Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ninamedia toži Janšo

4. januar 2008 ob 15:10 | Denis Sarkić |

Agencija za raziskovanje javnega mnenja Ninamedia je ponovno na očeh javnosti. Zaradi česa? Zato, ker je po mnenju Odvetniške družbe Zdolšek, ki je zoper premiera Janeza Janšo v imenu agencije vložila predmetno in zasebno tožbo, saj naj bi ta okrnil in posegel v ugled in dobro ime agencije Ninamedia, javno obrekovana. Janša naj bi ravnal protipravno, ko je Ninamedio v intervjuju za časopis Večer, objavljenem 1. decembra 2007, “namerno neresnično in brez kakršne koli podlage v resničnih dejstvih označil za privesek Gregorja Golobiča, predsednika politične stranke Zares,” so zapisali v predmetni tožbi, vloženi na ljubljansko okrožno sodišče.

Prav tako naj bi Janša z izjavo, da Socialni demokrati “sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo,” delovanje družbe podvrgel interesom te politične stranke. Še posebej pa naj bi predsednik vlade diskreditiral Ninamedio z besedami, da slednja “javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati”. Janša je o Ninamedii med drugim dejal, da je še dva tedna pred državnozborskimi volitvami leta 2004 LDS namerila dvakrat boljši rezultat kot SDS, kar Ninamedia odločno zanika in poudarja, da njene meritve niso bistveno odstopale od meritev drugih javnomnenjskih agencij. Tožnik predlaga sodišču, naj tožeča stran Ninamedii izplača znesek 20.000 evrov ter na lastne stroške objavi sodbo sodišča v časopisih Večer in Delo. Zaradi taistih izjav Ninamedia na okrožnem sodišču v Mariboru (tam namreč izhaja Večer) toži Janšo tudi zasebno, in sicer zaradi obrekovanja in razžalitve.

O tem smo se za Vest pogovarjali z direktorjem agencije Ninamedia Nikolo Damjanićem.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 36 x komentirano
  1. pika pravi:

    Sarkić, Janković, Damjanić, Ataturk balkan rules!

  2. Igor Đukanović pravi:

    Nikola Damjanić,

    zelo ste me navdušili s svojo tožbo. Pa ne zato, ker tožite meni (in moji politični stranki) neljubo osebo, pač pa zato, ker tožite za relativno zelo majhen znesek. Če se ne motim, je to v Sloveniji nekaj novega.

    Kot sami pravite, vi, bolj kot kdo drug, ve, da v Sloveniji Janševih volivcev in podpornikov ni malo. Vi jih potrebujete prvič kot stranke in drugič kot anketirance. Zato se mi zdi vaš pristop, ko je namen tožbe le opozoriti na krivico, pravilen. Čeprav vam bo to kratkoročno prineslo nekaj poslovne škode, pa je to najbrž edini način, da si dolgoročno operete ime pri vseh poslovnih strankah in aketirancih.

  3. Igor Đukanović pravi:

    Denis Sarkić,

    tale z razbitim ogledalom je pa huda. Vraževerje pravi, da razbito ogledalo pomeni 7 let nesreče. V sedmih letih bodo dvojne državnozborske, dvojne lokalne, dvojne evropske in še ene predsednike volitve. Skrajni čas, da se v SDS znebijo razbijalca ogledal. ;-)

  4. Igor Đukanović pravi:

    @Pika

    Zanimivo, tako malo nas je, a nas vsi opazite. Res nismo od muh.

  5. pika pravi:

    Igor se strinjam, še dobro da ste vi (Res nismo od muh), drugače bi Slovenceljni bili le še na zgodovinskih knjigah.

  6. 1tastar pravi:

    Ama nemojte! Ko pa Janša toži Ropa, potem pa u 3PM sodstvo!¨!!

  7. Igor Đukanović pravi:

    Najprej ti, 1tastar, moram podati “svoje koordinate”. Torej za Ropa jaz osebno menim, da je slab “samuraj”. Po izgubljenih volitvah namreč ni naredil “političnega harakirija” in šel delat kaj drugega, za kar je bolj sposoben.

