pomeni povabilo, da če nočemo imeti težav z davkatijo, da izberemo vaše podjetje. Sem tudi za to, da gospod Perić odgovarja v kolikor ni ravnal po zakonu, vendar vse kaže, da ste tukaj vi gospod Simič zaribal. Lep pozdrav, pa brez zamere!

  83. Rok Dermastja pravi:

    Vsem, ki na tem forumu pišete bederije lahko samo povem, da najprej pospravite pod svojim pragom, potem pa komentirajte. Najlažje se je skrivati pod navidneznimi imeni na forum in grajati poštene in prizadevne ko pa sami v življenu niste dosegli ničesar drugega kot diplomirali!!!!!

    G.Perić vse vaše izjave in teorije so neutemeljene, brezsmiselne in neresnične. Vsi vedo kakšen goljuf, prevarant, provokator itd. ste. V majici Simič & Partnerji s kolesom prihajate pred novinarje, ko pa vsi vemo da vaša denarnica ni tako suha. Vse se je začelo, ko niste prišli na položaj direktorja DURSA, vsi dobro vemo, da tega položaja z vašim znanjem ni mogoče opravljati prav tako namestnika. Vendar vaš ego ne dopušča poraza zato ste igrali na drugo karto, ampak naj vam povem to je bil račun brez krčmarja saj resnica prihaja na dan in bojte se je kajti ni na vaši strani!!!

    G.Simiča podpiram v vseh pogledih iz enega samega razloga. Pred nastopom funkcije je OBLJUBIL nove davčne reforme, prijaznejšo davčno upravo,… IN VSE SVOJE OBLJUBE JE URESNIČILIN, medtem komu drugi mečete polena pod noge, s tem le dokazujete da G. Simič ni lažnjivec. Vendar sam vem da Ego in Zavist vam ne dopuščata miru!!!

    Lp Rok Dermastja

  84. konec pravi:

    “đukanović vrni se k matematiki”
    Samo ne mi reči, da je tudi on profesor oz. predavatelj na kakšni univerzi ali kaj podobnega?
    LE saj ni res, ne?

  85. Davčni svetovalec pravi:

    Jurček, čestitke za vprašanja in komentar! Strtinjam se z vašo mislijo, da je prej gospod Simič zaribal, kot ste navedli. To, da v 60 primerih, ko so zastopali razna podjetja ni bilo nobenega preblema je enostavno nemogoče. Tukaj je neka zelo, zelo narobe. Očitno je gospod Simič ostale inšpektorje s Perićevo odpustotvijo, spametoval. Baje so naslednji dan o Perićevi odpustitvi bili obveščeni vsi davčni uradi in inšpektorji. Namesto, da se preganja davčne utajevalce, preganja davčnega inšpektorja! Narobe svet! To ni dobro! Kakšne bolečine ima šele Perić zaradi krivic, ki mu jih je povzročil Simič in nikjer ni zaslediti, da bi vložil kakšno odškodninsko tožbo proti Simiču!

  86. Rok Dermastja pravi:

    “Davčni svetovalec” - seveda ni vložil nobene tožbe,ko pa je od novinarjev prejemal masten denarce za lažne zgodbe!!!

  87. Rob pravi:

    Jurček oz. davčni svetovalec,kaj ni zanimivo,da se pri obeh skriva isti URL? Seveda eden hvali drugega, kako se strinja z njim. LOL, kako vsaj toliko ne paziš,da spremeniš URL,ko pišeš pod drugim imenom Jurček?

  88. marjan pravi:

    ahaha, kakšn tepec, pomoje je to en Jur ( včasih so take posebneže klicali Jur, no to je bilo še pred netom ampak kot kaže se moda vrača.

  89. marko pravi:

    djukanovic ce mislite da je tako lahko ujeti velike ribe, ki na veliko utajajo davke in dobivajo ddv nazaj ceprav sploh ni bil izplaca, sem prepircan da bodo na davcni upravi zelo veseli VASIH NASVETOV IN NAMIGOV!! Verjemite da kdor naredi tako veliko kaznivo dejanje prej dobro premisli in ne naredi napak na katerih bi ga lahko ujeli. Zato je te ljudi tako tesko ujeti.
    lp

  90. marko pravi:

    djukanovic, glede samomorov pa ne vem kaj sploh mesate to temo??drugace pa malo v vednost..

    Med vzroki za samomor, ki jih navaja WHO, so revščina, brezposelnost, izguba bližnjega in medosebni spori pa tudi težave na delovnem mestu ali težave s pravosodnimi organi. Vlogo pri odločitvi za samomor po navedbah WHO odigrajo tudi samomori v sorodstvu, težave z alkoholom ali mamili, spolne zlorabe v otroštvu, osamljenost ter bolezni, kot sta depresija ali shizofrenija.

