Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Firbci ob nesreči

22. december 2007 ob 12:12 | Denis Sarkić |

Pravilo številka ena naj se glasi: “Nesreča nikoli ne počiva, zato pazljivo na cesti v zadnjih dneh letošnjega leta!”

Pravilo številka dve: “Letos je na naših cestah ugasnilo življenje 284 oseb, v letu 2006 pa 251!”

Pravilo številka tri: “Firbci vseh vrst, ne naslajajte se nad nesrečo drugih ljudi!”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. Igor Đukanović pravi:

    Meni pa se glavni razlog za firbanje zdi, da bi vsakdo rad bil heroj. Naslednjih pet minut ne moreš nikakor bolje izkoristiti, kot pa pomagati ponesrečencu. Nažalost se praviloma izkaže, da nimaš dovolj znanja in potem samo stojiš kot lipov bog in buljiš. Na vašem posnetku pa je dejansko šlo za nekoristen način firbanja, saj ob dvajsetih rešilcih neizurjen posameznik res ne more več nič pomagati. Obsojam firce, ki ovirajo delo reševalcev. Moram priznati pa tudi obratno, da sem bil užaljen, ko so mojo radovednost reševalci razumeli kot firbec in mi niso odgovorili, ali je z revežem vse v redu in ali mu je moj približek prve pomoči pomagal ali škodil. To pa spet ni lepo, saj se lahko zgodi, da bom spet edina priča, ko se ta isti človek na pripeki na postaji mestnega avtobusa spet zgrudi…

  2. Kanjec pravi:

    Hehe, Denis, ti si bil pa firbec, ki si snemal firbce :D

  3. Kanjec pravi:

    Hehe, Denis, ti si bil pa firbec, ki si snemal firbce, kar te naredi…? :D

  4. Igor Đukanović pravi:

    Ja, firbca na kvadrat. Ampak je tudi njegova razdalja kvadrat razdalje firbcev od mesta nesreče, tako da ni bil nikomur na poti. (Opazil boš, da policist na posnetku ni razdražen.)

  5. Denis Sarkić pravi:

    Kanjec, kako pa naj bi brez posnetka naredil tak prispevek??? Mene so šele firbci navdahnili za snemanje, ker se jih je množilo iz minute v minuto…

  6. Hannibal Lecter pravi:

    Denis, izgovori, izgovori. Posnetek jasno kaže nakako kršiš tretje parvilo. Sicer pa kaj si hotel povedati, s tem, da “kako bi brez posnetka naredil tak prispevek???”. Si morda z tem hotel omeniti, da je bil ta prispevek mišljen ironično? To me spominja na en vic ->”Ne pijem, ne kadim in ne preklinjam. … O pizda spet mi je čik v pir padu.”

  7. Denis Sarkić pravi:

    Dober vic. A vendar ne paše na tale prispevek!

  8. smile pravi:

    in kje se je to zgodilo in kakšen je bil vzrok?

  9. tiib pravi:

    Nekoč, za devetimi gorami in devetimi vodami v kraju kjer se redko kdaj kaj zgodi…se je zgodilo. Počilo je in pločevina se je zverižila.
    Vse gospe, ki v normalnih razmerah ne morejo do trgovine, ker jih takoooo vse boli in vsi upognjeni starčki, ki so še vsaj za silo mobilni, pa čeprav le z berglami, so se na hitro zbrali okrog pločevine in modrovali, se naslajali in uživali…. Dogodek leta, najbrž. Ena ura zastonj predstave. Po koncu predstave pa spet nazaj za štiri zidove pestovat svojo nebogljenost in se smiliti samemu sebi…, pa seveda privoščiti drugim, nesrečo seveda.

  10. Donvito pravi:

    Jebat ga tako je to in vsak ,ki si ji v življenju prebral kakšno knjigo od Freuda ali pa še bolje od Lacana in kaj od modernega nabora psihoanalitske srenje bi mu bilo lahko takoj jasno zakaj to ljudje počnejo ali počnemo kar počnemo. to ni nič nenavadnega ali slabega seveda vkolikor ne oviramo šptek reševanja. in ali je to firbcanje kaj drugačno od tistega, ko opazuješ dva v parku sredi dneva kako se predajata oralenmu sexu? je to kaj drugače, ko sredi trgovine nenadzarovano buljiš v par, ki se prepira? to nosimo v sebi že od malih nog in firbci smo in bomo na veke vekov, tega se ne da izbrisati iz človekove podzavesti, tistim ,ki ste se kdajkoli malo bolj resno podali na pot samospoznave in psihoanalize vam bo jasno kako in kaj in predvsem zakaj, ostalim pa ne bom razlagal saj ni ne dovolj prostora ne časa, sprijaznite pa se, da to smo mi ljudje in smo natančno takšni kakršni si ne želimo, da bi bili!

  11. Denis Sarkić pravi:

    smile,

    AC odsek Brezovica - cestninska postaja Log, včeraj zvečer (petek 21.12.2007 ob 18.00), vozilo pa je trčilo v betonski steber od nadvoza. Ne vem razloga, voznik je bil živ, sopotnikov pa tudi ni bilo.

  12. janez pravi:

    včeraj ob 18 uri sem stal na ljubljanski obvoznici pred rondojem dobri 2 uri…od avta ni ostalo nic :( nikjer pa ne vidim kaj je pravzaprav bilo …firbec pac…

  13. janez pravi:

    da ne bo pomote-stal v koloni* zraven pa nisem upal da me ne bi tlacila kaksna nocna mora :(

  14. fridjo pravi:

    meni gre samo na k*** to, da mislijo naši ablastniki, da bo višanje kazni kaj pripomoglo k varnosti v prometu!

  15. janez pravi:

    ma mene moti ves nacin delovanja te drzave! ;) ampak vsi smo pametni a nimamo pametnih odgovorov kaj bi storili mi ce bi bili na oblasti… svicarski model kjer so kazni glede na visino dohodka in premozenja so mi se najljubse-res da so izjeme ki bodo prikazovali da so revezi a takih bo le kaksen %…je zanimivo ko lahko dobi clovek 10000€ kazni zaradi prevozene rdece luci…

  16. nejevoljnez pravi:

    Firbcanje ima po mojem mnenju tudi pozitivno plat. Ob takšnem prizoru se bo morda vsaj kdo iz množice malo zamislil in spremenil svoj “slog” vožnje.

  17. Mili pravi:

    tisti dan sem se vozil iz smeri Ljubljana-Postojna in je bla AC zaprta…..
    nesrečo sm vidu.
    Ali so udeleženci preživeli?!?

  18. mierko pravi:

    @ mili: odgovor se skrivana koncu posnetka. Voznik je prekleto dobro zgledal za mrtveca.

  19. Mili pravi:

    ja ok sam lahko da je še kdo bil z njim…..

Komentiraj