    Glede sodstva v zadevi Janša vs. Rop, pa jaz globoko zaupam v sodne mline. Prepričan sem, da sodni mlini meljejo počasi, in za vse lačne bistveno prepočasi, a ko zmeljejo, ni več veliko zrn, pač pa uglavnem samo moka. Prepričan sem, da bo sodstvo upoštevalo argumente obeh strani in presodilo v prid tistega, ki se bo potrudil svoje izjave podkrepiti z argumenti. Sam mislim, da vem, kdo bo to, a se mi zdi nekoliko neukusno razpravljati o zadevi, o kateri še sodišče ni dalo svojega mnenja.

  8. sanja pravi:

    ali se sploh da še kaj hujšega reči, kot da si “privesek Gregorja Golobiča”??

  9. Igor Đukanović pravi:

    Sanja, a ta pripomba leti na mene? Opazila boš, da moji komentarji niso identični predsednikovim ( www.zares.si/ouveljavitvi-zascitne-ekolosko-ribolovne-cone-na-hrvaskem/#comments ).

  10. Matjaž Germ pravi:

    Nekje sem danes prebral anketno vprašanje, ki sprašuje, če je tožba Ninamedie upravičena? Pomoje pravno je, tako na zasebni kot na predmetni ravni. Toda vprašanje, ki se mu ne morem izogniti je, če ima tožitelj čisto vest?

  11. sanja pravi:

    Igor, ne, na nikogar ne leti. Le med branjem mi je prišlo na misel, kako je pravzaprav smešno, da je imeti karkoli z Golobičem očitno ena od hujših žaljivk.

  12. Igor Đukanović pravi:

    Ker jo je izrekel vojak (in za vojaka je najhujša žaljivka izdajalec), bi sklepal, da je to pravzaprav kompliment Golobičevim sposobnostim. :-)

  13. inšpektor pravi:

    g. Nikolo, malo vas nagLas matra. Kot vidik poslušalca.

  14. Igor Đukanović pravi:

    vidik? bi to besedo našel v SSKJ? (špot gre iz ust v nedrje.)

  15. Igor Đukanović pravi:

    > (špot gre iz ust v nedrje.)

    pa še res - še hitreje, kot sem pričakoval. ;-)

  16. doajen pravi:

    Lastnik Ninamedie, Nikola Damjanić (z mekanim ć) je vsaj simpatizer (če ne član) LDSa, mislim da je celo sedel kot predstavnik LDSa v svetu RTVSLO. Za Nedeljski Dnevnik piše sluzaste članke v katerih tolče po pomladnih strankah, Janši in Bajuku, in hkrati časti in poveličuje vse, kar je LDSovskega, SDjevsekga in kar ima vonj po komunizmu.

    Nikola Damjanić (z mekanim ć) je jugonostalgik, ekstremni levičar, katerega stranke so praviloma levo orientirane medijske hiše (POPTV, Dnevnik) in pa levičarski politiki (najlepši primer je Janković (z mekanim ć)).

    prepisano iz: http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,262337&fromsearch=1

  17. Igor Đukanović pravi:

    po slovensko se reče z mehkim ć

  18. Pepo pravi:

    He, he, saj bi se človek vključil, a kaj, ko uboge SDS-ovce Đukanović sam na kruh namaže. Ni čudno, da so tile -ići tako uspešni.

  19. Kobrowsky pravi:

    Ase tale stavek sa mómeni čudenzdi?

    Agencija za raziskovanje javnega mnenja Ninamedia je po mnenju Odvetniške družbe Zdolšek, ki je zoper premiera Janeza Janšo v imenu Ninamedie vložila predmetno in zasebno tožbo, okrnil in posegel v ugled in dobro ime omenjene javnomnenjske agencije.

