Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janković po oddaji

29. januar 2008 ob 21:22 | Nejc Jemec |

Redno tedensko novinarsko konferenco je imel ljubljanski župan Zoran Janković. V uvodu je povedal, da tudi na četrtem razpisu za najem prostorov na Ljubljanskem gradu za opravljanje gostinske in trgovske dejavnosti ni bil izbran noben ponudnik. Z obnovitvenimi deli na gradu pa naj bi pričeli po 1. juniju. Sicer se je Janković posvetil tudi ljubljanskima mestnima svetnikoma Dimitriju Kovačiču (SDS) in Mihi Jazbinšku (Zeleni Slovenije), ki sta od ministra za promet Radovana Žerjava nedavno zahtevala, da preveri zakonitost veljavnega odloka o cestnoprometni ureditvi v Ljubljani, obenem pa sta predstavila svoj predlog odloka o cestnoprometni ureditvi. Ljubljanski župan je komentiral tudi dogajanje v zvezi z vrtički in včerajšnjo oddajo Vroči Stol na Televiziji Slovenija, ko je Vladimir Vodušek gostil Zorana Jankovića, Franca Kanglerja, Borisa Popoviča in Bojana Šrota - župane Ljubljane, Maribora, Kopra in Celja.

Zoran Janković: “Moram pa priznati, da je bil Vlado Vodušek zadnje čase izjemno prijazen, tudi do teh županov, do nas …, tako da smo zdaj prišli v kategorijo predsednika vlade Janeza Janše …”

Ljubljanski župan o vrtičkih in cestnoprometni ureditvi.

Zoran Janković: “Teh vikendov za Savo ne bo.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. pika pravi:

    Balkan rules!

  2. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Zakaj ni posneta konferenca od začetka? Vprašanja?

  3. solata pravi:

    Matr ima mikrofonov pred sabo, kot da bi imel tiskovko Tito na kakšnem vrhu gibanja neuvrščenih.

  4. inšpektor pravi:

    Zoki nimaš novinarsko konferenco o LJ saj si vendar župan, ali so nameni teh novinarskih konferenc drugačni, kot zgleda si politični analitik o dogajanju v slovenski politiki? Zoki si zgrešu poklic.

  5. solata pravi:

    Kljub temu, da se Janković nima za politika, je njegova tiskovka vsaj v prvem prispevku čista politična agitacija.

  6. Nejc Jemec pravi:

    Konferenca se je že začela z novinarskimi vprašanji, posebnega uvoda župana ni bilo. Del je objavljen v prvem videu, del v drugem. Je pa res, da ni objavljena celotna novinarska konferenca. Pero, če ciljaš na manjkajoče začetno vprašanje pri prvem videu - šlo je za pol vprašanje, pol komentar o oddaji Vroči stol in sicer o zanimivo visoki anketni podpori Jankoviću.

  7. Tilen pravi:

    Kolikor vem, bil Jankovič za tiste delavke ( ko je bil še na Mercatorju), ki mu niso lezile v ta zadno, neznosen. Te mu niso pomenile nič in so morala delati ob nizki plači petek in svetek. Tiste pa, ki so se mu klanjale in ga kovale v nebo, pa je nagrajeval in jim dodeljeval privilegije ( razne nagrade, udeležba na igrah itd).
    Za mene je bil vedno blefer in težko poslušam njegovo nakladanje. Srečo ima, da ima njegova lista večino svetnikov v mestnem svetu Ljubljana in da lahko dela kar hoče. Opozicija lahko samo tuli in nemočna gleda Jankovičev tank, ki vse ruši pred sabo, kar mu je napoti. Jankovičevo početje oz. “jankovičevo tankovsko demokracijo” pa podpira in odborava bivši predsednik države Milan K., saj se oba med seboj zelo obožujeta.

  8. MarkoNi pravi:

    @Tilen: kaj konkretnega so za Ljubljano naredili župani in županje Stergar, Simšičeva, Potočnikova in njegova ekselenca Dimitrij Rupel? Katera konkretna dejanja za mesto Ljubljana in njene meščane?

  9. / pravi:

    Tilen ne nabijej v prazno-a ti dejansko misliš da ma predsednik uprave kej opravka z delavkami? Ne bomo pa tuki o prejšnjih ljubljanskih županih, ker vemo kaj vse so naredl za Ljubljano…

  10. Tilen pravi:

    V medijih sem prebral, da je župan Jankovič dvignil cene komunalnih storitev, dvignil cene storitev v vrtcih, zaprl ožje mestno jedro tako hermetično, da so nekaterim meščanom kršeme človekove pravice do svobodnega gibanja in ves čas preganja vrtičkarje.
    Na veliko jamra,kako mu država oz.Vlada nekaj dolguje, vlaga tožbe, ker je baje premalo potegnil iz Mercatorja in neprestano sklicuje tiskovne konference, kjer meščanom govori pravljice, kaj vse dobrega je naredil za Ljubljano. O, groza!
    Kje so zdaj tisti prepotentni volilni projekti ? Važno je, da so na papirju.

  11. MarkoNi pravi:

    Najprej odgovori na moje vprašanje, potem bom pa jaz na tvoje trditve.

  12. konec pravi:

    Če se ne motim je Franc Kanglerj povedal, da je Janković prišel kakor je prišel , ker ga je tja postavil Rop (zaradi njegobve popolne zvestobe do Kučana). V javnosti pa mora biti prikazan pa kot selfmade- man (blahhh).

  13. 1tastar pravi:

    Kot vem, se je Jankovi na Mercatorju vtikal v vsako malo pizdarijo, tudi v delavke, tako kot zdaj v vrtičkarje.

  14. 1tastar pravi:

    Nejc, mi dovoliš, da tvojo fotko uporabljam nameto smeška. Se ZJ drži kot najbolj trapast smiley!

  15. CHAVEZ pravi:

    AJDE VOŽD PRESTANI PLEASE!

  16. Toti M pravi:

    Bedaki ljubljanski…bi želeli raje Kanglerja iz Dupleka za župana?

    Menjajmo…in boste v riti !

  17. Nejc Jemec pravi:

    @1tastar: smeh naj bi dobro del zdravju. Naj bo.

  18. abarth pravi:

    Vsi vi, ki kritizirate Zokija to počnete iz obupa, kajti je edini človek, ki svoje trditve potrjuje z dejanji. Nihče prej ni uresničil obljube o zaprtju mestnega jedra (vsi pa so to obljubljali pred volitvami na soočenjih), končno bo rešil problematiko vrtičkarjev (ki pa se poleg tega še pritožujejo, da jim bodo porušili nelegalno postavljene vikende na tuji zemlji?!), končno se dogaja z štadionom (vem ker stanujem v neposredni bližini), pripravlja se kar nekaj projektvov za izgradnjo stanovanj (ki ne bodo sicer znižali ceno stanovanj, temveč bodo vsaj ustavili zviševanje cen), projekt ljubljanske sramote - avtobusna postaja se bo začel z letošnjim letom dogajati.

    Kar se pa tiče njegove namestitve na položaj Mercatorja, so bila takšna dejanja oz. so še tudi praksa vlade JJ & comp., tako da ne vidim nič spornega v tem.

    Na koncu pa se mi zdi, da je na delu tipična slovenska fovšija, da ko nekdo dela dobro, ga je potrebno v momentu onemogočiti!

  19. konec pravi:

    Balkan rules!

  20. InchaGrow pravi:

    InchaGrow is an advanced male enhancement supplement. Discover the natural way to boost your sexual health. Increase desire, improve erections, and experience more intense orgasms.

Komentiraj