Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Piar in referendum

10. januar 2008 ob 18:37 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine Zares Matej Lahovnik je pozdravil odločitev vlade, da z novelo zakona o dohodnini poskuša reševati položaj ljudi z najnižjimi dohodki. Vendar pa se je tega lotila precej nespretno, je dejal Lahovnik in predlagal, da bi znižali davčne stopnje v najnižjih razredih in zanje uvedli draginjski dodatek. Ob tem je Lahovnik za Vest komentiral tudi predlog PS Zares o razpisu posvetovalnega refernduma o ustanovitvi pokrajin.

O podražitvah in inflaciji, vladni noveli zakona o dohodnini in referendumu za pokrajine:

Po njegovih besedah se je življenjska raven tistih z najnižjimi dohodki precej poslabšala. Vodja poslancev Zares ob vladni noveli vidi veliko težav. Prepričan je, da tisti z najnižjimi dohodki, predvsem družine z več otroki, že zdaj ne uspejo izkoristiti vseh olajšav. Zneski vseh olajšav so pri teh družinah po Lahovnikovih besedah že zdaj višji od njihovih dohodkov, tako da jim dodatne olajšave ne bodo praktično nič koristile. Vlada bi morala za take primere pripraviti drugačne rešitve. Vlada z novelo predlaga dodatno splošno olajšavo. Za zavezance z do 6800 evri letnih dohodkov predlaga olajšavo v višini 2000 evrov letno, za zavezance z dohodki med 6801 in 9000 evri pa v višini 1000 evrov letno. Po Lahovnikovemu izračunu bo povprečni znesek, ki ga bo posameznik na ta račun na letni ravni privarčeval 240 evrov oz. 20 evrov mesečno. To pa ob velikih podražitvah ni veliko, je dejal.

Lahovnik hipotetično o pokrajinah:

V poslanski skupini Zares so se po Lahovnikovih besedah odločili, da podprejo kakršno koli obliko seznanjanja z inflacijo v državnem zboru, zato je tudi izredna seja na mestu. Lahovniku pa je žal, da premier Janez Janša od avgusta lani, ko mu je predlagal sklic sestanka vseh parlamentarnih strank na temo inflacije, tega še ni storil.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. zderi pravi:

    Kako lepe slikce za na stekleničke od Frutka. Marelična srajca poudari visoko čelo.

  2. Rob pravi:

    Očitno je pil skisan frutek glede na izjave.

  3. lacko pravi:

    Po mnenju g.Janeza Janše, njegovih podrepnikov, oprostite Ritoliznikov, je pregreha ustvarjati nove bogataše in njihove dobičke. Jaz pa sem, nasprotno, mnenja, da je pregreha ustvarjati izgube in nove reveže v R Sloveniji.
    Že lani avgusta je dr.Lahovnik, negdanji minister za gospodarstvo, dal na znanje kaj se bo pri nas dogajalo glede inflacije, pa tega Obramboslovec g.Janša, ki z gospodarstvom nima nič skupnega tega mnenja ni upošteval.
    Za njih je vladanje umetnost, kako ustvariti probleme, katerim reševanje ljudem pozneje jemlje dih.
    Osvojiti je lažje kot vladati, samo se tega 2004, ko so prevzeli oblast tega niso zavedali.
    Pozdravljena Slovenija !

  4. Best Supplements pravi:

    Buy discount supplements, vitamins, health supplements, probiotic supplements. Save on top vitamin and supplement brands.

Komentiraj