Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Manipulacija s citati

11. januar 2008 ob 0:10 | Katja Lenart |

Kot smo že poročali, so tuji novinarji, ki so se mudili v Sloveniji na povabilo slovenske vlade (bilo jih je okoli 60) od Urada vlade RS za komuniciranje (UKOM) dobili posebno mapo z gradivom o medijih v Sloveniji. Prav zato je predsednik Društva novinarjev Slovenije (DNS) Grega Repovž sklical novinarsko konferenco, na kateri je med drugim UKOM-u očital, da so si “privoščili” manipulacijo s citati:

“Pričakujemo pa, da se bo tudi opravičila nam, ker nas je na tak način poskušala zlorabit.”

Repovž je tudi povedal, da pričakujejo, da jim bo vlada poslala seznam vseh tujih novinarjev, ki so dobili mapo z gradivom in citate, saj jim želijo predstaviti svoja stališča. Pa tudi, da bo vlada tem novinarjem sporočila in obrazložila, da so bile izjave vzete iz konteksta z namenom zavajanja in da se bo tako novinarjem, ki so to gradivo prejeli, kot tudi avtorjem citiranih izjav opravičila:

“Ker morte vedet, da ta dokument je bil predstavljen na način, da do njega slovenski novinarji niso mogli prit.”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 54 x komentirano
  1. nimiy pravi:

    mene pa zanima to, kakšni so formalni pogoji za zaposlitev na vodilne položaje v uradu za informiranje vlade RS, glede ne to, da tam delajo bodisi ljudje z umsko sposobnostjo nekih malo bolj mentalno obdarjenih opic, bodisi živijo v prepričanju, da delajo za monarha in ne za neko vlado v, bojda, moderni, demokratični evropski državi. to je nekako isto, kot če bi imeli zdravnike, ki bi včasih pacientom po pomoti ali pa nesreči odrezali kakšen ud. še hujša varianta je pa seveda ta, da so samo delali po naročilu tistih, ki naj bi bili zadolženi za našo dobrobit. bog se nas usmili, da nam vladajo debili, ki si domišljajo, da lahko kogarkoli pretentajo z najbolj banalno in otročjo manipulacijo in to še tako, da vse skupaj na skrivaj potisnejo pod vrata hotelskih sob. temu se reče po novem PR? kot da bi bili vsi gluhi in slepi. za vse tujce sem po novem “belorus”. mi bo manj nerodno.

  2. zlopamtilo pravi:

    Zahrbtnost je odlika vlade JJ

  3. Mojemu psu je ime Denis Sarkić pravi:

    Mislim, da med največje manipulatorje v Sloveniji sodi ravno Repovž. Nimiy, verjetno so vsi ki so zaposleni v uradu bolje izobraženi kot Repovž. Ki je urednik tednika z končano srednjo šolo. Če pa so res manipulirali, je pač grand manipulator dobil nazaj to, kar sam počne že vse od začetka svoje novinarske kariere.

  4. nimiy pravi:

    @mojemu psu….,

    saj ravno v tem je poanta. morda so tam res sami magistri in doktorji znanosti, ampak tale dokument, ki sem si ga prebral, tako da vem, kaj tam dejansko je, in način, kako so stvar podtaknili (pod vrata hotelskih sob), je za v nek osnovnošolski učbenik kot primer diletantskega PR-ja, ki temelji na najbolj otročji manipulaciji. meni se zdi škandal, da ti ljudje opravljajo tovrstno delo. ker, kot sem že omenil, to je v kontekstu stroke isto, kot če bi zdravniki rezali ude pacientom, kar tako brez vzroka. to je strokovni diletantizem. in če imajo ti ljudje kaj več kot osnovno šolo plus par prešpricanih letnikov srednje, je stvar še toliko bolj resna, ker se s tem degradira še sam nivo izobraževanje v sloveniji. tu sploh ni bistveno to ali gre za leve, desne ali pa pikčasto roza, ampak za to, da se dogaja popolna degradacija neke stroke in politične kulture. repovž kot repovž me tu sploh ne zanima. ti ljudje se delajo norca s povprečno človeško inteligenco. meni res ni jasno, kaj so, in ali sploh so, razmišljali, ko so to počeli. žalost. samo pomisli, vlada RS slovenije, pod vrata hotelskih sob potiska neka skropucala in potem je nekdo užaljen, ker nas primerjajo z belorusijo? hm… še dobro nam gre.

