Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša o tožbi in pismu

4. januar 2008 ob 15:26 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je na današnji novinarski konferenci komentiral tudi dve vprašanji in sicer tožbo agencije Ninamedia zoper njega in pismo novinarjev, ki sta ga včeraj poslala Blaž Zgaga in Matej Šurc v tujino.

Denis Sarkić

Hkrati pa je danes po novinarski konferenci iz vlade prišlo še sporočilo za javnost o novinarskih zadevah:

Vlada RS ne zavrača dialoga o svobodi medijev v Sloveniji

Datum: 04.01.2008
Vir: Urad vlade za komuniciranje
Rubrika: Sporočilo za javnost

Vlada Republike Slovenije z obžalovanjem ugotavlja, da novinarja Blaž Zgaga in Matej Šurc nadaljujeta s širjenjem neresnic, zavajanjem domače in zlasti tuje javnosti o razmerah na področju svobode medijev v Sloveniji ter diskreditacijo Republike Slovenije v času, ko ta predseduje Evropski uniji.

Tako kot v primeru tako imenovane novinarske peticije je bila Vlada Republike Slovenije tudi tokrat postavljena pred izvršeno dejstvo, ko je bila z navedbami zoper njo seznanjena šele naknadno, potem ko so bile te že poslane mnogim naslovnikom doma in v tujini.

Vlada Republike Slovenije nikoli ni zavračala dialoga z novinarji, kot to trdita novinarja Zgaga in Šurc v svojem zadnjem pismu, saj ji ta možnost, s strani omenjenih dveh novinarjev, kakor tudi drugih podpisnikov t.i. novinarske peticije, nikoli ni bila ponujena.

Vlada Republike Slovenije zagovarja vlogo in pomen civilnih pobud kot legitimnih institutov v demokratični družbi. Vendar pa ravnanje pobudnikov v konkretnem primeru dokazuje kvečjemu nasprotno – da so ravno oni tisti, ki si ne želijo dialoga, temveč so njihovi nameni vse prej kot dobronamerni.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. greenspam pravi:

    “katere tožbe? Ne poznam….” lažeš k ps teče
    hahahahhahaha

  2. Alen pravi:

    Bravo. Predsedujoči ima tiskovko o vroči temi z Hrvaško. Današnji uredniški komentar se ji v celoti posveča. Izpostavlja neaktivno držo vlade in ostala meglena samospoznanja. Denis Sarkič pa seveda kljub svojemu širokemu znanju provokativnih zunanje-političnih vsebin zmore neverjeten preblisk aktualne novinarske limonade.

    Še enkrat Bravo! Aktualno in na mestu.

    (žal mi je sarkazma)

  3. pika pravi:

    JJ resnica se bo izkazala in tudi Eu bo spoznala slovenske nostalgične antidemokrate.
    Naj pljuvajo in blatijo, v Eu niso vsi tako naivni in indoktrinirani.

  4. Denis Sarkić pravi:

    Alen, počasi, poglej naslednji prispevek!

  5. Alen pravi:

    ZARES, hitro PREHITRO.

    Limonada pa sladka, PRESLADKA.

  6. Mirko pravi:

    Tudi drugje novinarji stalno opozarjajo in posiljajo v tujino peticije. to je normalno. spomnite se Italije in berlusconija. karavana gre naprej. Ocitno si JJ vse skupaj prevec jemlje k srcu….mogoce zato ker je vcasih kot prvak opozicije sam to pocel osebno. Hodil v Evropo in osebno pljuval po takratni vladi in crnil drzavo, ter iskal podporo pri veljakih evropske ljudske stranke in se kje. Vse, da bi le dobil oblast. pa nisem prejsnje oblasti enkrat slisal se pritozevat.

    wueeee! wuieee!! dajmo se mal jokat….

    Boys cry, men can take it!

  7. Toni pravi:

    Nina medija-direktor ŠE SLOVENSKO NE ZNA!!!!!!
    KAKO BO PA TOŽIL???

  8. benč pravi:

    ej kva tam reče janša sarkiču k se usi zasmejijo?

  9. optimatus pravi:

    res je!!
    recimo da hkrati pošljem pošto na “domač naslov”, v rodni kraj, in teti v ameriko, v “tujino”, in če gre pošta na “domač naslov” šele ko si jo poštar posortira v torbo, in v “tujino” ko se loči od drugih, “domačih” pošt, ugotovimo da ko je tista, namenjena v “tujino”, že tako tretirana gre “domača” šele na poštne centrale, recimo na kopersko pošto kjer se ji določi okraj,…. in ker so bile vse “obtožnice” poslane istega dne, 31.12. je to res.

    to ni spremenjivo!

  10. optimatus pravi:

    res je!!
    recimo da hkrati pošljem pošto na “domač naslov”, v rodni kraj, in teti v ameriko, v “tujino”, in če gre pošta na “domač naslov” šele ko si jo poštar posortira v torbo, in v “tujino” ko se loči od drugih, “domačih” pošt, ugotovimo da ko je tista, namenjena v “tujino”, že tako tretirana, gre “domača” šele na poštne centrale, recimo na kopersko pošto kjer se ji določi okraj,…. in ker so bile vse “obtožnice” poslane istega dne, 31.12. je to res.

    to ni spremenjivo!

  11. optimatus pravi:

    fatalna vejica….
    aja, dobra maska!!!

  12. Medijski watch dog » Zgaga in Šurc diskreditirata in zavajata, meni vlada, a hkrati ignorira poziv po ustanovitvi komisije pravi:

    […] STA svojim prijateljem?), objava RTVS, objava na spletnem Delu. Najpopolnejša in najbolj ažurna znova Vest, edina z objavo odgovora […]

  13. siruche™ pravi:

    @benč; Janša pravi nekaj takega: “Če bi lahko v rafalu vse?” Srečno!

  14. Igor Đukanović pravi:

    Optimatus

    Še nekaj si spregledal. Gospod JJ je predsednik vlade in svoje pošte ne odpira osebno. Torej traja kakšen dan, da zve za nepomembne zadeve nepomebnih državljančkov…

  15. optimass pravi:

    me prav zanima kdo je njegov “filter”, v smislu, z nepomembnimi zadevami se gospode ne gnjavi…??

  16. Mirko pravi:

    parkrat dnevno je na A4 obvescen o vsem pomembnem v drzavi in glede vlade. vsaj v resni drzavi. mu pa prav pride izgovor, da še nic ne ve , se je komaj vrnil in to. ce je ob predesdovanju tako slabo obvescen, jao nama.

  17. 1tastar pravi:

    JJ bo izgubil. V nebesih ne bo našel nobenega advokata.So vsi v peklu (pa še 571 voslov zraven)

  18. scan pravi:

    Pa kaj ima zdaj pri tem vlada, če Adrijana Starina Kosem in Stojan Zdolšek delata rošade na Delu in v Magu po nalogu lastnikov teh dveh medijev. Pa saj ta dva nadzornika nista predstavnika vlade, pač pa predstavljata kapital. Torej vsi, ki pljuvate po JJ odprite oči in pluvajte na prave ljudi.

  19. Janez - ITAK pravi:

    Grozno!
    500 (i kusur) režimsko preganjanih novinarjev ne zmore obelodaniti kako so se od 25.6.1991 do danes kradle RTV frekvence in se ustoličili medijski tajkuni - varuhi nacionalnega mafijskega interesa.

Komentiraj