Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SSN očitki Kanglerju

10. januar 2008 ob 19:24 | Vesna Lovrec |

Stranka slovenskega naroda (SSN) je včeraj na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podala kazensko ovadbo proti mariborskemu županu Francu Kanglerju. V SSN Kanglerju očitajo zlorabo položaja zaradi neupravičenega izplačila 76.122,90 evrov v Društvu Civilna iniciativa za nadzor nad javnimi podjetji. Menijo namreč, da so upravičeni prejemniki sredstev lahko le oškodovanci, lastniki greznic, ki niso vključeni v javni kanalizacijski sistem in jim je bila neupravičeno zaračunana dajatev za čiščenje odpadnih voda. Teh je po besedah predsednika SSN Zdenka Vinkova okoli 4500. V SSN so mnenja, da Društvo Civilna iniciativa za nadzor nad javnimi podjetji interesno zastopa le manjšino - 10% - oškodovanih lastnikov greznic. V zgodbi na relaciji SSN – Društvo Civilna iniciativa pa je vsekakor zelo zanimivo dejstvo, da je bilo društvo, ki je prejemalo omenjeni denar, ustanovljeno na pobudo SSN. Ker je stranka nad društvom izgubila nadzor, med društvom in stranko trenutno teče spor na sodišču.
Zdenko Vinkov je na današnji tiskovni konferenci izjavil, da je mariborski župan storil politično nedopustno napako, saj je občane razdelil v dve kategoriji, v priviligirano kategorijo in prevarano večino, ki je plačevala neobstoječe storitve Nigrada, česar pa jim MOM zdaj ne namerava povrniti. Na tiskovni konferenci SSN Vest ni prisostvovala, ker smo o dogodku bili prepozno obveščeni. Predsednik stranke pa kasneje ni imel časa za nas. Razlog naj bi tičal v reorganizaciji stranke. Posnetek tiskovke SSN je objavljen tukaj.

Župan Franc Kangler se je odzval na ovadbo in očitke vodstva stranke SSN. »Nad ovadbo sem presenečen«, pravi Kangler in zavrača vse očitke SSN. Po njegovih besedah občina želi občanom vrniti neupravičeno zaračunana sredstva in s tem popraviti krivice. Tako župan kot njegovi ožji sodelavci so prepričani, da gre v tej zgodbi predvsem za politično promocijo članov stranke in njenega predsednika, saj kot je znano, je bil slednji njegov protikandidat na zadnjih županskih volitvah.

Po novinarski konferenci na MOM smo novinarji na hodniki ujeli še podžupana Danila Burnača. Po pogovoru z njim je bilo razbrati, da je Burnač okoli upravičenosti do povračila škode oškodovancem, ki niso člani Civilne iniciative drugačnega mnenja kot župan.

Danilo Burnač: “To je dejansko Škof delal, ne, ni pa tega Vinkov delal, … kaj pa moji oni je pa njihov problem, občina se ne bo v njihove medsebojne spore spuščala.”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Ups pravi:

    Ne razumem … civilna iniciativa bo razdelitev izvedla brez režijskih stroškov? Bo društvo dobilo vpogled v Nigradovo dokumentacijo? Ali Računsko sodišče zahteva vračanje vsem ne glede na zastaranje?

  2. Lopov - Vinković pravi:

    SSN laže, saj Vinković sploh ni predsednik stranke ampak samo tajnik ki spretno manipulira z mediji. Imenovani bo v kratkem času ovaden zaradi ponarejanja važnih dokumentov. Nasledji teden bo zelo živahno na tem področju.

  3. Re. Lopov - Vinković pravi:

    Gospod Škof sesuj tega Vinkova, ker je zdrahar in ničvrednež v eni osebi. Bog naš čuvaj take stranke, ki meče slabo luč na vse pripadnike slovenskega naroda. Stranko s takšnim imenom bi trebalo prepovedat.

  4. janez pravi:

    lopov nimaš pravih podatkov

  5. Lopov - Vinković pravi:

    Ti podatki ki jih ima Vinković se ne ujemajo z dejanskimi.

  6. Kornelija pravi:

    lopov Vrbanćić nehaj bol si pameten če si v svinjaku.

  7. FF pravi:

    Vsakdo lahko ovadi župana, če ma denar za plačilo sodnih stroškov, jaz bi takšno odmevno novinarsko konferenco, kot je prikazana na neki spletni strani “mini” stranke objavil po koncu sodnega postopka.

  8. Jožef pravi:

    FF- za ovadbo župana ni potreben nikakršen denar, temveč utemeljen sum, da je storil kaznivo dejanje! Kangler je podpisal pogodbo z majhnim delom upravičencev do vrnitve denarja in je s tem postavil 351 ljudi v priviligiran položaj nasproti ostalim 4000 in nekaj.To ni samo za ovadbo, temveč še za odstop! V normalni državi z demokracijo, bi takšen župan moral takoj odstopiti! In kakšno korist imate vi, da zagovarjate kriminalca ter napadate in obsojate SSN?
    Lopov-Vinković-Vrbanćić - ti bi pa kar stranko prepovedal? Zaradi imena? Da nisi ti mogoče fašist, ali komunist, ali nacist - oni so prepovedali stranke!

  9. FF pravi:

    Upam samo, da bi bilo več takšnih “kriminalcev” kot je mariborski župan, ki bi vračali neupravičeno pobrane dajatve.

  10. Miran Vedež pravi:

    Ta Kangler se mi prav nič ne dopade. Izvoljen zaradi psiholoških svetovalcev, podporo zbira s pečenjem vola na trgu svobode, graditi želi neko neuno stolpnico v Mariboru …
    Potem pa denar po drugi strani spet ponika kar nekam.

    Me zanima, če bi kak politik z SSNa na njegovem mestu deloval bolje …

Komentiraj