Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prvakinja LDS

10. januar 2008 ob 6:01 | Denis Sarkić |

V seriji letošnjih prvih Vestnih pogovorov s predsedniki političnih strank in vodji poslanskih skupin v Državnem zboru o treh podobnih sklopih danes pričenjamo z lanskoletno zmagovalko najbolj gledanih intervjujev iz leta 2007 - prvakinjo stranke LDS Katarino Kresal.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. tiib pravi:

    Hm… Lepa in pametna. Po dosedanjem delu in po povedanem sodeč bo to najbrž držalo. Bravo Katarina!

  2. Dr.Drnovšek pravi:

    Seveda je vodena s strani drugih.
    Njena naloga je, da se pred kamerami lepo smeji.
    Pa še zelo lep priimek ima.

    ps: kaj porečeš na to Sarkić. malce sumljivo odpeto majčko ima deklina???

  3. Dr.Drnovšek pravi:

    Sarkić: nam lahko izdaš “roadmap” za te intervjuje?
    Boš prvo “obdelal” opozicijske leaderje in potem prišel naprej?

  4. tiib pravi:

    Ej, Drniqui, saj zdaj je menda ja že očitno, da ji je Sarkič simpatičen. Vse ostalo pa je odvisno od njega, če si bo upal priti dovolj blizu…

  5. lojzka pravi:

    Lahko bi se odvadila res zoprne napake pri sklanjanju. Predlog ‘pri’ se veže s 5. sklonom, zato bi morala reči ‘pri tem’ in ne ‘pri temu’ (’temu’ je v 3. sklonu). To me moti že nekaj časa in se čudim, da je nekdo ne ‘vzame v roke’…

    Sicer pa očitno lepa in pametna. Zanimiv tudi intervju - čeprav se očitno še ni našel novinar, ki bi jo na čem konkretno ujel. :)

  6. Peter K pravi:

    vzame v roke…

  7. Fonzi pravi:

    Dr.Drnovšek - ne nakladaj. Odpeto majčko? Madona, tebe pa vse zrajca. Raje poslušaj, kaj kdo govori, namesto da bi ga/jo sodil po izgledu..

  8. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Vorarlberška avtohtona svetla koza sanske pasme direkt v Sloveniji. Ma Kacin se mi res smili, kaj je dobil v zameno za neplačane dolgove. Edino da danes ni na heroinu, kot je bila v enem izmed prejšnjih intervjujev.

  9. Mirko pravi:

    Fonzi: tukaj moram dr vzeti v bran. po nekaterih podatkih je 56%, po nekaterih pa celo 98% komunikacije neverbalne. zato jaz nikogar samo ne poslusam kaj govori.

    Juznoštajerc: a ti ves kaj, kar mi ne?? deli z nami.

  10. konec pravi:

    Zmerna levica pač, Ok. Edino ime stranke je zavajajoče Liberalna demokracija, liberalci v Eu nimajo nič skupnega s socialisti še toliko manj pa s post-komunisti. Ampak, ker je Slovenija mlada demokracija in še v tranziciji, se teh elementarnih pravil ne drži.
    Ampak glede na to , da na Hrvaškem imajo tudi narodno oz. liberalno stranko Mešiča (kot Drnovšek, ki je postal “liberalen” čeprav o liberalizmu ni imel pojma, ampak za tranzicijske družbe je tudi sprejemljivo in celo - na Hrvaškem najdeš celo SOCIAL-LIBERALNO STRANKO ???, ali mi kdo lahko razloži kaj točno je ta stranka social-liberalno - vse in nič?)

  11. ervinator pravi:

    Slovenija nima največje inflacije v Evropski uniji, ampak v evrskem območju. Če bi vladala LDS z Gasparijem, bi pa res imeli največjo v Everopski uniji plus še kakšne računovodske mahinacije, kot že v vladi Drnovška in tudi v Grčiji že.

    Nadaljevanje intervjuja je v tem stilu. Brez veze, demagogija, prazno politikantstvo.

  12. mars pravi:

    Pazi se denis, miro te gleda. Sicer pa je kr brihtna punca.

  13. / pravi:

    lojzka, sicer lepo da popravljaš slovnico, sam kaj ko bi opazila malo bolj izrazoslovje. Mene osebno najbolj moti to, da velika večina medijev in poslancev govori o t.i. “opoziciji” in “poziciji”. Pa kaj je to “pozicija”? Pravilno je “vlada” in “opozicija”. Čudno da to noben ne pošteka-predvsem bi to moral vedet politiki in mediji.

