Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lukšičeva knjiga

9. januar 2008 ob 23:14 | Črt Butul |

Bili smo na predstavitvi knjige Igorja Lukšiča, ki nosi naslov “Politična kultura”. Ker je predstavitev potekala v organizaciji Evropskega foruma SD-ja, se debata pričakovano ni omejila zgolj na predstavitev knjige, temveč sta podpredsednik slovenskega SD-ja, Lukšič in podpredsednik koprskega SD-ja, Luka Juri v skoraj dvournem pogovoru zajela nekaj aktualnih političnih tem. Ena od teh je bila na primer ta, kako težko je biti opozicija v Kopru, vseslovenska pa tista o domnevnem Lukšičevem “vohunjenju” na cerkvenih obredih. V dobrih trinajstih minutah in pol je Lukšič podal nekaj podrobnosti glede slednje:

Pred nakupom smo lahko prvih 19 strani knjige prebrali kar na strani Fakultete za družbene vede. Lukšič se je vsaj v prvem delu pogosto naslanjal na Machiavellijeve teorije iz knjige Vladar in poudaril, da se moralistična politika “ukvarja z obsojanjem slabih, grdih, nemoralnih, namesto, da bi se ukvarjala z graditvijo konsenza.” Vprašali smo ga kateri slovenski politik bi lahko ustrezal profilu Machiavellijevega vladarja in ali je Zmago Jelinčič moralen, glede na to, da je bil najpogosteje označen za nemoralnega.

Knjiga je rdeča.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. Dr.Drnovšek pravi:

    Potem so šli z Aurelijem na kakšen dober swingerski gangbang :)

  2. marko zorko pravi:

    Oh, lepo prosim, dajte no tisti šal dol, Kosovo je že skoraj spobodno in nosilec šala je že nekaj časa mrtev. Ta diskretni šarm rdeče boržuazije!

  3. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Ma nej se že enkrat odloči ali bo avtonomen profesor al pa politik, skratka bruhanje kloak.

  4. marko zorko pravi:

    -ah, seveda svobodno, ne spobodno, kaj šele spodobno- posebej še, odkar so bili tam atomik harmonik-

  5. KLUK pravi:

    http://www.rotary-club-emona.si/ album obisk gubernatorja

  6. jovo pravi:

    ta lukšić izgleda hudo bolan

  7. Dr.Drnovšek pravi:

    Pa res. Izgleda kot Rugova.

  8. sanja pravi:

    @marko zorko: se pa rdeča lepo poda k črni! črna je najčrnejša ob rdeči in obratno. Mogoče druga brez druge sploh ne moreta?

  9. Ivan pravi:

    Mislim, da je Lukšič izrabljal študente za svoje politične in klerikalne namene. Ta vohunska študentska raziskava je tudi etično sporna, kljub temu da jo Lukšič poskuša zaviti v celovan avtonomnosti Univerze.

  10. konec pravi:

    Kakšna bedaka.
    Luka : “kako težko je biti opozicija v Kopru” ????? po 60 letih ko so imeli svoji popolno oblast, biti trenutno na opoziciji in klatit take neumonosti???? - ne ve kako je bilo kravottežko, ko so njegovi odločali o vsem????
    Luksiča pa ni sram, samo malo sram , da napiše knjigo s takim naslovom, prav on??????

  11. konec pravi:

    Kakšna bedaka.
    Luka : “kako težko je biti opozicija v Kopru” ????? po 60 letih ko so imeli svoji popolno oblast, biti trenutno na opoziciji in klatit take neumonosti???? - ne ve kako je bilo krvavo težko, ko so njegovi odločali o vsem????
    Luksiča pa ni sram, samo malo sram , da napiše knjigo s takim naslovom, prav on??????

  12. ervinator pravi:

    Spet tipično sprenevedanje Lukšiča, da iz rezultatov študentskega opazovanja ne moreš narediti raziskave. Seveda je možno narediti raziskavo. Podatki sicer ne bodo reprezentativni za vso Slovenijo, ampak to sploh ni pogoj - itak se večina politoloških raziskav ne ukvarja z reprezentativnostjo.

  13. sanja pravi:

    me zanima, ali bi bili vsi enako pod stropom, če bi se ugotavljalo, katere kandidate na volitvah svojim vernikom priporočajo muftiji (ali kaj so že).

  14. t-mac pravi:

    Hja, tipičen makiavelist je v bistvu Janša. Vendar ima slednji en problem: Machiavellija namreč ne zna aktualizirat v sodobno (liberalno) demokracijo, ampak ga jemlje dobesedno. Ergo, Janša bi najbrž bil odličen diktator - v sedanjem demokratičnem sistemu se pa ne znajde najbolje…

  15. snoop pravi:

    sanja: phhh, zakaj bi pa delal razlike med religijami. v bistvu jih ne bi smeli niti med religijami in ideologijami. sploh pa je bila to raziskava, ki so jo delal študentje, ne obtožnica. Tko kot bi na FRI-ju raziskoval luknje v windowsih - zato, da veš, kje in kakšne so, ne zato, da skenslaš windowse.

  16. sanja pravi:

    snoop, zanimiva primerjava. Sploh pa ..in eno in drugo mogoce ne bi bilo slabo skenslat. Oboje je samo demo za nebesa, oboje se rine na piedestal kot edina in najboljša pot, in oboje ima veliiiiiiiiiiko denarja, ki ga jemlje nevednikom.

  17. therapist today pravi:

    View the latest from the world of psychology: from behavioral research to practical guidance on relationships, mental health and addiction. Find help from our directory of therapists, psychologists and counselors. https://therapisttoday.us/

Komentiraj