Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Boter društva Lipa

17. januar 2008 ob 2:58 | Denis Sarkić |

Ob vseh peripetijah v zvezi z izstopom treh poslancev iz poslanske skupine stranke SNS in vseh odmevnih novinarskih poročanjih o tej zgodbi, smo se na Vesti odločili opraviti daljši intervju v treh sklopih, po mnenju prvaka SNS “z glavnim kolovodjo tega izdajalskega dejanja”, zdaj že vodjo novo nastale poslanske skupine nepovezanih poslancev in društva Lipa ter še vedno aktualnim podpredsednikom Državnega zbora - Sašom Pečetom.

Prvi sklop - Sašo predstavi zgodovino svojega delovanja:

“… jaz verjamem, da se vsako delo nagradi, če ne danes, pa jutri …”

Drugi sklop - Peče o izstopu iz SNS, ustanovitvi društva, poslanske skupine in bodoče stranke Lipa ter medijski pozornosti:

“… jaz celo v Mariboru poznam nekaj temnopoltih ljudi, ampak vas bom presenetil, jaz se z njimi zelo dobro razumem, bili smo na pijači tudi že skupaj za šankom v prostem času …”

Tretji sklop - Sašo Peče o lažeh, novih medijih in delovanju v prihodnosti:

“… Sašo Peče ni pedofil, tega sploh ne morem komentirat …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. janez pravi:

    Kaj pa tista punca če je laž zakaj jih ne tožiš???????????

  2. duševni pastir pravi:

    to pa je Pahor wannabe !

    Mater, ma pa ščuknjeno bazo MB volilcev in volilk. ne poznam Mariborčanka, Mariborčanke, ki bi tako na veliko uporabljala široke ô-je in izumetničene polglasnike…pa ta “dônes”…hihijoj

    sem pa v dilemi: ali pes, ki ne laja ne grize ALI pes, ki je lajal lahko začne grist ?

  3. duševni pastir pravi:

    popravek: Mariborčana
    dodatek: Štajerca, Štajerke, ki bi bili tako tolerantni do posiljevanja žive rabe slovenskega jezika z ljubljanščino - et tu brut ?

    pedofil: ni me prepričal. govorica telesa, obrazna mimika pove, da nekaj na tem je. mogoče ne ravno pedofilija, a očitno je (bilo) nekaj na tem. upam, da se zelo motim.

  4. markopigac pravi:

    Če je Sašo Michael, je potem Zmago Fredo? Kdo je potem Johhny Ola oz bolje rečeno kar Hyman Roth? :)

  5. siruche™ pravi:

    Denis, to je bil dober intervju in veliko bolj vsebinski kot tisti na Vročem stolu (slaba kopija Jerry Springerja). Govoric in insinuacij ne bom komentiral. Pohvala ženi za črno-belo sliko Botra.
    PS Denis, naredi še intervjuje z ženami (partnericami) šefov strank. Srečno vsem!

  6. duševni pastir pravi:

    @markopigac: če je (pa ni) Sašo Michael Corleone se moramo najprej, za vse nadaljne analogije, vprašati “kdo je Vito Corleone?”. Šele tako lahko dobiš odgovor, kdo je Fredo.
    Čeprav je Fredu še najbolj podoben (vizualno) Sašo Lap.

  7. tiib pravi:

    Sej tale polizanec nima tako slabih nazorov, le njegov stil obnašanja ga tepe, da je kar hudo…

  8. oldie pravi:

    To, da iz SNS odhaja motor, karoserija pa ostaja absolutno drži. Tragedija Pečeta pa je, da volilce SNS od vekomaj zanima samo karoserija…..

