Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Premierovo voščilo

30. december 2007 ob 23:38 | Vest |

Novoletna poslanica predsednika vlade Janeza Janše za vse državljanke in državljane Republike Slovenije, vse Slovenke in Slovence tako doma kot po svetu, ki jo je ob koncu leta prek svoje in zdaj tudi naše spletne strani poslal v svet.

Video: Kabinet predsednika vlade

Tekstovno različico objavljamo za vse tiste, ki jim sluh ne služi ravno najbolje.

Spoštovani Slovenci in Slovenke,

sodržavljanke in sodržavljani!

Staro leto se poslavlja skupaj z mejami znotraj Evrope. Zapomnili si ga bomo predvsem po dogodkih, ki so zaznamovali čas vsakega izmed nas. V spominu pa nam bodo ostali tudi nekateri naši skupni dosežki, prav tako preizkušnje. Vesel sem, da je bilo tistih prvih več kakor drugih, čeprav se je Slovenija izkazala tudi ob nekaterih preizkušnjah.

Stopili smo skupaj ob vodni ujmi, ki je prizadela velik del države. Dokazali smo, da nam ni vseeno, da znamo pomagati, da znamo biti solidarni. Ko sem prvo soboto po razdejanju obiskal Železnike, sem bil tako kot leta 1991 ponosen na Slovenijo. Na stotine prostovoljcev v uniformah in v civilu je pomagalo. Na tisoče vas je darovalo prostovoljne prispevke. Hvala vam tako za konkretno pomoč in za lep občutek povezane skupnosti.

Spoštovani!

Slovenska gospodarska rast je zdrava. Leto, ki mineva, bo ostalo zapisano v zgodovino po najhitrejšem razvoju in po najnižji brezposelnosti doslej. Kot prvo leto po nastanku države, ki ga bomo zaključili s proračunskim presežkom. Kot leto, ko se po dolgem upadanju število rojstev v Sloveniji ponovno povečuje, in kot leto, ko smo kot prva nova članica Evropske unije uspešno uvedli evro.

Rast Slovenije se bo v letu 2008 nadaljevala. Slovenija bo utrdila svoj ugled v družini evropskih narodov in v svetu. Zdrava rast bo omogočila večje plače in pokojnine ter več štipendij za mlade. Tistim, ki so jih še posebej prizadele podražitve hrane in nekaterih storitev, bomo solidarno pomagali.

Za vsakega izmed nas pa bo prihajajoče leto predvsem takšno, kakršnega si bomo naredili. Predvsem v naših lastnih rokah so barve za dneve po 1. januarju 2008. Ne dovolimo, da drugi odločajo o tem, kako se počutimo.

Na silvestrovo vam želim toplih in iskrenih besed iz plemenitih src, v novem letu pa zdravja, sreče in vse dobro.

Janez Janša

predsednik Vlade Republike Slovenije

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 32 x komentirano
  1. Neja pravi:

    Hvala, veliki vodja, do solz ste me ganili! Samo povejte mi, prosim, kje naj dobim zase pravo barvo, ko prodajate samo rdečo in pretežno črno?

  2. doajen pravi:

    Čeprav je zaslediti veliko samoreklame - vprašanje je koliko je ta poteza v tem trenutku (ne)produktivna - , čestitam udedništvu Vesti, da se je odločilo za objavo. Z upanjem na nekoliko bolj uravnotežen pristop pri poročanju v letu 2008, vas pozdravlja vaš redni gledalec.

  3. Izmet Fekali pravi:

    Voščim nazaj: Vesele praznike, gospod predsednik!

  4. lidijah pravi:

    Dragi g. J.Janša!
    Želim, da bi naslednje novoletno voščilo začeli z besedami: “…v preteklem letu smo doživeli visoko stopnjo kulturnega razvoja in bistveno izboljšanje medsebojnih odnosov.” Šele potem naj bi prišla na vrsto gospodarska rast.
    Sicer pa, srečno novo leto!

