Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Brez novosti

24. januar 2008 ob 2:47 | Maja Andlovic |

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman je na vprašnje, če bo zahtevala odstop državnega sekretarja v ministrstvu za delo Marka Štrovsa zaradi njegove sporne izjave glede upokojencev in njihovih pokojnin, dejala, da ni še nobenih novosti. Isti odgovor je ponovila tudi na drugi dve vprašanji.

“Zankret še ni nobenih novosti.”

Je pa ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič na isto vprašanje, novinarka jo je namreč povprašala za mnenje, ponudila zanimiv odgovor.

“Sem vesela, da en problem ni moj.”

Obe ministrici smo ujeli na včerajšnjem vladnem obisku Goriške, natančneje na obisku vipavskega Centra za usposabljanje invalidnih otrok “Janka Premrla Vojka”.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 25 x komentirano
  1. Georg pravi:

    Domnevam, da je POP televizija posnela pogovor s Štravsom, ko naj bi se končal intervju, kamere in zvočniki pa so bili še vedno vklopljeni.
    Mislim, da je POP televizija popolnoma izrabila naivnost Štrausa, saj se je videlo na posnetku (glede na položaj kako je sedel), da je mislil, da ni več intervjuvan.
    Štravsovenu štosu sem se od srca nasmejal. Moji ženi je namreč ime Matilda.

  2. Neja pravi:

    Gospa Kukovič, Matilda, kot nasprotje zdravju, je še kako vaše področje.

  3. primorka pravi:

    Take izjave vladnega uslužbenca niso na mestu .G.ŠTROVS,uslužbenec vlade,z dobrim delovnim mestom in previsoko plačo, take izjave ne bi smel izreči niti v sanjah.

  4. Rok pravi:

    Neja, Matilda je v pristojnosti mnogih ministrov: za obrambo, promet, notranje zadeve, zunanje zadeve … če naštejem samo nekatera področja njenega delovanja. Ta vlada bi v zvezi z njo morala storiti bistveno več, zato z olajšanjem pričakujemo nove volitve, ko bo to vprašanje končno urejeno, in bo skrb za upokojence morda prevzel resor za zdravstvo, kot predlagaš.

  5. ferdo pravi:

    jest vam bom hodu iz žal nazaj delat daboste imeli polne riti

  6. Teja pravi:

    Koliko pompa za nič!
    Štrovs je fejst človek, dober strokovnjak, a žal žrtev škodoželjnega konstrukta “neodvisnih medijev”.
    “Izjava” je tako očitno iztrgana iz konteksta in del neformalnega pogovora, da mora biti to jasno čisto vsakemu, ki ni popoln butelj.

    Štrovs pa za upokojence dobro skrbi, to prizna vsak, ki njegovo delo pozna.

    Ne vem, zakaj ga ministrica bolj odločno ne brani, saj ima za to vse razloge.

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    @Teja - kar 3 X sem prebral tvoj “prispevek”…pa ga vseeno nisem uspel dešifrirati !… …jah,kaj čmo…očitno sem popoln butelj !… :-)

  8. Sch pravi:

    Pa je šel. “Prostovoljno”.

  9. Maja Andlovic pravi:

    Vlada je na današnji seji razrešila državnega sekretarja na ministrstvu za delo Marka Štrovsa. Štrovs je v sredo obvestil ministrico za delo Marjeto Cotman, da odstopa z mesta državnega sekretarja. Vlada naj bi še danes imenovala novega državnega sekretarja, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. Vir: STA

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    KOOOOOOOOOOOOONČNO !…ampak to bi morali storiti že najmanj lansko leto in ne šele letos !!!!!!…

  11. Mirjana pravi:

    To ni njeno področje, je z ministrastva za zdravje, …tam z Matildo hodijo uspešnp z roko v roki…:)

  12. nogavička pravi:

    Strokovnjak ali ne, vsem pa je končno povedal, katera misel se skriva za njegovim delom v dobro naroda?!