    Torej kot vidimo pri vecini primerov ne vem koga bi ljudje lahko tozili???

    lp

  91. Đorđe Perić pravi:

    G. Rok Dermastja! V svojem prispevku ste navedli:

    G.Perić vse vaše izjave in teorije so neutemeljene, brezsmiselne in neresnične. Vsi vedo kakšen goljuf, prevarant, provokator itd. ste. V majici Simič & Partnerji s kolesom prihajate pred novinarje, ko pa vsi vemo da vaša denarnica ni tako suha. Vse se je začelo, ko niste prišli na položaj direktorja DURSA, vsi dobro vemo, da tega položaja z vašim znanjem ni mogoče opravljati prav tako namestnika. Vendar vaš ego ne dopušča poraza zato ste igrali na drugo karto, ampak naj vam povem to je bil račun brez krčmarja saj resnica prihaja na dan in bojte se je kajti ni na vaši strani!!!

    Vaše pisanje presega meje lepega in vedenja in ukusa! Naprošam vas, seveda v kolikor se ne sktrivate pod lažnim imenom, da me pokličete in mi svoje navedbe dokažete. Dajem vam torej možnost, da branite svoje navedbe, v nasprotnem primeru pa vas prosim, da ne navajate neumnosti!
    Lep pozdrav Đorđe Perić
    gas: 041 369 000

  92. kiklop pravi:

    Kakšne neumnosti!!!!

  93. Rok Dermastja pravi:

    Spoštovani G. Đorđe Perič,

    Star sem 23 let, študent pravne fakultete. Dokazov proti vam NIMAM in to priznam. Upam pa da jih ima G.Simič in jih bo uporabil proti vam. Kar pa sem napisal pa je čista resnica in vi se tega zavedate.
    Lahko pa utemeljim nekatere izjave :

    Provokator - majica Simič & Partnerji ob prihodu na Durs??
    Goljuf - ubogi gospod, ki ste ga “nategnili” za nepremičnino
    - Itd…

    Ne skrivam se pod lažnim imenom, vendar trenutno si ne želim biti v sporu s človekom, ki je nekoliko bolj spreten v besednih igrah kot jaz.Vem pa, da vam bo G.Simič pokazal in dokazal resnico.
    Vašo številko pa si bom shranil in če boste zmagali vas bom poklical in se vam opravičil za moje besede, vendar to ne bo potrebno.

    Lp Rok Dermastja

  94. Gran pravi:

    Matematika nekaterim res dela probleme

  95. abc pravi:

    jurcek, davcni svetovalec in dordje peric imajo isti url. Tako da djordje lahko bi zamenjal vsaj url. Ne pa da se anoimno pogovarjas sam z seboj.

  96. e djordje djordje pravi:

    pa res..djordje uporablja tri imena, si pise vprasanja in si jih sam odgovarja in se potem strinja sam z seboj.bravo djordje bravoooo!!!hahaha

  97. LE pravi:

    @konec, ja je profesor, na EPF-u uči matematiko.

  98. Mirjana pravi:

    Rok Dermastja, morda te opravičujejo leta (če so točno navedena),…a čudno je, da napadeš g. Periča z zelo težko trditvijo, a hkrati podpiraš “prizadetost” g. Simiča (zavajajoča navajanja medijev?), ki, razen da ga srček boli, ni dokazal še ničesar,…pa še ta srček buba za nekako 1/4 mio eura….malo dvojnih meril?
    g. Simič, kaj ste do danes negirali in dokazali?
    Komentiram vaše izjave in ne novinarske:
    1. Firma obstaja
    2. Periča ste zabrisali 2x! ker ste hoteli zadevo voditi strokovno in transparentno!?, nakar ste se ga 2x diletansko poskusili rešiti, pa vam ni uspelo.
    Zavrl je dokazano kršitelj in s pediatrično kliniko ne gre ena prav.
    3. Denar, ki ga naj bi prejeli od tožb, bi darovali pediatrični kliniki,…malo cinično, če vemo, da tudi v vašem najboljšem primeru bo ta uboga klinika že hin, ko bodo mlini zmeli…in ne na zadnje koga?
    pa lep pozdrav,… .)

  99. sproscena.slovenija pravi:

    Zanimivo pri tej zadevi je to, da je Simic pripravljen polemizirati na tem forumu. Vsak, ki da kaj nase, se po vlozitvi tozbe z doticno stvarjo ukvarja na sodiscu. Ne pa da se preko foruma opravicuje slo javnosti. Tudi sicer ne bi prevec stavil na cloveka, ki si izbere za svojega odvetnika od vseh ravno mafijskega odvetnika, ki vemo koga vse zastopa. Pri toliko dobrih in brez madeza…

  100. Boris pravi:

    zgleda, da vsa ta polemika dosega nekaksen rekord, vsaj na vest.si (v primerjavi s komentarji ostalih prispevkov)

    @sproscena.slovenija:
    nastej mi 5 dobrih slovenskih odvetnikov, ki so se brez madeza ?