  5. konec pravi:

    Naj dokaže, če zna sploh brati najprej!

  6. konec pravi:

    Ker je opazil , da z lopato ne gre, se dela , da zna s perosom (glede na stanje novinarstva v Sloveniji, mislim, da mu bo uspelo - konec koncev je bolj pomembno, da se pokažeš zvest “enoumni tradiciji”).

  7. Arh pravi:

    Poglej ti kakšni odzivi ;). Ko vedo, se jim dokaže manipulacija, je dogovor: Je že prav. Desno volilno telo je natrenirano. Ne glede na to ali so dejanja moralna ali ne, važno da prihajajo od naših.

    Zanimvo se mi zdi pomislit, če se kdaj sami sebe vprašajo če jih mogoče tudi njih samih filajo s takimi polresnicami. Kakšne objektivne vire potem sploh imajo?

  8. lidijah pravi:

    A se zdaj že ve, od kod Repovžu tako velika količina denarja za nakup delnic Mladine?

  9. Medijski watch dog » Tuji novinarji »začutili« vladno manipulacijo namesto Slovenije pravi:

    […] o dogodku: Vest, 24ur.com, RTVS, Večer, Dnevnik, spletno Delo, tiskano Delo. […]

  10. Neja pravi:

    Skrivaj potisniti “dokument” pod vrata hotelskih sob? Kaj nam to pove o vladi? Če so tuji novinarji kritični, jim to potrjuje pritlehno, zahrbtno aktivnost , da bi nadzorovala situacijo in poskušala prikazati svoj “lepi demokratični obraz”. A ravno s takimi dejanji negira samo sebe. Paradoks.

  11. sanja pravi:

    kako so morali pobuljiti novinarji, ko so zagledali kuverto izpod vrat!?! Zarota?? Anonimne ekskluzivne informacije?? V vsakem primeru pa, nekaj se dogaja!! Janša je pač v vojni. In to menda že od malega. V OŠ se je menda igral pod mizo z vojački. Potem ga je bog blagoslovil z 10 dni raja!! pravo vojno …. kar hočem reči, dajanje kuvert pod vrata ni nekaj, kar se počne v mirnem času (ok, razen če gre za korupcijo). Kdorkoli je že omenjal Belorusijo, hej, to je to!!!

  12. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Pa kaj zopet kloakira, zdaj bo nek Repovž razlagal kaj je to ustrezen kontekst. Pezde.

  13. sanja pravi:

    lidijah, v zdajšnjih časih se do velikih vsot da priti tudi z najemom bančnih kreditov. In ni nujno, da je vsak, ki ima tako vsoto denarja, lopov, tat ali celo tajkun. Se pa strinjam, da se je najbolje postaviti v vlogo razsojevalca in javno razsojati, kdo je tajkun in kdo ne, saj s tem sebe označiš kot čistega. Ok vsaj poskusiš lahko. In Janša je. In uspeva mu tudi še kar dobro.

  14. zok pravi:

    Res mi gre na živce tale Repovž, ki se obnaša kot nek razvajen peder, vendar ima tokrat prav. Še huje pa je to, kar je naredil Janša in vlada. Nivo takšnega ravnanja samo utrjuje moje prepričanje, da je Janša duševni bolnik. Človek je dobesedno duševno prizadet, da gre počenjat takšne stvari. Lepo so nas predstavili Evropi, naj vidijo kakšne bedake imamo na oblasti. Bolj ko skušajo nekaj dokazat, bolj se zapletajo. Ne vem četudi so formalno bolj izobraženi kot Repovž, delajo napake, ki jih nebi smeli narediti osnovnošolci. A je to delo tajnega društva PGC ?