  9. Neja pravi:

    Čeprav ne spremljam pogosto sej DZ, sem opazila aktivnost teh treh poslancev in vedno mi je bilo žal, da so v Jelinčičevi stranki. Posebno mi je bila všeč Tavševa. Pri Pečetu so me motili nekateri vedenjski vzorci in nekoliko teatralen način govorjenja, (ki jih je vedno manj), vendar sem na to pozabila, ko sem se skoncentrirala na vsebino. Pa tudi pri individualnem pogovoru to manj izstopa. Če odmislim njegovo idealizirano podobo, ki jo ponuja, (tako kot vsi drugi), še vedno ostaja vsebina, ki jo podpiram in energija, s katero stoji za njo. In mu kar verjamem. Verjamem tudi v to, nasprotno kot nekateri analitiki, da imajo možnost na volitvah. Mislim, da je zelo primeren čas za njihove ideje.
    Denis, tudi ta intervju je dober, ker je pogovor dveh enakovrednih. Ne kot pri Vodušku, ki pritlehno jecljajoč napada brez pravih argumentov in se potem ne znajde, če ga kdo konstruktivno ustavi.

    Duševni pastir, res je pogledal levo navzgor (NLP), ko je bilo govora o pedofeliji in bil malo v zadregi, a po mojem si je samo predstavljal, kako čim hitreje s tega področja. Zakaj pa, ve on.

  10. bert pravi:

    Peče, najdi svojo tonsko “ostrino”, da se preveč ne zliješ z BŽT.

  11. Zvita pravi:

    Intervjuvarju svetujem izpiljenje izrazoslovja. Skromnost, da ne rečem uboštvo, ni vedno lepa čednost.

  12. konec pravi:

    Spašujem se le kaj ta dela v desnem polu?
    Meni se mi zdi bolj social-nacionalist balkanskega tipa (podoben Miloševiču, ideološki socialist, ki je postal tudi strasten nacionalist, da se je obdržal na oblasti).
    Konec koncev ima več skupnega z levičarji in tudi jelinčič, ni še jasno kaj točno je.

  13. sproscena.slovenija pravi:

    konec:
    kaj je Jelincic je jasno, predvsem je to dokazal sam v najverjetneje reziranem intervjuju s prodano duso Voduskom, ki je bil prikazan med oddajo Vroci stol, ki jo je vodil taista prodana dusa Vodusek. Jelincic je velik nakladac, oportunist in predvsem in samo en postaran pobalin.

    Ce ste opazovali mimiko Voduska dovolj dobro je iz nje izzareval tisti obcutek, ki ga ima clovek ce dela nekaj po narocilu, pa se s tistim ne nujno intimno strinja, dela pa zato, ker ima nekaksne koristi od tega. Voduskova racunica bo po mojem padla v vodo isti trenutek, kot bo v vodo padla SDS na prihajajocih volitvah. Vedno se je vedelo kam pase, tokrat pa se je malo prevec razgalil. Ko se zamenja oblast nima sans, zradiran bo z novinarskega parketa in prav je tako. Je namrec sramota za nacionalno televizijo, ki pa to ze zdavnaj ni vec. Od RTV SLO je ostalo le se RTV - radiotelevizija Vatikan in po potrebi medij za prikazovanje Jansevih govorov na vsaki pasji procesiji.

    Vprasanje je seveda tudi kaj je Pece. Ce je v osnovi bil clan stranke kot je SNS, kar ni najboljsa referenca, je vprasanje… Vsekakor pa je pohvalno, da se je locil od oportunisticne bolhe Jelincica in sel svojo pot. Upam, da bo znal privabiti na svojo stran cim vec simpatizerjev SNS in da koncno enkrat v parlamentu ne bo vec Jelincica, ki je vedno samo drek mesal.

  14. jetar pravi:

    …no ja…. ima pa karizmo, ki jo oba Predsednika nimata, on namreč, Saško!

  15. Tito pravi:

    Fant se je naučil obrti

  16. Mirjana pravi:

    Do sedaj najboljši intreviju,…

  17. monika pravi:

    Sašo, če bereš komentarje, dva nasveta: malo omeji frekventnost fraze “s tega naslova” - pri Vodušku je bilo že na meji vzdržnega - in osveži razliko med dajalnikom in mestnikom.
    Pa v eno bolj normalno stranko pejt.

