Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Bučarjev hit

25. januar 2008 ob 16:02 | Vesna Lovrec |

O izidu knjige dr. Franceta Bučarja - Rojstvo države - smo na Vesti že poročali.

Tako ekipa založbe Didakta (ki je knjigo izdala) kot avtor knjige si novembra lani zagotovo niso predstavljali, da bo knjiga, natiskana v 1500 izvodih, pošla v treh dneh.

Dejstvo, da je knjiga dva meseca po izdaji že četrič v tisku, pa dokazuje, da povpraševanje po knjigi samo še narašča.

Na predstavitvenem pohodu knjige avtorja spremlja urednica knjige Irena Ostrouška. Sinoči se je Bučar v MMCKibla o svojem delu pogovarjal z mariborsko publiko.

Irena Ostrouška:”Morda za začetek, kje je fenomen te knjige?”

dr. France Bučar: “… to je vprašanje, na katerega bi jaz sam želel odgovort …”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. tiib pravi:

    France Bučar je žal edini zares sposoben, vizionarski in pošten politik.

  2. Abakus pravi:

    Kaj pa je s knjigo Ane Jud. A se prodaja kaj? Ana je rekla, da je prodala že 5000 knjig.

  3. tiib pravi:

    Velika žalitev za g. Bučarja, da jo omenjaš v kontekstu njegove izdaje knjige!

  4. ED pravi:

    Očitno Slovenci radi berejo fantazijske knjige, tj. tudi politično-fantastiko. namreč Bučijeva knjiga je pisana v stilu - kaj bi bilo, če bi bilo…

  5. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Sploh če spremno besedo napiše dežurni zgodovinsko-politični prostitutek Jože Pirjevec veš da je knjiga vprašljiva

  6. pika pravi:

    južnoštajerski pero v mariboru, se popolnoma strinjam ko Pirjevček hodi po Sloveniji se mu vsi klanjajo, ko pa govori drugje po svetu nastane prava zadrega in vsi se obračajo okoli in ne vedo če je vse skupaj hec ali se res dogaja.

  7. 1tastar pravi:

    Ubogi Slovenceljni! S toliko resnicami jih danes begajo, da verjamejo samo še staremu senilnemu Bučarju!!!

    Če bi jaz kupoval knjige, bi tudi rajši kupil Bučarevo kot pa poslušal zarukanca Pirjevca, ki nas iz Trsta počuje o tem, kako fantastično smo se imeli v dobi samoupravljanja.

  8. Revolucija pravi:

    Primerjava Ane Jud in Bučarja ni žalitev. Bučar je napisal tisto, kar je že znano. Ana pa je poiskala nova dejstva o slovenskih politikih in banditih (komunisti; kot se je včasih reklo).

  9. Rob pravi:

    Knjiga sploh ni slaba in je kar prijetno branje,tudi Bučarjevo videnje dogodkov ne morem reči,da je napačno. Recite kar hočete,ampak je imel od nekdaj dober pogled na dogodke,kar se v knjigi tudi lepo vidi,priporočam da si preberete in šele potem pljuvate(če sploh boste).

  10. smecko pravi:

    Problem je, ker “stari” demokrati, kar naj bi tudi Bučar bil, niso ZARES demokrati. Na kratko: Demokracija je dialog, totalitarizem pa monolog (največkrat krut, še posebej tisti, ki je temeljil na komunistični revoluciji). Pravi demokrat zato NE MORE opravičevat revolucije in njenega kršenja človekovih pravic. Bučar in podobni, pa SO ZA človekove pravice, vendar opravičujejo “revolucionarne pridobitve” (najbolj eklatanten primer je “Dražgoška bitka).
    In res, v knjigi govori: Kaj bi bilo, če bi bilo. Vsa vprašanja v tem slogu pa le ni obdelal. Naj se raje vpraša, kaj bi bilo, če bi leta 1991 najprej postavili bivše komunistične “demokrate” (npr. kršitelja človekovih pravic št. 1 - Kučana, saj je bil ravno on VRH totalitarne piramide) na smetišče zgodovine (Pazi: NE pred zid, kakor so sami počeli z drugače mislečimi)…

  11. angie pravi:

    Ljudje božji, pa kaj vam je? Ali sploh kaj berete, razen blogov?

    Bučko lepo pove in piše, da je to njegov pogled na čase, kot jih je doživljal - nikomur ne predava zgodovine, pač pa le tisto, kar sam čuti. Ta gospod ima resnično zelo dobro razvit občutek za pravičnost, in kadar čuti, da je ta ogrožena, pove, kaj on misli. Sicer pa se nikoli ne sili v ospredje - vedno so novinarji tisti, ki ga piščejo za komentar.

    Rada ga berem in tudi, kanede, poslušam, čerpav je stric mnogo starejši od mene. Dr. Pirjevec pa je, ne boste verjeli, v Evropi, celo v Rusiji, znan in spoštovan strokovnjak. Njegov “zamejski” položaj pa mu je ves čas dopuščal, le da ga nekoč, v prejšnjem sistemu niti niso hodili spraševat, kaj misli, z distanco obravnavati tim. slovensko zgodovinopisje. Mene je navdušil žer večkrat (denimo na predstavitvi knjige Natašin ples), še najbolj pa v televizijskem omizju, kjer je bil soočen s slepim sovraštvom upokojenega BG škofa perka in upokojenega javnega tožilca Drobniča. Zdržal je strupene poglede in na sovražni govor odgovrjal strpno in modro.
    Bi to kakšen dr. Janko Prunk zmogel?

  12. angie pravi:

    Aja Abakus, Judovka te zanima? Potem, ko je se je skrila pred tiskovko za Enron, ki jo je sama sklicala???, se poslovila od ljubih bralcev svojega bloga, jo je zvilo v trebuhu in je sp…iz SLO (menda jo tu tako duši, da išče svojo dušo) in skočila čez lužo v objemček MM(to ni Marilyn Monroe, seveda). Nadekonomist jo je tako navdušil nad Estonijo, da je ročno spisala daljši prosti spis .sama mu reče diskurz - za Demokracijo, ki je po njenih lastnih besedah še edini ppameten in pošten cajtng v državi. Demokrati s Komenskega so bili ob njene prispevku rahlo v zadregi, saj tu in tam “blati” velikega šefa JJ, oz. v rokavičkah mu malce poočita, zato so pod njeno besedilo spisali nek Know-how, kako ga je treba brati - in da oni niso nič krivi. Kanede.

  13. taurus pravi:

    Točno se vidi. Tisti, ki si ne znajo vzeti niti toliko časa, da bi v roke vzeli njegovoknjigo, ga kritizirajo in pljuvajo po njemu. Ubogi ste ni kaj. Niste sposobni na tehtnico postaviti razlagozgodovine, ki jo razlaga eden od očetov naše državnosti. Da je šla knjiga če tolikokrat v ponatis samo kaže, da je knjiga dobra in da ljudje, slovenci, tako knjigo potrebujemo. Potrebujemo pa tudi take ljudi kot je g. Bučar. Le tako naprej in še na mnoga leta.

Komentiraj