  15. konica pravi:

    Res ne vem, kaj se razburjate. Janšev urad za komuniciranje pod vodstvom nekega Anžeta Logarja je izjemno opravil svoje delo in zagotovo popolnoma razsvetlil tuje novinarje. Če je kdo v Evropi še kaj dvomil o tem in onem, si je po tem agitpropovskem in piarovskem megadosežku zagotovo lahko natančno izoblikoval svoje stališče o našem Vodji in njegovi politiki do medijev, domačih in tujih.

  16. Drago2 pravi:

    Also sprach Konica.

  17. Kučan pravi:

    Kakšno izobrazbo ima Grega Repovž?

  18. Arh pravi:

    @konec
    Ne vem zakaj si tako zvest enumni tradiciji. In to še napišeš:

    konec koncev je bolj pomembno, da se pokažeš zvest “enoumni tradiciji”

    Ne vem če je to glih v redu.

  19. sanja pravi:

    izobrazba gor ali dol, simpatičen ali ne, Repovža so si člani Društva novinarjev izbrali za predsednika. In ni kaj biti prav pameten pri tem.
    Tudi Slovenski narod si je izbral Janšo za premierja, pa ta zdaj naroča vtikanje kuvert pod vrata.

  20. lidijah pravi:

    Po moje je to eno redkih če ne edino novinarsko društvo v Evropi, ki ima za predsednika predstavnika lastniških interesov. Proti tem (lastnikom torej) naj bi cehovsko društvo ravno branilo novinarsko avtonomijo.

    Računamo lahko na to, da bodo znali evropski novinarji iz prejetega gradiva razbrati realne lastniške deleže v slovenskih medijih (ki ustrezajo vplivu lastnikov na medije) in temu primerno doumeti absurd našega novinarstva.

  21. Pepo pravi:

    Menda je to naredil Anže samoiniciativno, ob zgražanju zaposlenih na Uradu. Mislim sicer, da zato od šefa sicer ne bo pohvaljen, a zgodilo se mu tudi ne bo nič. Kaj reči butcu, ki potem na vprašanje, zakaj je to storil, odgovarja, da naj bi Repovž namesto obravnavanja tega njegovega škandala raje skliceval konferenco v podporo uredništvu Maga, ki se je postavilo proti novemu odgovornemu uredniku (in kjer je Repovž uredništvo že podprl)? Morda to, da so iz tovrstnega komisarstva nekdaj zrasli največji totalitarizmi, saj so hlapci te vrste nevarnejši od svojega gospodarja.

  22. sanja pravi:

    Evropski novinarji bodo že znali razbrati lastniške deleže iz tako ali drugače posredovanega jim gradiva. Vprašanje pa je, ali bi lahko razumeli, da je bila časopisna hiša Delo v večinskem lastništvu tovarne, katere direktor je bil do nedavnega član leve stranke, pa je kljub temu desna vlada z njegovo pomočjo debelo harala po hiši, vse dokler se niso skregali med seboj. Nakar je levi lastnik izstopil iz leve stranke, medtem ko je njegov desni brat postal predsednik desne stranke. Skratka, reči, “poglejte, saj je bil največji slovenski časopis v lasti tovarne, ki jo vodi človek, do nedavnega član leve stranke” je torej sprenevedanje z nedolžnim obrazom.
    Kar se pa tiče samoiniciativnosti uradnika, pa mogoče samoiniciativen my ass.

  23. Furja pravi:

    Najbolj zanimivo je, da se je JJ v svojem predstavitvenem govoru tujim novinarjem predstavil kot osamosvojitelj in svobodni novinar, ki je bil zaradi kritičnega pisanja do oblasti konec osemdesetih zaprt. Pozabil je pa povedati, da je bil član ZSMS ki ni bil zaprt zaradi kritičnega pisanja ker spoh ni novinar ampak zaradi kraje papirjev.
    In On sedaj novinarjem počenja tisto, zaradi česar naj bi bil SAM zaprt. Zaradi Kritičnega pisanja novinarjev jih napada, izsiljuje jih pred damačo in tuji javnostjo deskreditira in blati.

