Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jankovićeva resnica

9. januar 2008 ob 1:47 | Nejc Jemec |

Ljubljanski župan Zoran Janković se je odzval na izjave predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota glede prodaje Mercatorja, ki jih je ta podal v Sobotni prilogi Dela 22. decembra lani. Janković je komentiral tudi vloženo tožbo proti Pivovarni Laško in Istrabenzu.

Na koprskem okrožnem sodišču se bo namreč danes (v sredo) začela obravnava v tožbi, ki jo je nekdanji predsednik uprave Mercatorja vložil proti omenjenima družbama. V njej dokazuje, kot je povedal danes, da sta Laško in Istrabenz, skladno z dogovorom podpisanim septembra 2005, nekdanjemu vodstvu družbe dolžna prodati tretjino delnic Mercatorja po ceni 38.000 tolarjev z obrestmi. Ne izključujejo pa možnosti poravnave. Janković, ki je tožbo vložil maja 2006, trdi, da so se z Boškom Šrotom in Igorjem Bavčarjem dogovorili, da si bodo po izstopu države iz lastništva Mercatorja Istrabenz, Pivovarna Laško in nekdanje vodstvo Mercatorja razdelili delež Kada in Soda v družbi ter dokapitalizacijske delnice.

Po Jankovičevih besedah je bil delež Mercatorja Laščanom in Istrabenzu prodan že na sestanku s predsednikom vlade Janezom Janšo 12. avgusta 2005. Pojasnil je, da sta se poleg Šrota, Bavčarja in Janše sestanka udeležila tudi prvi mož KD Group Matjaž Gantar in nekdanja državna sekretarka Andrijana Starina Kosem, ki jo je Janković označil za izdajalko.

Uvod Zorana Jankovića.

Zoran Janković: “Dve leti so, predvsem pa eno leto, iskali,kako bi me namočili …”

Vprašanja novinarjev.

Zoran Janković: “Kar naenkrat, v pol leta, so imeli denar in za Mercator in za Delo. A ni to zelo zanimivo?”

Na novinarski konferenci se je zbralo veliko število predstavnikov medijev. Za nekoliko nepričakovan uvod pa je z donacijo poskrbel Tomaž Lovše, generalni direktor Diners Club Slovenija.

Tomaž Lovše: “Diners Club Slovenija je v mesecu decembru priredil event, …, katerega gost je bil seveda tudi ljubljanski župan …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. hm pravi:

    Pa, jebemu mater a lahko daste kaksen svoj mikrofon kdaj zraven ljudi…

  2. konec pravi:

    Sedaj upam, da je vsem jasno zakaj je Jankovič stopil v politiko, s politiko je zaslužil, ko je prišlo do nekaterih zamenjav ni služil več toliko kot prej in torej , je moral sam v politiko.

  3. čuri pravi:

    Bodo te Mercatorjeve delnice pripadale Mestu Ljubljana ali G.Jankovič zganja svoje privatne posle s pomočjo infrastrukture mesta Ljubljana in zlorablja svoj županski položaj ?

  4. rozinko pravi:

    No, končno se bodo pojavili izdajalci eden za drugim. Jankovič, ki je ves denar oziroma delnice dal sinovoma ima že zopet denar za nakup merkatorja. Neverjetna sposobnost. Sigurno pa je vse po predpisih. In koliko poznamo naša sodišča in še zakone, bo zahtevano vsoto tudi dobil. Je pa priden, ker je nekaj časa zastonj županoval po Ljubljani.
    V celi zgodbi je največja reva g. Arijanca, saj ji nič ne dajo vstran, pa tako pridno pomaga vsem, ki jo za pomoč prosijo. ko j…..e moralo.

  5. slama pravi:

    Dober manever, veter iz jader Janseve vojne proti tajkunom skusa izkoristiti za to, da ladja (volilci) pristane v njegov zaliv namesto Jansev. Clever.

  6. slama pravi:

    In pravo v nekaterih kontekstih prav lahko je pravljica o Rdeci kapici (Zdolsek je danes konstatiral da ni). A jaz menim, da v tej situaciji je. Ali pa vsaj, da tudi je.

  7. Dr.Drnovšek pravi:

    Zanimivo, da ima tat ki je iz Mja odnesel za več kot 4mlr tolarjev celo možnost komentiranja. Zanimivo… Hkrati pa Mercator tako zadolžil, da ni dobil kredita več :) Na srečo je Žiga zarešil položaj. Tudi delnice rastejo (ki so na koncu Jankovićevega mandata precej stagnirale…)

  8. Dr.Drnovšek pravi:

    Zanimivo da je žensko označil za izdajalko.
    Hmm kakšen izraz bi pa pripisal sam sebi zaradi bogatenja na račun državnega premoženja …
    Problem Jankovića v zvezi z Mercatorjem je ta da ne more preboleti tega, da ni postal lastnik Mercatorja.
    Kako podlo Zoki.

