Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

NSi trdno v koaliciji

21. januar 2008 ob 9:52 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat se je na novinarski konferenci odzval na izjavo predsednika SLS Bojana Šrota, da pri privatizaciji Telekoma Slovenije in Zavarovalnice Triglav ne gre hiteti. Po njegovem mnenju so takšne izjave nesprejemljive. Po Horvatovih besedah so se proces privatizacije vleče že predolgo, zato je nesprejemljivo, da nekdo govori, da s privatizacijo ne gre hiteti. Po njegovih besedah je pravi trenutek zanjo predvsem v primeru Telekomu, saj mu tržni delež pada, tako na področju mobilne telefonije, kot na področju internetnih storitev.

Uvodne misli Jožefa Horvata o aktualnih zadevah, koaliciji in inflaciji:

Po besedah vodja druge največje vladne stranke privatizacijo Telekoma zahteva tudi koalicijska pogodba. V njej namreč piše, da si bo vladna koalicija zavzemala za čim prejšnji umik države iz neposrednega ali posrednega lastništva telekomunikacijskih operaterjev ter za postopno odprodajo državnega deleža Telekoma in njegovih hčerinskih družb takoj po vzpostavitvi zadovoljivo visoke stopnje konkurenčnosti na trgu elektronskih komunikacij. “V NSi ocenjujemo, da je visoka stopnja konkurenčnosti dosežena, zato je za privatizacijo Telekoma pravi trenutek,” je dejal.

Horvat na Vestna vprašanja:

Kar zadeva privatizacijo skoraj 35-odstotnega deleža normiranega kapitala Zavarovalnice Triglav, se v NSi strinjajo z modelom, ki ga je pripravila vlada. Po njegovih besedah so bili namreč v stranki vedno mnenja, da se mora kupnina od prodaje tega deleža nameniti za polnjenje pokojninske blagajne. “In takšno rešitev vladi predlog omogoča,” je dejal Horvat. Kljub temu v NSi, tako Horvat, ne mislijo ultimativno vztrajati na predlagani vladni rešitvi, temveč so se o njej pripravljeni tudi pogovarjati.

Jožef Horvat z odgovori na vprašanja novinarjev v celoti (za sladokusce):

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. jože pravi:

    Samo žutega Mikoliča se morate rešiti

  2. 1tastar pravi:

    Saj sem rekel. NSi je edina konsistentna stranka. Edina, iz katere ne prestopajo, ne sprejemajo prestopnikov in se držijo programa!

  3. darko pravi:

    “Po besedah vodja druge največje vladne stranke”

    Vodje _poslanske skupine_. _Vsaj zaenkat.

    Čeprav mi nekoč ni bil najbolj všeč, je Horvat eden redkih poslancev, ki razume stvari.

  4. miro pravi:

    Zakaj vlada ne proda najprej podjetij, ki jim gre slabo in ne podjetja, ki redno polnijo proračun in od katerih država dejansko živi.

  5. konec pravi:

    Včeraj sem gledal po RTV slovenija program studiocity (ali nekajn podobnega) z nekim dolgolasim, indokrinirancem, samozadovoljivim voditeljem, ki je pljuval po krščanskih šolah (ker bi morali vsi “štutirat” iste stvari, v isti šolah - je to res EU, kje je spoštovanje raznolikosti).
    Ampak kako in način predstavitve tega pseudolevičarskega novinarja je bila za tožbo, in res ne razumem zakaj Nsi si ne upa enkrat toliko korajžno tožit take teroriste - politične agitatorje.
    Kaj je treba počakati, da je NSi v opoziciji, da si “upa” kaj takega?
    Saj vemo, da mu bodo sodniki dali prav ampak čez 20 - 30 let se bo to drugačno bralo.

  6. konec pravi:

    Pa še to: Nsi je edina evropska desničarska stranka, zato je v Slo tako inkonsistentna (SLS ne razume kaj je še, SDS pa je nekje na sredini).

  7. primorka pravi:

    KONEC,NIMAŠ POJMA.NSi s svojim imenom žali novo Slovenijo.V tej stranki so sami pokvarjenci.

  8. konec pravi:

    primorka, kaj je res tako težko spoštovati drugomisleče, če te tako indoktrinirajo?

Komentiraj