Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Javier in 3x Janez

20. december 2007 ob 4:14 | Denis Sarkić |

V Sloveniji se je na dvodnevnem obisku mudil visoki predstavnik Evropske unije za skupno zunanjo in varnostno politiko ter ponosni lastnik slovenskega visokega odlikovanja za zasluge Javier Solana, ki se je na začetku svojega obiska srečal z zunanjim ministrom Dimitrijem Ruplom.

Nato se je dan kasneje srečal še z novoizvoljenim predsednikom države Danilom Türkom in predsednikom vlade Janezom Janšo. Kot so sporočili iz kabineta premiera, sta sogovornika spregovorila o zunanjepolitičnih vprašanjih, ki bodo na dnevnem redu slovenskega predsedovanja EU.

Srečanje Javier Solana in Danilo Türk
Srečanje Javier Solana in Danilo Türk Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Srečanje Javier Solana in Janez Janša
Srečanje Javier Solana in Janez Janša Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Po prvotnih napovedih bi se Solana moral srečati tudi s svojim dobrim prijateljem in znancem, aktualnim predsednikom Slovenije Janezom Drnovškom, a so iz njegovega urada sporočili, da do srečanja, vsaj na očeh javnosti, ne bo prišlo. Je pa Drnovšek vseeno poskrbel za doktorja Janeza Ruglja, ki ga je za vseživljenjsko zdravniško, humanitarno in znanstveno delo v njegovi terapevtski ordinaciji v Ljubljani odlikoval z zlatim redom za zasluge. Prav tako brez kamer in fotoaparatov in le z uradnim fotografom.

Janez Drnovšek odlikoval Janeza Ruglja
Janez Drnovšek odlikoval doktorja Janeza Ruglja Foto: URAD PREDSEDNIKA/FA BOBO

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. medek pravi:

    Velepomembni politiki, ki asistirajo pri genocidu v Darfurju. Pha, se dobro poznava, a sta se na podzemnih štengah spoznala. Ja, politiki se radi slikajo. Javier je tudi “svojga dnarja vreden”. O Rupetini pa ni več v redno izgubljati besed, bushslave. Pomilovanja vredni naftalinarji. Bla, bla, bla …. kaj so nam ukazali SA in ZDA …..

  2. medek pravi:

    Javier je dobil “bombo” nazaj?, mogoče bo pa tudi on nastopal v kakšnem filmu.

  3. Carlos Contreras pravi:

    Rugelj je pa že čisto na koncu.

Komentiraj