  24. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Novinarji so se sami oblatili, že davno prej…Kaj pa jim je sedaj storil tako hudega pa tudi ne vem, a to da je argumentirano pojasnil da nima vpliva na medije, kar nasprotno tulijo predvidljivi novinarji. Kje je zdaj tukaj resnica, ki jo tako opevajo ultra novinarji ala Mihelak, Lesjak in podobni. Repovž pa tudi potuhnjeno že računa na zamenjavo oblasti in na boljše delovno mesto. Gnoj pač ne moreš dodatno oblatit.

  25. lidijah pravi:

    Sanja,
    zelo pozitivno si me tokrat presenetila s svojim razmišljanjem. Novinarji iz še bolj civiliziranih držav, kot je Slovenija, bodo res težko doumeli pojav za nas značilnega šrotovstva. Edino glede sprenevedanja v zvezi z osvetlitvijo tega pojava v odgovoru vlade na peticijo levičarskih novinarjev (všeč mi je sicer formulacija “sprenevedanje z nedolžnim obrazom”) se ne strinjava čisto. Jaz namreč menim, da je šrotovstvo neizbrisno dejstvo slovenskega strankarstva in je bilo kot takšno v kratki analizi lastniških deležev (ki so v gradivu vlade korektno povzeta) tudi posredno osvetljeno.
    Zanimal bi me tudi tvoj komentar Repovževe visoke kreditne sposobnosti in njegovega položaja na čelu relativno avtonomnega društva novinarjev in med podpisniki preslavne peticije, čeprav je sam lastnik medija. Zdi se mi namreč, da precej poglobljeno razmišljaš.

  26. pika pravi:

    lidijah denar za Mladino zgleda, da je prihajal in da prihaja iz zamejstva.
    Če se ne motim, so bili včeraj v Ljubljani, kjer so vam solili pamet.
    čudno , da tam ni bilo Sarkiča?

  27. pika pravi:

    Osebno imam občutek, daje Repovž zvest “svoji” stranki in zato je njegovo govorjenje izrazito politično.
    V Primorskih Novicah, kjer tudi delno “gospodujejo”, je prav “lepo” napisan članek - prav lepo zavajajoč (prežet z lažmi in pol-resnicami).

  28. lidijah pravi:

    Pika.

    Jaz zelo ne maram, če mi prihajajo tujci solit pamet. Temu se je včasih reklo “vmešavanje v notranje zadeve” in je bilo absolutno nesprejemljivo.

    Danes nekateri (”…ima nekih, koji ….”) sami špecajo in kličejo tujce, naj pridejo razsojat o naših internih zadevah. Ko kličejo na pomoč zaveznike od zunaj, s tem priznavajo lastno nemoč. Manjka jim osebnega dostojanstva in državljanske samozavesti. O suverenosti, splošni ali osebnostni, nimajo pojma. Ali ne bi prav takšni primerki sprejeli tudi morebitne okupacije?

    V bistvu pa v veliki meri zavajajo mednarodno javnost, kar ne bo moglo ostati prikrito v nedogled. Bumerang se bo kmalu vrnil.

  29. pika pravi:

    Glej na splošno stanje novinarstva ni najboljše v Eu, posebno pa v novih članicah (Na Češkem je sedaj pod udarom “svobodnih” (torej vzgojenih levičarjev) predsednik in tudi tam novinarji niso najbolj verodostojni. Tako, da nima smisla dajat preveč pomembnosti novinarjem kot eni organizaciji, glavno je - in to je značilnost zgodovinsko demokratičnih držav zahodne Evrope, da je trg pluralen, da imajo razne opcije enake ekonomske in kadrovske možnosti (kar pa v Sloveniji ni mogoče, kajti je majhna in ima samo eno vplivno Univerzo zgodovinsko v rokah ene same opcije in celo kapital zgleda , da je na strani ene same opcije in to ker je kapital, ki je prišel v tiste roke prav zaradi politike bolj kot zaradi sposobnosti akterjev).
    Drugi deli Slovenske države so pa na srečo precej pluralni, kot tudi ostali segmenti - problem ni toliko političen (vedno manj), socialni, ekonomski na vse zadnje ampak predvsem kulturni.