  101. konec pravi:

    Đorđe Perić zakaj toliko arogance?

  102. marjan pravi:

    Morda pa želi g Simič pokoristiti Vest, če se tu na veliko piše o njem v negativni smeri zakaj se nebi smel braniti. Saj se Dorđe tudi, samo, da on nastopa v “nekoliko več vlogah”.

  103. guest pravi:

    Ne morem verjeti,da se za Jurčkom in Davčnim svetovalcem skriva Perić.Jebo te brate jer si lud?
    Periće klikn na moje ime in imaš link do spovednice,kjer se lahko anonimno izpoveš,veliko sreče.

  104. Igor Đukanović pravi:

    Pestro. Kliknem na Vest, da preštejem “prazne steklenice” in kaj vidim. Klapa je še zbrana ob šanku, pardon debati. Čaga. Čaga na kvadrat. :-)

  105. Igor Đukanović pravi:

    Marko ,

    >> Ampak to nima veze v primeru da simic denarja ne obdrzi.

    Tudi jaz denarja ne bom obdržal. Tožil bom “Konca”, ker mi je rekel, da sem Komunalni Šalabajzer. Za žalitev bom izterjal tisoč evrov in jih takoj nakazal ljubljanski nadškofiji.

    Morala: Ni težko biti dobrosrčen s tujim denarjem.

  106. Igor Đukanović pravi:

    L.E., zelo dobro vem, kaj so duševne bolečine. In kako je hudo. Vendar je že Marko naštel tipične primere, iz katerih je razvidno, da si si na koncu zanje praviloma kriv sam. Najbolj sam. Nato dolgo dolgo nihče. Nato drugi.

    Si sploh predstavljaš, da bi vseh 60 tisoč izbrisanih tožilo R. Slovenijo za duševne bolečine po 100 jurjev. Saj lahko državo kar “zapremo” kot kakšen nesrečen s.p. in gremo vsi skupaj za begunce v Bosno.

    Morala: Ko nekaj zahtevaš zase, dopusti, da bodo tudi drugi zahtevali simetrične pravice za sebe in razmisli, ali bi v takšnem svetu še hotel živeti.

  107. Igor Đukanović pravi:

    Đorđe Perić,

    hvala za vse informacije, ki si nam jih tukaj napisal. Vseeno pa imam nasvet zate. Vem, da si ob živce, ko po toliko letih izgubiš službo, zato ker si delal pošteno. Vendar razmisli. Odločalo bo sodišče in ne javno mnenje. Predlagam ti, da se počasi pripravljaš na razpravo in čimmanj nerviraš. Znano je, da je pravica slepa in njen meč odseka poševno, a vseeno ne dvomim v končni sprejemljiv izid. Pomoz’ Bog, igor

    P.S. Ja, drži, da po koncu dolge pravde vsi v ulici vejo, za katerim plotom je človek prvič bruhal, katere vse dekline so mu dale dvojko in tako dalje, a glavo gor in gremo dalje.

  108. Igor Đukanović pravi:

    Rok,

    Kaj je narobe z majico “Simič in partnerji”?

  109. Igor Đukanović pravi:

    Marko,

    ne mislim, da je lahko ujeti “velike ribe”. Prav zato je treba biti zelo previden pri “olajševanju” davčnih postopkov za “male ribe”.

  110. Igor Đukanović pravi:

    Rob,

    drži, da sem zelo aktiven član Zaresa. Vendar (vsaj v tejle debati) ne drži, da sem trobilo Zaresa. Ne vem, kakšno je prevladujoče mnenje v stranki, na tole temo in z nikomur se o tem nisem posvetoval. Zato v tej debati ne uporabljam za url našo spletno stran.

    Zadeva mi je osebno blizu vsaj iz dveh zornih kotov.

    1.) Na moji šoli so medčloveški odnosi bili izredno dobri. Nato je sledila afera s kitajskimi študenti in prisilna uprava. Dva sodelavca sta izgubila službo. Za enega je večini sodelavcev bilo žal, da je sedaj na drugi strani, za drugega pa je javno mnenje kar verjelo, da se ga je med afero dejansko prijelo kaj blata. No, kljub temu bosta, kot kaže, zaradi procesnih napak disciplinske komisije oba dobila službo nazaj in odškodnino za vsa ta leta. Veliko denarja. Še posebej če upoštevaš, da sta si oba tačas našla boljši službi. In kdo misliš, da bo poravnal ta znesek. Morda bivši rektor prof. dr. Ludvik Toplak, ki je sprožil postopke? Vsi vemo da ne. Plačali bomo mi, ki smo ostali in ki v zadevi nismo imeli nobene besede. Tako niti malo ne dvomim, da bo inšpektor Perić službo dobil nazaj. In odškodnino. Kdo pa bo plačal vse te stroške? Na svoji koži sem že čutil in seveda sem jezen, zelo jezen, skoraj maščevalen.