    Kresalova je pa huda bejba. Grešne misli se mi porajajo ob pogledu nanjo :)

  14. miro pravi:

    @konec
    Zmerna levica?? Nikakor ne!! LDS je postala kar konkretno desna stranka- stranka kapitala.

  15. konec pravi:

    miro, če gledaš s komunistične perspektive imaš prav (ampak v tem primeru, celo social-demokrati so zate prezmerni).

  16. konec pravi:

    pravi, “pozicija” je tipična izmišljotina slovenskih (90% levičarskih) novinarjev in ima točno politični pomen (ne drnovšek kot rop nista bila pozicija ampak vlada).

  17. Zdravko Dren pravi:

    @ Ervinator: Gaspari je pred letom dni opozarjal, pa je bil obtožen veleizdajstva (podobno kot danes novinarji). Danes (n)imamo kar (n)imamo. Gasparija nimamo, zato o tem kaj bi bilo, če bi bilo ne moremo govoriti. Imamo pa Bajuka, ki je Argentino zapustil “ob pravem času”.
    @ ja, če se moraš na soočenjih pogovarjati s posamezniki kot so Bajuk ali Sok (ki je po mojem mnenju primeren samo za politiko kolin in delanje klobas), moraš biti na heroinu.
    Meni je bejba ok. Veliko bolj kot teli, ki furajo državo v pm.

  18. ervinator pravi:

    Zdravko, ne vem, ali je bil Gaspari obtožen kakšnega izdajalstva. Domnevam, da si si to preproosto izmislil. Vem pa, da je Gaspari proračunsko leto 1997 podaljšal za dva tedna, zato da bi bila proračuska luknja manjša. Rop je kasneje to popravljal, kot da je to prišlo od neznano kje. Tako da mi ne govori o Gasparijevi strokovnosti. Bajuku očitati Argentino? Te očitke ponavljajo samo resnični idioti. Bajuk se je izobraževal in delal v ZDA, potem v Franciji, itd.

  19. pika pravi:

    Zdravko, lani so v Sloveniji prodali ogromno več avtomobilov kot pred leti, tudi rojstev je več (Slovenci ponovno gledajo v prihodnost- precej več) ampak ukaz novinarjem s strani levičarskih strank je bil naj plašijo in izkoriščajo vsako težavo in naj poveličujejo preteklost (ko še metle je bilo treba it iskat čez mejo).
    Glede inflacije bo tudi to rešeno in tisti del populacije, ki najbolj trpi za zvišanje cen bo brez dvoma dobil precej več odgovorov s strani te vlade kot pa neizpolnjenih obljub levičarjev - posebno tistih, ki se vračajo.

  20. 008 pravi:

    Pozicija-opozicija: pozicija zame ni vlada, ampak vse vladajoče stranke v parlamentu.
    -Gasparija, je Zmago, kot tesni sodelavec JJ, označil za izdajalca, in se, Ervinator, nikar ne sprenevedaj.
    -Pravljičarka Pika, saj verjetno veš, kaj je kebrovo leto. Takrat je vedno bilo več otrok. Ali hočeš reči, da jih je sedanja vlada, z JJ in m. Zverom na čelu, toliko zaplodila? Trpeči bojo dobili odgovore, a rešitve iz stiske pa ne. Navijam za ženske: Kresalovo in Tavševo.

  21. ervinator pravi:

    008, po nepotrebnem vlečeš Jelinčiča v debato z mano. Pravzparav ti lahko povem, da kdor tega zločinca resno jemlje, je v mojih očeh težek kreten.

  22. 008 pravi:

    Ampak JJ ima očitno s tem zločincem(?) dobro vpeljan “daj-dam” sistem, mar ne.

  23. ervinator pravi:

    008, gotovo imaš prav, ampak žal si se oddaljil od teme debate.
    V branje (tudi o Gasparijevi nestrokovnosti) predlagam tale članek: www.finance.si/201750

  24. ervinator pravi:

    Še en članek o Gasparijevem maslu (tik pred odhodom iz BS je sklenil pogodbo z EIPF d.o.o., potem pa postal njegov sodelavec): www.finance.si/208323?src=pj260308

Komentiraj