Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdo pozna kulen?

16. januar 2008 ob 5:13 | Denis Sarkić |

Forum 21 je v dvorani hotela Mons v Ljubljani pripravil razpravo z naslovom Sinergije višjih oblik gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško, na kateri so kot glavni govorniki sodelovali dekan Visoke šole za tehnologijo in sisteme v Novem mestu Peter Novak, direktor Energetskega inštituta Hrvoje Požar Goran Granić, direktor podjetja Riko Janez Škrabec, predsednik Hrvaške gospodarske zbornice Nadan Vidošević, predsednik uprave Kompasa Janez Pergar kot predsedujoči forumskem omizju, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Zdenko Pavček, predsednik uprave Podravke Darko Marinac, predsednik uprave Adriatica.net Marko Vojković in seveda tudi predsednik društva Forum 21, bivši nekdanji predsednik države Milan Kučan, katerega je novinar TV Slovenija Vladimir Vodušek po posvetu z neznosno vljudnostjo prosil za gostovanje v oddaji Vroči stol.

Milan Kučan po posvetu in “beračenje” za oddajo Vroči stol Vladimirja Voduška:

Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško je dobro, obstajajo pa številna področja za nove oblike sodelovanja, pri čemer posebno priložnost predstavlja nadgradnja sodelovanja na področju energetike, kjer je za državi posebej zanimivo sodelovanje na področju drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško. Kot so ugotovili udeleženci posveta so priložnosti tudi na področju ekologije, upravljanja z vodnimi viri, ravnanja z odpadki in transporta. Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Zdenko Pavček je ob tem dejal, da obstajajo tudi številne možnosti na področju investicij, saj si v Sloveniji želimo tudi hrvaških naložb. Slovenska podjetja so samo v prvih devetih mesecih lani v Hrvaško vložila petkrat več, kot hrvaška podjetja v Slovenijo. Na to se je odzval predsednik uprave Podravke Darko Marinac, ki je dejal, da hrvaška podjetja niso tako kapitalsko močna, da bi lahko vlagala v Slovenijo v enakem obsegu kot slovenska na Hrvaško.

Janez Škrabec in Janez Kocijančič o odnosih s Hrvaško:

Nekdanji podpredsednik hrvaškega sabora in direktor hrvaškega energetskega inštituta Goran Granič se je ustavil pri dolgu Ljubljanske banke do hrvaških varčevalcev. Kot je dejal, je Nova Ljubljanska banka, odkar zaradi dolga ni navzoča na hrvaškem trgu, izgubila petkrat do desetkrat več denarja z naslova dobička, kot znaša njen dolg do varčevalcev. Ljubljanska banka je bila nekoč v očeh hrvaških varčevalcev cenjena in zaupanja vredna banka, je še dejal. Udeleženci posveta so tudi menili, da nesoglasja med državama ustvarjajo predvsem politiki, saj nekateri očitno ocenjujejo, da imajo več dobička od ustvarjanja težav kot od njihovega reševanja.

Goran Granić in njegovih devet tez:

Večji del posveta v celoti (za sladokusce):

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 27 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pa bomo imeli spet en vzrok za hrvaško fovšijo: Zakaj je v svetu bolj znana Krainer Wurst kot slavonski kulen? :(

  2. Valko pravi:

    A je trznil Vodušek s čestitko, bravo Denis!

  3. 008 pravi:

    Vodušek se je kar zgrbill, skoraj do Milanove višine, tako je “prilagodljiv”.

  4. 008 pravi:

    Ali pa je to posledica zadnjega “Vročega stola”.

  5. 008 pravi:

    Sramota, dobre voditelje so skenslali, jamrača, nesposobnega vodenja , pa moramo prenašati.

  6. benč pravi:

    kar se pa voduška tiče, tud jst sm opazu razliko med sarkičevim ritolizniškim pristopom do golobiča, ter njegovo wannabe provokativnostjo ko ima možnost, da postavi vprašanje prime ministru

  7. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Jao pa ta ritoliznik Predin se slini tukaj, računajoč da bo kakšna drobtinica padla še k njemu, ali nemara da bo dobil kakšno besedilo od Kučana? . Gnoj

  8. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Pa sej Sarkič je isti, sedaj pa s prstom kaže na Voduška češ kdo je večji slinar in se hkrati hvali da novinar pač mora vzpostavit nek odnos z izpraševancem in hkrati tudi sam pretaka litre sline v svojih intervjujih kaj šele pred in po njih

  9. t-mac pravi:

    Jao, ker je ta vodušek lol :))) z vsako oddajo si naredi novo blamažo, me prou zanima koga bo še vodil v oddajo, ko ga bodo vse velke živine začele ignorirat :P

  10. zeleni spam pravi:

    sam res, če pogledmao kok sta se z brezvezjakom zanč izljubila al pa d o ehjavcu ne govorim k ste se s pathio fural okol, res, ti mal bed rata.