  5. Bumbar pravi:

    “Ne dovolimo, da drugi odločajo o tem, kako se počutimo.”
    Le na koga je mislil tukaj naš veliki vojskovodja ?

    Sicer pa je leto 2007 zgodovinsko samo zato, ker je končno padla ta neumna meja, ki nas je
    ločevala od zdrave Evrope dolgih 60 let.
    In ravno ta meja je pripomogla , da so vsi tile amaterji ……..

  6. Slovenski volivec pravi:

    Janša: “Ne dovolimo, da drugi odločajo o tem, kako se počutimo.”

    Kdo so to “drugi”?

    Če so drugi “levičarji”… bomo večina Slovencev vsekakor med “drugimi” !

    Nikoli več desnice in klera !!!

  7. 1tastar pravi:

    Moja poslanica: BTW, hebte se!

  8. jetar pravi:

    Hvala gospod Janša, posebej za povedano v zadnjem stavku, kakor tudi za posluh v zvezi s tem kar je omenila ,lidijah,!

  9. stergoergo pravi:

    Meni pa je najbolj všeč, da se uspehom reče uspehi, neuspehom pa preizkušnje. Da bi nas ćim manj skušali, vam želi vaš dimnikar!

  10. 007 pravi:

    Od človeka, ki je povezan z afero vseh afer ,,šverc z orožjem, afero Depala vas, vrnitvijo vseh privilegijev RKC in neštetimi drugimi aferami, ne morem sprejeti čestitke. Saj tud Rop in Drnovšek pred njim nista ravno blestela, ampak s tolko pizdarijami pa ipak nista bila povezana. Dokler ne bo ta človek pojasnil afere z orožjem (posledično s smrtjo) tolko časa bo nepriljubljen med poštenimi Slovenci, ki si niso prigrabili takega premoženja. Urški pa želim predvsem srečnega in zdravega. Aja, Novga 08!

  11. tiib pravi:

    Ko sem tole predvajal z Media playerjem so se mi izrisovali takšni čudni vzorci, da sem mislil, da mi je grafika šla v maloro… Bog ve zakaj…

  12. zeleni spam pravi:

    ej tiib, mrbit so pa hibridi med janševiki in nezemljani invejdal tvoj komp.) lol

  13. zeleni spam pravi:

    pa vsaj mal bi lohk glumiu d nebi blo tok očitno da bere prou na hitr, k d nima 5 min časa, oz d neki druzga razmišla k to bere.

  14. 008 pravi:

    @ tiib,

    lažeš, kradeš, v peku padeš in postaneš Princ teme. Potem pa se sprašuješ, kdo ti meša vzorce….

  15. tiib pravi:

    Eh, ni to! Problem je ker Billovi fantje niso predvideli, da obstaja Grosupeljsko narečje, pa WMP ni najdu tapravega vzorca, da bi vizualiziral tako špreho.

  16. zeleni spam pravi:

    rabš janšX kodek, pa RUPlayer

  17. Kaktus pravi:

    Gospodarska rast je visoka, najvišja, pa kaj vam ni jasno! Če ljudje tega sami ne občutijo je pa potrebno ljudem to vbit v glavo. Gospodarska rast je visoka torej imejte se fajn in ne brati levih časopisov! Aja pa vesele praznike!

    ;)

  18. sveti gral pravi:

    Le beseda inflacija mu ni padla iz lepljivih ust in programirane skrušene vljudnosti , ki si jo Princ teme tako neznosno želi prikazati pred narodom.Njegovo pojavljanje je ena sama inflacija, a on tega ne razume.

  19. 007 pravi:

    Ko se Veliki Mesija pojavi na TV, takoj naslednji dan PODRAŽITVE. Drž se Urške, da ti jo nov nekdo n…..u.

  20. bob pravi:

    Naša domovina se je utrdila v družini evropskih narodov in gospodarsko smo napredovali, je v svoji novoletni poslanici zapisal predsednik Danilo Türk.