  13. Neja pravi:

    Nogavička, saj verjetno veš, kakšen zakon za upokojence so sprejeli avstrijski strokovnjaki.? Vsi po 70. letu morajo čez cesto pri rdečem semaforju. Slovenci smo na boljšem. Pa še vlada je našla svojega grešnega kozla, da ga je žrtvovala na oltarju, ki se imenuje “nabiranje političnih točk, borba za oblast”……

  14. konec pravi:

    Kaj so polikomisarji ta teden ukazali to “zmanipulirat” ?

    Takih izven-javnih stavkov levičarji dnevno nakladajo ampak se jim ni smelo in se jih ne sme nikoli omeniti in objaviti (pred leti je parlamentarec “fuk’r'l po Sloveniji (mlado, staro - vse kar je prišlo pod roke) in to s tem da je najbrž uporabljal javni denar in slučajno , ga je našel rumeni tisk, ampak vse je moralo potem biti skrito, veliko novinarjev ga je hotelo prikazati kot “žrtev” moralistov in sedaj je še tam in še bo tam - ogabno, ta štrovs pa reče en neprimeren stavek pa bi moral odstopiti???

  15. Neja pravi:

    Misliš na JJ?

  16. Neja pravi:

    In popolnoma resno mislim, da bi prej morali odstopiti ali biti “odstavljeni” nekateri drugi.
    http://oslikarstvuinsecem.blogspot.com/2008/01/boj-se-matilde.html

  17. doajen pravi:

    Štrovs bi se gladko izmazal ko bi se osebno pojavil pred kamerami in vesoljni sloveniji povedal o okoliščinah v katerih je podal te izjave. Kdor dela v medijih mu je tudi iz letala jasno, da je bila izjava pridobljena v neformalnem, neuradnem delu pogovora. To pa ni najbolj profesionalno da ne govorimo o (ne)fer odnosu med novinarji in oblastniki. POP TV pa je sploh znana po raznih manipulacijah in tendencioznem poročanju.

    ZA NE POUČENE:
    eno je uradna izjava odgovorne osebe na položaju (običajno kamera teče)
    drugo je uradna izjava Marka Štrovsa, davkoplačvalca RS

  18. Dr.Drnovšek pravi:

    komunistom se že cufa…
    POP kot komunistično glasilo pa ni najbolj veredostojno

  19. Mirjana pravi:

    doajen, če je temu tako, bi zahteval (kot praviš) totalni posnetek,…a vseeno se sprašujem ali je moralno (če ne drugo), da slednje izjavi v današnjih razmerah, ki so milo rečeno žalostne.
    Še bolj pa je nesprejemljiva izjava ministra Erjavca, ki se je pohvalil, rekoč, kaj bi on s človekom naredil, če bi le ta bil v njegovem resorju. A ni minister predsednik stranke Desus, ki naj bi se borila za pravice upokojencev?,…za nameček tudi v koaliciji?,…morda bi z večjim prizadevanjem za življenski minimalni standard upokojencev (z najnižjimi pokojninami) preprečil to izjavo?

  20. pika pravi:

    Mirjana, komunajzerka se ne bi smela spraševat kaj je moralno in kaj ni!

  21. Abakus pravi:

    Pika torej si ti fašistka? : )

  22. pika pravi:

    abakus, bilo je mišljeno da se komunist ne sprašuje po morali ker verjame, da morale ni in je indoktriniran da se bojuje proti “moralam”.
    Ni bilo mišljeno v smislu provokacije, res.
    Drugače pa razumem, da ti grem na živce, ker ne zagovarjam levico in post-komuniste in torej zelo shematsko naj bi bil blizu fašizma, kar je seveda popolnoma zgrešeno in neresnično, ampak to tebe ne zanima.
    zame velja tole: nacisti, fašisti, komunisti ….isti, isti, isti.

  23. Neja pravi:

    Pika, kaj ko bi razmislila še o svoji indoktrinaciji. Ideološko svoboden človek, se po mojem, ne bi ukvarjal z “usmerjenostjo” drugih in jih žaljivo etiketiral.

  24. nogavička pravi:

    pika, kateri -isti so, po tvoje, trenutno ta glavni?

  25. Neja pravi:

    Janš….isti?

Komentiraj