Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Koalicijske zadeve?

31. januar 2008 ob 1:03 | Denis Sarkić |

V delu vladne palače na Gregorčičevi 27 v Ljubljani se je odvil sestanek predsednika vlade Janeza Janše s poslanci koalicije, finančnim ministrom ter predsednikom NSi Andrejem Bajukom in ministrom za lokalno samoupravo Ivanom Žagarjem. Srečanje je bilo namenjeno obravnavi predloga pokrajinske zakonodaje in rebalansu proračuna RS za leto 2008.

Fototermin sestanka premiera Janše z ministri in poslanci (nekaterimi vidno dobro razpoloženimi):

Ker se je premier sestal s poslanci, na srečanje nista bila povabljena predsednik SLS Bojan Šrot in predsednik DeSUS Karl Erjavec. Glavni tajnik SLS Rok Ravnikar je tudi potrdil, da Šrot ni dobil vabila. Predsednik DeSUS in obrambni minister Karl Erjavec pa je za medije ocenil, da je to precej nenavadno. “Ponavadi smo bili na takšnih sestankih prisotni tudi predsedniki strank in vsi ministri,” je še povedal Erjavec. Obvestilo o sestanku so sicer v vednost dobili vsi ministri, kar je potrdil tudi Erjavec. Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je v izjavi za medije pred začetkom sestanka dejal, da “v naši poslanski skupini nobenega poslanca pri nobenem glasovanju nismo silili, da glasuje proti svoji volji”. Vsak se bo glede pokrajinske zakonodaje pač sam svobodno odločal, je dodal.

Glede pokrajinske zakonodaje je vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič poudaril, da so v njegovi stranki ves čas opozarjali, da je število pokrajin takšno, da bodo razmere neuravnotežene. Po njegovih besedah bomo tako imeli največjo pokrajino, v kateri bo živelo 500.000 prebivalcev, in najmanjšo pokrajino s 50.000 prebivalci. “To se nam ne zdi racionalno in primerno,” je poudaril, a dodal, da zaradi tega niso nikoli želeli nasprotovati postopku ustanavljanju pokrajin. Vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik pa je pred sestankom dejal, da si želi, da bi bila koalicija pri glasovanju o pokrajinski zakonodaji enotna. “To bi bila dobra osnova za to, da bi prepričali tudi del opozicije,” je poudaril. Obenem je pojasnil, da predsednik SLS Bojan Šrot na to srečanje ni bil povabljen, ker srečanje ni namenjeno pogovorom glede privatizacije Zavarovalnice Triglav in prodaje Telekoma Slovenije. “Vrh koalicije smo predlagali za druge teme, danes je sestanek poslancev in dveh ministrov, ki pokrivata področje, ki bo danes obravnavano,” je pojasnil. Dodal je, da upa, da bo vrh koalicije, na katerem bodo razpravljali o privatizaciji, v naslednjih dneh.

Janez Janša po sestanku:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. miro pravi:

    Kot v vrtcu. Kadar si se s kom skregal si rekel: “Pa nisem več s tabo!”

Komentiraj