Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS se seli v vilo

31. januar 2008 ob 0:37 | Denis Sarkić |

Slovenska demokratska stranka (SDS) je sklenila hipotekarni kredit za nakup nepremičnine, starejše vile na Trstenjakovi ulici v Ljubljani, kjer bo nov sedež stranke, je na novinarski konferenci pojasnil glavni tajnik SDS Dušan Strnad. Za nakup bodo porabili več kot 1,8 milijona evrov, selili pa se bodo konec februarja. Kot je uvodoma spomnil Strnad, so po odpovedi najema poslovnih prostorov s strani lastnika - Mestne občine Ljubljana (MOL) intenzivno iskali dolgoročnejšo rešitev. Ob tem je Strnad, ki sicer odločitvi MOL priznava vso legitimnost, opozoril, da so bili v SDS edini deležni tovrstne odpovedi.

SDS vila
Nov sedež stranke SDS se seli na Trstenjakovo ulico za Bežigradom FOTO: SDS

“V stranki smo ocenili, da je za nas najprimernejša in še sprejemljiva rešitev nakup nepremičnine na Trstenjakovi ulici 8, nasproti Gospodarskega razstavišča,” je odločitev za nakup pojasnil Strnad. V stranki na nakup gledajo kot na investicijo. Na voljo bodo imeli okrog 300 kvadratnih metrov uporabnih prostorov, v kar niso ušteti hodniki, kletni prostori in dvorišče. Nakup je bil vreden 1.887.755 evrov, od tega je SDS 537.755 evrov plačala iz lastnih sredstev, za razliko pa so najeli desetletni hipotekarni kredit. Večjih dodatnih stroškov za adaptacijo prostorov zaenkrat ne predvidevajo. V nove prostore pa se bo stranka predvidoma selila konec februarja.

Uvodna razlaga Dušana Strnada:

Po Strnadovem prepričanju je SDS z nakupom dosegla trajno rešitev problema svojih poslovnih prostorov. Čeprav nakup omenjene nepremičnine predstavlja nemajhen strošek, pa Strnad verjame, da bodo v stranki našli dovolj sredstev tudi za kampanjo pred letošnjimi državnozborskimi volitvami.

Strnad odgovarja na vprašanja novinarjev:

Strnad je tudi zavrnil namige, da naj bi za ustanavljanjem nove kmečke stranke stala SDS. “V SDS ne razmišljamo niti se ne ukvarjamo z ustanovitvijo druge stranke,” je pojasnil glavni tajnik SDS.

Kako vidi glavni tajnik SDS idejo o ustanavitvi nove kmečke stranke:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 37 x komentirano
  1. medek pravi:

    Med Janševo ulico, Črno vdovo in bodočo džamijo?

  2. jjliveandletlive! pravi:

    Stranka, ki je dobila volitve zaradi boja proti…si je privoščila takole vilo…lol…ljubko…

  3. robert pravi:

    Za kaj vraga je treba sklicati tiskovko, ko kupiš hišo?

  4. Furja pravi:

    Zadnjič sem ne Trenjih poslušala vladno ekonomsko trobilo Pezdirja, ki je govoril. kako je recimo rezidenca predsednika države nepotrebna, in v času ko vsi varčujemo neokusna in kako oh in sploh presdnik države rezidence sploh ne rabi, ker itak lahko živi v bloku…. Skratka za zjokat razlogi.
    No zanima me, kaj bi ta isti pezdir porekel na tole razkošje SDS .
    SDS je najbolj dvolična stranka in to je dejstvo!

  5. inšpektor pravi:

    @robert kaj za vraga pa mediji prej klobasajo govorice o vili gor in dol, ko pa jih ni nobedn nič vprašal in lansirajo samo svoje zaključke (delo). Edino s tiskovko lahko poveš svoje stališče.

    @furja

    laje si oglej rezidence SD ter način kako so prišli do nje, kupili jo niso. Za ostale stranke pa kakšne najemnine plačujejo za prostore.

    aja k smo že pri denarju, bi lahko posnel z kakšim avtom (porshe) se vozi Kresalka.

  6. Furja pravi:

    Inšpektor:

    Ne govorimo o Kresalovi, ki je imela porša še preden je prišla v politiko in ne govorimo o vili SD. Govorimo o tem, kako je SDS napadala vse in vsakogar ki je bil razsipen, ki so imeli polne gobce skromnosti še pred volitvami 2004 in kako so se postavljali kako so skromni, ker imajo takrat še prostore samo v najemu….. Danes pa, ko vsi govorijo o tem, da se mora varčevat, da predsednik mogoče vseeno rabi rezidenco ( sam član SDS Zorn je to predlagal), pa naenkrat je to nepotrebno in neokusno v času inflacie in času, sama vladajoča stranka si pa privošči bajto, ki bi bila za predsedniško rezidenco čist dovolj.