  9. Mirko pravi:

    Rad se naslavljas z DR. pricakoval sem manj premocrtnosti od naziva. a ocitno naziv, pa ceprav namisljen se ne zagotavlja vecplastnosti. pravzaprav je ravno to. samo naziv.
    Ne zagovarjam, kar je z objavo storil zoran zupan jankovic.

    Kapital s katerim je vstopil v M je bil sumljivega izvora. a danes ne bi bilo ne M in ne polovico slovenske prehrambene industrije. to je dejstvo. ali je to dobro ali pa slabo, pa ne znam oceniti. vem samo to, da slovenci zaenkrat se jemo hrano, ki ima vsaj nekaj okusa in naravnih sestavin. pojdite kaj pojest v severno zahodno evropo.

  10. Mirko pravi:

    nekonkurencnost in potuho na trgu pa danes placujemo prav potrosniki.

  11. Dr.Drnovšek pravi:

    Toliko svinjarij kot jih imajo na grbi naši vrli Levičarji vidiš samo v kakšnem dobrem mafijskem filmu. Človek je preprosto hudo pohlepen. Tudi zamišljati si ne morem kakšne “vrle” posle je sposoben z MOL.

    Mirko: o tem bi se dalo debatirati…

  12. zik pravi:

    Janković jst bi rad delu zate - karkoli. Dej mi službo.

  13. miro pravi:

    @Mirko
    Če bi ne bilo Merkatorja, bi pač nekdo drug pokupil slovenske trgovske verige. Ko je na trgu par monopolistov je to v vsakem primeru za potrošnike slabo, ne glede kako se imenujejo.
    Hrani pa je kvaliteta v nekaj letih strahovito padla in praktično že jemo isto kot v severni in zahodni Evropi. Recimo Fructal: iz nekdaj vrhunske kvalitete - sedaj na sladkano vodo z nekaj arome na nivo Rauch-ovih sokov. Staranega sira sploh več ne moreš kupiti, samo nekakšne “gumijaste”. Pa na primer sto raznih vrst marmelade, vendar vse iz 60% sladkorja in iz umetnih arom in skoraj nič sadja…

  14. Dr.Drnovšek pravi:

    Nekaj mi je izredno sumljivo. Od kje opankarju in ostali padli upravi denar za 1/3 delež? Ne dvomim da ga bodo zagotovili. Delo za protikorupcijsko komisijo nedvomno!

  15. Dr.Drnovšek pravi:

    Sarkić: tvoj komentar?

  16. Mirko pravi:

    miro: se strinjam, da kvaliteta opazno pada. se posebno pri nekaterih masovnih izdelkih prehrambene industrije. a ko sem videl florescentno sadje in zelenjavo v danskih trgovinah, verjemi, da pristanem tudi na rjasto solato in crviva jabolka doma. dokler je crv ziv, vem da jem naravno.

    baje ce si levi, krades………

    pa se zgodba o jankovicu: ko je bil se otrok so ziveli v blatni kolibi. in ko so se drugi 5-letniki se igrali, je on pobral jabolka izpod domace jablane in jih nesel 10 km v mesto prodat za đeparac.
    ziva resnica, vam povem.

  17. konec pravi:

    BALKANS RULES!

  18. wolfi pravi:

    volkovi se bodo med seboj poklali za plen, ljudstvo bo ostala še naprej boso in lačno kot dosedaj …..za njih s e nebo nič spremenilo na bolje.

  19. hauerster pravi:

    Lepo govorite / ljudstvo omenjate..
    Zakaj pa ne zdruzite moci in skupaj nekaj naredite? Poskusate vplivati na drugacnost politike?
    Upor, peticija, stavka, kaj jaz vem! Pokazete jasno in glasno, da tega ne boste tolerirali? Ne se pa sam na teh forumih pistoljit in pametovat eden drugemu,..
    Kvaliteta hrane / pismo, pa podprimo bioloske kmetije, kmete, pa bo kvaliteta narasla,..pa nehimo kupovat tuje, pa kupujmo domace,..!
    Walk the walk / stop talk the talk!

    over and out

  20. BioVanish pravi:

    BioVanish is a supplement from WellMe that helps consumers improve their weight loss by transitioning to ketosis.

Komentiraj