Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Razočarana opozicija

30. januar 2008 ob 19:32 | Nejc Jemec |

Poslanca Pavel Gantar (Zares) in Aleš Gulič (LDS) sta izrazila razočaranje nad odgovorom na interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja. V Liberalni demokraciji Slovenije in Zares menijo, da odgovor ministra ne prinaša nič novega, da se določene stvari ponavljajo in da vsebine odgovora zagotovo ni napisal minister Mate. Interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za notranje zadeve bo državni zbor obravnaval v torek, Gantar in Gulič pa o vsebini torkove razprave nista želela. Računata pa, da bodo opozicijske stranke interpelacijo večinoma podprle.

Kot poroča STA, je poslanec Slovenske demokratske stranke Mitja Ljubeljšek na novinarski konferenci zavrnil vse očitke iz interpelacije, ki sta jo vložila LDS in Zares. Cilj interpelacije je po njegovem blatiti in diskreditirati ministra, vodstvo policije in policijo kot celoto. V največji poslanski skupini SDS pogrešajo dobronamerno kritiko. Resnost interpelacije namreč ocenjujejo le na osnovi verodostojnih argumentov, ki pa naj jih v tej interpelaciji ne bi bilo.

Uvod poslancev.

Aleš Gulič: “Ne gre za nekaj, kar bi bilo uperjeno proti ministru Mateju kot osebi, ampak za oceno njegovega dela.”

Novinarska vprašanja.

Pavel Gantar: “… bi minister Mate naredil najbolje, če bi tudi odgovor na interpelacijo dal pisati nam.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Višek nesramnosti, da si upate interpelirati Kristusovega oz.Mesijinega vojščaka pa še v času predsedovanja EU. Interpelacija je itak brez veze, rezultat je že znan, pozivam pa vse naj si sami ustvarijo mnenje o Mateju, ko bodo prebrali knjigi Braneta Praznika Trgovci z orožjem ter novinarja Frangeža Kaj nam pa morejo. Sprašujem se, kaj se sprašujejo v EU, ko se morajo rokovat s proklamiranimi
    trgovci s smrtjo. SRAMOTA za Slovenijo.

  2. konec pravi:

    Aleš Gulič - no comment - samo pogledat ga in …….

  3. lidijah pravi:

    Hipi ma res razočarano faco :-(

  4. Lolek pravi:

    Gulič je že faca, sam čas ga je že mal povozil. Enih 15 let.

  5. čuri pravi:

    Gulič je eden redkih slovenskih politikov, ki ve, kaj govori in to pove tudi v pravilni slovenščini.

  6. Lolek pravi:

    Guliču ni važno kaj pove, samo da pove. Važno je na veliko gobezdati, nič pametnega povedati, še manj pa narediti. Je pač imel dobre učitelje …

  7. Pograjčev fant pravi:

    Ja Lolek ali nisi mogoče še Bolek.
    Najbrž g.Guliča osebno poznaš ,ga tako vehementno ocenjuješ. Pomojem skromnem mnenju je kar dober govorec ,ki ve kaj in predvsem kako govori-pravilno slovenščino,ne pa kot nekateri drugi predvsem iz Štajerskega konca.

Komentiraj