    Če vržemo ven ves balast in nas zanima samó kdó je narédil kaj nepa za kajje tóna rédil (hotel bi napisati, da vržemo ven prilastke, odvisnike, ipd., pa neznam več anali zirat stavka :S. učitelca slovénščine iz 8.c, O PROSTI!) dobimo:

    Ninamédija je (po čigavem mnenju in kaj je nosilec mnenja narédil nas ne zanima) okrnil ugled oménjene javnomnenjske agencije.

    Ne razumem :/
    Zakaj je Ninamédija moškega spola in zakaj tóži Janšo in ne sebe?

  20. 1tastar pravi:

    NINA NANA
    PIZDA USCANA
    Z LAŠKIM POPACANA

    :)

  21. nogavička pravi:

    1tastar, a je s tabo vse tko kt mora bit?!

  22. Furja pravi:

    1tastar:
    Ti pa ne piješ piva a ne?

  23. pika pravi:

    1tastar, če gre tako sranje tako naprej, kaj ne bi po juniju 2008 lahko začeli v tujini širit:

    BOYCOTT COMMUNISM
    BOYCOTT LAŠKO PIVO

    ali podobno, mislim, da bi se to hitro prijelo - konec koncev tujina ni Slovenija in torej……. (čeprav mislim , da tega ne bomo storili, ker bi se postavili na isti nivo slovenske levice, ampak v trenutku, ko se slovenski novinarji in podobni tako radikalno odločajo, lahko, najbrž, bi bilo potrebno pomisliti tudi na te varijante in ne prepustiti vse indoktriniranim levičarjem vsega?)
    Ali se ti zdi vse skupaj strašno neumno?
    Ali zgleda vse preveč babilonsko?

  24. Janez Zarotnik pravi:

    # Igor Đukanović pravi:
    4. januar, 2008 ob 21:12

    po slovensko se reče z mehkim ć

    verjetno si milslil:

    po slovensko se reče z mehkim č

  25. Dr.Drnovšek pravi:

    Tako je Janša-Rop. Izkazalo se bo da Rop laže kot pes.
    Mislim c’mon. To bi jasno uporabil leta 2004 na volitvah. Takrat bi lahko SDS uničil (če bi imel dokaze hehe). Če se Rop nebi zlagal bi bila to smrt LDSa in tudi SDa v taki obliki kot poznamo. Mislim prisluškovanje državljanom po vzoru kakšnega KGBja … pa ne samo to, baje je bilo prisluškovanih par 100 ljudi. So se vsi dogovarjali kaj… malce ste naivni levaki in preveč verjamete svojim ljudem. Rop, ki je komaj prebolel poraz je potem naočitke o nedovoljenem prisluškovanju uporabil podlo komunistično metodo ki nima realne osnove.
    če bi mela bi Janša in s tem SDS diskreditirali pred volitvami leta 2004. To je upam jasno tudi nekaterim bebčkom tu gori. prejšnja oblast je delala svinjarije. Sedanja vlada jih je razkrinkala… skratka, par dni po obtožbah o prisluškovanju se oglasi Rop z neko lažjo … precej neresno in smešno.
    Glede nato na kakšen poceni način ste s POMOČJO t.i. SVOBODNIH NOVINARJEV zjebali Arharja leta 2004 zaradi “prevelike plače”, bi seveda pustili JJu zmagati na volitvah. NE GA SRAT. Če bi obstajalo kakšno dogovarjanje bi v javnost seveda prišlo v času volilne kampanje ‘04. Precej smešne obtožbe.

  26. Denis Sarkić pravi:

    Kaj pa če so centri iz ozadja hoteli končati vladavino LDS-a in vodenje države in EU naložiti Janši??? Ker so vedeli, da bo inflacija uničila vsako vlado med 2004-08 in bo predsedovanje EU preveč naporna reč? Kaj pa če so cenrti hoteli uničiti Janšo ravno s tem, da mu dajo oblast za štiri leta? Kaj pa če so že leta 1988 napisali takšen scenarij??? Kaj pa če Slovenijo obvladuje para-KGB???

