Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Strojani vs. država

27. december 2007 ob 17:39 | Denis Sarkić |

Minister za okolje in prostor Janez Podobnik in pravni zastopnik družine Strojan Aleksander Čeferin sta danes novinarski srenji povedala, da so podpisali pogodbo o zamenjavi parcele družine Strojan v Ambrusu za parcelo v Rojah, kjer se družina trenutno nahaja. “Vesel sem, da se je ta dolga in mučna zgodba o zamenjavi parcele za vse strani končala,” je dejal Čeferin. Hkrati je tudi poudaril, da mu je ljubljanski župan Zoran Janković danes potrdil, da se je družina na tej lokaciji dobro socializirala in da otroci redno hodijo v šolo. Tudi minister Podobnik je zadovoljen, da so uspeli zadeve pripeljati do konca. Dodal je, da so poleg zemljišča člani družine Strojan dobili tudi objekt, ki stoji na tej parceli. Pri tem je tudi Čeferin dejal, da je vrednost nove parcele primerljiva s parcelo v Ambrusu, tako da ne država ne Strojanovi ne bodo oškodovani. Po pričakovanjih Podobnika bo družina Strojan tako povsem normalno živela naprej, “saj je bila v zadnjem letu ta lokacija za njih pozitivno sprejeta”.

Pričakovanje novinarjev na izjavi Čeferina in Podobnika:

Izjavi Čeferina in Podobnika po podpisu menjalne pogodbe z družino Strojan:

Minister Podobnik in odvetnik Čeferin z Jelko Strojan v Rojah:

Upamo, da se je zgodba o zemljišču zares končala, hkrati pa bomo na Vesti zelo pazljivo in budno spremljali vse nadalje dogajanje v zvezi s to tematiko, tudi t.i. civiliziranje oziroma socializiranje družine Strojan na njihovi zemlji v Rojah. In tudi kdaj bo župan Zoran Janković prišel na obisk …

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 25 x komentirano
  1. Pavel -stari Šiškar pravi:

    Nikoli ne bom razumel, kaj bodo počeli s tisto parcelo na Rojah. Če ni zazidljiva, ne morejo zidati, če je pa zazidljiva, je vredna najmanj 50 x toliko kot tista nad Ambrusom. Pa kako jim dajo spet eno parcelo na varstvenem območju!!!! Tja grem takoj sam, z vso družino, ker je lokacija idealna, blizu Save, veliko zeelnja, hrupa ni, skratka velik nadstandar, 15 minut peš do avtobusa, OŠ, gimnazije (celo cerkvene), knjižnice, vsega pač!! A so to tajkuni nove generacije, s stilom!! Matr so jih nategnil, to državo! čeferin je očitno frajer!! Zdaj naj tiste sociologinje in filantropke, ki se stiskajo v kakšnih garsonjerah in so zapufane za naslednjih 15 let, organizirajo ekskurzijo v Roje, da vidijo, kaj se da, če znaš in se znajdeš!!!

  2. janez pravi:

    ce si ze organiziral ekskurzijo rezerviraj zame in 20 moji znancev prosta mesta!!!

    nisi dorbo prebral:zemljisce je enakovredno zemljiscu v ambrusu.
    ni mi jasno pravijo da je podobne velikosti in da je na zemljiscu v rojah njihov tudi objekt ki stoji na njem! se pravi po katerem kriteriju je drzava vrednotila zemljisca??? to ne more biti res!!!!kaj se gremo!????ali bo kdo ukrepal in pogodbo oznacil kot nicno?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!!?! saj vsaka pogodba je nicna kjer so neresnicni podatki!