  11. Abakus pravi:

    Domnevam, da bo Vodušek spet nekaj odkril al pa ugotovil.

  12. pika pravi:

    Po EU pa mislijo, da so leta 1991 vzhodni komunisti (Milan Kučan) politično izginili in da se je njihova vizija izjalovila. Kako se bodo ušteli . Sreča, da ne poznajo slovenske politične scene. Še dobr, da je tak majhna.

  13. pika pravi:

    Ali je res , da se veliki (v resnici majhni, zelo majhni) polit-komisar vrača?

  14. 008 pravi:

    Nekateri majhni, so bili v zgodovini zelo veliki, in med njimi je gotovo Milan Kučan. Ljudstvo je to čutilo in ga je zato imelo rado.

  15. 008 pravi:

    In, Pika, kmalu bo vedno več ljudi govorilo, da je bilo v Jugi boljše.

  16. F. Hengels pravi:

    A ni bil Kučan predsednik do hm, skoraj konca 2002? Še dobro da v Evropi ne poznajo slovenske politične scene, sicer bi se teh 11 let očitno tresli od strahu.

    Pikec, potrudi se malo, na te bedastoče sploh nima smisla odgovarjati.

  17. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    008
    ja za tiste potuhnjence brez hrbtenice je bilo v bivši jugi bolje, za svojo potuhnjenost so bili nagrajeni z kakšno državno službo, če so pa bili tudi ščuvači in ovajalci so dobili pa še dodatne nagrade, nekateri lenuhi in pijanci so bili zadovoljni že z litrom šmarnice

    Oh kako je bil Kučan priljubljen, takratni družbeno politični delavci (novinarji) so ga v zameno za trepljaj in božanje po glavi naredili za maziljenca naroda…oh še Metod Trobec bi s tako armijo propagandnih podrepnikov ratal izbranec ljudstva.

  18. lidijah pravi:

    Točno, družbenopolitični delavci! Izraz bi lahko mirno še uporabljali, namesto da žalimo Beloruse.

  19. zgago pravi:

    Kucan je komunajzar, ki se je prelevil v svoje nasprotje, v predsednika kapitalističnega foruma. Pa se to dejstvo kar tolerira. Demokracija (dialog) je popolno nasprotje totalitarizmu (monolog). Ne vem, ce se spomnite, ampak kako so vcasih tolkli po social demokratih (seveda zahodnih) in po kapitalistih. Zdaj pa je g. Kucan mirno kapitalist…. s socialno noto, ha, ha, seveda!

  20. Neja pravi:

    Zgago, torej je, glede na tvoje definicije, zdaj pri nas popolni totalitarizem.

  21. Denis Sarkić pravi:

    A je kdo poskusil dober hrvaški kulen???

  22. Neja pravi:

    Res je dober.

  23. 1tastar pravi:

    Pa kranjska s hrenom tudi! :(

  24. 1tastar pravi:

    Pa kranjska s hrenom tudi! :(

    Ampak še boljši je črnogorski pršut z Lovćena.
    Denis, ki vse ve, ga je sigurno že jedel!

    :)

  25. Eden iz Kučanov'ga klana pravi:

    Denis, nisi povedal ali bo Kučan v Vročem stolu?

    Morda bi pa ti prišel in povedal, kdo vas plačuje?

    xxy

  26. Denis Sarkić pravi:

    1tastar, meni je z balkana najbolj všeč Sijenički pršut, ali pa dalmatinski od mojega prijatelja Nikole…

  27. zgago pravi:

    Denis Sarkić je sicer v drugi temi jamral, da mu ni všeč JJ, ker ga na novinarskih konferencah, ko se z njim pogovarja, JJ ne gleda v oči. Kar poglejte ta posnetek z VV in Al Kučonejem. Kam gleda Al Kučone, ha, ha. Zdaj Sarkić vsaj ve, kje se je JJ naucil teh piarovskih metod.

Komentiraj