    …čakte mal.ne razumem nič več.
    A da smo gospodarsko napredovali? Kaj je zdej to zaeno bogokletje? To izreče “levi” predsednik republike.Kje je Milan Cvilimož? Frutek? Bosta kej reagirala.Hvalit dosežke z najvišjega mesta? Neviđeno.Kje je omemba strahotne INFLACIJE,revščine,kadrovskega cunamija.
    Kaj smo volili?

  21. KRPAN pravi:

    blef

  22. primorka pravi:

    LEPE BESEDE,nič drugega.Slovenci potrebujemo nekaj več kot lepobesedičenje.Gospod JJ VAS JE ODNESLO,pa se tega še zavedate ne.Imate malo časa,da razmislite.Vsem prebivalcem moje ljube Slovenije želim v novem letu le najboljše,Veliko zdravja,sreče,zdrave pameti. ….Moj narod,bodi srečen,zdrav,poišči MIR v sebi,ustvarjaj..BODI IN.

  23. mr_m pravi:

    Lepo besedičenje je značilno za BP, če smo že ravno pri tem. JJ je človek dejanj.

  24. Južnoštajerski Pero v Mariboru pravi:

    Jao jao kako so nekateri bogi, še voščila ne znajo sprejeti…

  25. 1tastar pravi:

    Uredništvo!

    Dajte vedno prevesti vaše slowfoodarske videe v slovenščino! Bom tudi jaz videl, kaj kažete. Tako mi pa samo komentiranje komentarjev preostane. :)

    Ampak inflacijo bi pa mirno lahko omenil. Saj si jo cela Evropa želi!!

    Beri:

    http://1tastar.blog.siol.net/2007/12/07/varuhi-se-nocejo-ukrepati/

  26. 1tastar pravi:

    Sploh se je pa Janša končno pravilno odločil, kako z inflacijo. Pustimo jo pri miru! Je res treba poskrbeti za tiste z najnižjimi dohodki. Ampak samo za tiste, ne tako kot sindikalisti, ki bi vsem povišali plače, najbolj pa seveda SEBI!

    Kako inflacija vpliva na standard, so pa ljudje dokazali 24. in 31. decembra z neskončnimi vrstami v najdražjih Mercatorju in Sparu. Jaz pa sem takrat nabavljal v Lidlu. Odličen pršut, že narezan, pol cenejši od Tuševe AKCIJE!

  27. 1tastar pravi:

    Aja, pa nič vrste v Lidlu. Je premalo fin za naše zapravljivce!!!! :)

  28. zeleni spam pravi:

    janez janša naša pravica- s skupnimi močmi se bomo boril prot sovragi

  29. m pravi:

    tito partija omladina akcija!!!!!!!!!!!tito vrni se!!!

    Debili slovenski

  30. zeleni spam pravi:

    ivane pa vizjaka pozdrav oz po tnovem minister BrezVezjak

  31. sproscena.slovenija pravi:

    Dosezki in preizkusnje. Kateri so vasi dosezki gospod Jansa. Tisto kar je ratalo in bilo napeljano ze od prej ? In preizkusnje. Ja mnogim eksperimentom ste nas izpostavili in tem recete preizkusnje. Farsa.
    Zelim vam in vem, da se nam bo uresnicilo, da boste v letu 2008 sam izpostavljen velikim preizkusnjam in da se bo ob naslednjih volitvah tej vasi preizkusnji reklo s pravo besedo, ki ste jo spremenili v preizkusnje, neuspeh. Neuspeh na volitvah in uspeh za naso drzavo. (Ne)Srecno.

  32. Carlos Contreras pravi:

    Dragi naš Führer, ljubi Kalimero, brat v Kristusu! Ob novem letu Vam želim čim manj solzic in jokcanja, bojim pa se, da Vas pred porazom na volitvah tudi sam Bog ne bo rešil.

Komentiraj