    2.) Med evropskimi pogajanji med EU in Srbijo so veseli, če je kakšen Slovenec zraven. Slovenec vedno prvi pogrunta, kdaj se Srbi začnejo delati norca iz zanje nesprejemljivih zahtev in namignejo ostalim, naj se več ne trudijo. Kljub temu trdim, da malo Slovencev pozna srbsko dušo. Za Srbe je tipično, da potem, ko se več zaradi krivic ne da zdržati “dignu ustanak”. V boj gredo “dobrovoljci”. Dobrovoljac obuje čizme, trikrat poljubi ženo in otroke, izljubi še ostalo žlahto, vzame orožje ali orodje in tedaj izklopi individualizem. Preklopi na navidezno iracionalno kolektivno razmišljanje. Čebela, ki piči medveda, mora poginiti. Zdi se iracionalno, vendar s stališča kolektiva ni. Morda veš, da srbski dobrovoljci niso izgubili niti ene bitke kaj šele vojne? In da ne poznajo klasičnega ukaza “na juriš”, pač pa samo “za mnom”? Res pa za opazovalce delujejo nerazsodno in ni čudno, da nase vlečejo nevošljivost in sovraštvo.

  111. Igor Đukanović pravi:

    Spoštovani gospod Simič,

    Veseli me, da že zdaj razmišljate, kako naprej in glede vaše naslednje službe, saj ste odločni, da se boste kot pravi podjetnik ujeli na obe nogi. Vseeno menim, da ste dolžni še po odstopu do zadnje dne - do menjave korektno opravljati svoje delo. Kot največji problem tu vidim davčne utaje. Ne glede, ali imate kaj z davčnim svetovanjem pri izgradnji Pediatrične klinike ali ne, bi vaša prioriteta morala biti (glede na razvpitost afere in posledično velik javni interes, da se zadevi pride do dna), da zadolžite kompetentne davčne inšpektorje, da preverijo poslovanje vseh v javnosti omenjenih podjetij in čimprej poročajo. Tudi državno tožilstvo ne čaka, da ga prosijo, pač pa ob v tisku omenjenem resnem dvomu samo začne raziskovati. Glede na to, da ste v aferi tudi vi med osumljenci, bi bilo smotrno, da za davčnega inšpektorja imenujete osebo, ki slovi po kompetentnosti, nekoruptivnosti in strankarski nevezanosti (tako direktni kot posredni). Samo to želim komentirati in pa seveda medijski efekt, ki ga nosi dejstvo, da je na nenavaden način bil odpuščen inšpektor, ki se je ukvarjal z za vse nas zanimivo raziskavo.

    Ne bi pa se pregloboko spuščal v spremembe davčnih postopkov. Sam imam recimo glede nove dohodninske (ne)napovedi mešane občutke. Res je enostavne, da ne rabim več skrbeti, kako izpolniti napoved, a je obenem izginila tudi vsa ameriška državna stimulacija davkoplačevalcev, da se obnašajo družbeno všečno (da investirajo v kulturo, svoje izobraževanje, svoje zdravje in stanovanje…). Vse to ni bistveno in je lahko predmet neobremenjene debate ob kavici. Ne more pa biti neobremenjena debata o odpuščanju posameznih delavcev, še posebej če so odpuščeni, ker so se borili in ne zato, ker bi bili nekompetentni ali leni.

    Lep pozdrav, igor

  112. sprehajalec pravi:

    Igor Đukanović,

    kolikor vem, je Perić že zdavnaj nazaj v službi. Saj so vsi o tem poročali. Enkrat pred poletjem, če se prav spomnim. No, dela sicer zelo malo, ker je večinoma doma, na tržnici, po uredništvih, prijateljih, lokalih….. povsod, samo ne v službi. Plačo pa seveda dobiva od nas, davkoplačevalcev.

  113. Igor Đukanović pravi:

    Odpuščen naj bi bil dvakrat?

  114. sprehajalec pravi:

    Ja, Igor, in kaj…. vladna komisija hitro dela… hitro vrne koga v službo, torej na plačo, vmes poskrbi za izgubo plače, ko je v suspenzu, se pa ne sprašuje (ali pa se noče), za kaj v resnici gre in kdo je lump in kdo ni. Bolj so pomembne procesne napake. Tistega pedofilskega učitelja so tudi vrnili na šolo. Pa razumi, če moreš! Al pa naredi samomor, o katerem očitno rad razpredaš. Da ne omenjam stvari, ki jih ne poznaš - recimo tisti del o tem, kako ljudje v podjetjih ocenjujejo razlike v delu DURSa. Aja, pa sorry, ker nisem uporabil besede gospod oz. magister itd….

