Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Andrej poln energije

10. januar 2008 ob 22:03 | Denis Sarkić |

Predsednik stranke NSi in finančni minister Andrej Bajuk je spregovoril z novinarji ob robu prve seje izvršilnega odbora NSi v letu 2008, ki je bila namenjena pripravam na programsko konferenco stranke ter analizi dosežkov koalicije in stanja v državi. Pri tem je Bajuk prepričan, da je bil doprinos NSi v slovenski politiki pozitiven, saj so izpolnili večino danih obljub, za ostale pa naj bi bilo še časa do konca mandata. Med dosežke, s katerimi se lahko pohvali stranka, je Bajuk izpostavil prodajo NKBM.

Vladni predlog o prodaji zavarovalnice Triglav je dober, čeprav bo potrebno nadaljnje usklajevanje znotraj koalicije, je dejal finančni minister Andrej Bajuk, ki bo skušal o tem prepričati tudi predsednika SLS Bojana Šrota. Bajuk je branil tudi ukrepe za ublažitev posledic inflacije in izrazil zadovoljstvo z delovanjem koalicije. Finančni minister zagovarja vladno rešitev kot dobro in pri tem opozarja, da gre za problem, ki se rešuje že celo desetletje. Bajuk je bil kritičen do Državnega sveta (DS), ki je predlog vlade trikrat zavrnil. Nov, domnevno kompromisni predlog DS je po Bajukovih besedah praktično enak prejšnjim, saj predlaga rešitev, ki po Bajukovi oceni ni skladna z zakonom o javnih financah. Minister se bo v zvezi s prodajo Triglava še naprej zavzemal za postopek prve javne ponudbe. Čeprav so na prošnjo koalicijskih partnerjev počakali z odločitvijo, bodo ta sklep po njegovem vendarle dosegli. Minister je branil tudi nedavne ukrepe za ublažitev povečanja cen hrane pri najbolj ogroženih slojih. Po Bajukovem je to “dobra in pravična odločitev”, pri čemer minister računa na kombiniran učinek povečanja davčne olajšave in otroškega dodatka. Dolgoročno pa Bajuk vidi rešitev v odpravi inflacije ob hkratni nadaljnji gospodarski rasti.

Predsednik NSi je tudi odločno zavrnil možnost izstopa stranke iz vladne koalicije, saj so z njenim delovanjem zadovoljni, poleg tega pa “nismo stranka, ki bi spreminjala svoja stališča”. Na koncu nam je še zaupal od kod črpa toliko energije za svoje delo ob vseh problemih s katerimi se zadnje čase sooča.

Začetek seje izvršilnega odbora stranke NSi z darilom Lojzeta Peterleta za Andreja Bajuka:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. vranika pravi:

    Kako ga je Kresalka povozila v Trenjih. Kot speštana žaba je bil po oddaji.

  2. Ivan pravi:

    Pozitivno pri tej Vladi je to, da je edina vključila v privatizacijo tudi navadne občane. Prej so bile privatizacije vedno zaprtega tipa.Dostop do nakupa lastniških deležev podjetij so imeli le menežerji, ki so jih kupovali na sporen način. Zdaj so zadeve dosti bolj transparentne.

    Močno dvomim, da gospa Kresalova obvlada privatizacijo. Je sicer lepa in rada govori, to pa je vse od nje. Kakšnih vidnih rezultatov njenega govorjenja pa še ni na obzorju. Bojim se, da je in bo bolj naklonjena tajkunom, saj si je v svojo stranko navlekla polno težkih ” turbo kapitalistov”.

  3. Lolek pravi:

    Meni se niti približno ni zdelo, da je kakšna “kresalovka” kogarkoli povozila v Trenjih. Prej obratno: ni imela povedati nič pametnega, zato je tudi nihče ni vprašal za mnenje. Na srečo se tudi pravniki na morejo spoznati na vse …

  4. marko pravi:

    ma Kresalova je svetlobna leta pred temi diletanti.tko al drgace.

  5. Zdravko Dren pravi:

    @ Lolek: razstavila ga je kot staro mašino na generalki. Tip je bil tako živčen, da si je kar žnablo žvečil.

