Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kokalj proti

30. januar 2008 ob 17:51 | Nejc Jemec |

Poslanec Nove Slovenije (NSi) Anton Kokalj je predstavil svoje stališče o pokrajinski zakonodaji. Povedal je, da nasprotuje pokrajinam in predlaganih pokrajinskih zakonov ne bo podprl. Poudaril je, da je to njegovo osebno prepričanje in ne prepričanje poslanske skupine NSi. Kokalj je zatrdil, da s strani strankarskih kolegov ni bilo nikakršnih pritiskov nanj in da je stališče o pokrajinah izoblikoval še preden je postal poslanec. To stališče pa je bilo po njegovih besedah tudi vseskozi znano. O pokrajinski zakonodaji naj bi v prihodnjih dneh razpravljali in glasovali poslanci v okviru redne seje državnega zbora. O tem pa naj bi se na današnjem večernem sestanku pogovarjala tudi koalicija. Socialni demokrati in Zares so o pokrajinah predlagali posvetovalni referendum.

Uvod Antona Kokalja v novinarsko konferenco.

Anton Kokalj: “Moje prepričanje sledi iz mojih izkušenj - kot župana in kot predsednika združenja občin …”

Odgovori na vprašanja novinarjev. Tudi o nagajanju in zavzemanju za centralizem, kar je nasprotnikom predlagane pokrajinske zakonodaje očital premier Janez Janša.

Anton Kokalj: “Tako kot smo mi vzeli na znanje, da pač ne moremo spodbuditi ustanovitve kakšne občine, tako, verjetno, morajo sedaj kolegi vzeti na znanje, da pač v vseh pogledih človek ne more čez svoje prepričanje.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Rok pravi:

    Dosledna drža poslanca Kokalja je vredna vsega spoštovanja. Nasprotoval je že v fazi ustavnih sprememb ureditve lokalne samouprave in pokrajin, katerih nosilci so bili bivši funkcionarji zveze komunistov Slovenije (C. Ribičič, Potrč …, seveda ob podpori naslednikov zveze socialistične mladine) in s katerimi so prav oni postavili temelje za zakonodajo, ki ji danes tudi sami nasprotujejo. In ne samo nasprotujejo. Zdaj se jim zdi modro v zvezi s tem investirati v posvetovalni referendum, ki naj bi posredno odgovarjal tudi na njihovo tedanjo odločitev. Takšen referendum bi seveda poudarjal centralizacijske težnje sedanje opozicije, ki so podedovane in zato prisotne v aktualnih zakonskih predlogih vlade.

    Zaradi tega pa bo za slovenske regije srednjeročno nastala precejšnja premoženjska škoda. In zna se v najslabšem primeru zgoditi celo to, da bo cela država v luči institucionalne reforme EU pozneje zdrsnila na raven ene same regije.

  2. robert pravi:

    Pokrajine je treba ustanoviti, samo 14 jih je preveč, ker pa Janša noče popustiti bo prišli do referenduma.

  3. Spilberg pravi:

    Končno en, ko deli moje mnenje o teh pokrajinah (pa čeprav je iz meni diametralno nasprotnega politinega tabora). Slovenija sama ni dost velika za eno pokrajino, ne pa da še za take neumnosti denar tratimo.

  4. samo pravi:

    spilberg, ne moreta biti trzin in žetale v isti pokrajini. ti še nisi bil izven mesta.

  5. Spilberg pravi:

    Če nisi opazu, jaz sem proti pokrajinam. Lahko pa sta Trzin in Žetale v isti državi, ki mora poskrbet za njun enakomeren razvoj.

Komentiraj