  115. Gran pravi:

    Moje mnenje je da je Simič nekaterim pijakvkam zaprl pipco in to jim očitno ni všeč!

  116. Igor Đukanović pravi:

    Ne, ne. Midva chatava - kot dva avtoštoparja. Tituliramo se tisti, ki se predstavljamo s polnimi imeni.

  117. Igor Đukanović pravi:

    Gran,

    meni je zaprl pipico?

  118. sprehajalec pravi:

    Igor, pa saj se nisem predstavil s polnim imenom…. bi se ti morda drugače sprenevedal…. ma, pozabi…. sicer pa nisi odgovoril….

  119. Igor Đukanović pravi:

    Kaj naj odgovorim? V Sloveniji je delavec zakonsko kar dobro zaščiten pred šikaniranjem. Dokler ne postaneš tehnološki višek in dokler se znaš postaviti za svoje pravice, ti nihče ne more “srati po glavi”. To se mi zdi dobro, saj na tak način delavci ne bojimo postaviti po robu nadrejenim, kadar ti grobo zgrešijo vizijo podjetja. Skrajni čas je, da delodajalci sprevidijo, kakšno zakonodajo imamo in se po njej ravnajo. Še večji problem je, da šefi, ki skuhajo problem, brez težave zamenjajo firmo; njihovi zvesti sodelavci pa ostanejo, da z ostalimi zaposlenimi to godljo pojejo. Če bi oni uvideli…

  120. sprehajalec pravi:

    To, da je delavec zaščiten, je vsekakor odlično! Delavec. Še posebej pošten, lojalen, učinkovit itd. Kaj pa tisti s predpono ne-? V vseh treh navedenih pridevnikih in enem samostalniku…… Spet omenjaš podjetje… Si bil kdaj (zaposlen) v podjetju? Se pa, očitno, izogibaš odgovorom. Predvsem pa modruješ o zadevah, ki jih ne poznaš. In obenem obsojaš. Ker si očitno, vsaj sodeč po prispevkih na forumih, izrazit strokovnjak za vrsto zadev. Nova politika, nove vrednote, …., vztrajnost, potrpežljivost, samoomejevanje…. My ass.

  121. Igor Đukanović pravi:

    >> Spet omenjaš podjetje… Si bil kdaj (zaposlen) v podjetju?

    No pa v TOZD-u. ;-) Mišljeno ni bilo samo podjetje, pač pa tudi državna uprava, šole, redne zaposlitve v drugih organizacijah. Mislim, da se je dalo razumeti, o čem govorim.

    >> Se pa, očitno, izogibaš odgovorom.

    Pucaj še enkrat. Kaj točno je vprašanje? :-)

  122. sprehajalec pravi:

    Glej, ne razumeš razlike med delom v podjetju in delom v državni upravi, šoli in v TOZD-u, če hočeš. In ne poznaš, kaj šele razumeš, kaj pomeni delo v DURSu, ne poznaš pooblastil, nimaš pojma o davčnih postopkih (”Ne bi pa se pregloboko spuščal v spremembe davčnih postopkov….”), kar sicer torej “prijazno” priznaš, in bog ne daj, da bi se jih kdaj lotil, …… Ne veš, kdo se je boril in kdo je “nekompetenten in kdo len”. Obtožiš pa, razsodiš celo takoj.

    ……”Vendar (vsaj v tejle debati) ne drži, da sem trobilo Zaresa”….
    In vprašanje: kdo pa te je pooblastil, in v katerih primerih že, da boš trobilo Zaresa? Če najdeš tako pooblastilo ga, prosim, takoj objavi! Upam pa, da kdo iz Zares take tvoje izjave kdaj tudi prebere. In ti bo prepovedal trobiti. Vsaj v njihovem imenu.

    In…daj si še enkrat preberi, kar si zapisal:
    “Morala: Ko nekaj zahtevaš zase, dopusti, da bodo tudi drugi zahtevali simetrične pravice za sebe in razmisli, ali bi v takšnem svetu še hotel živeti.”

    V takem, kjer bodo tebi podobni, obsojali brez vsaj osnovnega poznavanja dejstev???

  123. lukc pravi:

    djukanovic a pa ti ves da od kar se je peric vrnil na delovno mesto da je na bolniski in dela en kurac..in to ze kar dolgo obdobje..in kot je ze blo omenjeno hodi po trzinici, odvetnikih in urednistvih! Ce je res tako dober delavec bi delal ane???

