Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Bo Lipa zelenela?

8. januar 2008 ob 0:51 | Denis Sarkić |

Poslanci Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš in Boštjan Zagorac so izstopili iz poslanske skupine SNS ter na predsednika DZ Franceta Cukjatija naslovili zahtevo za ustanovitev poslanske skupine nepovezanih poslancev z imenom Lipa, je na novinarski konferenci povedal Peče. Odhod iz nacionalne stranke je po njegovih besedah posledica “naelektrenega” vzdušja v stranki, ko poslanci zaradi vplivanja na posamezne odločitve niso več mogli opravljati svojega dela.

Vestna vprašanja za poslanski trojček:

“Žal se je zgodilo tisto, kar je bilo že nekaj časa pričakovati. Prišel je trenutek, ko se zaradi vplivanja na posamezne odločitve ni več moglo opravljati poslanskega dela,” je razloge za odhod iz stranke pojasnil Peče ter ob tem zavrnil navedbe, da je nastali položaj povezan z dogodki ob praznovanju rojstnega dne predsednika stranke Zmaga Jelinčiča. Kot pravi Peče, je sam ocenjeval, da bo stranka sposobna graditi na kakovosti, vsebini in samostojnosti, vendar se je izkazalo, da je to nemogoče. “Očitno je, da nekateri želijo imeti majhno poslansko skupino, ki bo zgolj jeziček na tehtnici, skozi katerega bo moč zadovoljevati individualne želje in potrebe.”

Uvodne misli Pečeta, Žgajner Tavševe in Zagorca na novinarski konferenci:

Poslanec in podpredsednik DZ Peče sicer pričakuje, da svojega podpredsedniškega mesta ne bo obdržal, hkrati pa zavrača špekulacije o vključitvi treh poslancev v katero drugo politično stranko, denimo SLS. Po njihovih besedah tudi o svojem nadaljnjem političnem delovanju, predvsem po jesenskih državnozborskih volitvah, še ne razmišljajo.

Odgovori na novinarska vprašanja v celoti za sladokusce:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. medek pravi:

    Zdaj je v SNS ostalo samo oboroženo krilo.

  2. Bert pravi:

    tudi slama bo ozelenela ….

  3. medek pravi:

    … oz. vnela

  4. Dr.Drnovšek pravi:

    “predvsem po jesenskih državnozborskih volitvah, še ne razmišljajo.”
    hehe kako za lase privlečeno.
    noro

  5. konec pravi:

    HINAVEC.

  6. n.n. pravi:

    če je že kdaj Peče organiziral sestanek pri Šrotu, potem je Barovič podtaknil mikrofon v pisarno

  7. Staš pravi:

    Lipa - Lepi in pametni

    he he

  8. miro pravi:

    Prevelike ambicije. Tavševa se mi je vedno zdela potencial, zato me čudi njena tokratna naivnost.
    Dejstvo pa je, da so razbili stranko, ki je postala premočna.

  9. zderi pravi:

    ˝Lipa naša˝ is going down

  10. Tadej pravi:

    škoda tako lepega imena kot je Lipa za take poslance

  11. Peter K pravi:

    Lipo na lipo

  12. lord baron boris pravi:

    Po današnji oddaji vroči stol mi je popolnoma jasno,da imajo mladi kot n.p.r. Sašo Peče veliko bolj razvite čute za kulturno obnašanje ,kot pa g.Vodušek in njegovi kvazi politologi,,ter tudi g.Zmago Jelinčić plemeniti,kar pa sploh mogoče ni presenetljivo saj vsa ta skuadra še prihaja iz politično pokvarjenih časov kjer je bil poboj ljudi(civilistov) za njih častno dejanje ,zgrešenega nazora ter nespoštovanja človekovih pravic ter skorumpirano nastrojene družbe.ki je mislila.da bo z osamosvojitvo Slovenije skrila svoje grehe.Z A K A J se g.cenjeni
    Drnovšek ne oglaša?STRES,BOLEZEN?POLITIKA?R E S N I C A (ne govorim .da je on krivec)ker je spoznal ,kako bolana držuba smo.MI TA STARI.
    To je seveda moje mišljenje ,,L.P-GGO SAŠO GO SAŠO GO SAŠO

  13. ferdo pravi:

    lep lipa saško

  14. navihanec pravi:

    V upanju da se bodo še naprej borili za malega človeka,sigurno bodo pridobili več kot kateri koli drugi,že njihov program se razlikuje od drugih stalnic,je nekaj novega in nobena stranka se ne ispostavlja toliko v DZ za male ljudi,mislim navadnega človeka kot ta trojica.Zato tako naprej in podpora bo,saj z naše strani Predsednik IZNI Andrija Posavec !!!

Komentiraj