  7. Arh pravi:

    Ja tako pač je. Mi bomo pobirali kruh iz kant za smeti, gospoda iz SDS bo pa za vzor kupila vilo. Če pa bo kdo omenil dvoličnost bomo pa pokazali na…hehe.. Kresalovo!, ki se vozi okoli z dragim avtomobilom. Ali pa bomo pokazal na SD po principu če niste naši ste njihovi, torej jih zagovarjate. Pripravno in dvolično.

  8. Andrej pravi:

    Čestitam za novo pridobitev! Končno boste lahko začeli normano delati!

  9. darka pravi:

    Je že prav, da so javnosti povedali kaj, kako, koliko,.. Je res škoda, da mora kdorkoli toliko odšteti za prostor, kjer lahko normalno deluje. Lahko bi ostali na stari lokaciji, če jih Janković ne bi vrgel ven. Janković je s tem ponovno dokazal, da je zgolj Ropov nameščenec in nikakršen menedžer…

  10. hm pravi:

    Caki mal… dva milijona za 300m2 (grde) bajte? Plus SDS ima pol milijona evrov na svojem racunu, pri tem ko je pravilo pri strankah, da so vedno v minusu?

    Kaj hudica se tukaj dogaja?

  11. anzevovk pravi:

    @hm
    vsaj nekdo ki v tem ne vidi prestižne in luksuzne vile:) Vendar od kje ideja, da morajo biti stranke v minusu?

    @Furja
    Predsedniška palača bi bila plačana iz državnega proračuna, to pa je iz strankinega žepa. Če tu ne vidiš bistvene rezlike……

    Kdor si kupi nekaj iz lastnega žepa me to prav nič ne moti. In kljub temu da mi Slovnenski tednik ni popolnoma nič všeč (ker že omenjate Kresalovo) ker je preveč tračarski - ampak vsaj to nazorno pokaže; so mi Svet in 24ur še veliko bolj gnusni, ker so želeli to o nakupu “vile” spraviti ven kot afero.

  12. Starimaček pravi:

    Ni blema: Vsak Slovenec po en evro, pa je stvar pod “streho”….

  13. fidel pravi:

    LOL: “po ustavi ne more biti nihče član dveh strank…” - kakšna bedarija, ustava se pa res ne ukvarja s tem (razen če je Strnad mislil statut SDS, ki je za njih itak nad ustavo…). Sicer pa je neverjetno, kakšen klon JJ je tale možak (tudi če odmislimo prirojeno dalenjščino) po mimiki, frazah etc.

  14. mars pravi:

    Kdo bo izvajalec klimatskih naprav? A Klima petek?
    hehe. Za SDS zakoni ne veljajo.
    Na trenutke se mi je že zdelo, da se bo razjokal.
    lp

  15. David pravi:

    Stranka je kupila hišo z svojim denarjem in zato najela tudi kredit. Nekateri so dobili vse zastonj. Razlog za nakup pa je, da jih je Jankovič vrgel na cesto.
    Baje pa, da v tej hiši niti nimajo sejne sobe,ki bi sprejela več kot 20 ljudi, zato so vsaka natolcevanja o razkošju odveč in mislim beseda vila za to bajto na sliki se mi ne zdi primerna.
    So pa spet svoje naredili objektvni novinarji, naj vam pokažejo rezidenco od SD in LDS in potem se bomo lahko pogovarjali.

  16. Jan pravi:

    To za moje pojme ni vila … drgač pa … poterabovali bi večji prostor …

  17. solata pravi:

    Me prav zanima od koga so jo kupili. Kdo je bil lastnik tega?

  18. hm pravi:

    Ne, razumljivo je, da kupijo svojo hiso. Samo cemu so jo preplacali kot nori?

  19. Ne plačajo me da objavljam pravi:

    Komu lahko pošljem moj cenik?

  20. lucko pravi:

    “Predsedniška palača bi bila plačana iz državnega proračuna, to pa je iz strankinega žepa. Če tu ne vidiš bistvene rezlike……”

    Ni cisto res. Stranke so vecinoma financirane iz proracuna. Nekaj zanemerljivega je tudi clanarina in potem so tudi donacije firm. Ampak nekaj 10.000€ pa stranka dobi na racun izvoljenih poslancev in glede na to, da jih ima SDS najvec, vrjetno vsota ni niska…

  21. Ampek res! pravi:

    Dva milijona za bajto je res MALO veliko …

  22. anzevovk pravi:

    @lucko
    To je popolnoma res. Vendar stranka dobi iz proračuna določeno količino denarja in ta se ne spremeni niti če bi hoteli kupili grad. In če ga porabi za novo hišo ali za karkoli drugega je njen problem, ker je ta denar njihov. Hotel sem reči, da proračun zaradi tega ne bo nič bolj oškodovan, kot želi marsikateri medij prikazati.