  124. Igor Đukanović pravi:

    Lukc,

    tudi moj odpuščeni sodelavec je imel traume. Non stop na bolniški, a so ga srečevali na javnih mestih. Saj si slišal g. Simiča “duševne muke” (ne telesne). Torej: lahko se sprehaja, ne more se pa koncentrirati. Tu ni nič nelogičnega, kar bi zahtevalo spremembo mojega izhodiščnega mnenja o celi zadevi. Pravno bo pa zadnjo besedo imelo sodišče, tako da brez skrbi - ne bom razsodnik jaz.

  125. Igor Đukanović pravi:

    Sprehajalec,

    Sodelujem v preveč debatah, da bi bilo zdaj smiselno, da se poglobiš v vse in povsod preveriš, ali sem trobilo Zaresa. Zato sem za tole konkretno debato argumentiral, zakaj očitno to nisem. Moje mnenje je tudi sicer, da nisem nikakršno trobilo, saj bi to pomenilo, da prodajam naprej tuja mnenja in ne svoje. A dokazovati ti to nameravam samo za tole debato. Lahko pa isto vprašanje sprožiš spet v naslednji debati, če se ti bo zdelo, da trobim tuje argumente in ne svojih.

    In še to: davčnih postopkov res ne poznam, vem pa, da se delo delavcev, uradnikov in celo tistih z individualnimi pogodbami v marsičem ujema. Je delo. Razumem to besedo in pravice, ki izhajajo iz korektno opravljenega dela. In imam veliko razlogov, da verjamem mnenju, kdo je delo dobro opravil - mnenju, ki sem si ga doslej ustvaril. Tvojih argumentov za nasprotno mnenje ne poznam dovolj oziroma tista, ki si jih navedel, me ne prepričajo v nasprotno.

    In še enkrat. Obsodilo bo sodišče, ne jaz.

  126. Igor Đukanović pravi:

    Pravkar berem, da je podobno tožbo vložil nek Marjan Cerar in sicer proti vseh 571-tim novinarjem, ki so podpisali peticijo. “Zaradi blatenja Slovenije.” Ali naj po sistemu krvnega maščevanja zdaj prizadeti nad njegovim “blatenjem dosežene stopnje demokracije v Sloveniji” tožimo njega? Ali naj počakamo na (ne)uspeh njegove tožbe?

  127. sprehajalec pravi:

    Djukanović,

    priznati ti je treba, da se dobro izogibaš konkretnemu. ……”Vendar (vsaj v tejle debati) ne drži, da sem trobilo Zaresa”…. Vsak, ki je polpismen, ve, kaj pomeni ta stavek, še posebej tisti del v oklepaju. Da ne omenim tistih, ki poznajo osnovna pravila logike. Ne mi zdaj o tem, da se bom jaz poglobil v tvoje velecenjene razprave ali trobilovstvo. Dobil si konkretno vprašanje, ki si ga celo spodbudil…. “Pucaj še enkrat. Kaj točno je vprašanje? :-)”… In odgovoril si. Meni sicer kaj drugega, vsekakor pa ne na vprašanje. Tvoji argumenti pa so samo pavšalne ocene, ki ne temeljijo na dejstvih. Razpredaš torej o stvareh, o katerih nimaš pojma, uporabljaš pa besede “argument”, “debata” itd. Ti posodim Verbinca?

    Ja, uspelo ti je najti skupen imenovalec (in ne odgovoriti na dejstvo, da razlik med delom v privatnem in javnem sektorju ne poznaš, saj tudi nikoli nisi delal v podjetju). Ponudim ti še kak skupni imenovalec: recimo, vsi ti delavci so sestavljeni iz molekul. Aja, pa tud iz atomov. Baje imajo kakega celo skupnega. In kar je pomembno bistvo: omenjaš korektno opravljeno delo! Saj zato gre, bučman. Nisi pa, vsaj zame, navedel niti enega razloga, da verjameš (sic!) mnenju, kdo je delo dobro opravil.

    Dovolil si bom dati nasvet: najprej raje preveri dejstva (obeh strani), šele potem razsojaj. V nasprotnem boš izpadel kot cepec. Sad ili odmah. Pa teci v Zares z opravičilom, da po netu trosiš neumnosti. In da ne boš več. Obljubi.

  128. Igor Đukanović pravi:

    Naj te presenetim. Bil sem na praksi v General Physics, Columbia, Maryland.

    P.S. Tistim, ki poskušajo moje direktne izjave brati med vrsticami pa žal ne morem pomagati.

    Bye, bye. (Lakota.)

  129. marjan pravi:

    Imate prav g. Đukanović, sodišče naj pretehta dokaze in dejstva.
    Majica Simič in partnerji odvisno kdo jo nosi in če jo nosi človek, ki dotičnega kleveta je dejanje provokacije in poiskus manipulativnega sporočanja.

