Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vztrajnost v Tenetišah

24. december 2007 ob 17:48 | Nejc Jemec |

2. novembra je 300 krajanov Tenetiš in Mlake prvič protestiralo proti deponiji v Tenetišah in predlogu, da bi bilo v prihodnje tam regijsko odlagališče odpadkov. Civilna iniciativa, ki se je oblikovala zaradi omenjenega nasprotovanja, še danes vztraja pred deponijo. Vaščani so prisotni večino časa in izmenjaje pazijo na morebiten dovoz odpadkov s strani Komunale Kranj. Po besedah danes prisotnih bi vsak tak poskus preprečili. “Vaške straže” pa utegnejo ostati tudi v prihodnje. Kot so nam povedali danes, bodo pozorni predvsem 4. januarja, ko naj bi deponija spet pričela z obratovanjem. Agencija Republike Slovenije za okolje je Komunali Kranj namreč izdala začasno dovoljenje, ki omogoča odvoz odpadkov na odlagališče v Tenetišah.

Pred deponijo v Tenetišah sta na nekaj naših vprašanj odgovorila Jure Sajovic in Jože Klemenčič, oba iz civilne iniciative.

Jure Sajovic: “Nas ne zanima noben napredek, mi vztrajamo pri zaprtju in sanaciji …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pička jim na nosu zrasla! Rajši zajebajo celo občino s 4- kratno ceno, samo da njim ne bo smrdelo.

    Kot v Domžalah! Bi že zdaj plačevali 4-kratno, če bi jim vlada JJ dovolila podražitev. Prav tako zaradi 4 ali 5 sosedov, ki so se v bližino smetišča pritepli šele pred par leti.

  2. Mirjana pravi:

    tastar, si pa res sprdek svoje vrste,…le kdo te plačuje?…tipična slovencljska mentaliteta….
    enako velja za vse prebivalce, ki ob smetišču ne stanujejo in so zelo!!! veseli,.saj so rešili problem na tujo škodo….čestitam! sram bi jih lahko bilo,,,.seveda saj njim ne smrdi, kot tudi ne tastarmu….ok, prav, ….država, ki je že tako pokazala svoj totalno menefrigističen odnos do okolja, ekologije, upoštevanja zakonodaje,……da o naprednih tehnologijah ne izgubljamo besed, (ali pa morda plačilu nadomestila za povzročitev škode neposredno prizadetim…seveda sledenje pripada ministru MJU uz njegovo dinasty.. za bajto v kateri niti še živel ni,..).domačini pa bodo morali smrad še vohati, …zamisel za javni protest na Brdu je dobra,vendar bi se morali združiti…cinkarna, Lafarge, asfaltna baza, ..kompleks komiplasa in ostalih onesnaževalcev..ki jih ne manjka….saj smo postali ena velika družina, mar ne?

  3. 1tastar pravi:

    Kupite en rabljen Space Shuttle in za 400 kratno ceno vozite smeti na Luno!

  4. Ejsi_Disi pravi:

    So pa budale, jej, jej.

  5. pepi pravi:

    budale eni z zaporo drugi pa na občini

Komentiraj