  23. inšpektor pravi:

    Denar iz proračuna gre v vsakem primeru za stranko, pa če je to za SDS (kar je narobe sedaj) ali pa LDS IN SD v preteklosti kar je bilo pa čisto uredu.

    V proračunu je določen del sredstev za delovanje stranke, glede na število poslancev, pa če so krvavozeleni.

    Kam bo pa stranka dala ta denar je pa čist njihov problem. Ali bo kupila službeni avto, ali bodo kupovali prenosnike in hude telefone je pa njihova odločitev.

    Če stranka pri svojem delovanju ni dober gospodar je pač v minusu. Tukaj zgleda niso, zato so glede na situacijo da jih je Zoki lepo posavu VEN, kupil hišo kjer bodo delali. Če pa vse dobijo bolšo pa to prodajo za višjo ceno pa hvala kurcu.

  24. konec pravi:

    inšpektor, SD in LDS morajo skrivati zato ne povejo nikoli v javnosti teh podatkov.
    Lagati ib skrivati, skrivati in lagati.

  25. G7 pravi:

    Jan: Malo popustljivosti. Hiša ki stane 2,8 mio $ se vsaj po ceni lahko klasificira za vilo.

    Darka: Plačevali so 3,76 Eur/m2, ostali najemniki poslovnih prostorov v Ljubljani pa plačujemo cene ki so trikrat višje. Kdo se obnaša kot menedžer in kdo ne zna seštevat v eniškem sistemu?

  26. G7 pravi:

    Sicer pa res ne vidim problema.Zarad mene si lahko kupijo Gardaland. Eni in drugi, če se jim zdi to pametno.

  27. konec pravi:

    Čudno pa je le, da ne oponašajo jankovića ko pravi ” oni so krivi, oni so krivi, - ker ni tako kot mora biti, vzeli so mi denar, ueeee, vzekli so mi denar, ueeee, vsi morajo to vedeti, vsi, in razlog je samo političen….” in joče ter cmeri naprej.

  28. simpatikus komunalis pravi:

    A je kdo gledal hišo v Portoroži v Dnevniku za 1,5 mil.ojro.
    E tista bi bla boljša bi lahko gledal izvajanje Zerpa.

  29. 1tastar pravi:

    SDS to objavi skupaj s ceno, da bi videli da jim nič ne škodi padanje ugleda v Delovih anketah :2thumbs

  30. marjan pravi:

    ja res kako šokantno, da sds kupi hišo.
    Šokantno za koga?
    Zame ne

  31. Lolek pravi:

    Če rabiš hišo, si jo kupiš. Tako delamo vsi. Zakaj ne bi še SDS.

  32. 1tastar pravi:

    Bajto na sliki in to v Ljubljani, bi pa pod 2 milijoni težko dobil.

  33. Furja pravi:

    Re:anzevovk :

    Napisali Ste:Predsedniška palača bi bila plačana iz državnega proračuna, to pa je iz strankinega žepa. Če tu ne vidiš bistvene rezlike……

    NE govorimo o predsedniški palači ampak REZIDENCI. In sam izraz predsedniška palača dobi pri ljudeh negativno konitacijo. Predsednik ne rabi palače rabi pa rezidenco. Takale ljubka hišica ki so si jo vmislili pri SDS bi bila popolnoma dovolj.

  34. Jan pravi:

    G7: Kera bajta v tem okolišu pa ni pod milijon evrov?

    Če bi zgradili to “vilo” ob kolpi bi bila cena te “vile” okoli 300.000 €.

  35. G7 pravi:

    Jan: Glede na to da so tam same velike hiše, pa še nekaj diplomatskih predstavništev v okolici dviga ceno, bi jo verjetno težko našel za manj denarja.

    Poanta je bila v tem, da ta hiša marsikomu ne izgleda vila, ker gre za mestno vilo iz medvojnega obdobja z rahlim modernističnim pridihom, tako da vsaj cena jo vsekakor klasificira kot tako. Js to “vilo” poznam,ker sem včasih stanoval tam blizu in mislim da je glavni adut te izbire dokaj prostorna okolica primerna še za kakšno razširitev (beri: SDS Training Center), sploh če pravijo nekateri komentatorji da je notranjost obstoječega objekta neprimerna.

  36. David pravi:

    Poglejte v današnji Večer vilo od SD in na kakšen način so jo dobili….

  37. David pravi:

    http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id=2008020105290588

Komentiraj