    Pa g. Periću, če mi dovolite, če se res pojavljate pod različnimi “nikdi” (nikdo- nick veljalo bi raziskati če je to res) vam to ni koristilo.

    Sam nimam nobenih razlogov, da bi o vas imel slabo mnenje govorice so eno ampak moja kritična presoja pa drugo. Poznam zanimiv pregovor Če ti 5 ljudi reče, da si osel jih pošlji nekam, če pa 30 ljudi to reče pa kupi uzdo.

  130. Lolek pravi:

    Ivan Simič, vsekakor imate moje zaupanje in upam, da vam bodo vse tožbe uspele.

  131. Prevarant pravi:

    Bravo g. Đorđe Perić, vidim da imate na tem portalu skoraj toliko imen kot jaz, ampak jaz ne odgovarjam sam sebi. Včasih malo razjezim Sarkića da preveri ip-je.
    Vaš nastop tukaj pa samo dokazuje, da podpiram pravega človeka, a to niste vi.
    Lep pozdrav g. Đorđe Perić,Jurček,davčni svetovalec…. od Davida,RItoliznice,Prevaranta, Jureta…
    Jaz si to lahko privoščim ker sem niko i ništa, ampak vi?……Prijatelj bi rekel od junaka do b……

  132. Rob pravi:

    Đukanovič,dajva tvojo stranko na stran in se posvetiva tisti tvoji izjavi,ki je mene razburila in sicer v zvezi z tistim,da Simič ni ničesar naredil. Imaš mogoče oceno stanja preden je Simič prišel na DURS in oceno zdaj? Imaš mogoče podjetje že kakšno daljše obdobje,da bi videl razlike? Izhajaš/delaš na tem področju?
    Če je odgovor ne,potem ti svetujem da kot član neke politične stranke ne mešaš megle v področju katero ti je megleno. Drugače povedano,če se nek običajen bloger osmeši z izjavami,ki jih ne razume, potem se to pozabi,če to narediš ti,te bo spremljalo še zelo dolgo. Torej ne natolcuj in si ne delaj škode z takšnimi izjavami.

  133. Tadej pravi:

    Glede na to da je ta novica za g. Simiča dobra je res veliko komentarjev, simbolika?

  134. sprehajalec pravi:

    Đukanović,

    “Naj te presenetim. Bil sem na praksi v General Physics, Columbia, Maryland.” Čestitam, vrhunski argument. Poslušajte, človk je bil na praksi, celo v tujini, morda je sicer kuhal kavo, gledal za čistilkami in si gradil gradove in oblake. In se ti vrne na domačo grudo… in trobi neumnosti naokrog. Ej, pa saj je bil na praksi in to v tujini… Jaz sem delal v opekarni pa to še ne pomeni, da znam zidati! Đukanović, ostav! Premisli, poišči še kako lokacijo na svetu, kamor je stopila tvoja noga, pogooglaj malo naokoli in pridi spet nazaj. Z argumenti, prosim. Sem pa ti že ponudil Verbinca (veš, to je slovar tujk). Lahko pa začneš tukaj:
    http://www.ff.uni-lj.si/fakulteta/studentske_strani/soff/Teksti/Filozofija/Markic_izpit.doc

  135. Igor Đukanović pravi:

    Rob,

    narobe si me razumel. Nisem trdil, da ni naredil nič, pač pa sem vprašal ostale, kaj je naredil. Ne, res me področje davščin ne zanima preveč. Res sem soavtor članka o revidiranju, a jaz sem napisal le matematični del. Ne upam si ocenjevati dela gospoda Simiča, lahko si pa naredim kar konkreten vtis. In moj vtis ob olajšanju dela davčnim svetovalcem in ostalim, ki se ukvarjajo z davki, obenem, ko skozi mrežo bežijo velike ribe, ni najboljši. Intuitivno bi v takšnih situacijah bilo treba reagirati ravno kontra. Samo pustimo to. Morda je strokovno delo tudi neoporečno. Nikakor pa ne sprejmem dvojega: načina, na katerega je DU dvakrat odpustila Perića in uradno še vedno nepojasnjene afere glede vračanja nikoli plačanega DDV ob izgradnji Pediatrične klinike. To dvoje je treba razjasniti, preden se sploh lahko pogovarjamo, kdo je koga in koliko užalil. In še potem se bomo držali za trebuh ob zgoraj navedenih zneskih v evrih.

    Pa lep pozdrav s totega konca, igor

  136. Igor Đukanović pravi:

    Sprehajalec,

    dokler si posnemal stil g. Simiča, sem se še imel kaj pogovarjati s teboj. Lep dan, igor

  137. sprehajalec pravi:

    Đukanović,
    končni argument, a ne? Temu bi moja babica rekla: puška v zelje, koruza pa pod kolena!