    In ti , ki imajo v rokah Mladino, Primorske novice, slovenske banke itd (in ki so obogateli prav tako samo zaradi zvestobe jugoslovanskemu centralizmu in politiki torej) - ti zagotovim, da so dolgoročno zapravili vse in pustili za seboj samo podrtije in uničenje. Dejstvo je, da so pridni pri izkoriščanju možnosti , ki jih nudi EU, prosti trg, “demokracija”, odprtje meja itd, čeprav po njih pljuvajo in jih seveda ne razumejo.

  30. Neja pravi:

    @lidiah, le za katere Slovence so značilne take osebnostne: zatekanje k mami, tujcem, okupatorju, in ne nazadnje, k papežu in bogu?

  31. lidijah pravi:

    pika

    naj dodam samo še komentar k naslednji tvoji misli: “… ki so obogateli prav tako samo zaradi zvestobe jugoslovanskemu centralizmu …”.

    Izpričano je prek slovenske osamosvojitve, da niso (bili) toliko zvesti jugoslovanskemu centralizmu, kolikor so (večinoma nezavedno) zapriseženi internacionalizmu, ki ne trpi narodne zavesti, kaj šele pokončne državljanske drže. Odtod še poudarjeno hlapčevstvo, ki je v dobi potrošništva pridobilo dodatno primes preračunljivosti in političnega (in siceršnjega) dobičkarstva za vsako ceno, odraža pa se v vsesplošnem pljuvanju po lastnih državljanskih atributih.

    se strinjam. gre za kulturnopolitično vprašanje, ki pa sa ga tudi sedanja vlada ne zaveda dovolj.

  32. pika pravi:

    Neja kdo je tujec, določi kdo je tujec in dobiš odgovor.
    Tudi razčleni kaj točno je okupator in potem govorimo dalje.

  33. Neja pravi:

    @pika, le vprašaj lidijah. Moje naštevanje samo po sebi kaže odgovor, čigave so take osebnostne lastnosti.

  34. lidijah pravi:

    Neja

    k mami se v naši polpreteklosti zateka že socialdemokrat Ivan Cankar, čeprav na način sramovanja. Prispodoba “Mater je zatajil” naj bi v ideološko prenesenem pomenu izpričevala odrekanje lastni domovini v korist širše socialistične skupnosti, internacionale. (Tole je povedano po žižkovsko, napol v šali. Verjameš? NE ali JA?)

    Okupatorju, ki nam ga je nesebično pomagal pregnati tovariš Stalin, se je prostovoljno ali pod pritiski poklonil zmanipulirani del naroda. (Bodi pozorna, vsak hip lahko kdo zmanipulira tudi tebe.) Niso pa ti ljudje okupatorja klicali, prišel je sam.

    Slovenci se ponašamo tudi z bogato tradicijo špecanja tujcem, ki jo nekateri (”…. ima nekih, koji …”, bi dejal tovariš Tito) pridno ohranjajo še dandanes.

    In nenazadnje, Slovenci VEČINOMA ne maramo duhovščine, ne kardinalov, ne papežev. Tudi če verjamemo v boga, ali celo v zlato sredino.

    Svoje vladarje pa ljubimo predvsem tedaj, kadar niso Slovenci. Npr. Marija Terezija, Franc Jožef, Josip Broz.

    Prerasli smo fazo kulta pozitivne osebnosti (Tito, Franc Popit, Milan Kučan …), in zdaj gojimo kult negativne osebnosti (Janez Janša), kar je zelo nezrelo. Če ni celo korak nazaj.

  35. 1tastar pravi:

    Besedo hitro razložimo!

    Mani = na roko

    Polucija = ko ti špricne

    Grega ga na roko prazni!!!!