  3. makso pravi:

    Glede na način reševanja problematike Strojanov bi se jim bilo pametno pridružiti. Tudi jaz bi rad dobil parcelo s hišo v Ljubljani namesto moje nezazidljive na Dolenjskem in zamenjal celoten vozni park v pičlem letu. Pomilujem pa okoliške prebivalce. Ambrušani so si sicer oddahnili, prav tako Postojnčani, domačini na Rojah pa bodo, če niso že, okusili povečanje kriminalnih dejanj. Rečeno je bilo tudi, da otroci Strojanov redno hodijo v šolo. Upam, da tudi šola redno hodi vanje in ima nekaj vpliva. Morda se bo stvar čez nekaj generacij spremenila in Strojanovi ne bodo le privilegirana kriminalna združba, ki je pač med sabo v sorodu. Kar se tiče njihove socializacije, je ta nemogoča, dokler jih je toliko skupaj. Vpliv socioloških dejavnikov v tem primeru ni dovolj močan, da bi znatneje deloval na večje skupine, ki živijo precej ”getovsko”. Zanima me tudi, ali bi se jih enako obravnavalo, če ne bi bili Romi? Verjetno ne.

  4. Piki pravi:

    Ne vem zakaj se ljudje tako razburjajo. Gre za pravno državo. Pravno, ne pravično. Poznam podobne primere, sicer z drugačnim koncem. Če gradiš na nezazidljivi parceli, ti država pač poruši objekt in plačaš kazen. V primeru državljanov Strojan je edino kazen malce nenavadna. Za kazen za prekršek (gradnja na črno) so bili izgnani v Roje in so obsojeni na življenje na zemljišču, ki si ga niso sami izbrali in v objektu ki ga niso zgradili po svojih željah. Bogi bogi. So jih pa očitno tudi prebivalci Roj sprejeli odprtih rok, saj so vedeli da bodo Strojanovi tam samo začasno. Vsa čast pa Čeferinu. Da bi kdo tako napičil državo pa že dolgo ne. Ocenjena vrednost zemljišč v Ambrusu in na Rojah je pa čista blamaža za državo. Tudi jaz bi rad kupil podobno zemljišče od države, pa četudi za dvakrat višjo ceno kot je bila ocenjena za Strojane. Res se splača biti Rom v Sloveniji. Upam da bodo prebivalci Roj prijavili vsako krajo in vsako maltretiranje s strani družine Strojan in da bo država tudi v teh primerih reagirala tako promptno kot vedno. Enakost pred zakonom je poglavitnega pomena za socializacijo in civiliziranje vseh pripadnikov lokalne skupnosti. O Stroanovih se bo še slišalo.

  5. janez pravi:

    slisalo se bo res vendar takrat bo ze druga oblasti in vse kar bodo odgovarjali bo to da so pac napake storili njihovi predhodniki…da jim j_____ vse po spisku!!!

  6. doajen pravi:

    Denis deluješ mi kot moderator, scenarist, režiser in seveda uradni snemalec ter zasebni komentator tega dogodka. A se ti ne zdi, da na vsaj enem področju trpi tvoja kredibilnost. Si prepričan da po vsem videnem zmoreš objektivno poročati? Drugače za hepi end, baje da si k temu veliko prispeval, vse čestitke.

  7. hm pravi:

    Denis bi moral kdaj imeti kredibilnost, da bi jo lahko izgubil… Z mamo Strojan sta si pa ze tako blizu, da bi bilo morebiti zanimivo raziskati kaksne sorodstvene vezi…

  8. SLS-Štajerski odbor pravi:

    Čestitke gospodu Podobniku za uspešno opravljeno delo.

  9. bubu pravi:

    Na žalost bo pri tem pridobil le Jelinčič.

  10. 1tastar pravi:

    Jaz bi tudi zamenjal mojo hosto za parcelo v Portorožu!!! :)

  11. artaud pravi:

    okoli svojih bajt rajši pospravite, kot pa da imate spet druge v zobeh, slovaki bedni!

  12. janez pravi:

    @artaud
    slovaki bedni? mar si mislil slovence?

    vrni slovensko drzavljanstvo in bodi kar hoces biti samo slovencem ne delaj sramote!