    Pa še kdaj drugič.

  138. pika pravi:

    Ivan Simič, gre vam vsa moja podpora! Glede na dejstvo , da je ta novica tako “obiskana” pove, da ste zadeli bistvo. Kar tako naprej, čeprav zgleda , da so nekateri “profesorji” dobili ukaz od novodobne partije, da vas morajo tukaj -diskvalificirati. Kar je zelo podlo.

  139. pika pravi:

    Ivan Simič, gre vam vsa moja podpora! Glede na dejstvo , da je ta novica tako “obiskana” pove, da ste zadeli bistvo. Kar tako naprej, čeprav zgleda , da so nekateri “profesorji” dobili ukaz od novodobne partije, da vas morajo tukaj diskvalificirati. Kar je zelo podlo.

  140. Igor Đukanović pravi:

    Pika, tale novica je tako obiskana, ker jaz poganjam debato. In jaz nisem podel. Ali pa morda imaš tudi ti 100 tisoč evrov viška? ;-)

  141. marjan pravi:

    Poglej ga sedaj, a Perić pa nič ne “poganja”? V svojih 3-eh “kopijah”.

  142. pika pravi:

    Vsemogočni Igor Đukanović razumem, da vas moti, da smatram, da niste nič drugega kot izvajalec ukaza ampak glede na dejstvo, da ne opravljam izpitov pri vas, ostajam mojega mnenja.

  143. lucko pravi:

    Kaj slisim na 24ur… Pogodili ste se. In kaj je v pobotu, bomo izvedeli, a ste pobout napisali, da je tajno…

  144. Igor Đukanović pravi:

    Pika, študentje na moji šoli morajo prekleto misliti s svojo glavo, če hočejo opraviti izpite.

    Kaj se pa tiče ukazov, me prav zabava, če kdo misli, da izvršujem ukaze moje bivše tašče, Satane ali česa še bolj pestrega.

    Pa prijetno gledanje Vesti še naprej. :-)

  145. konec pravi:

    “študentje na moji šoli morajo prekleto misliti s svojo glavo, če hočejo opraviti izpite”, a tako poteka indoktrinacija.
    ha, ha, ha, …..

  146. konec pravi:

    Ljudje smo produkti okolja, kulture, jezika, družbe, Tv, dednosti itd., itd., in ti bedaki še vedno mislijo, da obstaja ABSOLUTNA SVOBOBA (oz. naša svoboda). Kakšni nazadnjaki, glavno je , da ima vsak možno izraziti potenciale (oz. talente), v tem tiči svoboda in ne da vsak postane prof. matematike.
    blahhhhh , slovenski levičarji pač, nazadnjaki na kvadrat.

  147. Denis Sarkić pravi:

    Konec, koliko Slovencev pa po tvoje piše z levo in prisega na levico? In koliko je desničarjev? In koliko je takšnih, ki so bili enkrat eno, potem drugo in morda ponovno prvo??? Aja, koliko je med njimi nazadnjakov na kvadrat?

    Hvala za morebitne odgovore!

  148. konec pravi:

    Denis, v zrelih demokracijah je razlika med desnico in levico le v odnosu so pravičnosti (Justice) in svobode (freedom). Obe sta zelo pomembni, desničarji dajo nekaj več na svobodo , levičarji na pravičnost. To pa kjer je politika nekaj ne-idološkega in demokracija stara praksa.
    V 17 letni demokraciji zahtevat kaj takega je nemogoče, posebno po 60tih letih enoumnega kulturnega obdobja. Ni mogoče , vsi so na žalost še vedno pri skrajnostih in torej , če jaz sem desničar (kar demokratično nisem) , ste vi komunajzerji, in to pa je zelo možno prav zaradi slovenskega preteklosti.
    pa lp
    Stanje v slovenskem novinarstu potrjuje vsakodnevno to resnico.

  149. konec pravi:

    Aja, koliko je med njimi nazadnjakov na kvadrat? - seveda so nazadnjaki tisti, ki gledajo na svet z očmi lahko kakšnega Marxa, Tita, oz. z ideološkimi očali -dominantne ideologuje 20. stoletja so pustile za sabo precej “nevšečnosti”, seveda pa nam lahko prihodnost prinese še slabše in bolj destruktivna “spoznavanja”, “vere”, “ideje” - spoznati pa jih ni tako lahko, če si oslepljen s staro ideologijo.

    Pa jaz eno vprašanje:
    Kako in kdaj se je začela druga svetovna vojna?

  150. marjan pravi:

    Denis, če ti lahko jaz odgovorim Pišem z levo in volim levico (SDS) Z desno sem se naučil pisati v srednji šoli (prepisal sem cel izvod Mladine in se naučil pisati tudi z desno)

Komentiraj