  27. Dr.Drnovšek pravi:

    No no Sarkić … vem da je težko priznati grehe vaše politične opcije (prisluškovanje ljudem je nekaj najbolj podlega - vdor v zasebnost - celo nezakonito prisluškovanje novinarju - več sto ljudem >> ravno vrline ki jih vrli levičarji tako branite - pravico do zasebnosti - fuckin ironično) … V malce bolj demokratični državi bi padale glave, akterje pa za večno izbrisali iz javnega življenja!
    Vsekakor bi to prišlo ven že davno … v to si lahko prepričan … Tudi na levici dvomim da imajo neke blazne vedeževalce za 10 let vnaprej. ;)
    Ne vem kako lahko tako slepo zagovarjate … Sicer je to brezpomensko govoriti nekemu levaku, ki bi verjel brez dokazov levemu akterju tudi če bi rekel da je nekdo iz desne opcije posilil recimo mladoletnico …

  28. Dr.Drnovšek pravi:

    Ampak tale Golobič je pa vpleten v praktično vsako stvar. Če se ne motim je Kučanovo sorodstvo…
    Torej prej je stvari obdeloval Kučan&Co, sedaj pa Golobič&Co, po posvetovanju z Don Corleonejem seveda

  29. Denis Sarkić pravi:

    @ Doktor s štal’co, s kakšno barvo so pa tebe nafarbal? Rumeno-modro-belo ali modro-belo z rdečo pikico?

  30. 1tastar pravi:

    Če pijem, pijem CAFREY STOUT! Ne maram, da bi sral drisko obarvano z Unionom ali Laškim. Saj bi celo Delo ne bilo dovolj veliko za mojo usrano rit obrisat.. Sicer sem se pa enkrat pogledal, kako moja rit izgleda v ogledalu TIPČEN BOŠKO!

  31. Lolek pravi:

    Sarkičevi, tvoji argumenti niso in nikoli ne bodo vredni več kot mušji drekec na zajetni srbski pleskavici.
    Vsekakor pa vsakodnevno, neargumentirano udrihanje po zdajšnji oblasti in slepo zagovarjanje opcije, ki ji več kot deset let ni bilo potrebno niti skrivati svojega vrtiškarstva in razmetavanja z javnim dobrom, ni odraz t.i. demokratičnosti medija.
    Sedaj se bo še g. Milan reaktiviral, da bo stvari spet na “svoje” mesto postavil. Če bi njega pred 20 leti vprašal, bi mogoče ribolovne cone sploh ne rabli. Bi še kr skupaj ovce pasli.

  32. Kobrowsky pravi:

    Še védno ne vém, kaj je Ninamédija po mnenju odvétniške družbe Zdólšek.
    A misli kdó popravit tisti stavek???

  33. Izmet Fekali pravi:

    (Ninamedija) … … je po mnenju Odvetniške družbe Zdolšek … … javno obrekovana.

  34. Kobrowsky pravi:

    @Izmet
    Končno… Semžé mislil tóžit. Dušévne rane ne bódo karta kói zginile. :S

  35. Dr.Drnovšek pravi:

    Sarkić: še nekaj bi pripomnil. V zvezi Rop-Janša, ravno Rop dokazuje svoje. Kakor pa vemo (razen če si levičarji to drugače razlagate…) nisi kriv dokler nisi pravnomočno obsojen.. Če Ropu in kompaniji ne uspe dokazati potem so jasno vrteli meglo in odkrito lagali javnosti.
    Pa še ena zelo pomembna podrobnost je … menda ne mislite da bi vsi “vpleteni” držali jezik za zobmi. Vedno se nekdo izda…
    Kot tretje: to je seveda bila najboljša varianta preusmeriti pozornost iz resnega problema. Vdora v zasebnost. Če gre verjeti podatkom ogromnemu številu ljudi. Če malce razširimo: celo nezakonito prisluškovanje novinarju …
    Sarkić: verjetno ni fini občutek če ti prisluškujejo kajne :) Sedaj ko bo pa levica na oblasti boš zagotovo varen pred tem … ;)

  36. marjeto pravi:

    svašta !

Komentiraj