  6. doajen pravi:

    Kresalova? Težko ji očitam odločnost in zagnanost. Sicer pa, všečna embalaža brez prave VSEBINE. Punca bo morala še nekaj polente pojest. Če te lekcije ne bo dobila od desnice ji bo to prej ali slej serviral Golobič, ki pa v mojih očeh ni nič bolj kredibilan persona.

  7. greenspam pravi:

    @doajen - al naj rečem DOJAJEN - teb bom polento tok cajta u usta tlaču, d ti bo pr riti in pr ušesih vn pogledala ….

  8. janez pravi:

    Bajuk j kar v redu samo mora se rešiti takšnih kod je poslanec Mikolić ,ki se v svoji občini na veliko druži z stranko bivših komunistov in je totalno nesposoben

  9. mars pravi:

    Denis, spet se motiš,… hehe

  10. ferdo pravi:

    Kresalova je carica pametna ženska kaj je bajuka dol udarla v trenjih

  11. Farad pravi:

    Kresalovka pa carica, mislim, halo. Ta japijevka je sam sikala neki na pamet, pa igrala neko socialno občutljivo dušico (lepo vas prosim, Kresalovka, ki se najbrž vsak vikend zabava ob kaviarju in koki bo predavala o tem, kako razume siromaštvo drugih, trosila je populizme in to na zelo agresiven način, zato se ne čudim, da se je Bajuk razkuril, da mu taka dečva soli pamet, poleg tega pa se kar neki izgovarja na svojo politično nedolžnost in dejstvo, da je nov obraz. Ja, nov obraz v stari, pokvarjeni družbi. Cinik Golobič je itak razred zase. Če te naše kao levičarje še nekako razumem, da nasedejo šmekerju Borutu, ne vem, kaj vam je všeč na ljudeh tipa Golobič in Kresal. Meni se, oprostite neposrednemu izrazu, gabita.

  12. Furja pravi:

    RE: Farad:
    Gabita se vam? Kaj naj potem rečemo za Bajuka, ki se od razburjenosti ščipa v usta, zganja demagogijo med osamosvojitvijo ga ni bilo v Sloveniji, leta je 2000 pribremzal na piedestal in prevzel vlado, v pol leta zasral celo Slovenijo, danes pa pravi, da je mala podalpska dežela vscvetela šele z njegovim prihodom.
    Do političnih nasprotnikov se obnaša poniževalno, Golobiča obtožuje dela iz ozadja medtem ko tip pojma nima o čem govori, ker kot sem že omenila, je prišl nazaj v Slovenijo šele leta 2000.
    In vam dragi Ferad, se Kresalova in Golobič gabita. Kako pa to? Bajuk recimo ima pokojnino v tujini, tukaj pa prejema še minitrsko plačo. In z svojim Argentinskim znanjem ekonomije, dela poskuse na na državnih financah in se norčuje iz ekonimistov, ki so mu sploh omogočili, da je lahko prevzel evro.

  13. rojek pravi:

    Kresalova niti pod razno ne seze Bajuku, to je itak jasno. Pa še nekoliko je vzvišena sem opazil. Je rekla, da je prebrala več zakonov kot vsi skupaj tam, ji je Bajuk lepo reku da jih očitno ne razumem, če že bere. Vsekakor pa je zanimiv obraz na politični sceni.

  14. zeleni spam pravi:

    bajuka-pofuka na goli otok, fantje vi pa mal se zamislte kaj pišete. zihr se en pacient skriva pod vsaj 4 mi nicki.

  15. lacko pravi:

    Dr.Bajuk, se je naučil bančništva v večkrat bankrotirani Argentini, ki vam posodi dežnik, ko sije sonce, in ga zahteva nazaj tisti hip, ko začne deževati.
    Za njega ni jasno, da je resnična komunikacija spremenljiva stvar. Ta njegova aroganca, ciničnost, ki pozna ceno sleherne reči, njene vrednosti pa ne, je šla tako daleč, da celo resnico pove v napačnem trenutku. Njegova komunikacija, je šla celo tako daleč, da ne priznava prednost ženskega spola.
    Kar se tiče g.Golobiča, je po mojem skromnem mnenju najintelegentni politik v Sloveniji, njegova inteligenca je sposobnost, sprejeti svojo okolico, dočim g.Bajuk, lahko samo sanja o tej inteligenci.
    Pozdravljena Slovenija

Komentiraj