  13. Pavel-stari Šiškar pravi:

    SLS-Štajerski odbor: Če bi Podobnik na tak način menjal svoje parcele, bi ga žena odstavila do smrti!! Očitno je glavni donator MO oziroma Civilna zaščita, včasih je imel tam skladišče še Rdeč križ, samoprostrežno trgovino brez blagajne…. v tistem objektu so pa občasno živeli neki udbaši, kao vrtičkarji, gojili so lame, če verjamete ali ne! Pozabili so omeniti, da je objekt opremljen z gospodinjskimi aparati in pohištvom! Zdaj Strojanovi potrebujejo še ribiško in lovsko opremo!!

  14. jetar pravi:

    He, he! Slovaki!

    Chapeau ,artaud,!

  15. 1tastar pravi:

    Ampak Vest.si! Vaša cenzura je pa hudičevo počasna. 24 ur mine od tkrat, ko oddam komentar, pa do takrat, ko pride skozi vašo samocenzuro do objave.!!!! :(

  16. Denis Sarkić pravi:

    @ hm, če dobro pomisliš smo vsi v sorodu z Jelko, v nekem daljnem kolenu pa tudi z opicami…

    @ doajen

    moderatorji so bili eni drugi, scenaristi prihajajo iz Ambrusa, režiser zelo dobro veš kdo je bil in je še vedno, snemalec sem eden izmed mnogih, komentatorjev pa kar mrgoli vsepovsod … Moja kredibilnost pa je na istem kot prej, morda še celo večja! Objektivnost pa je moja Vest.

  17. Robert L. Tuva pravi:

    @1tastar: cenzura je pogojna, ker je avtomatična. Sistem ima nameščen filter za razpoznavanje e-slame. Vestinega admina te dni ni v Ljubljani, zato sam tu pa tam pogledam, kaj se je nabralo in določim neslamnate komentarje. Opažam, da filter posebej rad zadrži tebe! Res: 1tastar, 1tastar … Saj naj bi se filter učil. Poskušaj rabiti čim manj klicajev, CAPS LOCKANJA, povezav; mislim, da te takšnega filter raje zadrži.

  18. 1tastar pravi:

    Me veseli, da ti povzročam dodatno delo. Na mojem blogu sem pa najbolj vesel, če se nabere kup oslarij. Spada med spoznavanje družbe in prirode!!!!!!!!!!!

  19. 1tastar pravi:

    pa brez capslockanja stop blogarji dobro si oglejte ta post stop mogoce je to zadnja priloznost da vidite elko strojan stop v zivo stop bodo noviarji od dolgcasa umrl ker bodo zgubili zlati rudnik kislih kumaric stop

  20. Robert L. Tuva pravi:

    1tastar: Askimet filter je posebej občutljiv nate, kar, zdaj vidim, ni nujno slabo! :)

  21. 1tastar pravi:

    Seveda. Tisti, ki jim gre najbolj v nos kvazijanševa cenzura, imajo vgrajeno cenzuro nad vsemi desničarji. Upam, da nimate nastavljene že kakšne črne bukve za primer, da pridete na oblast! Hebiga!

  22. 1tastar pravi:

    Spoštovani v.d. cenzorja!

    Na bloge o športu, kulturi, zlasti pa o rocku, me lahko mirno spustiš, ker me sploh ne zanima. Vtikam se samo v politiko in gospodarstvo :)

  23. doajen pravi:

    Denis, Ok, dajva rečt da je temu tako kot si napial.. kljub vsemu pa se težko znebim občutkov ki me spominjajo na resničnostne showe. Verjamem, da globoko v sebi deliš moje mnenje, občutke ;)

  24. primorka pravi:

    Dokler me ne zahakla cenzura,ki naj bi bila možna?,bom napisala nekaj,kot normalni državljan Slovenije.Nočem biti več Slovenka,rada bi bila CIGANKA…….Celo življenje ne delam,molzem državo za razne pomoči(socialne itd.,)ne plačujem davkov,prispevkov,kazni,…Ko se zakomplicira-najamem Čeferina in spet pomolzem državo……Hudiča,kakšna država je to?

  25. primorka pravi:

    Pa vendar,vsem poštenim prebivalcem Slovenije želim veliko lepega v novem letu 2008.Bodite zdrav,srečni,ustvarjate,..bodite najboljši,ker to tudi ste.

Komentiraj