  36. pika pravi:

    lidijah, lepo napisano, mislim, da imaš prav.

    Neja tvoji bolani stereotipi se lahko različno interpretirajo:
    - zatekanje k mami, tujcem, okupatorju, in ne nazadnje, k papežu in bogu? (lahko kaže na odgovor , ki si ga ti želiš)
    lahko pa tudi: -zatekanje k mami, tujcem (Tito - Hrvat, čeprav je imel mamo, ki naj bi bila Slovenka, Avstro-Ogrska, Turki), okupatorju (lahko Jug. vojska, itd. ) , in ne nazadnje, k papežu (partiji) in bogu (ideologiji)?

    Ne strinjam se s prvimi prav tako z drugimi stereotipi (toliko v znanje).

  37. Neja pravi:

    pika,

    mislim na ljudi, ki so nezreli ali nevrotični (ali psihopati), ki ne znajo adekvatno reševati problemov (notranjih ali zunanjih), ki jih zanikajo, iščejo vzroke zanje zunaj sebe….. Če jih vidijo, pa pričakujejo, da jih bodo drugi reševali namesto njih. Pri tem jim je dobrodošla katerakoli avtoriteta, od staršev pa do boga. Problem je seveda lahko različen: preživetje, oblast, denar….Pa mi povej, kdo je, po tvojem, pokončne državljanske drže?

  38. Arh pravi:

    Prerasli smo fazo kulta pozitivne osebnosti? Zdi se mi da ne, samo obnili smo ploščo, pesem je pa ista.

    Mimogrede, danes je Pučnik zaprt zaradi megle. Pa ni ta megla samo na letališču, tudi še kje drugje.

    Lp, in še veliko ideoloških prispodob.

  39. srina pravi:

    Men je pa všeč ta neverjetna zavzetost in končno tudi prepričljivost Grega Repovža.

  40. Dr.Drnovšek pravi:

    Tale Repovž je baraba prve klase.
    Zanimivo, da je lahko celo predsednik DNS.

  41. Kaktus pravi:

    To se ti pa zgodi če zaposluješ nesposone ljudi, ki so prišli na svoj položaj zaradi zvestobe vodji (tako ali drugače) ne pa zaradi kvalificiranosti. Mislim da je nimiy zelo dobro napisala. Mislim pa da bo žal prišlo še do veliko podobnih blamaž, vsaj na področjo komuniciranja vlade z javnostjo!!

  42. sanja pravi:

    lidija, problem je samo v tem, da so v gradivu predstavljeni lastniški deleži, iz katerih naj tuji novinarji sklepajo nekaj takega kot “poglej no, največji dnevnik je v lasti tovarnarja, ki je bil vsa leta član leve stranke”. Ne? Kje pa je tista majhna in obrobna podrobnost, ko je ta levi tovarnar omogočil desnemu vladarju, da v kratkem času naredi totalen darmar v tem istem časopisu? Iz česa v teh “predstavitvah” bi tuji novinarji o tej podrobnosti lahko sklepali? Kako bi torej rekla taki predstavitvi realnosti drugače kot sprenevedanje?
    Skrajni primerek šrotovstva, kakor temu praviš, je pa itak človek, ki ta hip predseduje ministrskemu svetu Evrope.
    Glede Repovževe visoke kreditne sposobnosti, ej, ne vem in me v resnici tudi ne briga. V kolikor namiguješ na kriminalnost, za ugotavljanje te imamo v državi eno celo vejo oblasti s za to plačanim kadrom. Mislim pa, da bi lahko tudi v Sloveniji počasi nastopil čas, ko ljudje ne bi za vsakogar, ki ima denar, avtomatično sklepali v stilu “zihr ga je ukradu”.
    Ne razumem, kaj naj bi bilo spornega s tem, da se novinar, ki je hkrati solastnik medija, podpiše pod novinarsko peticijo v podporo novinarjem, ki imajo pri svojem profesionalnem delu težave? Da je GR predsednik SDN, je volja novinarjev in ne vem, kaj pametnega naj bi še pri tem ugotovili? Ali je pa kot predsednik SDN vedno in ob vsaki priložnosti storil vse, da bi zaščitil od politike in kapitala ogroženega novinarja, pa ve GR sam in še vsaj en novinar oz. urednik.