  18. monika pravi:

    ;-) Če dovolite, s tega mesta. Saško seveda zanika, da bi imel razmerje z mladoletnico, a zakaj ne toži časopisa? Če je tako čist, česa se boji?

    Če dovolite, s tega mesta, bi se za danes poslovila.

    Ciao, Saško.

  19. T pravi:

    konec, je že dolgo jasno, kaj si ti. Pa ne bi zdaj z žalitvami obkladal folk…

    Bom raje rekel, da je bil intervju zelo dober in se strinjal s tistimi, ki pravijo, da je najboljši iz te serije. Peče pa tudi zgleda, da nima problema odgovarjati na kar koli…. IZ TEGA NASLOVA sledi, da sta vidva najboljši par, hehe.

    aha, še tole…

    @duševni pastir: pedofile raje išči med svojimi… govorica telesa ti je očitno španska vas, ker govorica telesa definitivno ne kaže na tvoje blodnje.

  20. duševni pastir pravi:

    T: preberi preden streljaš. pravim, da njegova govorica (telesa) ter mimika obraza (po večih ogledih!) definitivno govorita nekaj drugega kot tisto, kar pove Peče. pravim, da nekaj na tem je in pravim, da verjetno ne gre za pedofilijo. me pa ne bi presenetilo, če se je Peče (s)pečal ali pa postavljal pred kakšnimi starejšimi mladoletnicami ali mlajšimi polnoletnicami.

    Se pa fino bere iz tvojega komentarja, da si blizu Pečeju in si njegov fan / fanica. Če nisi že Peče sam.

    Saj je zabaven lik in se sedaj gre nekega umirjenega cool politika tipa Pahor, a vseeno deluje Peče napeto. Upam samo, da bo sedaj ubral manj hitlerjansko-zdraharsko-populistično retorično držo od Plesnivega.

  21. Rado pravi:

    S politiko SNS-a se večinoma nisem identificiral.
    Ampak ta intervju!
    Sašo Peče je nedvomno pokazal svojo človeško plat in izobrazbeno širino. Če že ne takoj, v perspektivi bo gotovo pomemben akter na slovenski politični sceni.
    Želim mu uspeh.

  22. T pravi:

    @duševni pastir: govorico telesa skoraj zagotovo obvladam bolje od tebe, s tem področjem sem se in se še vedno ukvarjam in sem podkovan tako teoretično kot tudi praktično. Ti seveda “streljaš” na podlagi nekih “feelingov” kar na pamet, verjetno pod vplivom predsodkov. Jaz bom pač še enkrat povedal, ti pa verjemi kar hočeš, dol mi visi: govorica telesa pri odgovoru Pečeta na vprašanje o pedofiliji NE kaže na laganje ali skrivanje česar koli. Preberi si kakšno knjigo na to temo, do takrat pa NE DAJAJ svojih kvazi ocen govorice telesa.

    Za nacionalno stranko ali katerega koli člana te stranke (Jelinčič mi je pač antipatičen populist in dobičkar) nisem nikoli volil, pa sem sodeloval že kar na nekaj volitvah. Spet torej strel v prazno. Toliko streljaš v prazno, da ne vem, zakaj ti sploh odgovarjam, očitno nisi zelo sposoben pri ugibanju in interpretiranju stvari, ki jih vidiš, slišiš ali prebereš. To, dragi moj kolega, je pa bistveno v današnjem svetu. Zato pač ti voliš za kogar koli pač voliš, jaz pa volim za njihove “nasprotnike”. Zato imam jaz skoraj vedno prav, ti pa se skoraj vedno motiš.

  23. duševni pastir pravi:

    T: stari, ven z mojega peskovnika !

  24. danijel24 pravi:

    Ma jst ga pa vidt ne morm.
    Še kašnga Jelinčiča bi rabili v slovenski politiki, k bi se upal kaj rečt, ne pa da vsi sm nase gledajo, kako bodo bolj pr volilcih zgledal

Komentiraj