  43. katarina.novak pravi:

    menim, da so zadeve morale biti predstavljene tuji javnosti, ravno zaradi laži, ki so bile že prej posredovane. ni prav, da se tuja javnost zavaja potem pa je vsak pokus razjasnitve označen kot manipulacija iz enakih naslovov kot so bile sprva posredovane laži.

  44. širca pravi:

    kaj pa še, predsednik DNS zdaj polemizira o manipulaciji… ko je šla peticija v javnost je bila najprejk predstavljena tujcem, podpisana s strani novinarjev, ki so drug drugemu stali ob strani pri širjenju laži in diskreditaciji politične obcije, ki jim ni po volji. To je bil poskus prave manipulacije, edina sreča je, da imajo slovenski diplomati visok vpliv v tujini in, da so lahko predstavil dejansko stanje še pravi čas preden je bila storjena resnejša škoda ugledu naše države.

  45. katarina.novak pravi:

    problem, ki se pojavlja v sloveniji je ta, da se morajo sposobni in zauanja vredni ljudje kar naprej truditi, da popravljajo škodo in napake, ki jih delajo nesposobni neizobraženi funkcionarji kot je Repovž.

    Dobro, da se vlada trudi ni poskuša z vsemi sredstvi delati dobro za našo državo, saj dolga leta temu ni bilo tako in je bil interes vlade (do 2004) le pridobivanje lastnih koristi ne glede na ceno

  46. širca pravi:

    saj tudi širša javnost vidi, da ni za verjeti lažem, ki sta jih s peticijo in spremljajočimi dokumenti v tujo in domačo javnost širila Zgaga in Repovž. Najbolj sta sebe diskreditirala z izjavo, ko sta Slovenijo primerjala z Belorusijo, takrat se je vsak naivnež zavedel, da je vse kar pravita ena velika potegavščina in poskus škodovati naši državi v obdobju, ko bi njem ugled lahko samo rasel.

  47. katarina.novak pravi:

    točno tako, za doseganje svojih ciljem mora nazaj na oblast priti komunistično usmerjena levica, zato skušajo na tak in rugačen način, tako kot najboljše znajo diskreditirati sedanjo oblast, ki se trudi in dela dobro. to jim uspeva na način manipulacije z mediji, ki pa so tako ali tako v njihovih rokah in imajo zato vse možnosti, da v javnost prihaja izkrivljena resnica in grde laži.

  48. sanja pravi:

    prepričanje, da sta oblast in ljudstvo eno in isto, je bolj značilnost avtoritarnih držav. Če ljudstvo joče, ko je napadena oblast, nekaj ne štima. Peticija se je nanašala na oblast, oblasti pa je zdaj uspelo prepričati ljudstvo, da je napadeno ono. Sposobna oblast, ni kaj!
    Dejstvo, da so novinarji morali spreminjati svoje prispevke pod pritiskomnovih uredništev, da so izgubljali službe itd., se s solzami napadenega ljudstva ne bo izbrisalo.

  49. širca pravi:

    težko je v 4ih leti spremeniti zgodovino in način vedenja, ki traja že desetletja. Kakor koli treba je priznati, da sedanji vladi dobro uspeva kljub vsem podtikanjem in trudu, ki ga levica vlaga v to da bi jo diskreditirala. ravno zato je postala še bolj tarča levičarjev, ki se počutijo še bolj ogrožene in odrinjene, saj se počasi začenjajo zavedati, da prevzem oblasti na

  50. Neja pravi:

    Sanja, škoda je izgubljati energijo za nekritične ljudi.

  51. sanja pravi:

    Neja, se strinjam.

  52. konec pravi:

    Neja= Sanja ?

  53. sanja pravi:

    konec, ti ga pa danes samo lomiš!

  54. sanja pravi:

    konec, bluziš.

Komentiraj